Muusikoiden.net
27.05.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Cubase LE, WinLAME ja alhainen MP3-volyymi
1
ppcw
01.04.2012 20:11:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjens!
 
Äänitämme rock-bändin treenit kahdella kattoon kiinnitetyllä kondensaattorimikrofonilla. Mikserinä on Alesis MultiMix Firewire. Läppärissä Windows XP ja Cubase LE. Mikkikanavien tasot on säädetty niin että signaalia tulee kunnolla mutta ei mene ruvelle, Cubasesta soitettaessa musiikki tulee suorastaan helvetillisen kovaa. Teen biiseistä erilliset Audio mixdownit WAV:eiksi. Tuotan MP3:t WinLAMElla, josta seuraa ongelma: volyymi tippuu todella paljon, niin että MP3:sien kuuntelu vaikkapa kotiläppärin vähäisillä ääniasetuksilla on hankalaa, vaikka läppärin volyymin säätää täysille. WinLamessa ei näytä olevan mitään asetuksia tähän ja Cubasesta en osaa etsiä, paitsi että Mixeristä olen laittanut kunnolla tasoja lisää, josta seuraa että äänentoisto Cubasesta on vielä helvetillisemmän kovaa, mutta tällä ei näytä olevan kunnon vaikutusta MP3:siin. Auttakaahan miestä mäessä! En ole mikään haka tuon äänitysohjelman kanssa.
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
Kalmo
01.04.2012 23:28:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Cubasesta soitettaessa ääni on kova, mutta onko se kova siksi, että potikat ovat kaakossa, vai siksi, että se on äänitetty kovaa? Se miltä ääni kuulostaa, ei kerro sen volyymitasoa, vaan se mitä tasomittarit näyttävät.
Mikä on keskimääräinen desibelitaso RMS Cubasen masterissa? -0,3 dB on suunnilleen maksimi, mikä wav-tiedostossa voi olla ilman, että siitä tuotettu MP3 menee yli 0 dB:n
 
Jos kuuntelet wavin Media Playerissä, ei se vastaa kuuntelua Cubasessa. Jos tuot exportatun wavin takaisin Cubaseen, onko se edelleen kovalla. Täyttääkö sen aaltoäänikuvio raidan, vai onko matala rimpula?
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti