Muusikoiden.net
22.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Haittaako jos akkarin kielet on viritetty "liian korkealle"
1
laugoo
06.10.2012 10:42:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onnistuin viritysmittarin transponointisäädön kanssa pelattuani vahingossa virittämään kielet f#-standardi viritykseen ja soitin kitaraa pitkään luullen että ollaan normi-e-virityksessä. No, kitaraa oli helpompi soittaa ja soundi kuulosti paremmalta. Kysynkin että onko haittaa pitää kitara tuossa vireessä pidemmät ajat. Eli vaikuttaako kitaran kaulaan, tallan liimaukseen tai kielten kestävyyteen? Nythän kielet on siis kokosävelen
tavallista ylempänä.
 
Antti1
06.10.2012 10:47:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkäpä tuollaiselle viritykselle kannattaa harkita vähän ohuempia kieliä, ellei ne nykyiset kielet sit nimenomaan olleet liian löysän tuntuiset normivireessä. Eihän tuo varsinaisesti ainakaan kitaran rakenteellista kestävyyttä lisää, kun veto kasvaa, mutta tuskin akkari vielä tuosta palasiksi räjähtää. Kaulan joutunet varmaan ainakin ennenpitkää säätämään uusiksi, jos siinä vain kaularauta on.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
Numb
06.10.2012 14:12:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

laugoo: Onnistuin viritysmittarin transponointisäädön kanssa pelattuani vahingossa virittämään kielet f#-standardi viritykseen ja soitin kitaraa pitkään luullen että ollaan normi-e-virityksessä. No, kitaraa oli helpompi soittaa ja soundi kuulosti paremmalta. Kysynkin että onko haittaa pitää kitara tuossa vireessä pidemmät ajat. Eli vaikuttaako kitaran kaulaan, tallan liimaukseen tai kielten kestävyyteen? Nythän kielet on siis kokosävelen
tavallista ylempänä.

 
Riippuu jonkin verran kielten paksuudesta tai jännityksestä. Jos teräskielisessä akustisessa on esim. .11-setin kielet kokosävelaskeleen ylös viritettynä, niin ei mitään haittaa. Jos se setti on. 13, niin tuskin silloinkaan, sehän on merkinnällä medium. Nylonkielisessäkään tuskin on ongelmia kitaran rakenteen kanssa jos kerran soitto paremmin soi.
 
Sävelet ja sanat, kitara ja laulu: Dunnet Head MySpace
laugoo
06.10.2012 22:47:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos kommenteista, kitaran kielet on nollakakstoista ja niillä mielellään painelisi menemään, ei ole liian löysät perusvireessä mutta kyllä toi f# tuo mukavaa tiukkuutta soittoon ja soundiin. En nyt ehkä kuitenkaan rupea käyttämään tuota viritystä vakiona vaikka joitakin biisejä sillä tulee varmasti tehtyä jatkossa. Vahingossa sitä löytää yhtä ja toista.
 
Antti1
07.10.2012 13:26:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

laugoo: Kiitos kommenteista, kitaran kielet on nollakakstoista ja niillä mielellään painelisi menemään, ei ole liian löysät perusvireessä mutta kyllä toi f# tuo mukavaa tiukkuutta soittoon ja soundiin. En nyt ehkä kuitenkaan rupea käyttämään tuota viritystä vakiona vaikka joitakin biisejä sillä tulee varmasti tehtyä jatkossa. Vahingossa sitä löytää yhtä ja toista.
 
Jos sua vire kiehtoo säveliensä vuoksi, niin voithan käyttää capoa. Tietty sitä kielten jännitystä ja tämän vaikutusta soundiin et voi tuolla jäljitellä.
 
"I like big tits and an onion butt." "What's an onion butt?!" "It's an ass that brings tears to your eyes."
laugoo
07.10.2012 18:15:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Jos sua vire kiehtoo säveliensä vuoksi, niin voithan käyttää capoa. Tietty sitä kielten jännitystä ja tämän vaikutusta soundiin et voi tuolla jäljitellä.
 
Joo toihan se on että kuulostaa erilaiselta capon kanssa, dempatummalta. Sopii tietenkin joihinkin juttuihin sekin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti