Muusikoiden.net
27.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Suomessa englanninkielisen musiikkituotanto
1
TheMacrill
01.11.2015 17:38:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkä takia Suomessa ei saada hyvin laitettua englanninkielisiä laulajia maailmalle Suomalaisten levy-yhtiöiden avulla? Itse haluaisin tuottaa Englanniksi musiikkia, ja nyt oletetaan että musiikkitaitoni & musiikkini ovat loistavia, mutta Suomesta ei saada sitä vaan niin helposti maailman korville vaikka olisi Suomen parhaimpia levy-yhtiöitä. Pitäisi lähteä ulkomaille tuottamaan täysin samaa biisiä, ja sieltä hommaa levytyssopimuksen, jotta saisin itseni maailmalle. Kysymykseni on, että miksi asia on näin?
 
Basista
01.11.2015 19:09:13 (muokattu 01.11.2015 19:10:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veikkaisinpa syyksi aina läpipuskevaa suomalaista intonaatiota ja aksenttia englanninkielessä.
 
Harvat suomalaiset artistit vetää biisejä siten, etteikö sieltä läpi erottuisi päivänselvä (ja kyllä: häiritsevä) suomalaisaksentti.
 
Jossain jutuissa "räli-inglis" voi toimia, mutta ei sitä levytolkulla kukaan suomalainenkaan jaksa kuunnella vieraalla aksentilla laulettua suomea. Kyse ei ole siitä etteikö laulu/laulaja/bändi voisi olla hyviä, mutta ei koira karvoistaan pääse.Suomipoila on suomipoika, vaikka voissa paistaisi :-)
 
Svedut esim. pystyy laulamaan englanniksi paljon luonnollisemmin kuin suomalaiset, koska kielet ovat suht läheis sukua, toisin kuin tämä suomalais-ugrilainen katoava kielemme.
 
Arkka
01.11.2015 23:37:36
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikä veikkaa kontaktien puutetta.
 
Kalmo
02.11.2015 21:17:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kontaktien ja rahan puute, sekä se, että ei meiltä nyt tosiaankaan pilvin pimein löydy kansainvälisen tason viihdyttäjiä. Tyyppi, joka meillä nousee kotimaan parrasvaloihin
on kuitenkin läntisellä, angloamerikkalaisen koulukunnan kilpakentällä keskimäärin vain yksi suuresta massasta.
 
Uskottava englannin ääntäminen on vaatimus, joka entisestäään pienentää potentiaalista joukkoa. Saksalainen tai ruotsalainen aksentti, ehkä jopa ranskalainenkin hyväksytään kaiketi paremmin, kuin suomalainen. Ehkä siksi, että ne ovat tavallaan jo hyväksytty "viileiden" aksenttien joukkoon englanninkielisten elokuvien kautta. Yksi suomalaisaksenttinen päärooli uuteen Tähtien Sota-leffaan, niin suomalaisen viihdemusan mahdollisuudet paranevat :o).
 
Onhan sentään muutamia suomalaisia biisintekijöitä, jotka tekevät tavaraa maailman huipputähdille.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Euphonium
03.11.2015 15:36:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuosta englannin ääntämisestä. Minusta on kummallista, että ei edes tajuta, että oma kieli kuulostaa varmasti murteelliselta. Minulla on työkavereita, jotka ovat asuneet Suomessa ja puhuneet suomea kymmeniä vuosia. Siitä huolimatta heidän puheestaan kuulee edelleen, ettei suomi ole heidän äidinkielensä. Sitten on suomalaisia, jotka ovat opiskelleet englantia, mutta eivät ole välttämättä asuneet päivääkään missään englanninkielisessä maassa, mutta silti uskotaan, että oma ääntämys on virheetöntä.
 
Arkka
03.11.2015 16:14:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Euphonium: Tuosta englannin ääntämisestä. Minusta on kummallista, että ei edes tajuta, että oma kieli kuulostaa varmasti murteelliselta. Minulla on työkavereita, jotka ovat asuneet Suomessa ja puhuneet suomea kymmeniä vuosia. Siitä huolimatta heidän puheestaan kuulee edelleen, ettei suomi ole heidän äidinkielensä. Sitten on suomalaisia, jotka ovat opiskelleet englantia, mutta eivät ole välttämättä asuneet päivääkään missään englanninkielisessä maassa, mutta silti uskotaan, että oma ääntämys on virheetöntä.
 
Sanoisin että nuo on vähemmistö. Ite oon törmännyt lähinnä siihen, että vähättelevät taitojaan.
 
Mutta ei se aksentti oo kaikki kaikessa. Toki se varmasti vaikuttaa, mutta eniten suomiaksentti suomalaisia tuntuu häiritsevän. Miettikää ny jotain Rasmusta vaikka. Ei ehkä vahvin, mutta vahva aksentti ja harva ulkomaanelävä sitä edes mainitsee. Sen sijaan suomalaiset tarttuu siihen jatkuvasti.
 
Toki tuo mistä Kalmo kirjoitti, eli että eri aksenteilla on eri status on varmasti ihan totta.
 
KaRa
29.01.2016 08:47:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pakko kirjoittaa tähän, että mitä tekemistä murteella on menestymisen kanssa? pitemminkin päinvastoin. Jos musa on hyvää ja lauluääni on osa kokonaisuutta/kokonais-soundia niin hyvä ominaislaatuinen piirrehän se murre vain on!
 
Seuraava lause on totta - edellinen lause on valetta.
tender.insanity
29.01.2016 09:22:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KaRa: Pakko kirjoittaa tähän, että mitä tekemistä murteella on menestymisen kanssa? pitemminkin päinvastoin. Jos musa on hyvää ja lauluääni on osa kokonaisuutta/kokonais-soundia niin hyvä ominaislaatuinen piirrehän se murre vain on!
 
Samaa mieltä. Vaikkapa tuolta hevanderin puolelta, niin ihan hyvin Sonata Arctica, Stratovarius ja Nightwish (Tarjan aikana) ovat pärjänneet vaikka englantinsa eivät ihan natiivitasolla ole.
 
Aksentit tuovat mielenkiintoa lauluun. Saksalaisilla korostus on aika kova mutta sieltäkin Michael Kiske on mongeruksineen ylitse muiden. Silti hänen lauluaan kuuntelee ihan mielellään.
 
Numb
29.01.2016 09:53:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KaRa: Pakko kirjoittaa tähän, että mitä tekemistä murteella on menestymisen kanssa? pitemminkin päinvastoin. Jos musa on hyvää ja lauluääni on osa kokonaisuutta/kokonais-soundia niin hyvä ominaislaatuinen piirrehän se murre vain on!
 
Englantia äännetään niin kovin monella tavalla jo pelkästään brittein saarilla. Ja jos aksentti olisi menestyksen este, emme olisi koskaan kuulleet vaikkapa Bob Marleysta.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head "Dunnet Headin musa on parhaiten kuvattavissa silleen, että se muistuttaa sitä kuin suomalaiset aikuisrokkarit kirjoittais irlantilaisia juomalauluja." - Arttu
Kalmo
29.01.2016 15:00:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Englantia äännetään niin kovin monella tavalla jo pelkästään brittein saarilla. Ja jos aksentti olisi menestyksen este, emme olisi koskaan kuulleet vaikkapa Bob Marleysta.
 
Siinäpä se, se riippuu aksentista. On viileitä aksentteja ja ei yhtään viileitä aksentteja. Charles Aznavour oli englanninkielisten maiden listoilla ihan käsittämättömän nololla (=södellä) aksentilla. Samantasoinen venäläisaksentti ei taatusti olisi tullut kysymykseenkään, ellei tuote olisi joku Petelius/Bat & Ryyd/Kummeli -tyyppinen huumorikohellus.
Karibialainen pidgin english on reggaen myötä ihan jees pop-musassa, mutta
onko yhtään intialaisaksenttista lyönyt läpi?
Jos Eva Dahlgren laulaisi Närpiön murteella, menestys olisi ollut kiven takana.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
KaRa
29.01.2016 23:33:05 (muokattu 29.01.2016 23:42:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: On viileitä aksentteja ja ei yhtään viileitä aksentteja.
 
Miksi näin? Se on kaikki ääntä yhtä kaikki. Miksi joku on coolia ja joku ei? Kaikesta voi tehdä coolia jos on oikea ihminen asialla. Kehitys kehittyy ja vaikutukset näkyvät pikkuhiljaa.
Ei suomen aksentti hyvältä kuulosta kun mielikuva tulee conan obrienin suomipätkästä jossa alastomia läskejä suomalaisia juntteja juoksee lepakoita vintillä saunasta ja hyppää järveen.
Ranskasta tulee taas mieleen viinilasit, juustot ja muutenkin kulinaristimeininki... niin aksentti kuulostaa sen mukaselta.
Jos ihminen ei olisi koskaan kuullut suomiaksenttia eikä ranska-aksenttia eikä muutenkaan vallitsis mitään hämääviä kulttuurellisia käsitteitä niin enpä usko että mitään selvää eroo tulis siitä kumpi on jotenkin hienomman kuulosta.
 
Seuraava lause on totta - edellinen lause on valetta.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti