Muusikoiden.net
31.10.2020
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miten päästä sisään musaharrastukseen (tauon jälkeen)?
1
Martsa89
04.11.2018 09:30:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Haluaisin aloittaa musiikin harrastamisen todella pitkän tauon jälkeen uudelleen. Olen kolmekymppinen ja viimeksi teininä tuli soitettua koulun bänditunneilla hieman kaikkia soittimia, eniten ehkä bassoa. Perus rumpukompit sujuu ja tunnen perus soinnut pianossa.
 
Eniten olen soittanut klassista huilua, mutta siitä myös yhtä pitkä tauko.
Asun kerrostalossa, jossa huilun soiton harjoittelun aloittaminen ei äänieristyksen puutteen takia kyllä tule kysymykseen.
 
Olen miettinyt vähän esim syntikan tai sähkörumpujen hankintaa, ja jos yrittäisi sitten päästä soittotunneille. Onko sähkörummuille jotain taustanauhoja tai moderneja välineitä opetella soittamaan itsekseenkin?
 
Ja ihan 100% täysillä en ole harrastusta aloittamassa, eli elämässä on hurjasti muita harrastuksia mutta viikosta voisi löytyä puolituntinen tai pari tuntia palata musiikin pariin.
 
Asun Oulussa, jos tunnette täältä jotain opettajia, joita suosittelisitte. Tai jos on jotain paikkaa josta voi vuokrata /kokeilla soittimia?
 
tomten
19.12.2018 20:26:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sähkörummut ainakin halvemmat ja vanhemmat on yllättävän meluisia. Kaikkein uusimmat ja kalleimmat jo hiljaisempia. Se terävähkö klopina kantautuu kerrostalossa aika kivasti muihin huoneistoihin. Ainakin kaverini naapuri oven takana arvioi puolenyön jälkeen arkipäivänä. Tuolloin treenas vissiin Dream Theateria jossa niit iskuja jokusia tulee.
 
Nykyään löytyy vaikka mitä harjoitus/taustamateriaalia netistä ja sithän noihin sähkörummun bokseihin saa kytkettyä soittimen ja miksattua soimaan sopivasti oman soiton kanssa kuulokkeista.
 
apply
14.01.2019 09:16:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikun vaan. Tarkoitan siis, että mikään tai kukaan ei ole esteenä sille etteikö voisi vanhempanakin aloittaa uutta harrastusta. Henkilökohtaisella kokemuksella uskallan jopa suositella sitä.
 
Nyt vain pitäisi päättää instrumentti, mitä haluaisit alkaa soittamaan. Tietysti soittamisen ei tarvitse rajoittua vain siihen, mutta yhdenkin soittimen hallitseminen kunnolla vaatii todella paljon treeniä, niin kannattaa ehkä kuitenkin keskittyä aluksi yhteen.
 
Aikuisena soittoharrastus vaatii paljon motivaatiota ja intohimoa. Eli vaikka käytännön asioitakin on hyvä miettiä, pitäisi kuitenkin valita juuri sellainen soitin mikä kiinnostaa. Sitten miettiä kuinka asiat saisi järjestymään. Huilu kulkee helposti mukana, joten voisiko treenaaminen onnistua esim. taloyhtiön kerhotiloissa, kirjastojen soittohuoneissa, tms.?
 
Itseopiskeluun löytyy tietysti nykyään valtavasti materiaalia. Esim. Rockway, Yousican yms. Jos rahaa on, niin kyllä minä silti suosittelisin ihan oikeita soittotunteja. Hyvä opettaja on perillä kehityksestäsi, antaa juuri sellaisia tehtäviä ja harjoituksia, jotka ovat edistymisesi kannalta oleellisia, motivoi ja inspiroi, osaa ratkaista solmuja, joita kehittymisessä tulee vastaan. Aikuisena helpoin tapa on yksityisopettaja tai yksityinen musiikkiopisto. Tietyillä edellytyksillä on joillain paikkakunnilla mahdollista päästä myös kaupungin musiikkiopistoon.
 
Tuosta soittimien kokeilusta/lainaamisesta. Oulun kirjastossa on musiikkihuone, josta löytyy ainakin digipiano. Taitaa kirjastosta saada myös joitakin soittimia lainattua, mutta valikoima taitaa olla aika pieni. Konservatoriot lainaavat/vuokraavat soittimia, mutta niitä ei varmaan ulkopuolisille anneta.
Musiikkiliikkeissä voi tietenkin käydä eri soittimia kokeilemassa, mutta ehkä sinnekkään ei tuntikausiksi voi jäädä soittelemaan. :) Oulusta löytyy ainakin Musiikkikullas keskustassa ja F-musiikki Limingantullissa.
 
Ehkä kannattaa vielä hieman makustella, että mikä se oma soitin voisi olla ja sitten vain ostaa sellainen itselleen.
 
Opettajia löytyy mm. täältä muusikoiden.netin wanted-palstalta, varmaan myös tori,fi:stä. Sitten voi käydä katsomassa musiikkiopistojen ilmoitustaulut. Ja kysellä vaikka FB:ssä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti