Muusikoiden.net
21.04.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Usb keyboard + äänikortti
1
varatuomari
20.05.2013 16:50:10 (muokattu 20.05.2013 17:03:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heippa. Ostin kuukausi takaperin M-Audion Keyrig 49 vempeleen. Nyt äänittäessä Mixcraftilla huomannut että ääni alkaa jossain vaiheessa tulla epätahtiin kun niitä tarpeeksi kopioi samaa omatekemää "samplea" vai "looppia" eteenpäin. Niinkuin huomaatte jo tuosta, olen täysin ummikko ja nyyppä ;)
 
Johtuuko tämä juurikin p**kasta koneen integroidusta äänikortista vai onko syy jossain muualla? Joka tapauksessa kiinnostaisi kovasti usb-äänikortti joka olis tähän hommaan paljon parempi. Koneessa kiinni tosiaan pelkästään tuo Maudion keyrig, ja sen kylkeen tarvitsisin sitä äänikorttia. En tarvitse kitaroihin tai muihin soittimiin liittyen mitään. Pelkästään koskettimilla soittelen.
 
Plussaa olisi tietenkin että mikrofoonille löytyisi rööriä kans. Mitä halvempi se äänikortti sitä parempi. Jotain sadan euron kieppeillä olisi passeli. Ja plussaa jos laite löytyisi verkkokaupasta tai muusta Suomalaisesta viritelmästä.
 
*edit: Unohtui mainita, että nyt tuosta integroidusta äänikortista menee piuha Yamahan stereovahvistimeen, ja kaiuttimet on Dalin Concept 2. Tiedän etteivät ole mitään studiokamaa mutta tähän hätään ei ole varaa mitään Genelecejä tms. ostaa :)
 
Janus
20.05.2013 20:26:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … berg-CI1-aanikortti-USB-2-0-vaylaan
 
varatuomari
20.05.2013 21:21:19 (muokattu 20.05.2013 21:24:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos nopeasta vastauksesta. Unohdin mainita tosiaan että käytössä Win8. Toinen asia, voiko tuota kuulokeliitäntää käyttää siihen että liitän vahvistimem sen kautta? Anteeksi nolouteni.
 
edit: http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … exicon-Alpha-aanikortti-USB-vaylaan Tuossa olis ainakin suoraan rca-liittimet.
 
tepeh
20.05.2013 21:23:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varatuomari: Kiitos nopeasta vastauksesta. Unohdin mainita tosiaan että käytössä Win8. Toinen asia, voiko tuota kuulokeliitäntää käyttää siihen että liitän vahvistimem sen kautta? Anteeksi nolouteni.
 
Äänikortista löytyy myös balansoidut ulostulot. Itse käyttäisin niitä. Millaiset liitännät vahvistimessasi on?
 
Musiikin takia tänne tultiin, rölöjen takia tänne jäätiin.
Janus
20.05.2013 21:25:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En suosittele. Käytä ennemmin äänikortin line out-liitäntöjä ja liitä ne sopivalla piuhalla + adaptereilla käyttämääsi vahvistimeen (jos siinä on RCA-liitännät, tarvitset http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … 2-x-RCA-liitin-uros-uros-5-0m-pitka ja 2x http://www.verkkokauppa.com/fi/prod … 6-3mm-mono-uros-RCA-naaras-adapteri).
 
varatuomari
20.05.2013 21:25:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tepeh: Äänikortista löytyy myös balansoidut ulostulot. Itse käyttäisin niitä. Millaiset liitännät vahvistimessasi on?
 
Kyseessä on Yamahan A-S500 stereovahvistin. Eli toi Rca on käsittääkseni ainut vaihtoehto.
 
varatuomari
20.05.2013 21:35:22 (muokattu 20.05.2013 21:35:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Google terävänä kertoi että tuohon Steinbergiin on saatavilla win8 ajurit. Eli homma on siltäosin selvä. Pitää vain löytää noi isommat plugit rca johdon perään jostain muualta, verkkis niitä ei tarjoa (loppu). Joka tapauksessa äänikortti lähti tilaukseen. Kiitos vinkistä :)
 
Janus
20.05.2013 21:40:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varatuomari: Google terävänä kertoi että tuohon Steinbergiin on saatavilla win8 ajurit. Eli homma on siltäosin selvä. Pitää vain löytää noi isommat plugit rca johdon perään jostain muualta, verkkis niitä ei tarjoa (loppu). Joka tapauksessa äänikortti lähti tilaukseen. Kiitos vinkistä :)
 
Musiikkiliikkeistä löytyy helposti suoraan kaapeleita, joissa toisessa päässä on 2x RCA ja toisessa 2x isot plugit (äänikortin päähän), usein jopa alelaareista (eivät kaikista kysytyimpiä piuhoja). Voivat olla jopa laadukkaampi/edullisempi ratkaisu kuin RCA-letku ja 2 adapteria, joita toisin tarvitsee useasti mutta jotka ovat myös hukassa sitä useammin...
 
varatuomari
20.05.2013 21:53:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janus: Musiikkiliikkeistä löytyy helposti suoraan kaapeleita, joissa toisessa päässä on 2x RCA ja toisessa 2x isot plugit (äänikortin päähän), usein jopa alelaareista (eivät kaikista kysytyimpiä piuhoja). Voivat olla jopa laadukkaampi/edullisempi ratkaisu kuin RCA-letku ja 2 adapteria, joita toisin tarvitsee useasti mutta jotka ovat myös hukassa sitä useammin...
 
Joo. Taidanki tehdä niin että soittelen huomenna paikalliseen liikkeeseen josko sieltä löytyis tuota piuhaa tai plugeja, kuinka vain sitten onkaan siellä. Äänikortti tosiaan on nyt tilattu ja Ari Porokara kerkes jo lähettämään viestiä puhelimeen ;)
 
Kiitosta sinne suuntaan kovasti kun jaksoitte vastailla! Olen uusi foorumilla ja äkkiä sain hyviä vastauksia joten tulen olemaan tulevaisuudessakin vaivoinanne ;)
 
tepeh
20.05.2013 22:12:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varatuomari: Joo. Taidanki tehdä niin että soittelen huomenna paikalliseen liikkeeseen josko sieltä löytyis tuota piuhaa tai plugeja, kuinka vain sitten onkaan siellä. Äänikortti tosiaan on nyt tilattu ja Ari Porokara kerkes jo lähettämään viestiä puhelimeen ;)
 
Kiitosta sinne suuntaan kovasti kun jaksoitte vastailla! Olen uusi foorumilla ja äkkiä sain hyviä vastauksia joten tulen olemaan tulevaisuudessakin vaivoinanne ;)

 
Näin vinkkinä aloittelijalle. Älä vahingossakaan eksy Muuhun yleiseen keskusteluun. Sen jälkeen paluuta ei enää ole!
 
Musiikin takia tänne tultiin, rölöjen takia tänne jäätiin.
Kalmo
21.05.2013 17:32:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo kopioidun samplen asteittainen siirtyminen ei johdu äänikortista, vaan todennäköisemmin siitä, että sample ei ole tarkalleen oikean mittainen. Häiritsemätön pikkuvirhe kertautuu häiritseväksi. Oletan, että puhut copy-paste-monistetuista klipeistä.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
drowned79
22.05.2013 01:40:10
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

focusrite scarlett 2i2 + novation launchkey
 
. . . . . euforiaa o O o O o
varatuomari
22.05.2013 10:16:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Tuo kopioidun samplen asteittainen siirtyminen ei johdu äänikortista, vaan todennäköisemmin siitä, että sample ei ole tarkalleen oikean mittainen. Häiritsemätön pikkuvirhe kertautuu häiritseväksi. Oletan, että puhut copy-paste-monistetuista klipeistä.
 
Joo niin itse päättelinkin lopuksi. On kuitenkin kiva saada tuo äänikortti kun luulen kovasti että se on kaikella tapaa laadukkaampi kun toi sisäänrakennettu realtek. Tänään pitäisi saapua tuo Steinberg Cl1 jonka Verkkokaupasta tilasin.
 
Ja tuohon viimeisimpään viestiin että mulla on M-Audion keyrig49 jo. Tosiaan noi namiskat linkittämässäsi keyboardissa houkuttelisi kovasti ;)
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti