Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Konesoitto - digitaalisen musiikkiteknologian opas netissä
1
JereK
17.02.2014 10:08:57 (muokattu 17.02.2014 12:30:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve! Olen perustanut viime vuonna Konesoitto-nimisen nettisivuston, jonka on tarkoitus olla digitaalisen musiikkiteknologian opas netissä, selvällä suomen kielellä. Siitä voisi olla hyötyä monille, jotka ovat alkamassa taivaltaan tietokoneiden ja musiikin yhdistämisessä, mutta myös pidemmälle ehtineille.
 
Käy vilkaisemassa! Sivuston osoite on http://konesoitto.com
 
Olen itse hommaillut tietokoneistetun musiikin, MIDI-laitteiden, sekvensseriohjelmien sun muun kanssa jo parin vuosikymmenen ajan, ja halusin jakaa tietoa tästä aihealueesta vasta-alkajille, ja miksei pidemmälle ehtineillekin.
 
Tässä hieman tarkemmin sivuston tarkoituksesta:
 
Jos haluaisit tallentaa omaa lauluasi tai soittoasi, ja aavistelet, että tietokone voisi olla siihen hyvä apuväline, mutta et ole ihan varma mitä tarvitset, tai riittääkö jopa se mitä sinulla jo on, niin vilkaise Konesoitosta josko aiheesta olisi jo juttua. Voimme lisäksi auttaa ihan henkilökohtaisesti. Tähän mennessä on tehty juttua kotistudion mikrofoneista, tietokoneen äänilaitteista, kuulokkeista, kitaraliittimistä ja paljosta muusta.
 
Tietokoneen käyttö musiikissa ja siihen liittyvät osaamistarpeet menevät musiikin genrerajojen yli, mutta jos olet kiinnostunut syntesoijista, elektronissävytteisestä musiikista, EDM:stä jne., voisi etenkin sinulle löytyä mielenkiintoista materiaalia Konesoiton Facebook-sivuilta.
 
iPhone ja iPad sekä mobiili musiikin tekeminen ovat lisäksi vahvasti esityslistalla. Tarkoituksena on myös jossain vaiheessa tehdä suomenkielinen GarageBand-opas e-kirjana.
 
Mikäli edelliset herättivät kiinnostusta, niin käy vilkaisemassa. Sivuston nettiosoite on:
http://konesoitto.com
 
Facebook-sivun osoite on https://www.facebook.com/konesoitto, joten tykkää siitä, jos tykkäät siitä.
Lisäksi kannattaa seurata Twitterissä: https://twitter.com/konesoitto
SoundCloud-tunnukselta löytyy ääniesimerkkejä, sekä tietenkin kieli poskessa tehty tunnari! :-) https://soundcloud.com/konesoitto
 
Kaikki kehitysehdotukset, juttuaiheet ja kysymykset ovat tervetulleita; palautekanavat löytyvät sivustolta. Toki tähänkin ketjuun voi kommentoida. Sivustolla on toki kaupallisia tarkoitusperiä sikäli, että sen haluttaisiin maksavan oman ylläpitonsa, joten mainoksia ja partnerilinkkejähän siellä on. Tarkoitus ei ole tällä spämmätä ketään, mutta halusin tiedottaa sivuston olemassaolosta, enkä löytänyt mainostuskieltoa Muusikoiden.netin säännöistä. Ylläpito poistanee toki tämän viestin mikäli pitää asiattomana.
 
Konesoitto - seuraa sitä ja pysy vireessä
 
-HP-
12.03.2014 15:35:22 (muokattu 12.03.2014 15:39:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hmm... FB-linkki ei toimi. Sivut on hyvin sekavat asiasta tietävällekkin. Jos haluan avata oikealta jonkun aihealueen, eteen lävähtää sama kotikäyntimainos ja vasta alapuolella on artikkeli. Yritin löytää jotain ohjetta tämän konemusiikin tekemiseen mutta en edes löytänyt sitä vaikka vähän etsiskelinkin. Asennushommatkin käytiin vain sinun näkökulmastasi eikä millään tapaa yleisesti.
 
Edit: Osa aihealueista ei edes sisällä mitään, kuten esim. kaiuttimet.
 
...ehkä sivu on enemmän blogi kuin opas?
 
Kuka väittää ettei kitara muka ole lyömäsoitin?
JereK
14.03.2014 22:36:26 (muokattu 14.03.2014 22:38:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos palautteesta -HP-! Mietiskelen miten voisi parantaa...
 
-HP-: Hmm... FB-linkki ei toimi.
 
Oli näemmä livahtanut ylimääräinen pilkku osoitteen perään - koska kirjoitus on nyt jo yli viikon vanha, en pysty sitä enää muokkaamaan... Joka tapauksessa se FB-sivun osoite on:
 
https://www.facebook.com/Konesoitto
 
-HP-: Sivut on hyvin sekavat asiasta tietävällekkin. Jos haluan avata oikealta jonkun aihealueen, eteen lävähtää sama kotikäyntimainos ja vasta alapuolella on artikkeli.
 
Sivuston rakenne on ihan tyypillinen blogi, eli kaikki kirjoitukset on merkitty tunnuksin sekä luokiteltu. Monet artikkelit kuuluvat useampaan eri kategoriaan, ja sen takia aihealueen valitsemalla saat luokitusta vastaavat artikkelit, uusin ensin. Sinä sait näkyville saman artikkelin monta kertaa, koska se oli monessa valitsemassasi kategoriassa, ja sattui olemaan uusin kaikista.
 
-HP-: Yritin löytää jotain ohjetta tämän konemusiikin tekemiseen mutta en edes löytänyt sitä vaikka vähän etsiskelinkin. Asennushommatkin käytiin vain sinun näkökulmastasi eikä millään tapaa yleisesti.
 
Alkuperäisessä postauksessa selvitin vähän sitä millainen Konesoiton on tarkoitus olla. Jos et löytänyt mitään sinulle sopivaa, kerro ihmeessä mistä itse haluaisit tietää. Tarkoitus ei muuten olekaan opastaa konemusiikin tekemiseen (jos oikeasti sellaista hait), vaan kerrotaan musiikin tekemisestä (tieto)koneella.
 
Koska keskustelualueen mukaisesti aloittelijoita on varmaan kuulolla: olisiko tarpeen tosiaan esimerkiksi neuvoa miten ohjelmia asennetaan? Eikö se nykyisin ole jo klik-klik-valmis-tyyppistä hommaa, kun useimmat kuitenkin tietokoneita ovat muuten käyttäneet paljonkin?
 
Niq
18.03.2014 10:08:56
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iPhone sitä Apple tätä ja mäkki tota. Missä tuolla puhuttiin musan vääntämisestä tai musiikkiteknologiasta? Tuli ihan tunne että pitää todistella kaikille että "mulla onkin viis mac miniä ja seittemän iphonea, oon saletisti pro".
 
JereK
05.04.2014 21:15:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niq: iPhone sitä Apple tätä ja mäkki tota. Missä tuolla puhuttiin musan vääntämisestä tai musiikkiteknologiasta? Tuli ihan tunne että pitää todistella kaikille että "mulla onkin viis mac miniä ja seittemän iphonea, oon saletisti pro".
 
No, sinulle sitten tuli sellainen tunne, mutta ei tässä ole tarvetta todistella mitään. Sillä tehdään mikä hyvin toimii. Mutta tuon perusteella et ilmeisesti juurikaan käyttänyt aikaa tutustumiseen, kun lukematta taisi jäädä jutut kotistudion mikrofoneista, kuulokkeista, sähkörummuista, ja mitä noita nyt oli. Mistä sinua sitten kiinnostaisi lukea?
 
P.S. Ei niitä niin montaa ole, ja unohdit iPadit.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti