Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apua kotistudioon
1
BaDari
07.05.2014 15:33:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve,
 
pitempään jo tullut tätä sivustoa katseltua, mutta vihdoinkin päätin viedä viestineitsyyteni.
 
Olisi nyt tarkoitus hankkia tässä itselleni Korg Volca-sarja, Korg Monotribe, Korg Monotron Duo, Korg Monotron Delay ja Arturia Microbrute.
 
Omistan jo entuudestaan Teenage Engineering OP-1, Roland SH-201 ja Roland SP-555.
 
Kaiuttimeen virkaa hoitaa AKAI RPM3.
 
Tarkoitukseni olisi hankkia Zoom R16, koska haluaisin nauhoitella ilman tietokonetta. Mutta, toisaalta, olen myös katsellut miksereitä, ja ensimmäisenä mielessäni olisi Behringer Xenyx QX 1202. Tiedän, että mikseri ei ole välttämätön, jos hankkisin tuon Zoom R16. Tai näin olen käsittänyt. Ja jos taas käännyn tuon mikserin puoleen, tarvitsen tietysti tietokonetta nauhoitteluun, mutta tarvitseeko siihen väliin mitään muuta? Riittääkö, että liitän soittimet mikseriin, AKAI RPM3:n mikseriin ja mikserin tietokoneeseen? Mites taas Zoom R16? Voinko liittää siihen suoraan nuo soittimeni ja sitten AKAI:t kiinni Zoom R16? Onnistuuko sitten taas Zoom R16:lla live-soittelu? Ihan kotona? Entäs tuolla mikserillä? Ja nyt tulee tämä kinkkisin kysymys itselleni, eli, mitkä piuhat tarvitsen noiden soittimien ja mikserin tai digitaalitallentimen väliin? Entä mitkä piuhat tarvitsen kaiuttimien ja mikserin tai tallentimen väliin? Tiedän, että noissa uusimmissa hankinnoissa on liittimet 3,5mm, mutta sitten taas mikseriin tai tallentimeen tarvitsee sen 6,3mm. Ja olen yrittänyt nyt miettiä pääni puhki noita piuhoja tässä, ja siksi nyt käännyn viisaampien puoleen.
 
Kiitokset etukäteen, ja anteeksi, jos oli hirveän sekavaa.
 
freakingenius
07.05.2014 17:09:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tietokoneeseen äänittelet niin on suositeltavaa hommata äänikortti.
 
"Kiskoessa munat jäi vetoketjun väliin - sorsan syy miks se ottaa vetoketjun pesän rakennusaineeksi."
oksatboys
07.05.2014 17:53:21 (muokattu 07.05.2014 19:37:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Piuhat pitää olla sellaiset että ne sopivat laitteiden liitäntöihin. Nämä on (yleensä) dokumentoitu manuaaleissa. Ylipäätään liittiä joihin törmää on pari kolme. Nämä ovat 6.3 mm (tai 1/4'') plugi, 3.5 mm plugi, XLR ja RCA.
 
Piuhaksi kelpaa mikä tahansa hyvälaatuinen koaksiaalipiuha.
 
Sanotaan että soundi lähtee sormista... no mulla se on kai jo sitte lähtenyt.
BaDari
07.05.2014 19:34:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AKAI RPM3:ssa on sisäänrakennettu audiointerface, samoin on Zoom R16:ssa ja tuossa Behringerin mikserissä. Tarkoitus kun olisi liittää aika montakin noista soittimista samaan aikaan kiinni, niin en tiedä onko äänikorteissa sitten niin paljon paikkoja vapaana. Paitsi joissain kalliimmissa versioissa tietysti. Ja mieluusti nauhoittelen ilman tietokonetta tuolla digitaaliraiturilla.
 
Mutta noista piuhoista, niin nähtävästi tarvitsisi 3,5mm-6,3mm ja vielä balansoimattomat. Tällaisia olen nyt katsellut:
 
http://www.amazon.com/HOSA-CMP-110- … 480075&sr=8-4&keywords=Hosa+3%2C5mm
 
tai
 
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … 5-signaalikaapeli-3-5-mm-2-x-6-3-mm
 
Eli siis, tuollaiset piuhat Zoom R16 tai mikserin ja synien väliin. Ainoa vaan, että nuo synat ovat monona, eli eikö tuo ylempi vaihtoehto ole sitten se järkevin?
 
Olen ihan pihalla. Taidan ajatella hiukan liikaa tätä asiaa.
 
oksatboys
07.05.2014 19:41:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BaDari: AKAI RPM3:ssa on sisäänrakennettu audiointerface, samoin on Zoom R16:ssa ja tuossa Behringerin mikserissä. Tarkoitus kun olisi liittää aika montakin noista soittimista samaan aikaan kiinni, niin en tiedä onko äänikorteissa sitten niin paljon paikkoja vapaana. Paitsi joissain kalliimmissa versioissa tietysti. Ja mieluusti nauhoittelen ilman tietokonetta tuolla digitaaliraiturilla.

 
ööh tota noin... Siis jos haluat äänittää zoomiin niin vedät syntikat sen sisäänmenoihin sopivilla piuhoilla, eli monoplugipiuhoilla (balansoimaton ns. kitarapiuha). Jos synat on stereoita tarttee noita piuhoja kaks yhteen. Noihin pikkuvehkeisiin joissa on 3.5 mm jakki voit hommata vaikka adapterit, siis 3.5 mm 6.3 mm -adapterit.
 
Sanotaan että soundi lähtee sormista... no mulla se on kai jo sitte lähtenyt.
freakingenius
07.05.2014 21:44:14 (muokattu 07.05.2014 21:45:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BaDari: AKAI RPM3:ssa on sisäänrakennettu audiointerface, samoin on Zoom R16:ssa ja tuossa Behringerin mikserissä.
 
Ainiin joo, tossa behkussa oliki interface. Joo, mul on noi Akait ja ne on kyllä hyvät ja reissu ystävälliset monitori, mutta en kyllä sen omaa interfacea käyttäis. Jos paljon pitää saada soittimia niin varmaan mikseri on paras vaihtoehto ehkä. Interfacet joissa on paljon inputeja maksaa yleensä aika paljon.
 
"Kiskoessa munat jäi vetoketjun väliin - sorsan syy miks se ottaa vetoketjun pesän rakennusaineeksi."
BaDari
08.05.2014 00:41:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oksatboys: ööh tota noin... Siis jos haluat äänittää zoomiin niin vedät syntikat sen sisäänmenoihin sopivilla piuhoilla, eli monoplugipiuhoilla (balansoimaton ns. kitarapiuha). Jos synat on stereoita tarttee noita piuhoja kaks yhteen. Noihin pikkuvehkeisiin joissa on 3.5 mm jakki voit hommata vaikka adapterit, siis 3.5 mm 6.3 mm -adapterit.
 
Juu, siis mononahan nuo pitäisi vetästä. Mitäs, adapterit eivät sitten heikennä äänenlaatua tai mitään vastaavaa? Jos hankin balansoimattomat monoplugipiuhat, ja hankin niihin sitten 3.5mm adapterin, joka menee sitten noihin pikkuvehkeisiin?
 
Ja siis, Zoom R16 digitaaliraituria nyt tässä kelaillut, kun sitä voisi kuljettaa helposti messissä, se kuitenkin toimii paristoilla. Niin kuin esim. nuo Volcat. Tosin, AKAI:n kajarit nyt vaatii virtaa, eli en ole mihinkään metsään menossa. Ja jos tarvitsee interfacea, se löytyy, ja onhan siinä jonkinlainen mikserikin itsessään.
 
Kalmo
08.05.2014 11:39:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Älä ihmeessä hanki tuollaista äänikorttisekamelskaa. Vähintäänkin vaihda kaiuttimet normaaleiksi aktiivikajareiksi, niin säilytät edes normaalin valinnanmahdollisuuden itselläsi (ellei niitä voi käyttää ilman äänikorttitoimintoa, pelkkinä ämyreinä).
Suositelluin audioajuri, ASIO, voi käyttää vain yhtä äänikorttia kerrallaan
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
BaDari
10.05.2014 18:38:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Älä ihmeessä hanki tuollaista äänikorttisekamelskaa. Vähintäänkin vaihda kaiuttimet normaaleiksi aktiivikajareiksi, niin säilytät edes normaalin valinnanmahdollisuuden itselläsi (ellei niitä voi käyttää ilman äänikorttitoimintoa, pelkkinä ämyreinä).
Suositelluin audioajuri, ASIO, voi käyttää vain yhtä äänikorttia kerrallaan

 
Siis, voihan noita käyttää pelkkinä ämyreinä. Ei ole mikään pakko käyttää sitä äänikorttitoimintoa. Irroittaa vaan USB-piuhan koneesta. Liittää nuo AKAI:t sitten tuohon tallentimeen. Ja jos haluaa käyttää interfacea, kiinnittää Zoom R16 koneeseen. Ainakin näin uskoisin.
 
freakingenius
10.05.2014 20:53:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BaDari: Siis, voihan noita käyttää pelkkinä ämyreinä. Ei ole mikään pakko käyttää sitä äänikorttitoimintoa. Irroittaa vaan USB-piuhan koneesta. Liittää nuo AKAI:t sitten tuohon tallentimeen. Ja jos haluaa käyttää interfacea, kiinnittää Zoom R16 koneeseen. Ainakin näin uskoisin.
 
Näin itsekin käytän ja hyvin pelaa.
 
Kalmo
10.05.2014 22:06:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä niin. Helpointa on käyttää vain yhtä äänikorttia sekä äänitykseeen että toistoon.
Jotkut jättävät Windowsin äänet emon äänipiirin huoleksi, mikä on kai ihan sujuva ratkaisu.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti