Muusikoiden.net
17.04.2021
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apua Yamaha MG10XU mikserin käyttöön
1
veskujussi
10.03.2021 10:54:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hankin ko. mikserin ja nyt sitä koetan saada tulille. Perusasiat ymmärrän, mutta esim.tuo usb linja ei meinaa antautua. Olen "vanaha savolaenen ukko70v" ja kielitaito supistuu savonkieleen. Eli halu olis tallentaa omia lauluja valmiille karaokepohjille. Omistan Melplayer ammattikaraokesoittimen. Tarkoitus oli, että tallennan yksinkertaisesti Vindowsin ääninauhurilla, koska kielitaito ei riitä noiihin ladattaviin musiikiohjelmiin. Läppärillä on vielä Vindows 7 ja tuota mikseriä ei kone löydä. Kaverilla on Madboy Remix 35 karaokemikseri ja se löytyy pc:ltä heti, kun usb johdon yhdistää. Näillä sivuilla sanotaan että ei ole tyhmiä kysymyksiä, mutta onko tämä. Ainakin täällä on tyhmä kysyjä! Kiitos vastauksista etukäteen.
 
Rallattelija
10.03.2021 23:17:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voipi tarvita ajurit. Se onpi semmonen tiedosto joka toimii laitteen ja tietokoneen välillä tulkkina. Tämmäset löytyy yleensä laitteen valmistajan sivuilta. Toisaalta toi windowsin ääninauhuri ei välttämättä keskustele ollenkaan kyseisen vekottimen kanssa. En oo tutkimut ohjelmaa sen kummemmin mutta millaisetkohan mahdollisuudet sillä on valita mitä kanavaa se nauhoittaa?
 
Audacity on kevyt ohjelmisto äänen taltiointiin ja käsittelyyn sekä ilmainen. Sillä ei ihmeitä tee mutta sen saa suomen kielisenä. Toki moni asia siellä on englannin kielellä koska niistä ei vaan yksinkertaisesti edes käytetä missään suomen kielisiä vastineita.
 
PS. päivitä se prosessorintelakointiasema (tieokone) win kymppiin. Seiskan tuki on loppunut jo yli vuosi sitten.
 
Mistä tommonen ääni oikein tuli? No tuskin se on vakavaa.
veskujussi
11.03.2021 07:03:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vinkeistä. Sain tuon USB ajurin ladattua, mutta ei se auttanut. Yritän vielä voimistelua asian kanssa.
 
xerxes
11.03.2021 08:52:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

veskujussi: Kiitos vinkeistä. Sain tuon USB ajurin ladattua, mutta ei se auttanut. Yritän vielä voimistelua asian kanssa.
 
Ja se on se yamaha steinberger ja versio 2.0.3, joka toimii seiskan kanssa? Ei se uudempi, joka toimii vain kympin kanssa? Kun et ole sitä versiota maininnut, nin pakko kysyä.
 
Relax. Prediction is very difficult, especially about the future.
veskujussi
11.03.2021 10:03:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No nyt latasin tuon Audacityn. Ja onnistuin jopa tallentamaankin pari biisiä Mp3 muotoon. No nyt sitten tallennus meni jotenkin oudoksi. Tulee ainoaksi tallenusmuodoksi audacityn projektit. En omasta mielestäni muuttanut mitään, mutta on todella outo juttu. Eli nyt en taas löydä mitä pitäisi muuttaa. Vaikea laji ikämiehelle, mutta kiinnostava toki.
 
veskujussi
11.03.2021 10:29:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No tuokin selvisi. Eli piti valita vie valikosta mp3. Kiitos sinulle vinkeistä. Mielenkiinnolla jatkan projektia.
 
oldrock
14.03.2021 19:10:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

veskujussi: Hankin ko. mikserin ja nyt sitä koetan saada tulille. Perusasiat ymmärrän, mutta esim.tuo usb linja ei meinaa antautua. Olen "vanaha savolaenen ukko70v" ja kielitaito supistuu savonkieleen. Eli halu olis tallentaa omia lauluja valmiille karaokepohjille. Omistan Melplayer ammattikaraokesoittimen. Tarkoitus oli, että tallennan yksinkertaisesti Vindowsin ääninauhurilla, koska kielitaito ei riitä noiihin ladattaviin musiikiohjelmiin. Läppärillä on vielä Vindows 7 ja tuota mikseriä ei kone löydä. Kaverilla on Madboy Remix 35 karaokemikseri ja se löytyy pc:ltä heti, kun usb johdon yhdistää. Näillä sivuilla sanotaan että ei ole tyhmiä kysymyksiä, mutta onko tämä. Ainakin täällä on tyhmä kysyjä! Kiitos vastauksista etukäteen.
 
Itellä toimii windows 10 ohjelmalla ja tallentaa tarkkailulla ilman viivettä windows nauhurille, muuten ei sitten toimikkaan. Helpoin ratkaisu lienee päivittää kymppi järjestelmään, löytyykö edes ajuria seiska versiolle. Toinen jos on vanhempi läppäri/kannettava, kokeile viedä tavallinen Plugi piuha yamahalta koneelle jos 3,5 millinen kuulokereikä kyljestä löytyy.
 
veskujussi
15.03.2021 14:06:41 (muokattu 15.03.2021 14:12:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi. No niin, nyt olen jo päässyt hyvään alkuun. Yamaha mikseri ja Audacity täysin suomenkielinen versio seurustelevat keskenään loistavasti. Ja toimii Vindows 7:lla loistavasti. Ja en tätä läppäriä tarvitse muuhun kuin tähän musiikin harrastukseen, niin hyvä näin. On erikseen 10 versio. Ja olen jo oppinut omasta mielestäni monta asiaa. Yksi jonka haluaisin vielä oppia on, että voisin erikseen laulusta ja musiikista säätää niin sävyjä kuin volumiakin. Tuossa mikserissähän on panorointi mahdollisuus. Mutta kun vedän laulun vasemmalle ja musiikin oikealle, niin miten jatketaan ja onko tämäkään oikein? Tämä on mahtava foorumi josta näköjään löytyy asian osaavia ihmisiä joilla on osaamista ja tietoa.
 
Rallattelija
15.03.2021 22:51:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

veskujussi: Moi. No niin, nyt olen jo päässyt hyvään alkuun. Yamaha mikseri ja Audacity täysin suomenkielinen versio seurustelevat keskenään loistavasti. Ja toimii Vindows 7:lla loistavasti. Ja en tätä läppäriä tarvitse muuhun kuin tähän musiikin harrastukseen, niin hyvä näin. On erikseen 10 versio. Ja olen jo oppinut omasta mielestäni monta asiaa. Yksi jonka haluaisin vielä oppia on, että voisin erikseen laulusta ja musiikista säätää niin sävyjä kuin volumiakin. Tuossa mikserissähän on panorointi mahdollisuus. Mutta kun vedän laulun vasemmalle ja musiikin oikealle, niin miten jatketaan ja onko tämäkään oikein? Tämä on mahtava foorumi josta näköjään löytyy asian osaavia ihmisiä joilla on osaamista ja tietoa.
 
Noin sen voi tehdä. Toisaalta kannattaa pitää mielessä että joissakin biiseissä saattaa ihan karaokeversioissakin olla suhtkoht tiukkoja panorointeja. Eli esmes jossain biisin kohdassa skeba vetää yksinään jonkun bridgen tai ihan vaan kierron tai pari riffiä niin se saatta kuulua vaan stereo raidan toisesta kanavasta. Jos sulla siis on musat kytketty stereokanavaan (sun tapauksessa kanavaparit 5 ja 6 tai 7 ja 8 tai tai 9 ja 10) niin panoroimalla niitä menetät aina toisen kanavan. Jos taas kytket musat kahteen eri kanavaan esim 3 ja 4 voit panoroida molemmat kanavat samaan suuntaan jolloin et menetä informaatiota.
 
Helpointa olisi jos tosta mikseristä saisi valittua tallennukseen muita kanavia kuin vain masterin. Vähän epäilen mutta voihan se olla mahdollista. Silloin saisit musat stereona omalle stereoraidalle ja laulun omalle raidalle. Jos tää on mahdollista niin se tehdään tietsikalla eikä mikserillä.
 
Mistä tommonen ääni oikein tuli? No tuskin se on vakavaa.
veskujussi
16.03.2021 16:54:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos tiedoista. Pitää yrittää miten onnistuu.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2021, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti