Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Basson soitto kitaravahvistimella
1
Mattikakkonen
09.06.2011 14:07:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen jonkin aikaa soitellut kitaraa, ja sillointällöin päässyt bassoakin pamputtamaan. Kaveriporukalla on ollut mielessä että voitaisiin soitella yhdessä joitain kipaleita.
Muttamutta. Puuttuu basisti. Ja Basso. Itse olen hiukan viime aikoina himoinnut että jos kitaran kaveriski hankkisi jonkin halvahkon basson tänne.
 
Mietinkin tuossa, että pystyyko tuollaisella perushalvalla kitaravahvistimella soittelemaan kotioloissa bassoa? Yhdessä soitellessa saisin kunnon bassovahvistimen käyttöön, mutta kotiharjoitteluun pitäisi hankkia oma. Tilaakaan ei ole kämpässä liiaksi, joten olisi kätevä jos samasta vahvistimesta saisi äänet.
 
Ei sen äänen priimaa tarvitsisi olla. Mutta tuleeko sieltä jonkinlaista mökää ulos, vai onko toisen vahvistimen hankinta pakollista?
 
Antti1
09.06.2011 14:12:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä suurin osa kitaravahvareista käy basson kanssa kotiharjoitteluun. Joissain soundikin on erinomainen, mutta alin alakerta saattaa vaan vähän uupua.
 
Mattikakkonen
09.06.2011 14:19:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Kyllä suurin osa kitaravahvareista käy basson kanssa kotiharjoitteluun. Joissain soundikin on erinomainen, mutta alin alakerta saattaa vaan vähän uupua.
Mitenkäs kun tuo vahvistin ei ole mitenkään hirvittävän kallis/laadukas? Soiko perus Microcube/halpa HB basson kanssa millä tavalla?
 
Antti1
09.06.2011 14:26:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mattikakkonen: Mitenkäs kun tuo vahvistin ei ole mitenkään hirvittävän kallis/laadukas? Soiko perus Microcube/halpa HB basson kanssa millä tavalla?
 
Microcube on niitä "älä edes yritä" -osaston vahvareita. Se rupeaa pieremään alapään määrästä joillain mallinnuksilla jo jopa normaalivireisellä sähkökitaralla. Harley Bentoneista en sano mitään, kun en ole bassolla ikinä kokeillut niiden kitaravahvareita. Kokeile ja muodosta oma mielipide, jos sulla jo vehkeet kerran on?
 
Mattikakkonen
09.06.2011 17:31:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Microcube on niitä "älä edes yritä" -osaston vahvareita. Se rupeaa pieremään alapään määrästä joillain mallinnuksilla jo jopa normaalivireisellä sähkökitaralla. Harley Bentoneista en sano mitään, kun en ole bassolla ikinä kokeillut niiden kitaravahvareita. Kokeile ja muodosta oma mielipide, jos sulla jo vehkeet kerran on?
 
Ei noita tavaroita vielä ole, lukuunottamatta kitaravahvistimia. Mietiskelin tässä että kannattaisiko sitä alkaa heti etsimään halpaa vahvistinta bassolle samalla kun bassoa etsiskelee.
Jos sitä jostain halvan vahvistimen saisi hankittua, saisi ainakin kunnolla sitten bassoaääntä ulos
 
Nazareth
10.06.2011 00:57:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mattikakkonen: Ei noita tavaroita vielä ole, lukuunottamatta kitaravahvistimia. Mietiskelin tässä että kannattaisiko sitä alkaa heti etsimään halpaa vahvistinta bassolle samalla kun bassoa etsiskelee.
Jos sitä jostain halvan vahvistimen saisi hankittua, saisi ainakin kunnolla sitten bassoaääntä ulos

 
Käytettyjä bassokomboja saa kyllä kohtuuhintaan, alle kahdensadan saa jo hyvän vehkeen. M.netin torilla pyörii välillä hyvään hintaan..
 
Kyllä se bassovahvistin on hyvä olla vaikka kitaravahvistimella toimiskin.
 
Sitkeä rotta. Aina ei voi voittaa.
rintapek
10.06.2011 01:19:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mattikakkonen:
Mietinkin tuossa, että pystyyko tuollaisella perushalvalla kitaravahvistimella soittelemaan kotioloissa bassoa?

 
Eiks mielummin kandeis ottaa semmoinen perushalpa bassovahvistin?
Vaik tommoinen tuli pari vuotta sitten hankittua pojalle kotikäyttöön muistaakseni noin seitsemälläkympillä.
www.levytukku.fi/www/tuotteet.html?product_id=214
 
Kun en mä noist mitään tiedä, ni jos tommoinen ei kotikäyttöön kelpaa, ni voisin kattoa vaik Voxin AmPlugia, mist saa viiteenkymppiin vahvistinmallinnettua saundia korvanappeihin?
 
One kind of music only - the good kind
Sir Härö
10.06.2011 08:32:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Harley Bentonin 20w kitarakombo aikoinaan ajoi bassovahvistimen virkaa varsin hyvin kun kotona tuli läpsyteltyä.
 
Kefiiri
10.06.2011 10:03:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu kyllä sitä kotikitaravahvistinta kannattaa ainakin kokeilla ensin ennen kuin hommaa bassolle erillistä harjoittelukomboa. Kun volyymin pitää sen verran hillittynä ettei ääni säröydy, niin kitarakombo kestää basson soiton vallan hyvin.
 
crestfall
10.06.2011 22:35:00
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Microcube on niitä "älä edes yritä" -osaston vahvareita. Se rupeaa pieremään alapään määrästä joillain mallinnuksilla jo jopa normaalivireisellä sähkökitaralla.
 
Itsehän olen soitellut tyytyväisesti niin kitaraa kuin bassoakin puoli vuosikymmentä tuolla microcubella, mutta sen pointtina onkin ollut saada vain instrumentti soimaan akustista sointia kovemmin, normaalivola joka on mulla sillä käytössä on n. 1/5 volapotikan kierrosta, kovaan luukutukseen pistän 1/4 verran.
 
Treeniksellä on ne vehkeet sitten kunnon soundia ja mäiskettä varten. Paskat mä millään soundilla kotona treenatessa.
 
Ever Circling Wolves - Matalavireistä muhjua, murinaa ja mäiskettä. Kaiken lisäksi aivan ilmaiseksi! http://www.mikseri.net/ecw
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti