Muusikoiden.net
20.03.2019
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miten basso toimii ja miksi
1
Aleksir18
23.05.2018 19:19:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tiedän että biisit tarvivat bassoa mutta mikä ero ja tarkoitus on kickillä ja bassolla. Mihin kohtiin basso linjat tulee ja miksi.
 
Olen totaalialoittelija basso-soittimen kanssa. Musagenreni ovat chillstep, pop ja hiphop/rap. Voisiko joku kertoa tai linkata >suomeksi< ohjeita bassolinjojen tekemiseen rumpukompin vierellä.
 
Rallattelija
23.05.2018 20:15:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä yksinkertaisimmillaan basso sitoo muut soittimet toisiinsa ja tuo kappaleeseen täyteläisyyttä. Toki myös täyttää selaista taajuus kaistaa jolla ei muuten niin paljon liiku mitään jota ilman biisi voisi kuulostaa jotenkin autiolta ja kylmältä. No siis joo.. ehkä olis vaan pitänyt pitää leipäläpi taas ummessa. Kokeile kuukkelia. se tietää aiheesta paljon. Käy kuuntelemassa vaikka youtubessa basso covereita ja kuulostele kuinka muut rytmittävät basson soittoa.
 
Mistä tommonen ääni oikein tuli? No tuskin se on vakavaa.
Jeszse
23.05.2018 21:25:17
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kunhan nyt ymmärtää mikä ero on sillä bassolinjalla ja bassojytkeellä jolla mopoautot liikkuu ni pääsee jo pitkälle.
 
Rahka pulla Sinkki kuume mittari
jannu
25.05.2018 10:03:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Peruslähtökohta popissa ja rytmimusiikissakin on, että basso ja kick eli bassorumpu ovat kavereita, naimisissa, liimattuna yhteen niin, että komppi on jämäkkää.
 
Kaikessa äänessä on periaatteessa ominaisuuksina sointi ja atakki. Atakki tapahtuu ensin, esim. se kickistä ekana kuuluva napsu, joka tapahtuu ylätaajuuksilla. Loppu on pääasiassa sointia, eli se alataajuuksilta hommaan tuleva muna ja tukevuus.
 
Ja se the juttu kickin ja basson kimpasta: normitilanteessa aina kun kick iskee, pitäisi myös basson iskeä. Tämä ei tarkoita, että koko bassolinjan pitäisi koko ajan seurata kickiä, vaan sitä, että ne merkkaavat iskut tapahtuu ja niiden ympärillä voi sit tapahtua muuta. Ja toki voi strategisesti jättää sen basson tai vaikka sen kickin pois joltain iskulta, sit kun on päässyt perusasioiden opettelusta miettimään tyyliseikkoja.
 
Basso on samaan aikaan sekä rytmin että harmonian palveluksessa ja bassolla soitettu nuotti monesti osaltaan määrittää biisin sointuja.
 
Tässä nyt tälleen tosi pintapuolisesti ja mutkia suoristaen.
 
"You can't really be jealous of something you can't fathom." -Nigel Tufnel
Saatanan kojootti
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti