Muusikoiden.net
22.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kamat ei toimi treeniksellä - mikä neuvoksi?
1
south_of_heaven
25.02.2010 16:37:06 (muokattu 25.02.2010 16:38:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En nyt keksinyt parempaakaan aluetta tälle, toivotaan että tärppää.
 
Roudattiin eilen kamat uudelle treenikselle, ja huomattiin että edellinen bändi (tai joku muu) oli jättänyt seinälle jonkinlaisen lappusen, jossa tilitettiin valojen vilkkumista ja sähkövirran katkeilua. Tuo lappu nyt saattoi olla mitä vain mistä vain, mutta pisti miettimään. Enimmäkseen sitä, miksi helvetissä joku jättäisi jonkun tilityslapun kämpän seinälle, josta sitä ei kukaan edes huomaa, tehden letut seuraavalle bändille, sen sijaan että ilmoittaisi isännälle?
 
Siis asiaan: Vahvarit menivät päälle, ja äärimmäisen pieni ja munaton pörinä pääsi laitteista läpi (bassostyrkkarista ei sitäkään vähää). Kamoina on 2x Peavey Valveking VK100 ja Warwickin joku bassoetuvahvistin, + kaapit. Testattiin eri kitaroilla ja bassolla ja sama tulos molemmilla vahvistimilla, heikko clean soundi pörinällä varustettuna silloin, kun nupit on kaakossa lead-kanava päällä.
 
Mietittiin, että oiskohan kamat voinu mennä paskaks roudatessa tai ottanu kylmää, mutta tuntuu aika epätodennäköiseltä että kaikki kolme vahvistinta olisi pamahtanut samaan aikaan. Mahtavatkohan putkivahvistinten sulakkeet tai putket ottaa iskua kylmyydestä? Kuinka kauan ko. laitteiden pitäisi antaa lämmetä, ennenkuin ne toimivat kunnolla? Tunti annettiin rauhassa lämmetä virran ollessa päällä, eikä auttanut.
 
Tuli myös mieleen, myös edellämainitusta lapusta, että ko. huoneen sähköissä olisi jotain vikaa. En kuitenkaan ymmärrä miksi laitteet menevät päälle mutta eivät toimi kunnolla. Kyse ei ilmeisimmin ole nollasta koska laitteiden virtavalot pysyivät tasaisesti päällä, eivätkä vilkkuneet/sammuilleet.
 
Kelattiin testata vielä kerran, sitten testata käytävällä olevista pistorasioista, ja tämän jälkeen tuoda asia isännän tietoon, jos laitteet vielä sanovat ei-oota. Treenis ei ole treenis, jos siellä ei sähköt toimi, ja meidän musa ei nyt vaan akustisena skulaa.
 
Olisiko mitään ideoita, mistä mahtaisi olla kyse?
 
Life in plastic, it's fantastic!
TvA
27.02.2010 01:43:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sähkäri paikalle lienee viisain idea. Ei tarvitse arvailla.
 
Lindström Overdrive - Tarpeettoman kovaäänistä nuorisomusiikkia 60 ja 70-luvuilta
Antti1
27.02.2010 01:47:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TvA: Sähkäri paikalle lienee viisain idea. Ei tarvitse arvailla.
 
Sitä odotellessa mä ottaisin kaikki omat kamani irti sähköistä mahd. pian.
 
When I awoke I thought I'd died. I actually did but not inside.
naakka
28.02.2010 13:29:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos mä nyt kehoitan työntämään sukkapuikot pistorasiaan ja kokeilemaan tuleeko iso vai pieni isku niin teetkö sen? Varmaan kannattaa sen vuokraajan kautta tosiaan lähteä asiaa purkamaan ja sanoa että sähköt on vituillaan. Noi jutut kannattaa jättää ammattilaisille jos ei tiedä mitä on tekemässä. Jollain pienellä kodinkoneella esim. helppo testata onko ne teidän styget paskana vai joku muu. Eihän tästä varmaan mitään hyötyä ollut että tota...
 
Kovaa peliä!
Simo78
28.02.2010 19:15:28 (muokattu 28.02.2010 19:17:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika fiksua tunkea kaikki vahvarit kiinni, jos on epäilys että sähköissä on vikaa. Järjenkäyttöä tossa tilanteessa vois oikeesti harkita, vaikka kuinka on into päästä luukuttamaan. Se nyt ei auta pätkääkään, jos tolla tavalla kamansa rikkoo. Sorry että menee vittuiluksi, mutta ihan pakko oli tällä kertaa näin tehdä...
 
E: ja älkää nyt saatana menkö mitään lisäryssävirityksiä tekemään, vaan otatte sen puhelimen käteen ja soittatte isännältä korjaajan paikalle!
 
south_of_heaven
28.02.2010 21:19:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitokset kaikista vastauksista, tällä kertaa kuitenkin kävi niinkin vanhanaikaisesti että kaikki 3 testattua instrumenttipiuhaa joilla kokeilimme kamoja, olivat paskana. Nou hätä siis itse sähköjen kannalta.
 
Opetus kuitenkin saatiin, saihan siinä pelko persiissä hetken olla...
 
Kiitos ja anteeksi, tämä ketju oli tässä. :)
 
Life in plastic, it's fantastic!
Kailis
01.03.2010 18:25:08
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kaikki 3 testattua instrumenttipiuhaa joilla kokeilimme kamoja, olivat paskana.
 
Tää on kyllä...ihmeellistä =D
 
Marzi
02.03.2010 19:54:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pyytkää silti isännöitsijää tsekkaamaan sähköt. Jos siellä on aikasemmin ollut esim. jännniteheittelyitä kovilla pakkasilla tms. jäynää. Semmoset hommat ei tee hyvää laitteille.
 
Tarpeeksi on liian vähän.
south_of_heaven
02.03.2010 22:07:05 (muokattu 02.03.2010 22:07:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marzi: Pyytkää silti isännöitsijää tsekkaamaan sähköt. Jos siellä on aikasemmin ollut esim. jännniteheittelyitä kovilla pakkasilla tms. jäynää. Semmoset hommat ei tee hyvää laitteille.
 
Totta, täytyykin viedä isännöitsijälle asia, se varmaan osaa kertoo onko kämpässä ollut jotain vikaa sähköissä vai ei. Ja jos ei ole moista lappua ennen nähnytkään, niin siinähän se homma selviää. Kiitokset tästä.
 
Life in plastic, it's fantastic!
ravensoul
09.03.2010 14:30:40 (muokattu 09.03.2010 14:31:07)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilmainen vinkki vielä tähän, että jos on vähänkään arvokkaampi styge kyseessä ni vois olla paikallaan investoida kympillä ylijännitesuoja. Mä en ainakaan tunge nuppiani mihinkään pistokkeisiin, vikaepäilystä eli ei, ilman moista motukkaa. Saattaa pelastaa pinon euroja jos niikseen sattuu.
 
"Only two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe." - A. Einstein
Sytem
16.03.2010 14:38:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toinen näppärä kympin investointiehdotus on virrankulutusmittari, tollanen pistorasian väliin tökättävä malli joka osaa kertoa myös jännitteen. Itellä moinen kulkee salkussa ja keikoilla aina ekana testaan jokaisen käytettevän sähkönsyöttön. Tolla näkee helposti (vs. yleismittarilla) onko jännitteet siellä päinkään. Ei ois nimittäin eka kerta että jossain on väärinkytketty kolmivaihejohto ja sieltä löytyykin 230v sijaa 400v
 
Kukkis 77
16.03.2010 15:31:54
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ravensoul: Mä en ainakaan tunge nuppiani mihinkään pistokkeisiin, vikaepäilystä eli ei, ilman moista motukkaa. Saattaa pelastaa pinon euroja jos niikseen sattuu.
 
Suojaus kannattaa muutenkin olla kunnossa kun nuppia ruvetaan tunkemaan mihinkään reikään. Voi välttyä 18 vuoden kustannuksilta.
 
"Olen ohjannut suurimman osan elokuvistani kännissä. Poliisikoirakaan ei pysty sanomaan mikä niistä on tehty selvinpäin." -Aki Kaurismäki
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti