Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikä ekaksi kitaraksi?
1
Pravus
20.02.2011 01:23:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen miettinyt kitaran soittelun aloittamista ja tahtoisin kuulla ihmisten mielipiteitä siitä mikä tai millainen kitara olisi hyvä ekaksi kitaraksi? Tahtoisin siis kuulla mitkä on hyviä merkkejä/malleja.
 
En tarvitsisi mitään superhienoa tai täydellistä kitaraa, ajattelin että hankin sellaisen suurinpiirtein siedettävän ensin. Sitten jos tuntuu että oikeasti voisin ruveta enemmänkin soittelemaan ja kunnolla harjoittelemaan, niin hankkisin sitten paremman. Nylonkielinen kävisi varmaan ihan hyvin.
 
Yli 200 euroa en ajatellut ekaan kitaraan laittaa. Mutta en tiedä, missä menee huonon halpiksen ja ihan kohtuullisen peruskitaran (hinta)raja? Esim. joku alle 50 euron Harley Benton ei kuulosta kovin mahtavalta :D
 
Enemmän asiaa tuntevilta ihmisiltä mielipiteitä, kiitos! :)
 
(Pyydän anteeksi jos vastaavia viestejä löytyy jo miljoona täältä, itse en löytänyt)
 
doctrine
20.02.2011 02:49:51 (muokattu 20.02.2011 03:02:50)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

minkä tyylistä musiikkia oot aatellu soittaa? tykkäätkö hevisuunnikkaista?
parilla sadalla et vielä kovin kummosta saa. kannattaa laittaa ehkä ainakin yks satanen lisää, jos mahollista niin kaksi ja ostaa käytetty, saat parhaan vastineen rahalle. Käytetyn saat myös myytyä pois sitten about samaan hintaan jos se kitarointi ei olekaan sun juttus, win/win.
Sen takia tällasia kyselen ja ehdottelen, että jos ostat huonon kitaran niin se tappaa sun innostuksen ennen kuin ehdit sanoa G-duuri. Ja jos ostat akkarin (nylon) niin joo, ehkä vähän sormiystävällisempää aloittaa sillä mut jos et halua klassisen soittajaksi niin osta suoraan sähkis (naapuritkin tykkää enempi, silläkin voi treenata ilman vahvistinta)
Pravus
20.02.2011 04:34:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

doctrine: minkä tyylistä musiikkia oot aatellu soittaa? tykkäätkö hevisuunnikkaista?
 
En ole aatellut soittaa mitään erityistä oikeastaan, ensin tahtoisin saada jotain edes vähän musiikin kaltaista irti soittimesta :) Sitten kun alkaa hallita vähän muutakin kun ihan perusjuttuja niin melko kevyttä musiikkia soittelisin. Metalli ja hevi ei ihan mulle sovellu. Tämän takia ajattelin rämpytellä akustisella ennen kun sähkökitaraan siirryn.
 
Ja siksi juuri näistä merkeistä ja malleista kyselen, jotten ihan hirveän typerää kapinetta ostaisi kun en näistä paljoa tiedä :)
 
Kaveri lupasi antaa akustisen kitaransa lainaan ja koitan sen avulla hieman rämpytellä ja opetella. Katsoo sitten että lähteekö se rullaamaan.
 
Eli sellasia perushyviä kitaroita saa ehdotella. En ammattilaismuusikoksi kuitenkaan ole ryhtymässä niin ei tarvitse mitään huippuvehkeitä olla. Kertokaa vaan omia suosikkeja tai jotain sellaisia mistä itsellänne on hyviä kokemuksia :)
 
Tässä vaiheessa vielä vaikea sanoa paljonko olisin valmis sijoittamaan soittimeen, mutta luultavasti muutaman satasen. Tietysti jos löytyisi hyvä käytetty halvalla niin voisin ostaa. Siksipä tarvis vähän tietää mitkä kitarat on hyviä ja mitkä täyttä sontaa :)
 
Sergei Fallinen
20.02.2011 04:55:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

squierit ja yamaha pacificat on ns. varmoi vaihtoehtoi. Jos haluu halval päästä niin käytetyn kun ostaa niin pääsee aina halvimmal
 
vain taito on rajana
doctrine
20.02.2011 12:57:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pravus: Kaveri lupasi antaa akustisen kitaransa lainaan ja koitan sen avulla hieman rämpytellä ja opetella. Katsoo sitten että lähteekö se rullaamaan.
 
Ilmanen on aina hyvä vaihtoehto :P
Huonoissa kitaroissa on vain se huono puoli, että ne tappavat innostuksen, sä kun luulet että se vaikeus johtuu siitä että sä et osaa mutta se johtuukin siitä että se kitara on ihan susi ja soittokelvoton, esim kielet liian korkealla jolloin joudut painamaa aivan liikaa, kielet aivan liian jäykät, jolloin joudut painamaan aivan liikaa, sormenpäät verille (been there), kun oikein innostuu treenaamaan pehmeillä sormenpäillä tunteja päivässä... kitarassa on niin monta asiaa jotka voi tehdä huonosti, ja halvimmissa ne on yleensä tehny huonosti. Pacificat ja Squierit on tosian aika varmoja. Älä niistäkään osta sitä kaikkein halvinta mallia.
Pravus
20.02.2011 15:31:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vinkeistä :)
 
Käytettynä ois tietysti ihan mukava ostaa, jos vaan jostain löytyisi sopiva. Vielä ei ole tullut ahaa-elämyksiä netin ilmoituksia katsellessa, mutta täytynee ahkerasti vain etsiä.
 
Tietysti ehkä helpottaa valinnassa sitten kun musiikkiliikkeissäkin käyn katsomassa ja hivelemässä. Löytää sitten sellaisen itselle sopivan.
 
Lisääkin vinkkejä ja ehdotuksia saa laittaa jos tulee mieleen :)
 
Osteri
20.02.2011 15:35:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pravus: ....ajattelin rämpytellä akustisella ennen kun sähkökitaraan siirryn.
 
Ostat teräskielisen akustisen kitaran. Ne on kapeampia kaulaltaan kuin nailonkieliset, eli siltä osin helpompia soittaa. Jos päätät siirtyä sähkökitaraan niin tuntuma on jokseenkin sinne suuntaan jo.
 
Teräskielinen on hyvä yleisrämpytin ja kesäksi olet valmis muutamalla biisillä nuotion ääressä musisointiin. Laittaisin siihen rahaa noin 150-250 tässä vaiheessa. Siis sellainen country-kitara, you know. Katsele täältä muusinetin Torilta käytettyä. Se mikä tuntuu hyvältä käteen, on tod näk sun kitara.
 
Kirjoitan...siis ehkä en just nyt soita....
RamoQ
20.02.2011 19:30:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sergei Fallinen: squierit ja yamaha pacificat on ns. varmoi vaihtoehtoi. Jos haluu halval päästä niin käytetyn kun ostaa niin pääsee aina halvimmal
 
Ei kaikki Squiierit kuitenkaan. Classic Vibe on se paras sarja mutta se voi vähän mennä budjetista yli.
 
Tilutus on yliarvostettua.
Pravus
20.02.2011 20:16:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osteri: Teräskielinen on hyvä yleisrämpytin ja kesäksi olet valmis muutamalla biisillä nuotion ääressä musisointiin. Laittaisin siihen rahaa noin 150-250 tässä vaiheessa.
 
Juu, nyt kun olen vähän enemmän asiaa puntaroinut ja kitaroita katsellut niin ajattelin, että varmaan teräskielinen kyllä on parempi. Mielestäni siinä on hieman "aidompi" tuntuma ja parempi ääni kuin nailonkielisessä :)
 
(Arvioimasi) 150-200 euroa ei ole paha hinta, ja jos oikein innostuu niin saahan niitä parempia kitaroita sit ostettua myöhemmin :)
Pitänee täältä muusikoiden torilta tsekkailla että millaisia löytyis, kiitos muistutuksesta.
 
Kiitos myös muiden mielipiteistä ja lisää vinkkejä saa laittaa edelleen!
 
Jeszse
21.02.2011 09:10:29
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mullon squieri torilla, vinkvink.
 
Sun mutsillas on niin tuuheat viikset, että niiden alle mahtuu koko perhe sateensuojaan.
lonelyplayer
25.02.2011 22:18:27 (muokattu 26.02.2011 11:29:03)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli itsellä alussa se tilanne että kun ei vielä osaa yhtään mitään niin ei saa satsata laatuun jos vaikka myöhemmin sitten kaduttaa.
Kuitenkin oli alitajunnassa varmuus että tää on mun harrastus ja se pysyy...
Fazerin myyjä kun olin Stratoa valitsemassa oli ihmistuntija, sanoi että ota ihmeessä Jenkki-strato... varmaan se Mexicon malli olisi ollut ihan ok mutta kun Jenkki kiinnosti. Tuntuu että kitara vaan käytössä paranee, ja tämä oli 90-luvulla. Kun tänne kerran kirjoittelet
niin taidat olla tosissasi, satsaa laatuun ja siihen mikä itseäsi oikeesti kiinnostaa.
 
doctrine
27.02.2011 16:17:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lonelyplayer: Kun tänne kerran kirjoittelet
niin taidat olla tosissasi, satsaa laatuun ja siihen mikä itseäsi oikeesti kiinnostaa.

 
komppia tälle. huonosta kitarasta tulee vain vitutus ja se on omiaan tappamaan myös innostusta. Laita niin paljon massia kiinni ku vain pystyt... Ja osta käytetty... saat vielä omat pois joku päivä.
nicole
29.03.2011 17:45:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla eka kitara oli Yamaha EG012, maksoi joku 150, ellei vähemmän, samassa paketissa tuli Yamaha Ga-15 vahvari (joka mulla myynnissä Torilla). Sama kitara käytössä edelleen, ja tyytyväinen olen. Perus kitara ja helppokäyttöinen.
 
Zantso
23.04.2011 09:46:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää tulee varmaan vähä myöhää mut laitanpa ny oman kokemuksen tosta Squierista.
 
Squier on hyvä. Itellä affinity stratocaster, kyllä sitä kun on jonku aikaa soitellu
nii se alkaa mukavalta tuntua ja sillä menee countrysta aina raskaimpaan metalliin asti.
 
Siis sopii kaikkeen musaan
 
chill
23.04.2011 11:25:32 (muokattu 23.04.2011 11:26:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo on kyllä aikamoista bullshittia ettei 200 eukolla saa soittokelpoista, jopa hyvää kitaraa - varsinkin käytettynä. Jos tuohon saat kaavittua vielä ylimääräisen satkun, niin sitä parempi. Kyllä tuolla rahalla jo pitkäikäisenkin soittimen saa jos vaan viitsii vaivautua etsimään, eikä repäise sitä ensimmäistä ibanez rg2341xzw:tä sieltä kitarakaupan seinältä.
Henkilökohtaisesti suosittelen katsastamaan tokain tuotteita, korea-malleja. Samoin squierin classic vibe sarjalaiset ovat kyllä todella hyviä hinta-laatusuhteeltaan. Samoin Epiphonen LP:t.
Voihan tänne joku kamaelitisti tulla huutelemaan ettei kitara ole soitin jossei siinä lue fender tai gibson ja made in america, mutta kyllä esim tokain tekeleillä pääsee hommassa alkuun ja aika paljon pidemmällekin.
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=516323
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=516717
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=516261
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=515819
 
Tuossa muutama esimerkki, kaikki varmasti päteviä kepukoita.
 
ju551
25.04.2011 12:18:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ibanez XP300 FXBK
 
Kenelläkään kokemuksia?
Olisiko sopiva ensimmäiseksi kitaraksi?
 
-Cale
25.04.2011 13:59:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aloittaja mainitsi moneen kertaan aikovansa ostaa edullisen akustisen, ja silti ehdotellaan sähkökitaraa ja että säästä muutama satanen lisää. Hyvä pojat!
 
Aloittajalle ehdottaisin budjettiluokan teräskielisistä Yamahan F-310. Omistin joskus tuollaisen, kevyt soittaa eikä saundikaan hullumpi. Ei pitäisi homma ainakaan kitarasta jäädä kiinni. Käytettynä saattaa saada satkun pintaan, ehkä muutaman kympin päälle.
 
Jeszse
25.04.2011 15:36:59 (muokattu 25.04.2011 15:37:36)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lässyn lää, läpäti läpäti läpäti lää, lää.
 
Ei mitään sittenkään.
 
Häkki, perkele!!
rapture
25.04.2011 15:45:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.huuto.net/kohteet/akustinen-kitara-yamaha-c-40/175097204
 
tai sitten lainaa joltain kaverilta vähäksi aikaa ja kato onko sun juttus
 
i'm back again olin intissä
Tommittaja
26.04.2011 23:10:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nylonkielisistä suosittelen Yamaha C40:tä.
 
maksaa vain 120€ ja on todella hyvä hintaansa nähden. :P
 
I'm an instru-mental guitarist.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti