Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Bänditoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: PA-kamojen valinta ja hieman muutakin..
1
sydäri
20.10.2009 19:03:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meitä on kourallinen 30-40 v. tyyppejä, jotka ollaan kaikki jonkin verran nuoruudessamme soiteltu. Nyt kamat on taas osittain kaivettu naftaliinista (hyvä syy paeta vaimoja ja kotiaskareita) ja alettu verryttelemään vanhoja soittotaitoja. 10-15 vuotta sitten soittokamat oli hieman erilaisia, nyt näkyy olevan kaikenlaista hilavitkutinta ja vimpulaa..ei näistä ota selvää. Kertokaapa kokemuksia ja vinkkejä esim. PA-kamojen valintaan. Kannattaako hankkia aktiivikaiuttimet ja mikseri vai kaikki (mikseri, vahvistin, kaiuttimet) erikseen? Entäpä mikserin kanavamäärä, vahvistimen/kaappien teho jne? Mitään stadionikeikkojahan ei olla lähitulevaisuudessa tiedossa, korkeintaan jotain firman pikkujouluja tms eli tehot yms tietysti maltillisia, mutta mikä on järkevää ja millä perusteella? Kertokaa vaikka omien laitteiden merkit ja kokemukset niistä.
 
Kaikki neuvot ja vinkit otetaan kiitollisina vastaan. Kiitos jo etukäteen.
 
Sax-pappa
20.10.2009 19:56:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sydäri: Meitä on kourallinen 30-40 v. tyyppejä, jotka ollaan kaikki jonkin verran nuoruudessamme soiteltu. Nyt kamat on taas osittain kaivettu naftaliinista (hyvä syy paeta vaimoja ja kotiaskareita) ja alettu verryttelemään vanhoja soittotaitoja. 10-15 vuotta sitten soittokamat oli hieman erilaisia, nyt näkyy olevan kaikenlaista hilavitkutinta ja vimpulaa..ei näistä ota selvää. Kertokaapa kokemuksia ja vinkkejä esim. PA-kamojen valintaan. Kannattaako hankkia aktiivikaiuttimet ja mikseri vai kaikki (mikseri, vahvistin, kaiuttimet) erikseen? Entäpä mikserin kanavamäärä, vahvistimen/kaappien teho jne? Mitään stadionikeikkojahan ei olla lähitulevaisuudessa tiedossa, korkeintaan jotain firman pikkujouluja tms eli tehot yms tietysti maltillisia, mutta mikä on järkevää ja millä perusteella? Kertokaa vaikka omien laitteiden merkit ja kokemukset niistä.
 
Kaikki neuvot ja vinkit otetaan kiitollisina vastaan. Kiitos jo etukäteen.

 
Kerropa vähän lisää millaisia soittimia bändissä on, onko esim. puhaltimia, kuinka moni laulaa jne? Sitten ehkä saat osuvampia ohjeita kanavamäärästä ym.
 
sydäri
20.10.2009 20:35:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meitä on ihan "vakiosetti" eli pari kitaristia, basisti, rumpali ja silloin tällöin kiippari. Tilanteesta riippuen 1-2 laulajaa.
 
sydäri
20.10.2009 20:44:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

..Niin, vielä lisäyksenä:
 
Soitettava musa on tietysti tässä vaiheessa ihan laidasta laitaan. Tarkoituksena on oppia soittamaan yhdessä... Toisaalta jäsenten musiikkimakukin on melko vaihtelevaa, joten sehän sopii. Osa on soittanut "nuoruudessaan" enemmän, osa vähemmän, kaikkien taidot joka tapauksessa ruosteessa ja tiedot nykyaikaisista soittokamoista ja niiden ominaisuuksista/mahdollisuuksista samoin.
 
Simo78
20.10.2009 21:47:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/jbl_eon15_g2.htm
parit tollaset+ständit+joku mikseri, niin ihan varmasti pärjää kämpillä ja pikkukeikoilla. Jokunen keikka noilla vedetty ja toimivat ovat. Tietenkään ei ihan ilmaisetkaan...
 
Antti1
20.10.2009 22:05:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Simo78: http://www.thomann.de/fi/jbl_eon15_g2.htm
parit tollaset+ständit+joku mikseri, niin ihan varmasti pärjää kämpillä ja pikkukeikoilla. Jokunen keikka noilla vedetty ja toimivat ovat. Tietenkään ei ihan ilmaisetkaan...

 
No jos tuohon hintaluokkaan mennään, niin ehdottomasti mun mielestä nämä: http://www.thomann.de/fi/rcf_art_310_a.htm
 
Pesee äänenlaadultaan ihan 6-0 noi omituisesti kurnuttavat ja kumisevat JBL:t, ei lainkaan samanlaista korvapuukkoa lujempaa vetäessä. Lisäksi pienemmät ja kevyemmät = mukavammat käyttää ja kuskata.
 
Joku voisi kritisoida basson riittävyydestä, muttei se riitä noilla JBL:n ämyreilläkään, mikäli oikeasti minkäänlaista jytinää tarvitaan. Päinvastoin, nehän on jotenkin kummallisenkin ohuen kuuloiset mun korvaan.
 
Oh my goodness. What am I gonna do in a submarine?
Humpe
23.10.2009 16:14:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tossa oli ihan hyvä vaihto ehtoja treenikselle ja ehkä pikku keikoille mutta monissa tilainteissa vähemmällä pääsee kun vuokraa joltain keikalle kamta
 
Freelancer Seinäjoelta http://dorkadesig.suntuubi.com/?lang=fi
Antti1
23.10.2009 17:00:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Humpe: Tossa oli ihan hyvä vaihto ehtoja treenikselle ja ehkä pikku keikoille mutta monissa tilainteissa vähemmällä pääsee kun vuokraa joltain keikalle kamta
 
Eipä tuo oikein kannata pitemmän päälle, jos jotain puoli-ilmaisia kuppilakeikkoja heittää. Bändi nyt jokatapauksessa tarvii sinne treeneihinkin jotkin kamat, niin kannattavinta on ostaa pieniin keikkoihin riittävät mölytoosat samantien. Silloin ei tarvitse vuokrata pikkukeikoille kamoja, kun ne on jo omastatakaa. Isommilla sit isommat kamat jostain muualta mukaan, jos sellaisia keikkoja edes koskaan tulee.
 
Oh my goodness. What am I gonna do in a submarine?
sydäri
09.12.2009 19:15:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, jokin aikaa sitten hankittiin Yamaha MG 124CX mikseri ja Behringer B315A aktiivikaapit. Mitä mieltä näistä, itse ollaan (vielä) ihan tyytyväisiä?
 
Antti1
10.12.2009 09:16:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sydäri: Ok, jokin aikaa sitten hankittiin Yamaha MG 124CX mikseri ja Behringer B315A aktiivikaapit. Mitä mieltä näistä, itse ollaan (vielä) ihan tyytyväisiä?
 
Ihan ok kamat, sopii treeneihin oikein hyvin ja varmasti noilla jonkun keikankin heittää. Kannattaa pitää varsinkin noi kajarit hyvässä kunnossa takuuajan, ettei ruveta paiskomisesta syyttämään, jos laukeavat. Joissain B:n kajareissa on vähän siellä vahvistinosastolla ollut joskus häiriötä, mutta takuu toimii pääosin hyvin. Äänenlaadullisesti kuitenkin itseasiassa yllättävänkin hyviä nuo tuotteet tuossa hintaluokassa.
 
Oh my goodness. What am I gonna do in a submarine?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti