Muusikoiden.net
27.04.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Neuvoja äänitysstudion käytäntöihin
1
Daisy1
30.01.2012 09:40:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen aloitteleva musiikintekijä ja teetin juuri omakustanteena singlelevyn äänitysstudiossa, joka hommasi myös laulajan. En ollut itse paikalla, kun se tehtiin. Olen tyytyväinen tulokseen muuten, mutta yhdessä kohdassa on tekstiäni laulettu vähän eri lailla kuin olin sen kirjoittanut. Ja mielestäni se ei oikein sovi siihen niin. Haluaisin tietää, onko kappaleen yhden kohdan korjaaminen studiossa miten hankalaa? Ja onko minulla oikeus vaatia, että se korjataan?
 
nisumaka
31.01.2012 09:59:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Otapa yhteyttä sinne studioon, niin asia selviää. Onko oikeutta vaatia, on ihan normaalia kaupankäyntiä, eli jos tuotteessa on virhe, voit vaatia sen korjaamista. Tämä on tässä varmaankin vähän tulkinnallinen juttu. Koska en kuule, mikä se virhe on, enkä tiedä, onko studiolla moniraiturilla vielä taustat yms tallella, en voi sanoa sulle siitä mitään, voiko korjata vai ei, ja kuinka suuresta työstä tossa sitten on kysymys. Vaikutat innostuneelta ja että olet aloittelemassa laajempaa musiikkituotantoa, joten pienen kotistudion hankkiminen ei välttämättä ole huono idea.
 
Tommy Voltage
31.01.2012 13:03:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Daisy1: Olen aloitteleva musiikintekijä ja teetin juuri omakustanteena singlelevyn äänitysstudiossa, joka hommasi myös laulajan. En ollut itse paikalla, kun se tehtiin. Olen tyytyväinen tulokseen muuten, mutta yhdessä kohdassa on tekstiäni laulettu vähän eri lailla kuin olin sen kirjoittanut. Ja mielestäni se ei oikein sovi siihen niin. Haluaisin tietää, onko kappaleen yhden kohdan korjaaminen studiossa miten hankalaa? Ja onko minulla oikeus vaatia, että se korjataan?
 
Teknisesti korjaus on helppoa ja ihan arkipäivän hommia studioissa, mutta käytännön järjestelyt on eri asia. Eli oikeat nauhoitussetupit pystyyn, laulaja paikalle, eri tahojen aikataulusäätämiset jne. Ja jos tuote on jo viimeisen päälle miksattu ja vieläpä masteroitu, niin työn määrä (ja hinta?) kasvaa.
 
Toki suosittelen kyllä ottamaan yhteyttä ja kysymään asiasta. Suosittelen myös tulevaisuudessa pyrkiä olemaan mahd paljon paikalla kun omia sävellyksiä ja/tai suorituksia käsitellään studiossa. Ainahan näitä sattuu kun rumpali on ollu viereisessä kapakassa silloin kun muut on olleet studiossa ja kritisoi ensimmäisenä ekoja miksauksia "kui noi mun rummut kuulostaa tolta?"
 
akuankkakomppi
31.01.2012 14:47:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli olet hyväksynyt studion tarjoaman "tuotteen" ja maksanut laskun, heikoilla mukana olet.
 
Yleisesti ottaen kaikista mahdollisista asioista, ml. mahdollinen reklamointi, kannattaa sopia etukäteen.
 
Mitenkään et täsmennä sitä, missä mielessä joku meni "väärin". Mikäli kyseessä on selkeä virhe tai sopimusrikkomus, toki voit reklamoida. Toisaalta, jos mennään "ööh, eikäku..." -linjalla, ota opiksesi.
 
Tämä kaikella ystävyydellä.
 
sum ergo cogito
Daisy1
01.02.2012 09:44:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos paljon vastanneille. Sain paljon tärkeää tietoa ja nyt minun on helpompi neuvotella studion kanssa mitä tehdään.
 
nisumaka
01.02.2012 09:46:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi pikku vinkki. Jos olet ostamassa lisää palveluita, sitä kannattaa käyttää neuvotteluvalttina. Studio toden näköisesti on kiinnostuneempi hoitamaan vanhat hommat kuntoon, jotta saa uutta kauppaa. Mutta tosissaan tää on just sellainen "tuotteen virhe", jonka relkamoinnit myyjä voi helposti vesittää, jos on saanut rahat.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti