Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kotikaraoken kokoonpano kuntoon
1
Jarski88
08.06.2015 20:41:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi,
 
Olen pohtinut tässä helppoa tapaa saada kotiin karaoken pystyyn. Olen muutaman kerran käynyt karaokessa ja haluaisin treenata kappaleita kotona.
 
Mietin mitä laitteita tms vielä tarvitsisin että saisin karaoken toimimaan helposti ja hyvin. Tällä hetkellä kaikki periaatteessa toimii, mutta mikrofonin ääni tulee varmaan noin puoli sekuntia myöhässä. Tämä hankaloittaa huomattavasti karaoken laulamista..
 
Nyt laitekokoonpano on seuraava:
 
- Läppäri (Macbook Air)
- USB-Mikrofoni, jossa myös kuulokeliitäntä (Samson Q2U)
- Soundbar "Kotiteatteri" (Philips Fidelio B5 Soundbar)
- telkku
 
Karaoke toimii seuraavasti:
- Läppärillä pyörii karaokevideo
- Mikrofoni on usb:lla kiinni läppärissä
- Mikrofoniin oli mahdollisuus kytkeä kuulokkeet, jolloin musiikki ja oma ääni kuuluu kuulokkeista. Kuulokkeiden sijaan yhdistin mikrofoniin soundbarin aux-piuhalle.
- Nyt karaokevideo pyörii läppärillä ja musiikki sekä oma ääni siirtyy soundbaariin.
 
Ongelmana vain on, että oma ääni tulee hieman viiveellä.. Aux piuha on viisi metriä pitkä. Voiko tuo aux piuha pidentää tuota viivettä? Jos soundbarin tilalle laittaa kuulokkeet, niin viive pienenee.
 
Mikäköhän olisi vaihtoehtoinen kokoonpano?
 
Minkä tarttisin väliin, jotta saisin oman äänen tulemaan ilman viivettä soundbarista? Pitäisikö esim hankkia jokin mikseri, jonka avulla ei tarttisi käyttää aux-piuhaa? Voisi esim kytkeä mikrofonin suoraan mikseriin XLR piuhalla ja siitä jollain muulla tavalla soundbariin?
 
Kiitos jo vinkeistä etukäteen!
 
Örinämusa
09.06.2015 02:49:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piuhan pituudella ei pitäisi olla merkittävää viiveen lisäämistä, sähkö kulkee valon nopeudella. Todennäköisesti laitteistossa on viive. Koita vaikka kytkeä mikrofoni läppäriisi, ja saada se moodiin, jossa ääni kuuluu läpi. Riippuen äänikortista voi lyhentää tai pidentää aikaa. Itse hengailen PC-puolella, niin en osaa omppuihin sanoa mitään konkreettista.
 
Ja varmasti joku halpa mikseri ajaa asian tässä suhteessa, mutta jos vika on siinä soundbarissa, niin ei auta mikään muu, kuin hankkia uusi kaiutin.
 
cerdo
09.06.2015 18:56:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro!
parikymmenta vuotta ammattilaitteilla keikkaa tehneena,olisi ohjeeni:
 
-Pikkumikseri,efektilla ja usb portilla,(toimii aanikorttina) Behringerit kay kotikayttoon
-2 aktiivikaiutinta 150w;set riittaa
-laulumikki 50-100€,saat kelvollisen
-tarvittavat kaapelit
Lappariin joku toisto-ohjelma esim Kara Fun on ilmainen ja telkku kakkosnaytoksi
Tallapaketilla saat kelvollisen aanentoiston ja hyvat saatomahdollisuudet,nain kehitytyt
laulamisessa ja mielenkiinto harrastukseen sailyy.
-cerdo-
 
Rallattelija
09.06.2015 20:04:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cerdo: -Pikkumikseri,efektilla ja usb portilla,(toimii aanikorttina) Behringerit kay kotikayttoon
-2 aktiivikaiutinta 150w;set riittaa
-laulumikki 50-100€,saat kelvollisen
-tarvittavat kaapelit
Lappariin joku toisto-ohjelma esim Kara Fun on ilmainen ja telkku kakkosnaytoksi
Tallapaketilla saat kelvollisen aanentoiston ja hyvat saatomahdollisuudet,nain kehitytyt
laulamisessa ja mielenkiinto harrastukseen sailyy.

 
Jos sulla on jo OK kuulokkeet niin voit säästää hieman ja jättää noi kaiuttimet kauppaan. Varsinkin jos ei asu omakotitalossa niin kuulokkeet säästää jonkin verran naapureiden hermoja. Joskus oon jotain biisejä käynyt läpi tolla tavalla ja mun mielestä kuulokkeiden kanssa hommaa on helpompi saada kasaan kuin kaiuttimien kanssa.
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
ChiKung
05.10.2015 13:20:15
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nostetaanpa hieman keskustelua. Karaokelaitteisto täälläkin mielessä. Tällä hetkellä kasassa tietokone, näyttö, videotykki, aktiivimonitorit + subbari (Genelecit) yms. pikkusälää.
 
Mikseri siis etsinnässä. Mitenhän näissä Behringereissä toimii efektit? Pitäisi olla mahdollisimman helposti säädettävä transponointi USB-tulolle. Eli vain taustat pitäisi saada transponoitua ja mielellään yhden napin takaa - helposti vaikka kesken laulun.
 
Silti mikkikanaville pitäisi olla kanavakohtaiset kompressorit (tämä taitaa olla näissä kaikissa jo vakiona) sekä kaiku ja mahdollisesti viive. Kaiun pitäisi siis olla vain laulukanavissa, eikä pitäisi sotkea taustaa. Samoin taustan transponointi ei saa sotkea laulua.
 
Jottei olisi niin yksinkertaista, pitäisi vielä mikeille saada omat insertit äänen kierron estoon (feedback destroyer). Tämä mielellään balansoituna.
 
Ja jos vielä joulupukilta sellaista, että onkohan jossain mallissa USB-kanavalle vielä oma balansoitu insertti ekvalisaattorille? Tämä on tosin toissijainen asia, sillä eq:n voi tarvittaessa laittaa myös lähdön jälkeen. Olisi vaan viiveen ja äänenlaadun kannalta parempi hoitaa tuo ennen tasonsäätöä (tämäkin FBQ:lla, mutta nyt täysparametriseksi eq:ksi konffattuna).
 
Onko tuollaista mikseriä olemassakaan?
 
Rallattelija
05.10.2015 16:24:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En noista digitaalisista tiedä kuinka paljon niihin on dumpattu kamaa mutta veikkaan ettei transponointia oikein noissa ole ja vielä vähemmä analogivehkeissä joissa ei sitten olekkaan kaipaamaasi kompuraa. Tai onhan niitä mutta se on sitten sit pelkän Thresholdin säätöä. laadusta en tiedä mutta viisaammat on kertonut että laulukanavassa sillä pärjää. Mitään "karaokemikseriä" ei voi suositella edes sikalan äänentoistoon.
 
Ehkä nyt ammut toiveinesi itseäsi jalkaan koska todellisuudessa tuollaista mikseriä ei juurikaan ole tarjolla. Järkevin vaihtoehto olisi ostaa jokin pieni digitiski jossa olisi kaikki muut herkut paitsi tuo transponointi osio. Mikserin kylkeen sitten ostat vaikka behkun virtualizerin sävelen vaihtamiseen. Näin saat tabilla hoidettua kaiken muun paitsi sen transponoinnin.
 
Hommaat siis joko digitiskin, josta löytyy efektit, compurat ja eq ja lisäksi erillisen transponointilaitteen
 
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=229040
http://www.thomann.de/fi/digimikserit.html?pg=3
 
Tai sitten jonkin analogisen jossa on kaksi sweeppaavaa keskialuetta jossa efektit sisäisesti. Kun ostat kompuran erikseen niin jää vähän vaihtoehtojakin mikserivalintaan. Ja tämän lisäksi tietysti se transponointi laite.
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
nightbird
05.10.2015 20:57:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MadBoy on tuonut pienen erittäin kelvollisen transponointilaitteen nimeltä Toner.
Maksaa satasen pintaan ja hakkaa tuon Behkun Virtualizerin mennen tullen .
Ja miksi pitää USB:n kautta ääntä kuljettaa, läppärissä lienee esim.kuulokeliitäntä
josta piuhalla pienen efekteillä varustetun ( onko se nyt Behringer/Soundcraft/Mackie)
analogimikserin sterokanavaan ( väliin se transu laite).
Mikserin normi mikkikanavaan kelvollinen dynaaminen (esim.AKG D5 )mikki kiinni ja laulu pelittämään. Mihin hittoon tarvitset kierronestintä tai niitä EQ:ta ? Ei näitä ole ollut
omillakaan ohjelmatoimiston kautta tehdyillä keikoilla vaikka monta vuotta tuli pyörittyä.Hyvin hommat pelitti isommallekin porukalle, tähän mennessä hommaan mennyt luultavasti 300-400 euroa.Loput rahat voit sitten käyttää vaikka käyttökelpoisiin aktiivikaiuttimiin joissa niisäkin kotona riittää 10 " bassoilla varustetut.
12 " on jo luksusta.Lisäksi rahaa voi jäädä vielä naapureiden lahjontaan, järki käteen näissä hommissa. Jos asut Helsingisssä mene Soundtoolsin myymälään Teollisuuskadulla ja pyydä kattaus, tuon Tonerin saat sitten KSF:n tai muiden myyjien verkkokaupasta.Jos taas vaikutat Jyväskylän seudulla mene Musikanttiin. Näitä ammattiliikkeitä on lähes kaikissa kaupungeissa, Lahden Keskusmusiikki Lahdessa , Kouvolassa Kouvolan Musiikki.Kuopiossa Kuopion Musiikki.Näitä kaikkia pystyn suosittelemaan, on paljon helpompaa mennä ammattijätkien luokse ja esittää tarpeensa kuin arpoa näin porukalla mikä oikein sopisi, tulee kerralla toimiva setti.
Transponointiin hanki tuo Toner, älä mitään edullista multihärpäkettä josta sitten käytetään huonoa pitch shifteriä,Behringer on huono, syö yläpäät jos ei ole bypass asennossa. UGH! Pro on puhunut ...
 
ChiKung
07.10.2015 11:46:48 (muokattu 07.10.2015 11:50:34)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista. Harrastan musiikkia lähinnä sitä kuluttavana (siis kuuntelevana) osapuolena. Tästä syystä osa laitteista on siis jo valmiina ja äänenlaadulle on omat vaatimukset. Samaa laitteistoa on tarkoitus käyttää sekä kuunteluun että karaokeen. Mikään kultakorva en kuitenkaan ole, eli virtajohtoja en kääntele pistorasioissa paremman äänen toivossa. :)
 
Äänilähteenä on siis valmiina ja paikallaan nyt multimediatietokone ja siinä KaraFun. Karmeaa kuultavaa vaan nuo Miditaustat. CD-G karaoke jo paljon parempi ja KaraFunin oma transponointi toimii oikein hyvin sen kanssa. Ohjelma ei kuitenkaan suostu transponoimaan esim. videotiedostoja. Äärimmäisen raastavaa, mikäli yhdellä tiedostolla homma onnistuu oikein, toisella taas pitäisi käyttää äänikortin omaa transponointia, jolla äänenlaatu menee välittömästi kuuntelukelvottomaksi.
 
Nokkelimmat varmaan hoksasivat, ettei ongelma ole pelkästään minun, vaan laitteistoa tulee käyttämään myös puolisoni bändi- ja kuorokavereineen.
 
Tällä hetkellä ääni kulkee tietokoneesta optisesti Emotiva audion DAC:lle, josta balansoituna ekvalisaattorille ja sieltä lopuksi halvalle balansoimattomalle karaokemikserille (sieltä Genelecin subille ja lopuksi kaiuttimille). Hyvä startti signaaliketjussa katkeaa tuohon mikseriin. Jos laittaa tuon mikserin vaikkapa päälle kaiuttimien jälkeen, saa armottoman jysäyksen aikaan. Samoin laitteet kohisee todella paljon verrattuna täysin balansoituun signaaliketjuun.
 
Käytettävyyskin on pieni ongelma. Äänenvoimakkuutta kun voi säätää sekä DAC:sta että mikseristä. Liikaa liikkuvia osia. Jos mikseri hoitaisi tuon DAC:n virkaa, niin sen voisi vaikka kaupata pois tai laittaa kuulokevahvistimeksi.
 
Toki yksinkertaisin olisi laittaa vaan tuon mikserin tilalle hieman laadukkaampi. Ja DAC:n ja mikserin väliin se transponointilaite (ja huonekorostusten tasoitteluun tuo ekvalisaattori).
 
Harmi, kun ei ole tuo MadBoyn transponointilaite balansoitu. Jäisi ainoaksi balansoimattomaksi. Muuten vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta paketilta. Jos aiheuttaa samoja ongelmia (jysähdyksiä ja hurinaa) kuin tuo nykyinen halpa mikseri, niin valitettavasti jää ostamatta.
 
Rallattelija
07.10.2015 19:06:30 (muokattu 07.10.2015 19:08:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ChiKung: Samoin laitteet kohisee todella paljon verrattuna täysin balansoituun signaaliketjuun.
 
Kokeileppas hetkeksi pysähtyä ja vielä miettiä tuota kohinaa uudestaan. Balansoimaton signaali ei ole ainoa kohinan lähde ja lyhyillä vedoilla riski on muutenkin pieni. Toki balansoitu on balansoitua juu.
 
Kun istut niiden laitteidesi ääreen ja katselet niitä niin lopulta saatat havahtua ajatukseen että sulla on halpa laite. Halpa laite taas on halpa laite. Halpa laite on hyvin harvoin yhtä hyvä kuin kallis laite. kalliissa Kaitteessa taas on panostettu usein laadukkaampiin osiin ja laatuun laadusta taas kertoo kestävyys ja laaduttomien laitteiden ongelmien puute.
 
Seuraava lausahdus on kuultu Muusikoiden.netissä varmaan ykskytkaksmiljoonaa kertaa: Markalla saa markan laitteen ja viidellä markalla viiden markan laitteen. Tässä tapauksessa päivitämme ko. ajatelman versioon 1.193800024 .
 
"Markalla saa markan kohinaa ja viidellä markalla viiden markan kohinaa"
 
PS. Kokeile kääntää pistotulppa pistokkeessa toisinpäin ;)
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
Rallattelija
07.10.2015 19:08:00 (muokattu 07.10.2015 19:09:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sekoilin.. eli onnistuin tekee tuplat =(
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
nightbird
08.10.2015 10:33:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voitaisiin lähteä myös siitä uudestaan liikkeelle, myös rallattelijan tekstiin osin viitaten, että balansoimaton linja ei merkitse samaa tai ole kuin kohina.
Kumpikaan linja ei kohise enemmän kuin toinen, kyse on vain signaaliketjun
gaini struktuurista ja laitteiden preamppien laadusta.
Mikäli laitteiden väliset taso-sovitukset ovat kunnossa eikä missään kohdassa
jouduta korjaamaan tasoja ylenpalttisella vahvistuksella pitäisi kohinat pysyä kurissa.
Tietysti jos ketjun alkupään eli sen mikkietusen laatu on ns. perseestä
ei auta vaikka loppuketju on kohdillaan, kohinaa kun vahvistaa on tuloksena vain enemmän kohinaa suhteessa hyötysignaaliin.
Kannattaa silloin kun yhdistelee ns. ei pro laitteita joita yleisesti kutsutaan kotihifiksi
ja prolaitteita muistaa tämä toiminnan nimellistasoissa oleva ero välillä -10 ja +4.
Siis jos syöttävä laite kuuluu tuohon pienemmän signaalitason kategoriaan seuraa
siitä tietysti tason nosto seuraavaan asteeseen eli lisää gainia/kohinaa.
Kuten Rallattelijakin sanoi kannattaa signaaliketju miettiä läpi, siinä digissä ei varmaan ole ongelmaa mutta kaikissa niisä kohdissa missä joudutaan muuttamaan
se analogiseksi sekä analogisessa ketjussa se taso merkitsee suhteessa kohinaan.
Jos otetaan esim.. Soundcraftin pienempienkin miksereiden kuten EPM sarja tai EFX sarja ( efekteillä) toiminta ei niissä pitäisi olla häiritsevää tai käyttöä estävää kohinaa
jos nuo em. tasot huomioidaan.Näitä käytetään aivan YLEn ym.ammattipiirien toiminnassa ilman valituksia.Itselläni karaokeräkki kotioloissa koostuu EPM 12 mikseristä , Lexiconin räkkiefekteistä ja Crownin 2x1600 W päätteestä.Potkua riittää myös niihin satunnaisiin privaattikeikkoihin ilman mitään kohina ongelmia.Mikkeinä perus langattomia ja pari langallista.Mikähän se sinun ns.paska mikserisi on ? Vaikuttaa kuitenkin siltä että tuo sinun järjstelmäsi on suht. monimutkainen varsinkin jos käyttäjiä on noin monenlaisia, itse läppärihän on normi signaalilähde siinä missä perinteinen DVD soitinkin. Karaoken ja vielä hyvän sellaisen saa aikaan huomattavan yksinkertaisestikin, mutta jos haluaa käyttää noita ilmaisia karaokeohjelmia niin silloin liikutaan maailmassa jossa voi sattua mitä vaan ongelmaa.Itse käyttäisin läppäriä vain soittokoneena, muistaakseni esim.KSF:llä on sivusto josta voi ostaa ja imuroida maksua vastaan koneelle biisi kerrallaan suosikkinsa, latausmuoto esim. MP4.
 
nightbird
08.10.2015 11:00:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuo sivusto on CUSTOMBURN.
Sieltä siis voi ostaa biisi kerrallaan kirjastoonsa, muistaakseni parin euron luokkaa/Biisi.
Maksut luotto tai pankkikortilla...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti