Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Dj kamoja aloittelevalle
1
loledos
21.11.2012 21:48:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minkälaista settiä suosittelette nuorelle Dj aloittelijalle. Tarkoitus olisi näin alussa harjoitella itse mixaa musiikkia ja ehkä esiintyä ihan pienesti jossain.. Kenelläkään ideaa minkälaisen alotuspakkauksen vois hommata?
 
defic
09.12.2012 17:27:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen soittanut n. vuoden. Ensimmäinen kontrolleri oli Numarkin Mixdeck (http://www.thomann.de/fi/numark_mixdeck.htm) mikä oli siinä mielessä erittäin hyvä peli, että pysty harjoittelemaan soittamaan CD:itä tarpeen vaatiessa (jos esim. oma läppäri lahoo tjtn, niin voi sitten vedellä setin loppuun paikan omilla CDJ:llä.)
 
Mixdeckin jälkeen ostin tämän Traktor Kontrol S2 (http://www.thomann.de/fi/native_instruments_traktor_kontrol_s2.htm), joka ei ole pettänyt kertaakaan ja on hyvinkin monipuolinen. Aloittelijalle, sekä ammattilaiselle erittäin oivallinen valinta. Plug and play, mikä tarkoittaa sitä, että ei vaadi muuta aloitukseen, kuin ajureiden asentamisen, softan (Traktor Pro 2, joka tulee siis laitteen mukana ja on erittäin suosittu ja hyvä softa) asentamisen ja johtojen paikalleen lyömisen, ja laite on käyttövalmis. Kaikki säädöt yms on valmiina ja soittaminen voi heti alkaa.
 
Tässä(kin) harrastuksessa/tms on hyvä muistaa, että ei kannata ostaa halvinta mahdollista. Yksi suosittu vaihtoehto on kans tämä Mixtrack Pro (http://www.thomann.de/fi/numark_mixtrack_pro.htm), mutta tuo on juurikin sieltä halvimmasta päästä. Hyvin muovinen vehje ja omaan käteen ei sopinut ei millään. Ei tuntunut napeissa/nupeissa olevan minkääntapasta tatsia. Myös laitteen mukana tuleva softa on limited-versio, eli siis rajallinen/rajoitettu. Alkuun se tietenkin riittää, mutta taitojen vähänkin karttuessa tekee mieli heti päivittää täysversioon, joka tuon Traktor Kontrol S2 kontrollerin mukana tulee siis.
 
Pakko suositella erittäin lämpimästi tuota Traktor Kontrol S2. Et tule katumaan sen ostamista ja riittää PITKÄLLE.
 
4ier
31.12.2012 10:27:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen ostamaan kerralla hyvät välineet, niin ei tarvitse taitojen karttuessa ostaa heti uusia. Jos haluat harjoitella mixausta yms. clubisoittoa niin suosittelen ostamaan Pioneerin CD-dekit. Kyseiset vehkeet ovat suhteellisen hintavia, mutta vaihtuvuutta on suhteellisesti, joten luulisi käytettynä löytyvän.
Vinyylisoitinta haluavalle Technics on varma valinta. Soitin on pienellä huollolla lähes ikuinen, eli varma sijoitus eikä arvo pääse laskemaan. Teknareita löytyy useilta foorumeilta käytettyinä.
 
Mikseriä kannattaa harkita käyttötarkoituksen mukaan. Jos kappaleiden mixailu ja efekteillä pelaaminen kiinnostaa, suosittelen pioneerin DJM-sarjaa (lähes standardi clubeilla). Jos kiinnostuksen kohteeksi tulee scratchaily ja crossfadella kikkalu, suosittelen ostamaan ns. battlemixerin, jossa on optinen crossfade. Optisella crossilla saat nopeat ja puhtaat leikkaukset ääneen scratchin yhteydessä. Hyviä battlemixereitä löytyy mm. Vestax ja Rane.
 
Jos mixailet MP3-filuja niin suosittelen hommaamaan noiden kylkeen Serato Scratch live tai Tractor Scratch- interfacet, joilla mixailu sujuu läppärin ja DJ-laitteiston yhteistoiminnalla.
 
Itse käytän Teknareita ja MackieD2-mikseriä yhteistyössä Rane Serato SL2:sen kanssa ja hyvin toimii =)
 
Koko paketti saattaa vaikuttaa hyvin hintavalta, mutta kerralla kun panostaa niin ei tarvise vuosiin ostaa uusia laitteita. Kannattaa skannailla foorumeita missä joku myy koko settinsä pois. (soittimet + mixeri). Rahapulassa entiseltä DJ:ltä saattaa irrota hyvä setti halpaan hintaan.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti