Muusikoiden.net
25.06.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kitara vai viulu
1
rabitti88
01.04.2013 20:03:50 (muokattu 01.04.2013 20:05:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on jo kitaroita, mutta hevikeppi keihäs puuttuu kuten myös sg ja telekin, mut kokeilin eilen kaverilla viulua ja se alkoi kiinnostaa. Onko viulua vaikea soittaa? Kuinka hyvän viulupaketin saa hintaan 400 euroa?, sisältäen viulu juosi ja kotelon. Foni tulee syksyllä.. Olen 24 mitä viuluissa tarkoitaa ne 4/4 1/8 jutut onko ne kokoja... minkä kokoisen tarviin..
 
oksatboys
01.04.2013 20:11:04 (muokattu 01.04.2013 20:11:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rabitti88: Mulla on jo kitaroita, mutta hevikeppi keihäs puuttuu kuten myös sg ja telekin, mut kokeilin eilen kaverilla viulua ja se alkoi kiinnostaa. Onko viulua vaikea soittaa? Kuinka hyvän viulupaketin saa hintaan 400 euroa?, sisältäen viulu juosi ja kotelon. Foni tulee syksyllä.. Olen 24 mitä viuluissa tarkoitaa ne 4/4 1/8 jutut onko ne kokoja... minkä kokoisen tarviin..
 
Viulu on vaikea soitin siinä mielessä, ettei aloittelijan soittoa pysty kuuntelemaan kukaan. Vrt. aloittelijan nuotiokitaran soittoon.
 
Murtoluvut ovat kokoja. Aikuiset soittaa 4/4-kokoisilla, muut on lapsille/hobiteille.
 
"Itseasiassa Bugeran tunnus on BE. Bugera kertoo määritelmän mukaan laitteen ongelmien (Bug) määrän ajanjaksossa (Era)." - mattim
Jaava
01.04.2013 22:28:44 (muokattu 01.04.2013 22:33:01)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viulu on paljon mielenkiintoisempi, mutta sinulla ja läheisilläsi tulee olla kärsivällisyyttä siihen, että ensimmäiset pari vuotta kuulostaa ihan kamalalta.
 
Edit: ja viulun kanssa tarvitset jonkinlaisen opettajan.
 
Silloin ymmärsin, että kansan suurin riemu on saada huutaa yhdessä eikä ole paljon väliä sillä, minkä vuoksi huudetaan, vaan huutaessaan muiden kanssa jokainen tuntee itsensä väkeväksi ja asian, jonka vuoksi huutaa, ainoaksi oikeaksi asiaksi. - M. Waltari
sepisti
02.04.2013 09:50:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viulun kanssa tarvitsee sävelkorvaa, mutta kitaran kanssa ei, jos omistaa viritysmittarin.
 
Objectif Lune
02.04.2013 10:43:03
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

400€ ei saa hyvää viulua. Ehkä sillä kuitenkin saisi jonkun, jolla voisi ajatella. Omasta motivaatiostahan se on kiinni. Viulua ei vain soitella. Sen soittoon pitää suhtautua päämäärätietoisesti ja treenata päivittäin, jos haluaa jonkun kuuntelevan soittoa mielellään. Viulun hyvä ja huono puoli on se, että se on aika armoton soitin. Oikotietä ei ole, mutta toisaalta feedback on myös suoraa. Jos menee pieleen, sen myös huomaa. Kitaralla voi rämpyttää sointuja ja ties mitä luullen, että on ihan pätevä soittaja.
 
Soitin 9 vuotta viulua, kunnes bänditouhut ja kitara voittivat kiinnostavuudessa. Loputon Vivaldin hinkkaaminen alkoi käydä hermoille. Onneksi viulunsoitto voi olla erittäin kiinnostavaa ihan missä musiikkityylissä tahansa. Tavoitteena olisi treenata vanhat taidot takaisin, jos joskus on aikaa päivittäiseen viulunsoittoon. On se kyllä siisti soitin!
 
Hopeakala: https://www.facebook.com/Hopeakala // http://hopeakala.bandcamp.com/
nisumaka
02.04.2013 12:06:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Foni tulee syksyllä? Eli mä väistämättä saan sellaisen kuvan, että sä etsiskelet soitintasi ja hankit eri soittimia tämän vuoksi. Ylipäätään minkäänlainen harrastelijatason kohtuullinen soittotaito edellyttää kyllä 2 vuotta päälle harjoittelua, tai muutoin harjoittelet päivät aamusta iltaan, mikä sekään ei yleensä tuo hyviä tuloksia. Jos alat soittaa useita soittimia yhtä aikaa "aloittelijana", niin todennäköisesti epäonnistut kaikessa. Kannattaa ehkäpä ensin opetella yksi soitin siten, että 1) äänenmuodostus on kohdallaan ja soitto on hyvässä vireessä 2) osaat auttavasti lukea nuotteja ja kirjoittaa niitä 3) pystyt soittamaan bändissä.
 
Tää nyt on vain yksi mielipide, mutta harvoin tapaa multi-instrumenttalisteja harrastajapiireissä, jotka hallitsevat esimerkiksi neljä soitinta tai enemmän.
 
mpekkanen
03.04.2013 13:26:31 (muokattu 03.04.2013 13:30:23)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mandoliini viritetään samalla tyylillä kuin viulu ja tuolla 400 eurolla on mahdollista hommata ihan soitettava,jopa melko hyväkin maniska. Kunnollista viulua sillä rahalla ei kyllä saa.
 
Mandoliiniä on myös paljon helpompi soittaa vireisesti kun siinä on nauhat ja jos kitara on muutenki tuttu niin mandoliini on varmasti "järkevämpi" ostos kuin viulu.
 
Fat Masterson
03.04.2013 19:07:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mpekkanen: Mandoliini viritetään samalla tyylillä kuin viulu ja tuolla 400 eurolla on mahdollista hommata ihan soitettava,jopa melko hyväkin maniska. Kunnollista viulua sillä rahalla ei kyllä saa.
 
Mandoliiniä on myös paljon helpompi soittaa vireisesti kun siinä on nauhat ja jos kitara on muutenki tuttu niin mandoliini on varmasti "järkevämpi" ostos kuin viulu.

 
Tuo on harkinnan arvoinen neuvo. Kun G-D-A-E - viritys on tullut maniskan kanssa tutuksi niin voi olla helpompi saada viulusta siedettäviä ääniä, mutta sitä sävelkorvaa tarvitaan. Itselläni ei sellaista valitettavasti ole, joten viulu tai muutkaan nauhattomat soittimet eivät ole minua varten.
 
Soittimen valinta ei kuitenkaan ole välttämättä järjen asia ja Suomi on täynnä viulua soittavia pelimanneja, jotka kaikki ovat aloittaneet tyhjästä. Jos ostat kunnon viulun ja olet valmis tekemään sen kanssa tarpeeksi töitä niin tie on auki taivasta myöten!
 
Gabe
07.04.2013 01:15:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Kannattaa ehkäpä ensin opetella yksi soitin
 
Samaa mieltä.
mpekkanen
07.04.2013 08:10:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän joskus voi niinkin käydä,että soitin muuttuu matkan varrella. Kuitenkin pitäisi homman taittua ensin sillä yhdellä pelillä ja vasta sitten ottaa siihen rinnalle muita. Erillaisten kielisoittimien kanssa voi olla vielä jonkseenkin helppoa vaihtaa soittimesta toiseen,mutta puhaltimet ja viulu eivät ole kyllä kitaran kanssa ihan samanlaisia soittimia soitettavuudeltaa. Puhaltimissa käsittääkseni pitäisi soittaa jo aika paljon päivässä ,että se tatsi siihen hommaan pysyy ja vuilu vaatii tosiaan sävelkorvaa paljon enemmän kuin sähkökitara.
 
Jos viulun tyylinen vire kiinnostaa,niin hommaa se mandoliini. Sillä pääsee siihen maailmaan helpoiten ja edullisemmin.
Kuitenkin näkisin vähän järkeä kerätä kymmenittäin erilaisia soittimia joista ei saa kunnolla mistään mitään irti.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti