Muusikoiden.net
21.06.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Milloin valmis kitaristiksi bändiin?
1
The Oath
14.11.2011 23:06:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt on tullut jo soitettua about neljä vuotta ja välillä on ollut kausia että kitara on melkein kokonaan ollut pölyttymässä nurkassa kuntaas joskus on pitänyt soittaa kokonaisia päiviä.
 
Sitä tässä kyselen että milloin sitä olisi tarpeeksi hyvä soittamaan bändissä? Mistä soittoporukkaa löytyisi? (ei löydy koulusta jos sitä aiotte ehdottaa). Minkä ikäisenä bändihommat kannattaa aloittaa? Mitä on ne biisit jotka on suositeltavaa osata?
 
Osaan kaikki perusjutut, oikeita biisejä osaan jotain pari kymmentä, soolot ei meinaa mennä mitenkään.. Harjoittelu auttaa varmaankin. Ostin tuossa Suuri Kitarakirja teoksen ja vaikuttaa hyvältä. (on ollut uusia juttuja ja kertausta entiseen). Lisäksi kävin kaksi ensimmäistä vuotta soittotunneilla mutta ne jäi. Voiko oppia hyväksi soittajaksi ilman tunteja? Jos opettelen kaikki jutut tosta Suuresta Kitarakirjasta niin olenko valmis bändiin?
 
Anteeksi sekava selostus mutta varmaan ymmärrätte.
 
McLeach
15.11.2011 00:13:19 (muokattu 15.11.2011 00:18:32)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tärkeintä on varmaan näin alkuun rytmitaju,(varmaan opittavissa mutta usein joko on tai ei) jos sen omaat niin saat varmaan jo jonkinnäköistä yhteissoittoa muiden kanssa aikaan. Iällä tuskin väliä, itse soittelin pari vuotta yksin ennen bänditoimintaa eikä tullut ongelmia. Biiseistä ei kannata ressata sillä se oli suurin kompastuskivi omassa ekassa bändissä ja siihen se hajos = soitelkaa vaikka vain joitain sointukulkuja ja vuorotellen sooloilkaa yms. näin alkuun.
 
Soittokavereiden hankinta on kinkkistä jos ei kaveripiiristä löydy. Onhan toi wanted palsta olemassa mutta se on aika hakuammuntaa ja tuskin kemiat aina kohtaa. Musiikkikouluista, kursseilta ja tunneilta löytyy usein samanhenkisiä ihmisiä. Mutta kannattaa kysellä ne kaikki kaverien kaverit. Soiton voit oppia itse mutta vain kovalla työllä (mikä on täysin väärä sana tässä yhteydessä). Itseäni vituttaa ihmiset jotka ovat että "kauan päivässä pitää reenata ja miks mä en opi", jos on intohimoa soittamiseen niin oletan että aina vapaa-aikana kitara on kourassa, muuten se menee vain turhaksi suorittamiseksi. Itse opin soittamaan opettelemalla lempilevyjä soittaen päälle ja jammailemalla noin 3v ajan aina kun himassa, niin tuli perus tatsi ja taidot. Sitten musiikkikoulusta teoriat päälle jotta impro ja omat sävellykset kulkevat ja niihin tulee jotain "järkeä". Mutta netistä ja kirjoistakin tosin voit teorian oppia.
 
ja muista että musiikin pitäsi olla ensisijaisesti hyviä fiiliksiä ja itsensä ilmaisua taidoista ja musatyyylistä riippumatta. Punkkia soitat varmaan mainiosti jo nyt ;D toivottavasti oli jotain apua
 
e: jos soitat sitä hevii ni unohda kaikki edellämainittu, mä en tajua niitten ihmisten ajatuksenjuoksusta mitään.
 
Kalmo
15.11.2011 09:36:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuskin kukaan pystyy sanomaan, milloin joku on "valmis" bändiin.
 
Oleellista liene, että löydät soittokavereita, jotka ovat tasoosi sopivia. Jos lyöttäydyt yhteen puoliammattilaisten kanssa, saat vain kenkää, etkä hupia ollenkaan.
 
Voithan laittaa vaikka paikallislehteen rivi-ilmoituksen kiinnostuneiden löytämiseksi(?), tai jonnekin ostoskeskuksen ilmoitustaululle tai vastaavalle.
 
Ongelmasi on varmaan tosi yleinen. Halukkaita soittokavereita on varmasti pilvin pimein, mutta heidän löytämisensä on asia erikseen..ja sitten he asuvat 200 km päässä toisistaan, niinpä...:o/
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
baron
15.11.2011 09:44:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Ongelmasi on varmaan tosi yleinen. Halukkaita soittokavereita on varmasti pilvin pimein, mutta heidän löytämisensä on asia erikseen..ja sitten he asuvat 200 km päässä toisistaan, niinpä...:o/
 
Käy oman paikkakuntasi keikoilla. Sieltä voi yleisön joukosta löytyä "kotisoittajia" jotka haluaisivat bändin tilalle stagelle mutta soittokaverit puuttuu.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
DGV
16.11.2011 16:17:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Riippuu kokonaan siitä, mitä ajattelit soittaa. Oasiksen avoimia sointuja soittaa bändissä nopeastikin, jotain tiluheviä vähän pidemmän treenauksen jälkeen, ja jotain kokeellista jazzia vasta huolellisen opiskelun jälkeen (noin karrikoidusti). Kun pystyt oman valitsemasi tyylilajisi biisin vetämään alusta loppuun suhteellisen vähillä mokilla ja suhteellisen hyvänkuuloisella tatsilla, etsi itsellesi sopivasta porukasta koostuva bändi. Sitten voitte yhdessä kehittää sitä, että homma pelittää kokonaisvaltaisemmin.
 
Kaiken a ja o on erottaa biisin läpi röytäminen, suhteellisen hyvänkuuloinen soitto, ja todella hyvältä kuulostava soitto. Viimeiseen ei välttämättä pääse ikinä (itsellä ainakaan toistakymmentä vuotta ei ole riittänyt), mutta jo keskimmäisellä tasolla voi vetää ihan hyvänkin keikan. Se, milloin milläkin tasolla on, riippuu täysin omista kyvyistä ja harjoittelumotivaatiosta.
 
Hevijuntti #666 "hevi on junttimusaa!!! junteista ei ole idolsiksi!!! "
The Oath
16.11.2011 17:23:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DGV: Riippuu kokonaan siitä, mitä ajattelit soittaa. Oasiksen avoimia sointuja soittaa bändissä nopeastikin, jotain tiluheviä vähän pidemmän treenauksen jälkeen, ja jotain kokeellista jazzia vasta huolellisen opiskelun jälkeen (noin karrikoidusti). Kun pystyt oman valitsemasi tyylilajisi biisin vetämään alusta loppuun suhteellisen vähillä mokilla ja suhteellisen hyvänkuuloisella tatsilla, etsi itsellesi sopivasta porukasta koostuva bändi. Sitten voitte yhdessä kehittää sitä, että homma pelittää kokonaisvaltaisemmin.
 
Kaiken a ja o on erottaa biisin läpi röytäminen, suhteellisen hyvänkuuloinen soitto, ja todella hyvältä kuulostava soitto. Viimeiseen ei välttämättä pääse ikinä (itsellä ainakaan toistakymmentä vuotta ei ole riittänyt), mutta jo keskimmäisellä tasolla voi vetää ihan hyvänkin keikan. Se, milloin milläkin tasolla on, riippuu täysin omista kyvyistä ja harjoittelumotivaatiosta.

 
Rockiahan täällä ollaan soittamassa ja poppia. :D
 
elsewhere
16.11.2011 17:43:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vastauksena otsikon kysymykseen: Heti kun osaa neljä sointua ja löytää soittokaverin/kavereita, joille taitotaso ei ole ongelma. Toisten kanssa soittaminen kehittää omaa musikaalisuutta ja soittotaitoa aivan käsittämättömän paljon ja nopeasti ja bändisoiton konseptit ja niksit voi oppia, vaikka oma soittotaito olisi kaukana virtuoottisesta. Toimiva ja hyvänkuuloinen yhteissoitto on täysin eri asia kuin tiluttaminen youtube-videossa tai leirinuotiokomppaus, ja sitäpaitsi paljon hauskempaa.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
Tsugu Way
18.11.2011 15:47:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

elsewhere: Toimiva ja hyvänkuuloinen yhteissoitto on täysin eri asia kuin tiluttaminen youtube-videossa
 
Juuri näin. Otsikon kysymykseen voisikin mielestäni vastata lyhyesti: Silloin olet valmis kitaristiksi bändiin, kun osaat kompata tahtiin! Se, että kauanko siinä menee, on täysin yksilöllistä. Kerron malliksi pari ääriesimerkkiä.
 
Silloin kun kolmikymppisinä ukkoina perustettiin bändi, niin mukaan tuli useampikin kitaristi. Yksi jannu oli soitellut ehkä vuoden verran. Hän otti koko ajan kitaratunteja. Siellä hän oli oppinut liudan tunnettuja hardrock-hittejä. yritimme soittaa yhdessä. Hän ei pysynyt lainkaan tahdissa. Ei tullut kerrassaan mitään. Ei voinut jatkaa bändissämme kitaristina.
 
Parin vuoden kuluttua bändiin tuli kokeilemaan yksi iäkkäämpi kaveri, joka oli makuuhuoneessa treenannut ahkerasti yli 20 vuotta. Osasi ulkoa miltei jokaisen Henrixin soolon. Helvetin kova tiluttaja oli. Upeasti veti mm. Little Wingin leadit. Sitten alettiin kokoamaan keikkasettiä. Niin ei saatana - komppauksesta ei tullut kerrassaan mitään. Ei kerta kaikkiaan. Ei voinut jatkaa bändissämme. Ei auttanut 20 vuoden tilutus.
 
Eli opettele komppaamaan! Silloin voi soittaa yhdessä biisejä. Biisejä voi soittaa vaikkei aluksi soittais yhtään sooloja! Mutta ilman komppia on hankala soittaa yhtään mitään yhdessä.
 
Ja rokki soi!
baron
18.11.2011 16:03:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsugu Way: Juuri näin. Otsikon kysymykseen voisikin mielestäni vastata lyhyesti: Silloin olet valmis kitaristiksi bändiin, kun osaat kompata tahtiin!
 
Tässä tuli oleellinen: Kaikki mitä soitat pitää mennä taimiin. Tarkoittaa että himassa harjoittelet joko metronomin tai muun rytmilaitteen kanssa. Ei mitään hyötyä hirveästä tilutaidosta joka menee rytmillisesti perseelleen.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti