Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Polytunelle niskalaukaus?
1
FatE
28.06.2014 21:51:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin käytetyn Polytunen, sen perusversion, ei siis mini tai 2. Nyt ei nerot riitä kun en saa sitä pentelettä virittämään kuutta kieltä, suostuu vain neljään polytoonisesti. Sama juttu kieli kerrallaan, viisarinäyttöä en saa näkyviin, ainoastaan se "kiertävä". Eli pitääkö vehjes nollata jollain lailla vai mikä on vikana. Muuten vaikuttaa ihan järkivehkeeltä.
terv - matti a
 
azlag
29.06.2014 13:15:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heheh, mulla on polytune ollut nyt jotain kaksi vuotta. Mutta tämän postauksen luettuani tuli sellainen wtf-fiilis, "mikä kiertävä", eihän siinä ole kuin yksi nappi. Mutta joo, onhan siellä nappulat päässä, kiitos :P Olisiko mitään apua jos koitat niitä näpertää? Tuossa vielä ohjekirjaan linkki: http://www.tcelectronic.com/media/2 … ctronic_polytune_manual_english.pdf
 
Seba
29.06.2014 14:56:48
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

FatE: Ostin käytetyn Polytunen, sen perusversion, ei siis mini tai 2. Nyt ei nerot riitä kun en saa sitä pentelettä virittämään kuutta kieltä, suostuu vain neljään polytoonisesti. Sama juttu kieli kerrallaan, viisarinäyttöä en saa näkyviin, ainoastaan se "kiertävä". Eli pitääkö vehjes nollata jollain lailla vai mikä on vikana. Muuten vaikuttaa ihan järkivehkeeltä.
terv - matti a

 
Ota se pois bassomoodista
 
nisumaka
30.06.2014 20:44:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ota se pois bassomoodista
 
Juuri näin. Polytynessa on kaksi moodia: kitara ja basso. Samaten näytöön on kaksi moodia. Laitteen päässä on kaksi pientä mustaa nappia, niistä moodit säädetään. Itselläni on ollut Polytune monta monta vuotta, ja hyvin on pelannut. Erityisen kätevä se on keikoilla juuri sen vuoksi, että voit kerrasta katsoa nopeasti kaikki kuusi kieltä. Tosin Polytune ei ole ihan riittävän tarkka mulle intonaation säätöön. Siinä käytän vanhaa Seikon tuneria, jota tiedän käytettävän ihan ammattipiireissä (siis kitaran trimmaajat). Se on niin tarkka, vaikka maksoi aikoinaan vain 30 e. Mutta joo, et varmasti ole huonoja kauppoja tehnyt ostaessasi Polytunen.
 
Groke
01.07.2014 21:50:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Polytynessa... näytöön on kaksi moodia. ...ei ole ihan riittävän tarkka mulle intonaation säätöön.
 
Polytune 2:ssa olisi vielä kolmaskin näyttömoodi, eli ilmeisesti ainakin samankaltainen strobo-näyttö, kuin Petersoneissa. Valmistajan ilmoittama tarkkuuskin on aiempaa parempi, siis uudessa strobo-tilassa (strobo: +/- 0.1 c, chromatic: +/- 0.5 c). Näytön maksimikirkkauskin on suurempi.
 

 
Polytune 1:lle ilmoittavat tarkkuudeksi "+/- 0.5 c". Minkä kyllä luulisi intonaation säätämiseen kohtalaisen hyvin riittävän? Mikäli ilmoitettu tarkkuus nyt vain sattuu pitämään edes suurinpiirtein paikkansa. Mutta ehkäpä sitä on esitteisiin hieman "pyöristetty"... :-p
Nykymittareissa myös softabugit yms. jutut ovat mahdollisia. Tuo ilm. tarkkuushan on ymmärtääkseni varsin hyvä lukema. Sillä harva taitaa korvillaan huomata jotain parin sentin heittoa. Tosin sen suhteen on varmaan suuriakin eroja ihmisten välillä. Jokainen puolisävelaskel/nauha on tasavireessä (Equal temperament) 100 c.
 
Poly-tilassa mittarissa kait on(?) hieman muita tiloja heikompi tarkkuus. Mutta sillä nyt ei kait kukaan intonaatiota yritäkään säätää, vaan aina perinteiseen tyyliin, eli yksi kieli kerrallaan. Vai... ;-)
 

 
BOSS:n ilmoittamat tarkkuudet, jotka tietenkin saattavat olla enemmän tai vähemmän eri tavalla määriteltyjä (http://www.bossus.com/gear/productlist.php?ParentId=252):
* TU-2: +/- 3 c (edellinen pedaalimalli)
* TU-3: +/- 1 c (nykyinen pedaalimalli)
* TU-10: +/- 1 c (klipsimalli)
 
Peterson ilmoittaa ilmeisesti kaikille malleilleen, jotka kait kaikki ovat strobo-näytöllä, tarkkuudeksi: "1/10 cent accuracy". Itselläni on heidän klipsimallinsa. Joka lienee joidenkin mielestä varmaan jo liiankin tarkka. Sillä enää ei riitäkään, että roiskaisee hieman sinne päin saadakseen sen vihreän LED:n syttymään.
Sillä nyt pitääkin kieli keskellä suuta virittää, jotta strobo-näytön saisi edes melkein pysähtymään. Kitaran kaltaisen instrumentin kanssa taitaa kyllä olla loputon suo, jos alkaa hieromaan joitain sentin osia tarkasti kohdilleen...
 
D'oh!
nisumaka
02.07.2014 05:37:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Fiksua ja tarkkaa faktaa Groke. Noin on asia. 0.1 c on intonaation säätöön hyvä, 0.5 c on "keikkamittarin" hyvä tarkkuus, koska 0.1 c on "turhan tarkka" ja nimen omaan soitin alkaa olla jo vaikea saada säädettyä. Olen ajatellut itsekin ostaa tuon Petersonin klipsimallin, kirjoituksestasi päättelen, että olet ollut siihen tyytyväinen. Mulla on vanhempi malli näköjään tosta Polytunesta, ton mallin tarkkuudet ovat 0.5c "kieli kerralaan" ja 1c kuusi kieltä kerrallaan (tai neljä, bassomoodi siis).
 
Groke
02.07.2014 11:53:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Olen ajatellut itsekin ostaa tuon Petersonin klipsimallin, kirjoituksestasi päättelen, että olet ollut siihen tyytyväinen.
 
No kyllähän se ainakin harrastelevan puuhastelijan satunnaisessa käytössä asiallisesti pelittää, kunhan tottuu. Ja tarkaltakin siis vaikuttaa. Toisaalta, empä ole varsinaista vertailua tehnyt. Monissa muissa klipsu-mittareissa on ainakin seksikkäämmän näköinen ja selkeälukuisempi, monivärinen näyttö, halvempi hinta yms. kivaa.
Mutta tarkkuuden suhteen tuo kait on edelleen kokoluokkansa tarkimmasta päästä. Tosin tuossa on pelkästään strobo-näyttö, mistä kaikki eivät taida pitää. Viritysmoodeja on paljon, mutta suhteellisen harva niitä taitaa kaivata (Buzz Feiten, sitar, banjo, sello, ukulele...).
 
Joillekin saattaa olla miinus, että viritys tapahtuu aina vain instrumentin lavan tms. osan värinän perusteella, eli mikrofonia ei siis ole. Tai liitäntää instrumentin sähköiselle signaalille.
Mittari ei myöskään näytä senttejä, vaan siinä on kiinteä strobonäyttö + joku sävel näkyvillä. Tässä valmistajan speksit ja video: http://petersontuners.com/index.cfm?category=168
 

 
Polyfoninen tuo klipsu-Peterson ei ole, kuten ei kait mikään muukaan klipsu-malli. Etenkin kelluvatallaisen kitaran kanssa polyfoninen moodi olisi kyllä iso plussa, varsinkin vähemmän kokeneelle virittäjälle.
Monen toiveena on varmaankin myös jalalla käytettävyys ja ilman paristoa toimiminen. Sekä suuri, selkeä ja kirkas näyttö. Sellaisia asioita vaadittaessa ko. pikku-Peterson on tietenkin varsin kehno vaihtoehto.
 
D'oh!
nisumaka
03.07.2014 10:37:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Polyfoninen tuo klipsu-Peterson ei ole, kuten ei kait mikään muukaan klipsu-malli. Etenkin kelluvatallaisen kitaran kanssa polyfoninen moodi olisi kyllä iso plussa, varsinkin vähemmän kokeneelle virittäjälle
 
Vau. Empä ole moista tullut ajatelleeksi, koska mä en ole koskaan käyttänyt kitaroissa vibraa. Stratoistakin mä "lukitsin" sen ala-asentoon. Totta, vibran kanssa polyfoninen viritysmoodi on todella kätevä.
 
Murgo
04.07.2014 05:20:45 (muokattu 04.07.2014 05:22:34)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pystyykö tuolla Polytunella muuten virittämään (polyfonisesti, kieli kerrallaan toki onnistuu) drop-C:hen? Ainakin ohjeen perusteella saisi sellaisen käsityksen kun siellä sanotaan että tuo vireen lasku/nosto (capo-moodi) on yhdistettävissä drop-D-moodiin?
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
Genitalripper
04.07.2014 08:48:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Murgo: Pystyykö tuolla Polytunella muuten virittämään (polyfonisesti, kieli kerrallaan toki onnistuu) drop-C:hen? Ainakin ohjeen perusteella saisi sellaisen käsityksen kun siellä sanotaan että tuo vireen lasku/nosto (capo-moodi) on yhdistettävissä drop-D-moodiin?
 
Aika vähän tuota polya tulee käytettyä, mutta kyllä se mulla on näyttänyt vihreää myös C-kielelle.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti