Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pianon soittaminen molemmilla käsillä:
1
Hunting Eagle
18.09.2011 00:04:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloitin juuri soittamaan pianoa, mutta en pysty oikein kunnolla soittamaan vasemmalla kädellä. Tai jos yritän säestää vasemmalla kädellä ja soittaa jotain joka menee erilaisessa rytmissä oikealla kädellä , jompikumpi käsistä Siirtyy soittamaan samassa rytmissä kuin toinen. Olisiko kellään neuvoja tämän harjoittelemiseen.
Å
 
strophe
18.09.2011 02:03:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuten kaikessa muussakin soittamisessa; hitaasti. Vaikka siten, että soitat aina nuotin kerrallaan ja katsot, missä vaiheessa soi vasen käsi ja missä vaiheessa oikea käsi. HI-TAAS-TI. Kun treenataan, pitää kappaleen ensin mennä hitaalla tempolla oikein, sitten vähän nopeammalla oikein ja lopuksi tarkoitetulla tempolla oikein. Keskityt aluksi jok'ikiseen nuottiin erikseen ja kun pikkuhiljaa alat saada sitä itsenäisyyttä käsiisi, voit alkaa nopeuttaa. Ei mene tunnissa, hyvä jos viikossa. Kärsivällisyyttä!
 
I am the black wizards.
baron
18.09.2011 09:43:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hunting Eagle: Aloitin juuri soittamaan pianoa, mutta en pysty oikein kunnolla soittamaan vasemmalla kädellä. Tai jos yritän säestää vasemmalla kädellä ja soittaa jotain joka menee erilaisessa rytmissä oikealla kädellä , jompikumpi käsistä Siirtyy soittamaan samassa rytmissä kuin toinen. Olisiko kellään neuvoja tämän harjoittelemiseen.
Å

 
Ensiksi treenaat molemmat kädet erikseen ja sitten jatkat kuten edellä neuvottu.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Kalmo
18.09.2011 11:59:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

strophe: . Ei mene tunnissa, hyvä jos viikossa. Kärsivällisyyttä!
 
Ei mene viikossa. Vuodessa voit päästä jo johonkin, ja kolmen neljän vuoden päästä se sujuu. Jos menet piabnotunneille, homma tietysti nopeutuu (työmäärä ei vähene). Yksin opetellessa voit myös oppia vääriä tekniikoita, joihin kehitys myöhemmin tyssää.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
wavelength
18.09.2011 15:16:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kärjistäen voi sanoa, että pianoa soittaaksesi sinun tulee osata kaksi asiaa: soittaa joko molemmilla käsillä yhtä aikaa tai sitten vuorotellen. Kun harjoittelet, kiinnitä huomiota siihen, milloin kädet soittavat yhtä aikaa ja milloin erikseen. Saman periaatteen voi myös liittää sormien itsenäistämiseen: sormet painelevat koskettimia joko vuoron perään tai yhtä aikaa erilaisissa yhdistelmissä. Tärkeää on edetä hitaasti ja tulla tietoiseksi siitä, mitä käpälien oikeasti pitäisi tehdä.
 
ankkiz
20.09.2011 11:34:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minusta helpointa on ollut lähestyä pianonsoittoa samalla tavalla, kuin rumpunuottien lukemista:
Opettele raajat kunnolle erikseen, mutta lopulta tärkeintä on katso mitenkä liikettä tekevien komponenttien (kädet, sormet, pedaalijalat) suorittamat iskut asettuvat nuottikuvassa (tai kuulokuvassa?) limittäin tai päällekkäin
zodoff
28.09.2011 13:15:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen omatoimisesti pimputellut syntetisaattoria (ja pianoa aina kun mahdollista) viidettä vuotta, joskin aktiivista harjoittelua ei ole ollut paljonkaan. Voinen silti sanoa rohkaisuna, että kyllä se homma siitä lähtee käyntiin, kärsivällisyys on avaintekijänä jälleen kerran. Molemmat kädet tosiaan erikseen, ja soittelet samassa rytmissä yhtäaikaisesti ja nämä kun alkaa olla hallussa siirryt hiljakseen soittelemaan eri tahtiin. Jos mitenkään pääset soittotunneille, panosta siihen ihmeessä. Itse en aikoinaan ollut kuin puoli vuotta pianotunneilla, paljon tuli siinäkin opittua suhteellisen lyhyessä ajassa ja harmittaa kun ei pystynyt jatkamaan.
 
Shit happens, sanoi koprofiili.
PolyjuicePotion
10.10.2011 20:41:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kalmo: Ei mene viikossa. Vuodessa voit päästä jo johonkin, ja kolmen neljän vuoden päästä se sujuu. Jos menet piabnotunneille, homma tietysti nopeutuu (työmäärä ei vähene). Yksin opetellessa voit myös oppia vääriä tekniikoita, joihin kehitys myöhemmin tyssää.
 
Tästä olen ehkäpä hieman eri mieltä. Ei siinä kauankaan mene että oppii soittamaan kahdella kädellä itsenäisesti. Itsellä siihen meni ehkä kuukausi niin että alkoi sujua hyvin. Tämä on tietenkin tapauskohtaista. Ja hitaasti aloittamalla pääsee pitkälle.
 
Itselläni on tapana soittaa molemmat kädet erikseen ja harjoitella ne hyvin erikseen ja sitten yhdistää ne hitaasti. Mikäli omistat sähköpianon, jossa on mahdollista nauhoittaa, suosittelen lämpimästi tämän ominaisuuden käyttämistä. Nauhoita toinen käsi ja soita toisella kädellä nauhoituksen päälle.
 
Soita paljon, siitä se lähtee ;)
 
Charge
29.04.2012 19:47:06
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksin opetellessa voit myös oppia vääriä tekniikoita, joihin kehitys myöhemmin tyssää.

Tästä olen ehkäpä hieman eri mieltä.

 
Suosittelen kyllä pianotunteja, itse opettelin neljä vuotta soittamaan itsenäisesti, ja vasta sitten menin tuneille. On jonkin verran virheitä joita täytyy korjata, ja nämä virheet siis itse aiheutettuja vääriä tekniikoita.
 
Mutta soittamisesta, kyllä se siitä lähtee kun maltat treenata. Vasemman käden työurakkaa helpottaa aloittelijalla sointujen opiskelu, eli ensin voit soittaa vain perus sointuja säestyksenä jakun taito karttuu, siirtyä monimutkaisempiin bassokuvioihin.
 
"Historys Written Today".
Kalmo
30.04.2012 11:09:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PolyjuicePotion: Tästä olen ehkäpä hieman eri mieltä. Ei siinä kauankaan mene että oppii soittamaan kahdella kädellä itsenäisesti. Itsellä siihen meni ehkä kuukausi niin että alkoi sujua hyvin. Tämä on tietenkin tapauskohtaista. Ja hitaasti aloittamalla pääsee pitkälle.
 
Soita paljon, siitä se lähtee ;)

 
Ok. Jos siis siitä, kun ensi kertaa istuit pianon ääreen ajatellen, että haluat opetella soittamaan sitä, kului vain kuukausi siihen, että soitit kaksikätisesti HYVIN (vaikkakin oletettavasti helppoja sointukulkuja), niin joko:
 
-olet erittäin, erittäin lahjakas (ainakin hienomotorisesti)
-edellisen lisäksi olet soittanut jotain muuta instrumenttia, jossa raajat toimivat eri tahtiin (esim. rummut tai kitara)
- vaatimustasosi on matala
- kaikki nämä yhdessä
 
Väitän, että useimmat ovat onnellisia, jos oppivat kuukaudessa vaihtamaan perussoinnusta toiseen juohevasti yhdellä kädellä muistaen kaikki soinnut. Riippuu tietysti iästäkin, ja sitä kautta käsien koosta.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti