Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Musiikinkuuntelulaitteet uusiksi
1
raita
30.09.2013 12:02:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloittelija tarvitsee apua musiikinkuuntelutekniikan kanssa..
 
Vanha stereosetti saisi varmaan nyt siirtyä syrjään. En nimittäin usko, että tietokoneelta tulevan musiikin kuunteleminen onnistuu mitenkään noiden stereoiden kautta, kun ovat niin valmiiksi setiksi tehdyt, eikä mitään sopivan oloisia liitäntämahdollisuuksia näy.
 
Tarvitsisin siis jonkun uuden, fiksun ratkaisun musiikinkuunteluun. Haluan kuunnella tietokoneelta tulevaa musiikkia esimerkiksi Spotifysta, ja vanhojen cd-levyjen kuunteleminen onnistuisi myös koneen kautta, jos ei muuten. Vinyylilevyjä on myös pari jo ennalta odottamassa soittimen hankkimista, eli vinyyleille soitin. Sitten tarvitaan ilmeisesti myös vahvistin? Ja jonkinlaiset kaiuttimet, joista toivottavasti onnistuisi molempien äänenlähteiden (levysoitin ja tietokone) kuunteleminen.
 
Näin ympäripyöreää on mun tietämys, koska olen ihan amatööri kaiken tekniikan kanssa. Mitä te asiaa paremmin tuntevat lähtisitte hankkimaan, jos tilanne olisi tämä? Budjetti on tasoa "opiskelija", joten mihinkään kunnon hifistelyyn ei voi lähteä. Siltikään en haluaisi tuhlata rahojani mihinkään huonoihin valintoihin, joten apu tulisi tarpeeseen!
 
Kalmo
30.09.2013 20:25:07 (muokattu 30.09.2013 20:25:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Divarista stereoviritinvahvistin, levari, ja kaiuttimet, parilla kolmella sadalla, uutena satasella DVD/CD-soitin jos jostain syystä erilliselle olisi tarve. Ilmeisesti ei kuitenkasan ole.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
McLeach
01.10.2013 00:09:51
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa tori.fistä katella. Itse hommasin samanlaisessa tilanteessa (miinus tietokoneen kanssa pelleily) torilta yamahan viritinvahvistimen ja cd-soittimen plus jamon kaiuttimet alle kahella sataa. Hyvät kuin mitkä! Ja uusien hinta pyörii tonnin paikkeilla.
 
Sax-pappa
01.10.2013 09:37:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McLeach: Kannattaa tori.fistä katella. Itse hommasin samanlaisessa tilanteessa (miinus tietokoneen kanssa pelleily) torilta yamahan viritinvahvistimen ja cd-soittimen plus jamon kaiuttimet alle kahella sataa. Hyvät kuin mitkä! Ja uusien hinta pyörii tonnin paikkeilla.
 
Kirpputoreilta näitä löytyy usein. Juuri ostin hyvän Technicsin viritinvahvistimen kolmella kympillä.
 
AaBeeCee
01.10.2013 19:00:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos on Helsingissä mahdollista suorittaa hankintoja, niin Kallion retrosta löytyy juurikin hyvin audiolaitteita niille, jotka eivät tarvitse kauppojen viimeisimpiä ja kalliita uutuuksia.
 
http://www.kallionretro.kotisivukone.com/
 
Pitäisi melkein hankkia tuommoinen kelanauhuri...
 
poopi
02.10.2013 10:47:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toinen Helsingissä toimiva pätevä liike on Classic Audio. Ehkäpä hieman palvelultaan parempi kuin Kallion Retro. Ottaa vastaan tarjouksia mukisematta ja laitepakettia kootessa tulee vastaan hinnassa.
http://www.classicaudio.fi/fi/
 

 
AaBeeCee: Jos on Helsingissä mahdollista suorittaa hankintoja, niin Kallion retrosta löytyy juurikin hyvin audiolaitteita niille, jotka eivät tarvitse kauppojen viimeisimpiä ja kalliita uutuuksia.
 
http://www.kallionretro.kotisivukone.com/
 
Pitäisi melkein hankkia tuommoinen kelanauhuri...
 
Hei vaan, jopas lähti!
Kefiiri
03.10.2013 08:37:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

McLeach: jamon kaiuttimet alle kahella sataa.
 
Tuosta tuli mieleen, että innostuin taannoin kirppiksellä kun oli siisti Jamon kaiutinpari myytävänä yhteensä kymmenellä eurolla. Onneksi kuitenkin nyhtäisin kaiuttimien kangaskehikon irti katsoakseni elementtejä tarkemmin. Bassoelementtien reunus oli tyystin hapertunut.
 
Elikkäs siis, yhteen aikaan hifi-elementtien kartioiden reunusmateriaalina käytettiin vaahtomuovin tapaista jutskaa joka häipyy ajan oloon itsekseen. Uusia reunuksia voi saada varaosana, mutta liimaus on oma urakkansa. Reunusten kunto kannattaa käytettyjä ostaessa tarkistaa.
 
En ole musiikin asiantuntija.
Radio Swan
10.10.2013 19:29:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei, sinänsä kannatan kyllä käytettyjä laitteita, mutta koska sinulla on tuossa toiveyhtälössä myös tuo tietokone, suosittelisin tuoreempaa stereovahvistinta jossa on integroitu DA-muunnin, esimerkiksi tämmöinen: http://www.mareks.fi/onkyo-a-5vl-integroitu-stereovahvistin.html
 
Tuohon saat tietokoneen digitaalisesti kiinni optisella piuhalla, vielä fiksumpi tietysti voisi olla vastaava vahvistin mutta ihan usb-liitännällä. Tällöin ohitat tietokoneen (yleensä kehnon puoleisen) äänikortin kokonaan ja saat kelpo äänen aikaiseksi useammasta lähteestä. Edellämainitusta esimerkkivahvistimesta löytyy myös levysoitinesivahvistin jo valmiina joten siihenkään ei erikseen tarvitse uhrata pennosia.
 
Hurjempi hommaa vaikka tällaisen: http://www.glow-audio.com/AmpOne.html ;)
 
Kalmo
10.10.2013 20:01:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kymmenisen vuotta vanhoissa vahvistimissa on jo optisia liitäntöjä.
Laadukkaita kotiteatteri- tms. vahvistimia, jotka tuolloin maksoivat 500-600 egeä, saanee tänään alle parin sadan.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Radio Swan
14.10.2013 12:34:08 (muokattu 14.10.2013 12:34:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Kymmenisen vuotta vanhoissa vahvistimissa on jo optisia liitäntöjä.
Laadukkaita kotiteatteri- tms. vahvistimia, jotka tuolloin maksoivat 500-600 egeä, saanee tänään alle parin sadan.

 
No tokihan on näin. Itse en kotiteatterivahvistinta stereokuunteluun kuitenkaan ottaisi, ihan niiden monimutkaisuuden vuoksi. Menee ylimääräiset kanavat sun muut härpättimet ihan hukkaan, ja onhan ne huomattavasti isompiakin. Olen enemmän less is more ihmisiä. Mutta makuasioitahan nämä on. :)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti