Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Bändikamat ja pakkanen?
1
tomaattiorava
26.01.2010 19:56:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, eli oli tarkotus treeneihin mennä mutta kun rumpalin kanssa päästään kämpille nii todetaan että koko rakennus pimeenä ja sisällä pakkasta 2 astetta. Rakennuksen pääsulake ilmeisesti kärähtänyt ja asiaa isännöitsijä käsittääkseni hoitaa parhaillaan ja todennäköisesti tänään taikka eilen sähköt menny.
 
Onkos jengillä kokemuksia vastaavasta?
Minkälaista tuhoa tuommoinen pikainen lämpötilan vaihdos, taikka vaihtoehtoisesti vaan pitkään jatkuva pakkanen tekee esim. rummuille ja putkinupille?
Omat nuppi lähti ainakin saman tien kotiin lämmittelemään =P
 
Vemmy
26.01.2010 20:13:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ainakaan omat putkinupit ole pakkasesta itseensä ottanut, eikä soittimetkaan. Tietysti sähkövehkeiden kannattaa aina antaa lämmetä rauhassa ennen virtojen kytkemistä, ettei kylmiin metallipintoihin kondensoidu kosteutta, vesi ja sähkö ei ole niitä parhaita yhdistelmiä... Rummut tuskin pahemmin kärsii, jos nyt kerran sattuu vähän pakkasen puolelle menemään, jatkuvasti toistuvana (kylmä-kuuma-kylmä-kuuma) tuollainen tietysti saa puun ravistumaan. lähinnähän ongelmia syntyis, jos rumpujen puuosat ois kosteita ja sitten jäätyis, kun vesi laajenee jäätyessään. Oma strato joskus meni suoraan keikalle oltuaan koko päivän ensin 20 asteen pakkasessa auton takaluukussa, ei tarvinnut ees virittää...
 
Ketä kiinnostaa.
hapan
26.01.2010 20:15:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No siis toi lämpötilahan ei ole kovin nopeasti muuttunut. Jos se ei siis ole ihan laudasta kasattu mökki ilman mitään eristeitä. Luultavasti sähköjen mentyä tila on saavuttanut ton 2 pakkasasteen lämmön jossain 10 tunnissa, eli muutos ei ole sinäänsä huomattava (vrt. yön yli takakontissa ollut kitara laukku tuodaan sisälle ja avataan heti). Kyllä ne siellä säilyy, mutta kun lämmityksen taas päälle saatte, niin varmistakaa se, että siellä tilassa on sitten vaikka ämpärillinen vettä patterin vieressä. Muuten se patteri kuivattaa ilmaa liiaksi ja ainakin kitaroihin tehnee temppunsa nuo lait fysiikan.
 
Tympee Huttunen
26.01.2010 20:50:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tomaattiorava: Joo, eli oli tarkotus treeneihin mennä mutta kun rumpalin kanssa päästään kämpille nii todetaan että koko rakennus pimeenä ja sisällä pakkasta 2 astetta. Rakennuksen pääsulake ilmeisesti kärähtänyt ja asiaa isännöitsijä käsittääkseni hoitaa parhaillaan ja todennäköisesti tänään taikka eilen sähköt menny.
 
Onkos jengillä kokemuksia vastaavasta?
Minkälaista tuhoa tuommoinen pikainen lämpötilan vaihdos, taikka vaihtoehtoisesti vaan pitkään jatkuva pakkanen tekee esim. rummuille ja putkinupille?
Omat nuppi lähti ainakin saman tien kotiin lämmittelemään =P

 
Itse veikkaan että riskaabeleihin homma tuossa oli nimenomaan se, että veit nupin saman tien kotiin lämmittelemään. Kylmille metallipinnoille kondensoituu kosteutta lämpimässä. Toki nyt on kosteusprosentti sisätiloissa niin alhainen, etten usko tuon olevan juuri ongelma. Maailma on täynnä sähkölaitteita, jotka kuitenkin pelaavat pakkasessa ihan mainiosti.
rintapek
27.01.2010 22:20:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soittokamoja ny roudaillaan kesät talvet. Jäis aika monet keikat täs maassa soittamatta, jos kamoja uskaltaisi liikuttaa paikasta a paikkaan b vain +20 lämpötilassa ja 40% ilmankosteudessa.
 
One kind of music only - the good kind
daredevil
24.02.2010 23:41:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meidän vanhassa bändikämpässä on ollut aika kylmä koko ajan, nyt saatiin uusi. Lämmittimen virkaa toimitti hiustenkuivain. Lämpö siellä oli varmasti alle nollan ja piti soitella toppatakki päällä. Kaverin lainassa oleva bassovahvari Marshall Bass 60 ei oikein tahtonut toimia kylmässä, alkoi pätkimään, mutta siinä taitaa olla jo muutakin vikaa.
 
No Stairway, denied!!!
Murgo
26.02.2010 08:03:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tilassa on vesiputkistoja jotka ovat saattaneet jäätyä niin tarkistakaa ihmeessä tilanne vuotojen varalta siinä vaiheessa kun lämpö alkaa taas nousta plussalle. Meidän treenikämpällä oli muutama vuosi sitten vesivahinko todella lähellä kun ulkoseinän vieressä oleva vesimittari oli jäätynyt (vaikka muu kämppä oli vielä plussalla) ja sen lasi hajonnut. onneksi tilanne havaittiin ennen kuin se suli joten vahingolta vältyttiin.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
vantage
13.03.2010 16:21:55 (muokattu 13.03.2010 16:22:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meillä on ollut jo kauan oma reenikämppä rumpalimme tontin yhteydessä olevassa navetassa. Joka tosin on hieno ja asuinkelpoinen. Mut puulämmityksen takia on joskus peeaat, soittimia, vahvareita ja rummut useitakin viikkoja monen miinus asteen alaisuudessa. Eikä ne siitä mitään välitä, kunhan on vaan sisätiloissa säilytettynä.
Tottakai kannattaa tässä tapauksessa vähän antaa vahvareitten lämmitä tyhjäkäynnillä ennen luukutteluu!
 
Edit: Kirjotusvirhe.
 
Lähdetäänkö meille kuuntelemaan Peter Toshia?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti