Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikserivahvistimet
1
Helpmii
13.12.2013 20:22:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuka tietää!
 
Kuinka käy Stgebas 300 kajareille jos yhdistän niihin Stagepas 600i siihen kuuluvan (340+340w) mikserivahvistimen. Stagebas 300:n kuuluu 300w (150+150w) mikserivahvistin.
 
Kestääkö kajarit, siis Stagebass 300 tälläisen ? Tai onko muuta estettä tiedoss?
 
rintapek
14.12.2013 06:11:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole estettä. Paitsi mahdollinen osaamattomuus/tietämättömyys tai ennenkaikkea toisinaan joitain vaivaava terveen tolkun ja korvien puute.
 
Itse asiassa on terveempää ruokkia kaiuttimia pykälää tehokkaammalla vahvistimella kuin alamittaisella.
 
Täällä oli joskus kysymys: "Mulla oli 300Wattinen subbari ja mä ostin sille vahvarin josta lähtee 2400W sillattuna ja mä kysyin myyjältä, että voiko sitä luukuttaa TÄYSILLÄ" Siin kävi huonosti. Oikee vastaus on et kaiutinta voi kaiuttimen mielestä luukuttaa "TÄYSILLÄ", mutta se ei aina ole sama kuin vahvistimen mielestä "TÄYSILLÄ"
 
Ihan mitä tahansa kaiutinta voi ruokkia millä tahansa vahvistimella, kun pitää tolkun ja korvat hommassa mukana.
 
Yleensä on kumminkin niin, että 40W kotihifikajarille ei hankita 2400W PA- vahvistinta, koska se harvoin on tarpeen. Mut 1000W tehonkestoiselta PA- kaiuttimelta yleensä odotetaan himppasen enemmän äänenpainetta, jolloin se 100W kotihifivahvistin ei ole se suositeltavin.
 
Vahvistimien sielunelämästä semmoista, että (yleensä) päälläollessaan vahvistin on aina täysillä. Se "volume"potikka määrittää vaadittavan sisääntulosignaalin tason. Yksinkertaistettuna (hyvin yksinkertaistettuna) jos vahvistinta ruokkiva laite antaa sisään "1" ja vahvistin on asennossa "10", niin vahvistimesta lähtee ulos "10".
Jos vahvistinta ruokkiva laite antaa ulos "10" ja vahvistin on asennossa "1", niin vahvistimesta lähtee ulos myös "10"
Jos molemmat on kybällä, niin ulos lähtee "100", mikäli vahvistimen suorituskyky ja kaiutin sen sietävät. Ihan näin suoraviivaisesti ei toki saa lukea, koska ei se vahvistimen volapotikan numerointi kerro mitään.
 
Aloittelijalle ja monelle kokeneemmallekin ihan oikea tapa säätää vehkeet on se, että ensin säädetään mikseristä ulos niin hyvää kuin osataan ja sen jälkeen käännetään vahvistimen volapotikka asentoon "sopiva". Yleisön korvien mielestä sopiva ja kaiuttimien mielestä myös. Se pitää kuulla korvalla, jos kaiuttimia yrittää rääkätä liikaa. Pätee soveltuvin osin myös mikserivahvistimiin, koska siinä on vaan mikseri ja vahvari samassa laatikossa.
 
Eli vastaus kysymykseen on, että hyvin uskaltaa ja noin voi tehdä. Mutta ei pidä odottaa, että ämyreistä lähtisi tippaakaan enempää ääntä kuin mitä niistä lähtee systeemin omalla mikserivahvistimella ruokittuna.
 
Loppuun asiaankuuluva linkki Reima Saarisen artikkeliin "Kymmenen tapaa rikkoa kaiutin".
https://pli.fi/reiska/tapaa_paasta_eroon_kaiuttimesta.htm
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti