Muusikoiden.net
23.06.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kosketinsoittimelle vahvistin
1
rannanpa
20.01.2012 15:14:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen aloittanut soittoharrastukseni noin kolme vuotta sitten. Omistan Yamaha PSR-E423 (http://usa.yamaha.com/products/musi … able_keyboards/psr-e423/?mode=model) kosketinsoittimen, josta löytyy sisäänrakennetut kaiuttimet, joiden avulla olen harjoitellut. Pikku hiljaa eteeni on tulossa bändiin hakeutumisen vaihe, joten tuli mieleen, että onko kosketinsoittimen kaveriksi hankittava vahvistinta ja jos on niin millaista? Tarkoituksena olisi soittaa bändissä harrastemielessä, eikä ainakaan vähään aikaan käydä keikkoja heittämässä.
 
oksatboys
20.01.2012 17:22:55 (muokattu 20.01.2012 17:28:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rannanpa: Olen aloittanut soittoharrastukseni noin kolme vuotta sitten. Omistan Yamaha PSR-E423 (http://usa.yamaha.com/products/musi … able_keyboards/psr-e423/?mode=model) kosketinsoittimen, josta löytyy sisäänrakennetut kaiuttimet, joiden avulla olen harjoitellut. Pikku hiljaa eteeni on tulossa bändiin hakeutumisen vaihe, joten tuli mieleen, että onko kosketinsoittimen kaveriksi hankittava vahvistinta ja jos on niin millaista? Tarkoituksena olisi soittaa bändissä harrastemielessä, eikä ainakaan vähään aikaan käydä keikkoja heittämässä.
 
Paljonko ajattelit vahvistimeen sijoittaa? Osta joko aktiivikaiutin (kaikissa mitä olen nähnyt on ollut line/mic-input, johon kiipparin voi tökätä) tai keyboardvahvistin, jotka ovat aktiivikaappeja sisäänrakennetulla "mikserillä".
 
E: joten tuli mieleen, että onko kosketinsoittimen kaveriksi hankittava vahvistinta ja jos on niin millaista? Luultavasti on, jos bändissä on akustiset rummut.
En nyt muuten halua mainostaa mitään liikettä, mutta tuosta valikoimaa on helppo tarkastella:
http://www.thomann.de/fi/cat.html?g … ktiiviset_kokoaanikaiuttimet&oa=pra
http://www.thomann.de/fi/cat.html?gf=keyboardvahvistimet&oa=pra
 
elsewhere
20.01.2012 17:48:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos bändillä on laulukamat (=mikseri ja PA), voi kosketinsoittimen kytkeä myös niiden kautta.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
rannanpa
21.01.2012 14:26:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En mielellään paljon halunnut käyttää rahaa vahvistimeen (enintään 100-150). Sitä mietin, että käykö kitaravahvistin kosketinsoittimen kanssa vai pitääkö ostaa kosketinsoittimelle tarkoitettu vahvistin?
 
Tällaisen kosketinvahvistimen löysin:
http://www.thomann.de/fi/behringer_kt108.htm
Onkohan toimiva harjoittelukäyttöön, jos bändillä on akustiset rummut?
 
oksatboys
21.01.2012 16:32:09 (muokattu 21.01.2012 16:33:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rannanpa: En mielellään paljon halunnut käyttää rahaa vahvistimeen (enintään 100-150). Sitä mietin, että käykö kitaravahvistin kosketinsoittimen kanssa vai pitääkö ostaa kosketinsoittimelle tarkoitettu vahvistin?
 
Tällaisen kosketinvahvistimen löysin:
http://www.thomann.de/fi/behringer_kt108.htm
Onkohan toimiva harjoittelukäyttöön, jos bändillä on akustiset rummut?

 
Kitaravahvistin periaattessa käy, ja ainakin urkujen, rhodesien ja syntikoiden kanssa niitä käytetäänkin. Kitaravahvistimien elementtien taajuusvaste vain tipahtaa aika reippaasti 5-6kHz tienoilla, jolloin esim. pianosoundit voi olla aika tumppuja semmoisen läpi. Yleiskiipparivahvistimeksi en siis kitaravahvistinta suosittelisi. Väittäisin että toi Behringer ei riitä bändikäytössä. Vaikka teho ei kaikkea kerrokaan, niin 15W on aika aika vähän muissa, kuin kitaravahvistimissa. Joku tämmönen vois jo riittääkin http://www.thomann.de/fi/the_tamp_pa4080kb.htm postikuluineen 160e.
 
rannanpa
22.01.2012 18:40:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitä PA-laitteistolla lyhyesti tarkoitetaan? Kaiuttimet, mikserit, mikrofonit? Jos löytyy aiempaa keskustelua, niin sen voi linkittää (en löytänyt Muusikoiden haulla).
 
Kytkettäisiinkö kosketinsoitin siis laulajan mikseriin, johon mikrofonikin tulee? Ja millaisella kaapelilla? Itseltä löytyy kosketinsoittimesta tällainen liitäntä: headphone/line out (stereo jack).
 
oksatboys
22.01.2012 18:58:45 (muokattu 22.01.2012 18:59:55)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rannanpa: Mitä PA-laitteistolla lyhyesti tarkoitetaan? Kaiuttimet, mikserit, mikrofonit? Jos löytyy aiempaa keskustelua, niin sen voi linkittää (en löytänyt Muusikoiden haulla).
 
Kytkettäisiinkö kosketinsoitin siis laulajan mikseriin, johon mikrofonikin tulee? Ja millaisella kaapelilla? Itseltä löytyy kosketinsoittimesta tällainen liitäntä: headphone/line out (stereo jack).

 
http://en.wikipedia.org/wiki/Public_address
 
Siis laitteistoa, jolla ääni saadaan voimistettua kuulumaan kuulijoille. Laulukamoilla tarkoitetaan yhdestä tai kahdesta kaiuttimesta, vahvistimesta (jos vahvistin on sisällä kaiutinkaapissa (= aktiivikaappi), ei tarvita erillistä) ja mikseristä (tämäkään ei pakollinen, mutta toimittaa usein etuastevahvistimen virkaa) koostuvaa PA-laitteistoa. Joskus taas PA-laitteistolla tarkoitetaan laulukamoja houmattavasti suurempi tehoista äänentoistojärjestelmää, mutta termejähän nämä vain on...
 
Täällä mnetissä Livetoiminta-alueella keskustellaan äänentoistojärjestelmistä. Mnetin hakua paremmin toimii Google, jossa voi haun rajata tietylle sivustolle lisäämällä hakusanojen perään site:muusikoiden.net.
 
Kyllä kytketään mikseriin juurikin tuosta headphone/line outista. Stereo jack taas tarkoittaa sitä että samassa jakissa pihalle tulee kaksi kanavaa: oikea ja vasen. http://en.wikipedia.org/wiki/TRS_connector
 
Kaapelina käytetään audiokaapelilla joissa liittiminä 6,3mm plugit. Jotta saat sekä oikean että vasemman kanavan mikserille tarvitset piuhan jossa toisessa päässä on yksi strereoplugi ja toisessa kaksi monoplugia. Esim. http://www.thomann.de/fi/the_sssnake_ypp2010.htm
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti