Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: korotetun nuotin "korvaaminen"
1
Renki
02.05.2012 20:41:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tai lasketun..
 
Soitan diatonisia soittimia, kuten koraa ja mandebalafonia. Instrumentista siis löytyy normaali C-duuri, esim kora on viritetty F:ään. Tässä tuntuu nyt tulevan luppoaikaa ja afrikan sadekausikin on alkamassa joten sisätiloissa tulee varmaan oltua paljon, joten ajattelin vääntää muutaman "normi" klassikon esityskuntoon. Tässä kun nyt tuijotan nuotteja ja edessäni on The house of the rising sun, niin homman sotkee muutaman kerran kierrossa esiintyvä fis, jota siis ei soittimestani löydy.
Onko tähän olemassa jotakin jippoa jota en vaan tajua, tai yleistä kiertotietä mitä käytetään, näppäänkö vieressä olevaa kaveria vai jätänkö soittamatta?
 
http://www.djemberenki.com/
Sergei Fallinen
03.05.2012 23:37:50 (muokattu 03.05.2012 23:39:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Diatonisella huuliharpulla saa ylimääräisetkin nuotit jos osaa tietyt erikoistekniikat mutta sun soittimista en tiedä onko sellainen mahdollista. Kokeile transponoida biisi sellaiseen sävellajiin jossa kaikki nuotit löytyy (tai virittää koko soitin toisenlaiseen vireeseen) mutta jos se ei onnistu niin helpoin keino lienee valita joku muu biisi... Se viereinen nuotti ainakin luultavasti kuulostaa melko kamalalta.
 
vain taito on rajana
baron
04.05.2012 06:57:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sergei Fallinen: Diatonisella huuliharpulla saa ylimääräisetkin nuotit jos osaa tietyt erikoistekniikat mutta sun soittimista en tiedä onko sellainen mahdollista. Kokeile transponoida biisi sellaiseen sävellajiin jossa kaikki nuotit löytyy (tai virittää koko soitin toisenlaiseen vireeseen) mutta jos se ei onnistu niin helpoin keino lienee valita joku muu biisi... Se viereinen nuotti ainakin luultavasti kuulostaa melko kamalalta.
 
Tuo mainittu on piisi on sellainen jossa sävellajin vaihtaminen ei riitä. Mollipiisi jossa dominanttisointu ja aina tulee johtosävel joka sävellajissa.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Renki
04.05.2012 14:58:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Luulenpa että jätän vaan nuotin soittamatta, tai napsautan vaikka koran kanteen sen kohdalla, no joo. Mutta. mä oon nyt tässä muutamia perinteisiä värssyjä katsellut ja ei oikein ole osunut silmään sellaisia C-duuri biisejä joissa ei olisi yhtään korotettua tai laskettua nuottia. Aah, Ode to joy:ssa ei taida olla yhtään..?
 
Niitähän biisejä kuitenkin varmaan löytyy paljonkin jotka ovat täysin c-duuri diatonisia tai A-mollisia. Olisisko heittää asiaan vähän apuja, eli mitä biisejä näitä on, suosittuja sellaisia kiitos, jotka tunnetaan yleensä?
 
http://www.djemberenki.com/
rintapek
04.05.2012 18:20:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sergei Fallinen: .. Se viereinen nuotti ainakin luultavasti kuulostaa melko kamalalta.
 
Kappaleesta riippuen joskus voipi koittaa tahdin soinnun jotain muuta nuottia, eli ala- tai ylästemmaa. Ei se ainakaan enemmän väärältä kuulosta kuin puoli sävelaskelta pieleen.
 
One kind of music only - the good kind
baron
04.05.2012 18:30:20 (muokattu 04.05.2012 18:32:25)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Renki: Niitähän biisejä kuitenkin varmaan löytyy paljonkin jotka ovat täysin c-duuri diatonisia tai A-mollisia. Olisisko heittää asiaan vähän apuja, eli mitä biisejä näitä on, suosittuja sellaisia kiitos, jotka tunnetaan yleensä?
 
Jambalaya, Pienet sammakot :-), Beatlesin All My Loving, onhan niitä. Etsi duurikappaleita, niissä johtosävel kuuluu asteikkoon.
When The Saints Go Marching In.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti