Muusikoiden.net
20.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Särki mennyt bugera
1
Jurvo
17.10.2014 14:00:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

55w Bugera putkivahvistin lakkasi toimimasta. Edellisellä sottokerralla toimi ongelmitta, ja nyt heti käynnistäessä alkoi pilluilemaan. Ääni kuuluu todella huonosti ja särisee. Missä lienee vika, miten korrjautuu ja miten välttää vastaisuudessa? Kiitoss etukäteen asiallisista vastauksista.
 
Kalmo
17.10.2014 15:38:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos olet varmistanut, että vika ei ole johdoissa, niin (ellet osaa korjata sähkölaitteita ja omista tarvittavia työkaluja) luulisin, että on parasta etsiä lähin korjaamo.
 
Pahasti hapettunut tai särkynyt potikkakin voi aiheuttaa kuvailemiasi oireita. Muuttuvatko rätinät kun pyörittelet potikoita? Kuuluuko "laahaavaa" rutinaa pyöritysten tahdissa?
 
Kuitenkin, johtopäättelen täysin sinua tuntematta, että jos osaisit korjata ko. vian itse, osaisit myös jotenkuten analysoida, mikä vika on kyseessä, ja olisit jo avannut laitteen ja kertonut että "sejase on kai kärähtänyt, mistähän saisi halvalla" tai esittäisit jonkun oletuksen viasta. Ymmärtänet, että postisi perusteella ei kukaan velho voi varmuudella tietää, mikä vika on kyseessä (ellei ole joku tyyppivika, jonka joku Bugeran omistaja heti tunnistaa).
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Jurvo
17.10.2014 16:59:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, tosiaan taisin vähän puuttelliset tiedot laittaa tänne. Litännät vaikuttivat olevan kunnossa. Pitänee viedä huoltoon. Onkos esimerkiksi putkien kunto mahdollista tarkistaa jotenkin silmämääräisesti kotona? Olen siis, kuten arvasitkin, aloittelija näissä jutuissa, mutta halukas oppimaan.
 
Sax-pappa
17.10.2014 17:35:57 (muokattu 17.10.2014 17:40:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jurvo: Joo, tosiaan taisin vähän puuttelliset tiedot laittaa tänne. Litännät vaikuttivat olevan kunnossa. Pitänee viedä huoltoon. Onkos esimerkiksi putkien kunto mahdollista tarkistaa jotenkin silmämääräisesti kotona? Olen siis, kuten arvasitkin, aloittelija näissä jutuissa, mutta halukas oppimaan.
 
Putkien kunnosta ei tässä tapauksessa voi silmämääräisesti sanoa mitään, kun jotain toimintaa kuitenkin esiintyy.
 
Voi olla putkivika tai rapautunut juotos tai joku muu kontaktihäiriö tai ...
 
Osaavalle korjaajalle vain.
 
Edit: Jos siinä on efektiluuppi, niin yleinen vika on jakkien kontaktien hapettuminen. Piuha sendistä receiviin korjaa ongelman.
 
nisumaka
18.10.2014 12:06:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo korjaajalle vain. Putkikoneet ovat vaarallisia, jos niitä alkaa itsekseen korjata henkilö, jolla ei ole alan koulutusta/kokemusta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti