Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: XLR kytkentä 3 sekä 4 johtimisella kaapelilla?
1
Sound Light Bass 2025
12.06.2016 13:12:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten XLR kytketään.
 
Koetin surffata mutta eipä wikipedia ja google osaa vastata. siiis avasin muutaman XLR liittimen osassa kulkee sisällä 3 piuhaa osassa 4 joissakin 3 piuhasissa yks karva on kytketty hyppy langalla myös liittimen varsinaiseen runkoon (ulkokuoreen) osassa ei? 4 piuhasissa liittimen runkojen välillä kulkee aivan oma karvansa? Miten tämä nyt sitten oikein pitäis tehdä oikein suurin osa microfoni kaapeleista on käsittääkseni vain 3 napasia johtoja joten, kytketäänkö maasta nastasta 1 hyppy lanka myös liitttimen varsinaiseen runkoon? ja tehdäänkö se kaaplein molemmissa päissä? vai jätetäänkö liittimen runkoliitin Ulkokuori ns ilmaan roikkumaan? eli kytketänkö sitä olenkaan kummastakaan päästä?

Entäs sitten 4 napanen kaapeli siinä kun on erikseen johdin liittimen rungolle noita ei varmaan ole viisasta enää hyppy langalla tinata erikseen 1 nastoihin? silloinha kulkee taas maa kahdessa piuhassa läpi johdon? nyt liittimen rungossa on kuitenkin kaapeli erikseen rungon " maadoituksen" ?
 
käsittääkseni balansoitu kytkentä on kuitenkin tämä : https://fi.wikipedia.org/wiki/XLR-liitin , tässä ei kuitenkaan kerrota mitään tuosta kyseisestä ongelmastani.
 
tarkoitan nyt kysymykselläni siis aivan noita perus XLR kaapleita joissa toiseessa päässä 3 napaine uros ja toisessa 3 napainen naaras ( + tietysti johtiminen kiinnitys tinaus mahdollisuuss ( liittimen varsinaiseen uklokuoren runkoon).
 
Olisi kiva saada vastaus joltain joka on oikeasti näiden kanssa enempi touhunnutt? sekä mistä tiedän ostetaessa tuon kaapelien tekstissä ilmoittamani sisäisen kytkennän? ( onko myös liittimen ulkokuoreen tehty maadoitus lenkki ja millä tapaa)
 
Esimerkiksi Suomessa käytetty 3-napaisten johtojen kytkentätapa on seuraava:
 
1. napa: maa (kaapelin vaippa)
2. napa: + eli vaihe (kuuma)
3. napa: - eli vastavaihe (kylmä)
 
nightbird
13.06.2016 00:00:24 (muokattu 13.06.2016 00:01:31)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

yleisin kytkentä on ,maa ( = kaapelin suojasukka) sekä + ja - vaiheet.
Jos jossain on haluttu käyttää 4 johtimista piuhaa lienee syynä ns. hifistely ja halutaan eroittaa signaalimaa ja varsinainen laitteen runkomaa.
Valitettavasti vain nämä yleensä laitteissa on jo sisäisesti yhdistetty joten sillä
ei niin ole seksuaalista merkitystä.
Siis edelleen on vain kolme karvaa, maa ( GND ) sekä + ja-vaihe.
Jossain ne maat kuitenkin yhdistyvät.Ehkä on koetettu minimoida signaalimaassa
kulkevat maavirrat.
Mutta edelleen kun et tiedä sen kytkettävän laitteen filosofiaa.
Tähän nyt tietenkin saa nämä palstojen rikkiviisaat tarvittaessa vaikka x määrän kommentteja aikaiseksi , ne jätän omaan arvoonsa..
Eli edelleen kytke se 1 pinni ( joka saattaa jo liittimessä yhdistyä ruuuvin kautta runkoon)sen piuhan häiriösuojaukseen joka samallla toimii signnaalin maa referenssinä.
Tarvittaessa sittten on eri maadoitettujen laitteiden välillä tarvittava kikkailu maiden erotttamisessa muitta näin ei pitäisi käydä jos järjestelmän kytkentä ja maadoitus on tehty oikein suunniteltuna
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti