Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Aktiivi kajareiden signaali kaapelit?
1
Sound Light Bass 2025
14.12.2015 19:34:21 (muokattu 14.12.2015 19:49:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riittääkö aktiivi kajareihin kaapeleiksi siis ihan perus (microfoni), (mic) xlr kaapelit ja pitääkö kaapeleiden olla välttämättä balansoidut? Tämä kaapeli viidakko kun on aloittelijalle loppumaton suo. Malleja ja merkkejä on satoja erillaisia. Olisiko ehdotuksia riittävän hyville perus signaali kaapeleille siis aktiivi kajareille mixeristä menevät xlr signaali kaapelit. kannattaako käyttää plugi vai xlr kaapelia väleillä etuja / haittoja? pituus olis maksimissaan 6 metriä ja minimissään se 2 metrin veto. Lähinnä kaapeleiden paksuuksissa on suuriakin eroja voiko noista paksuuksista päätellä yhtään mitään?
 
oksatboys
14.12.2015 19:57:11 (muokattu 14.12.2015 20:04:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käytä balansoitua xlr-piuhaa. Soon hyvä. Toki jos mikserissä on lähdöt trs:llä niin sitten voit laittaa trs-piuhat. Se on sinänsä ihan sama kummilla liittimillä ne piuhat on varustettu. Halvimpia ei kantsi ostaa ja yleisesti hyväksytty cordial + neutrik on hyvä lähtökohta. Jos nyt teet jotain bändihommia etkä taustamusahommia niin osta tarpeeksi paljon mikkipiuhoja. Käyvät sitten kaappeihin tai mikkeihin. Piuhojen paksuudella on merkitystä jos niitä käytetään vahvistimen ja passiivikaappien välissä. Ohuemmat saattaa sulaa jos on paljon tehoja. Muuten ei ole merkitystä.
 
Itse kolvaamalla saa halvemmalla ja just sellaiset piuhat kun tarttee. Jos enemmän tarttee piuhoja niin kantsii ostaa kolvi ja opetella kolvaamaan.
 
Edit. Balansoidut piuhat eivät ole pakolliset, mutta niiden käyttö vähentää häiriöitä. Mitään järkeä ei ole kyllä balansoimattomia käyttää tai erikseen alkaa hankkimaan niitä kaapeille.
 
nightbird
14.12.2015 21:31:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mikrofonijohtoa ei passiivikaapin syöttöön kiitos, siihen on omat kaapelit.Niihin esim. normi kumikaapelia neliöiltään riittävänä.
 
pappasfin
14.12.2015 21:34:34 (muokattu 14.12.2015 21:35:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sound Light Bass 2025: Riittääkö aktiivi kajareihin kaapeleiksi siis ihan perus (microfoni), (mic) xlr kaapelit ja pitääkö kaapeleiden olla välttämättä balansoidut? Tämä kaapeli viidakko kun on aloittelijalle loppumaton suo. Malleja ja merkkejä on satoja erillaisia. Olisiko ehdotuksia riittävän hyville perus signaali kaapeleille siis aktiivi kajareille mixeristä menevät xlr signaali kaapelit. kannattaako käyttää plugi vai xlr kaapelia väleillä etuja / haittoja? pituus olis maksimissaan 6 metriä ja minimissään se 2 metrin veto. Lähinnä kaapeleiden paksuuksissa on suuriakin eroja voiko noista paksuuksista päätellä yhtään mitään?
 
XLR tai TRS (balanced), niitä mä käyttelen omissa monitoreissa (Aktiivi monitorit)
 
Mulla esimerkiksi yhdistettu XLR - TRS (balanced) johdolla äänikortistä monitoreihin.
 
Scarlett 18i8 äänikortti (TRS pää) - Adam A5X monitori (XLR pää).
 
Jos taas kytkisin jommasta kummasta kitaravehkeestä monitoreihin piuhoilla niin käyttäisin XLR naaras - XLR uros (balanced).
 
PappaSFin
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti