Muusikoiden.net
23.04.2018
Soittajasta muusikoksi | Kymen Konservatorio 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Taustojen tekeminen?
1
guitarras electricas
22.10.2011 19:56:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämmöinen asia askarruttaa minua:
 
Lapseni opettelee soittamaan kitaraa ja harjoittelu olisi kivempaa, jos joihinkin harjoitusbiiseihin saisi tehtyä yksinkertaisen kompin taustalle - siis joitain etäisesti rummun töminältä kuulostavaa ja basson yskähtelyä.
 
Bassokitara taitaa olla hankinnassa, mutta rumpuja en rupea ostamaan. Eikös rumpuihin ole tarjolla jotain tietokoneohjelmia vai mikä olisi suht edullinen ja järkevä ratkaisu? Mitään studiotason ääntä ei tietenkään tarvita. Ihan metronomin jyskettä hauskempaa "rytmitystä" on lapselle tarkoitus tarjota vain.
 
Tosin kitarallakin pystytään simuloimaan bassoa, kokeilin tänään, taloudessa on Zoomin kitaraprosessori, joka osaa näköjään tiputtaa kitaran ääntä oktaavilla. Joten tolla saa tavallisestakin gitasta ulos jotain tömps tömpsiä..toki soittaminen sormin ei ole niin luontevaa kuin bassolla.
 
Mutta mihinkä noi taustat kannattais purkittaa?
 
Tytöllä on lisäksi omassa käytössä Mac Pro. Siinä taitaa olla joku Garageband ohjelma? Onko siitä mihinkään hyödylliseen tässä tarkoituksessa?
 
Olisi hienoa, jos rumpu + basso kompin vauhtia voisi säädellä eli alkuvaiheessa vaikka tiputtaa temmon johonkin 60-70 bpm ja sitten nostaa biisin oikeaan vauhtiin, kun lapsi oppii. Edellyttänee jotain tietokonepohjaista ratkaisua, jossa pääsee ruuvaamaan tempoa? Onko näihin saatavilla jotani valmiita ohjelmia?
 
JoKo
22.10.2011 21:04:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Garagebandilla pystynee tekemään kaikki mainitsemasi asiat.
 
Equine
24.10.2011 03:37:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Garagebandista ainakin löytyy valmiita komppeja ja bassolinjoja mielinmäärin, ja omienkin luominen on mahdollista. Omien rumpukomppien luomiseen suosittelisin kuitenkin Macillekin saatavilla olevaa Hydrogeniä (http://www.hydrogen-music.org/). Ilmainen ja helppokäyttöinen rumpusofta josta tarvittaessa saa exportattua raidat vaikka Garagebandiin.
 
Why waste money on psychotherapy when you can listen to the B Minor Mass? ~Michael Torke
guitarras electricas
26.10.2011 23:49:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Equine: Garagebandista ainakin löytyy valmiita komppeja ja bassolinjoja mielinmäärin, ja omienkin luominen on mahdollista. Omien rumpukomppien luomiseen suosittelisin kuitenkin Macillekin saatavilla olevaa Hydrogeniä (http://www.hydrogen-music.org/). Ilmainen ja helppokäyttöinen rumpusofta josta tarvittaessa saa exportattua raidat vaikka Garagebandiin.
 
Miten se omien luominen onnistuu? Pitää ilmeisesti itse soittaa se jollain ulkoisella soittimella tai padilla vai? Käytin tänään hieman aikaa ymmärtääkseni GB:n sielunelämää enkä saanut kyllä auki mitään rumpueditoria tms.
 
Hydrogenin kanssa on sellainen ongelma, että Mac on heikosti tuettu. Ei toimi vissiin ollenkaan uusimmalla Mac OS X versiolla 10.7 ("Lion")? Sitä edeltälläkin versiolla tökkii foorumikommenttien perusteella. Macin binäärit näyttivät olevan vuodelta 2009 ja beta-asteella, joten ei kovin vakuuttavaa...
 
Muuten sinänsä kyllä ilmeisesti ihan pätevä softa käyttäjäkommenttien perustella?
 
Lennu
27.10.2011 00:30:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

guitarras electricas: Miten se omien luominen onnistuu? Pitää ilmeisesti itse soittaa se jollain ulkoisella soittimella tai padilla vai? Käytin tänään hieman aikaa ymmärtääkseni GB:n sielunelämää enkä saanut kyllä auki mitään rumpueditoria tms.
 
Hydrogenin kanssa on sellainen ongelma, että Mac on heikosti tuettu. Ei toimi vissiin ollenkaan uusimmalla Mac OS X versiolla 10.7 ("Lion")? Sitä edeltälläkin versiolla tökkii foorumikommenttien perusteella. Macin binäärit näyttivät olevan vuodelta 2009 ja beta-asteella, joten ei kovin vakuuttavaa...
 
Muuten sinänsä kyllä ilmeisesti ihan pätevä softa käyttäjäkommenttien perustella?

 
Ei tarvii. Kynätyökalulla voit tökkiä pianoroll-editorissa rummut kohdilleen, tai soittaa näppäimistöllä (tulee caps lockista).
 
Tuen homoliittoja jos molemmat mimmit on kuumia.
Zeeboo
02.11.2011 11:08:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä on ilmainen (laillisesti!) Band in a Box - johdannainen, joka on hyvin simppeli käyttää. Ei taivu ihan samaan, mihin Garageband, mutta kyllä tällä treenaukseen ihan käypäisiä taustoja saa aikaiseksi.
 
http://www.jam-buddy.com/
 
White men can't Monk
guitarras electricas
04.11.2011 23:46:40 (muokattu 04.11.2011 23:49:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Ei tarvii. Kynätyökalulla voit tökkiä pianoroll-editorissa rummut kohdilleen, tai soittaa näppäimistöllä (tulee caps lockista).
 
Njaah. Tulipa leikittyä useampi tunti tuolla Garagebandilla ja harvinaisen hyödytön työkalu kyllä siihen hommaan johon ajattelin käyttää sitä - tai sitten en vain osaa.
 
Hommaa tietysti hankaloittaa se, että mulla (tai siis tyttärelläni) on käytössään suomenkielinen mäkkyränen. Pianoroll on tietysti "pianorulla". Hoo.
 
Eikä tässä meidän Garageband '11 versiossa kyllä pääse rumpuja tökkimään "sävelnäppäilyn" kautta. Turha luullaakaan. Pianoa (ja muita kosketinsoittimia kyllä pääsee) ja sähköbassoa, mutta ei rumpuja. Yksittäisiä rumpuääniä löytyy muutama erillisenä kuten symbaalit ja haihatsu, mutta ei esim. virveliä tomista puhumattakaan. Eli täysin käyttökelvotonta, turha luullakaan että noilla vermeillä teet mitään omaa rumputaustaa yhtikäs mihinkään. Varmaan rahalla sitten jotain lisäkilkettä, mutta kaikki nämä kommentit siis GB:lle joka on Applen pakasta vedetty, ilman että Steven perikunnalle on maksettu lisää dollareita.
 
Jollakulla hyviä idioita tän GB:n suhteen? Mitä en ole kässännyt tehdä tai voisin pikkurahalla ostaa, jotta saan itse kilkutella tomit ja snaret paikoilleen?
 
Basson soitto näppikseltä on kyllä niin per__stä revittyä hommaa kuin olla ja voi. Onneksi sen voi tehdä gittalla oktaavimuuntimen kautta välttävästi.
 
Tokihan GB:stä löytyy noita "valmiita" taustoja mutta kun en tahdo. Tahtoo säätää itse!
 
Tsekkasin tuon Jam Buddynkin. Kyseessä on Java-ohjelma. Sinänsä ihan virkistävästi plussaa. Vaatii vaan koneelle omasta takaa hyvät mallinnetut MIDI-kirjastot soittimille (mitä mulla ei ole pl. GB kirjastot), muuten kuulostaa aika kalsealta tuo Jam Buddynkin jenkka mitä se tarjoaa. Eikä siellä pääse säätämään rumpuja - tietenkään.
 
Tuntuu olevan yleinen vika näissä "jambuddyissä"? Rumpujen säätäminen on tehty helvetin vaikeaksi?
 
Lennu
05.11.2011 03:03:25
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa kyllä kummalta, pitää himaan päästyä tsekkaa. Onko niitä molempia CD:itä jäljellä ja onko niistä asennettu kaikki kirjastot yms, eli että ei oo tehty mitään kevytasennusta? Koska kyllä sieltä pitäis löytyä ainakin muutama ihan kokonainen rumpusetti, tomeineen pelteineen.
 
Koska kyllä mä oon tehny ihan biisipohjia pakasta vedetyllä mäkillä. Ja juurikin sillä pianorullalla. Itse tein niin, että kynällä piirsin haluamaani paikkaan haluamani rummun jne. Eli siis huomaa, että koko valittu esim rock-rumpusetti on se koko pianorulla, ja nuotteja valitsemalla soi eri rumpu aina (ei että pitäisin sua mitenkään hölmönä, mutta kun vaikutti siltä, että oot yhtä nuottia soittamalla saanut vain yhden rummun ja sitten yrittänyt vaihtaa settiä. Voi johtua omasta yövuoroväsystäkin moinen tulkinta).
 
Koska se on just siinä hieno ja simppeli, että koko bändin voi sillä laittaa soimaan taustaksi ihan kuten oma sävellyskynä viuhahtaa.
 
Tuen homoliittoja jos molemmat mimmit on kuumia.
guitarras electricas
05.11.2011 20:34:09 (muokattu 05.11.2011 20:49:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Kuulostaa kyllä kummalta, pitää himaan päästyä tsekkaa. Onko niitä molempia CD:itä jäljellä ja onko niistä asennettu kaikki kirjastot yms, eli että ei oo tehty mitään kevytasennusta? Koska kyllä sieltä pitäis löytyä ainakin muutama ihan kokonainen rumpusetti, tomeineen pelteineen.
 
No hommahan on semmoinen, että Mäcci on saatu itseasiassa tytön koulusta, joten meillä ei ole sillä tavalla mitään CD:tä tai kontrollia mitä GB:n osia siellä on asennettuna.
 
Viimeksi kun käytin, niin GB halusi ladata netistä "loput äänikirjastot", mihinkä klikkasin ok.
 
Jos viitsit tsekata, että puuttuuko tuosta setistä jotain, niin voin olla yhteydessä koulun IT-tukeen ja kysellä puuttuvien kilkkeiden perään. Mac on ihan tuore tapaus, tältä syksyltä elikkä käsittääkseni "Mac Pro" kone "Lion" käyttöjärjestelmällä. En ole itse mikään Mäk-ihminen, joten pienellä epävarmuusmarginaalilla näitä ilmoittelen tiedoksi.
 
Olisihan se hyvä saada kone 100% käyttöön kun kerta ovat tytölle kalliin vehkeen kouraan tuupanneet. GB:tä käytetään sinänsä koulussa myöhemmin kyllä musiikinopetuksessa, mutta tuskin lähellekään sillä fortella millä me ajattelimme värkkiä käytellä.
 
Eilen otettiin purkiin kitaran ääntä. Se sinänsä tallentuu aivan kohtuullisesti Zoomin efektiboksin USB:n kautta, joten ei tartte ruveta mikkien kanssa värkkäämään.
 
Ai niin, on meillä Cubasesta (5) LE-versiokin. Laillinen. Onkohan siinä jotain äänikirjastoja (rummut!)
 
Lennu:Eli siis huomaa, että koko valittu esim rock-rumpusetti on se koko pianorulla, ja nuotteja valitsemalla soi eri rumpu aina (ei että pitäisin sua mitenkään hölmönä, mutta kun vaikutti siltä, että oot yhtä nuottia soittamalla saanut vain yhden rummun ja sitten yrittänyt vaihtaa settiä. Voi johtua omasta yövuoroväsystäkin moinen tulkinta).
 
Juu nou panik. Ei tässä kovin herkkiä olla.
 
Tosiasia on, että kun rumpusetti on valittuna, niin Näppissyöttö on harmaana eli poissa pelistä. Se vapautuu vasta kosketinsoittimille tyyppiä piano ja sitten joillekin bassokitaran tyypeille.
 
Se millä sain hieman rumpuääntä aikaiseksi oli että löysin yksittäisiä rumpuääniä valikosta eli just jotain "crash cymbaalia" tai "1 kick" bassorumpua. Niitä vetelin sitten omille raidoilleen (1 per rumpuääni!) mutta kovin on työläs tapa tehdä rumpuja ja kuten sanottua, sieltä ei mitään virveleitä tms. löytynyt ollenkaan.
 
Kaikki rumpusetit oli mielestäni lukittuja mitä jaksoin katsoa elikkä niillä en päässyt Näppiksen käyttä syöttämään ääniä. Jos osaat sanoa suoraan mikä setti ei pitäisi olla lukotettu, niin voin tsekata sen erikseen.
 
Lennu
06.11.2011 14:07:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli kun avaat ihan uuden projektin, ota pianopresetti, se avaa koskettimiston kuvan samalla. Oikealta valitset Drum Kits -kohdasta Rock Kit -setin. Nyt sitten painat R, jolloin GB alkaa äänittämään raidalle. Roiskaise hiirellä ihan mitä vaan siihen äänitykseen siitä koskettimistosta ja lopeta välilyönnillä äänitys. Tuplaklikkaa äänitystä, jolloin aukeaa pianorulla, jossa voit vetää ne äänittämäsi osaset paikoilleen.
 
http://himassa.net/wordpress/wp-con … a-2011-11-06-kohteessa-14.00.36.png
 
Eli jos teidän koneessa ei ole tuota Rock Kit:iä, niin silloin se on tarkoituksella asennuksessa jätetty pois, se kyllä kuuluu siihen (ignooraa nuo mun kuvan muut setit, mulla on kaikki maksulliset jam packit).
 
Tuen homoliittoja jos molemmat mimmit on kuumia.
guitarras electricas
09.11.2011 23:33:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve Lennu, noilla ohjeillasi homma selvisi, Thänks! Rock Kittiä ei kyllä löytynyt, mutta taikasana on "ohjelmistoinstrumetti". Kaikkia ohjelmistoinstrumentteja pystyy ohjaamaan näppiksen kautta - sämplejä ei pysty. Ohjelmistoinstrumentin erottaa sämplestä siitä, että instrumentin edessä on pieni vihreä nuotti. (sämplen kohdalla "digisäröä")
 
Valittiin joku rumpuseteistä, joissa oli vihreä nuotti edessä ja vot, näppikseltä pysty tökkimään rumpujen ääniä. Äänet sitten tahdistettiin kohdilleen editorissa.
 
Lennu
10.11.2011 00:49:16
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

guitarras electricas: Terve Lennu, noilla ohjeillasi homma selvisi, Thänks! Rock Kittiä ei kyllä löytynyt, mutta taikasana on "ohjelmistoinstrumetti". Kaikkia ohjelmistoinstrumentteja pystyy ohjaamaan näppiksen kautta - sämplejä ei pysty. Ohjelmistoinstrumentin erottaa sämplestä siitä, että instrumentin edessä on pieni vihreä nuotti. (sämplen kohdalla "digisäröä")
 
Valittiin joku rumpuseteistä, joissa oli vihreä nuotti edessä ja vot, näppikseltä pysty tökkimään rumpujen ääniä. Äänet sitten tahdistettiin kohdilleen editorissa.

 
No niin, hieno juttu :)
 
Tuen homoliittoja jos molemmat mimmit on kuumia.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti