Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Täysin itsenäinen opiskelu nollasta
1 2 3 4
AulisK
29.01.2011 00:03:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millaista on aloittaa kitaran soitto oikeastaan nollasta täysin itsenäisenä? Olen huono musiikin kanssa, en oikein osaa oktaaveja tai mitään, termistö on hieman hankalaa.
Olisi kuitenkin mukava lähteä opettelemaan sointuja ja tälläistä, että saisi alkuun rämpyteltyä jonkunlaisia kappaleita.
Miten hyvin oppii soittamisen nopeuden (Kuinka nopeasti kieliä pitää heilutella) ja tälläiset?
 
Tunnen itseni, ja tiedän että ei riitä aika/innostus säännölliseen ja tarkkaan treeniaikaan, joten en oikein pidä ajatuksesta soittotunneilla käynnistä. Vapaa-ajalla olisi mukava koittaa opetella ja kokeilla.
 
En halua huippukitaristiksi, haluaisin vain soitella suomalaisia peruskappaleita jotenkuten sujuvasti, mahdollisimman hyvin tietty. Ovatko muuten vaikeita, jos lähdetään sellaiselle linjalla kuin Leevi and The Leavings, Eppu Normaali ja tälläiset?
 
Olen hyvin pahoillani jos tälläisiä aiheita on paljon ollut ennenkin, en oikein saanut kiinni tämän foorumin keskusteluista. Kiitän kuitenkin tuhannesti vastauksista
 
Sergei Fallinen
29.01.2011 04:10:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perusasiat oppii aika pirun nopeesti jos vain on motivaatiota. Alotusviestistä en ihan saanut selvää että onko
 
vain taito on rajana
Jeszse
29.01.2011 09:27:16
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä alotin aikanaan sillä et sain isältä lappusen mihin se oli piirtäny yleisimmät perussoinnut. Muistaakseni lapulla oli C, D, Dm, E, Em, F, Fm, G, A, Am, H, Hm, Bb ja H7.
 
Niitä mä sit hakkasin pari kuukautta vanhalla, raskassoittosella ja heikkotasosella nailoniakustisella, ja rupesin opetteleen säestystä just johonki eppunormaaleihin jne, ja niin ees päin. Joku vuoden päivät soittelin vaan akustista ja sit ostin sähkökitaran ja rupesin ihmettelemään tabulatuureja.
 
Kylse siitä lähtee itekseenki ihan alusta, kunhan tosiaan vaan saat niitä sointutaulukkoja käsiis ensimmäisenä. Ja tietty kannattaa opetella ne sävelet kaulalta. Cdefgahjne.
 
Ja virittäminen.
 
Sun mutsillas on niin tuuheat viikset, että niiden alle mahtuu koko perhe sateensuojaan.
AulisK
29.01.2011 14:55:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Opiskeluhan olisi säännöllisen epäsäännöllistä.
Mutta mistä aloitan? Mitä kaikkea pitää osata että voisin soitella vaikka Eppu Normaalin tai Leevin biisejä?
Kestikö teillä kauan oppia nämä asiat? Tiedän että kitaransoiton opettelu on pitkään kestävää hommaa, mutta olisi mukava oppia soittamaan joitain helppoja kappaleita ennen kuin on harjoitellut vuosia ja vaikka kavereille näyttää että osaa soittaa jonkun kappaleenkin.
 
Lähdetään olettamuksesta että olen aikalailla rytmitajuton kaveri, joka ei tiedä kitaroista mitään. Ylä-asteen musiikki ja yksi pakollinen musiikinkurssi lukiosta takana. Osaan kitaran kielet ja osaan tehdä jonkun sävelenkin painamalla kieltä.
 
Mitä kaikkea teoriaa ja termistöä kannattaisi opetella? Onko järkeä hankkia alkuun joku halpa sähkökitara? Akustiset eivät sovi omaan käteen jotenkin, tykkään paljon enemmän sähkön tuntumasta, vaikken oikeastaan koskaan ole soittanutkaan
 
BubbleBob
29.01.2011 17:03:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sähkökitaraan tarvitset kitarapiuhan, kitarahihnan ja vahvistimen. Jos saisit kitaran tutulta lainaan vaikka kuukaudeksi tai kahdeksi niin olisit paljon viisaampi itse soittimesta.
 
Googlella: kitarakirja
Esim. http://www.musiikkikullas.fi/product_info.php?products_id=4288
 
Näistä löytyy viritysohjeet (tämä kannattaa opetella heti, muuten soitto kuullostaa ikävältä), kitarasoinnut niitä säestys-/ soittoharjoituksia varten. Kirjaa voit käyttää monipuolisesti tekniikkaan, sävellajeihin, janejane.. ihan ajan kanssa, miten haluat, edeten. Muista kirjanmerkki !
 
Sitten biisitarpeen mukaan musiikkikauppaan, kirjastoon, tai kuukluttaan oppaat/soinnut parhaimmin tuntemiisi biiseihin. Käy katselemassa.
 
Voit ostaa kitarakirjan ennen kitaraa ja näin perustietoa on enemmän jo kaupoille mennessä. Voit myös huoletta ostaa hyvälaatuisen soittimen, nämä kun pitävät hyvin arvonsa.
 
Tiilet ja Muurit - Sanat ja Lauseet. Lapsus errorem minorem et latine et finnice significat.
-HP-
31.01.2011 20:08:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse suosisin että alkuun harkoittelisi kohtuu intensiivisesti sen otelaudan nauhojen sävelet ulkoa, barre-sointujen käytön, vapaiden kielien perussoinnut sekä tietty rockin käytetyimmän, vitossoinnun käytön.
Lyhennettynä: Joku kitarakirja vaan opetteluun messiin mukaan niin helpottaa.
 
Noilla pääsee jo sitten satunnaisesti katsastelee erilaisia kappaleita.
Alku aina hankala, sanosin vielä kun muistan sen oman kitaransoiton alotuksen.
 
MUN MUSIIKKI! http://www.myspace.com/constrainedmusic
akuankkakomppi
31.01.2011 20:41:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sen verran kyyninen olen, etten usko tämän jutun onnistumiseen.
 
Voi olla, että ketjun avaaja kokeilee kepillä jäätä.
 
Vaikkei kokeilisikaan, täysin itsenäinen opiskelu nollasta noilla ketjun avaajan argumenteilla ei lupaa muuta kuin korkeintaan pussin ykköskaljaa lähimmästä R-kioskista. Toivottavasti hyvältä maistuu.
 
sum ergo cogito
weelie
01.02.2011 13:44:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

siitä vaan kokeilemaan. Itse opettelisin ensimmäiseksi avoimia sointuja. http://www.guitar-players-toolbox.com/images/basicchordchart.png
ja yrittää soittaa vaikka ukko nooan melodiaa ihan korvakuulolta.
 
Ei mullakaan koskaan mitään suurta visiota ollut tai tarkoitusta tulla parhaaksi. Opettajaakaan ollut ekana 5 vuotena, ei ollut moisiin varaa /aikaa. Juicen, Hectorin, Bob Dylanin jne kappaleiden komppaamisesta aloitin, ja joiden rautalankamelodioiden soitosta jne.
 
Jos Leeviä haluaa komppailla, niin siitä vaan valitsemaan joku biisi jossa helpot soinnut. Ei ne käsitääkseni kovin vaikeita ole. Kirjastosta nuotit löytyy.
 
Auttaa toki jos osaat tai aiot laulaakin. Laulamaankin oppii laulamalla.
 
http://pickingjjcale.blogspot.com/
BubbleBob
01.02.2011 16:14:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikä tarvi laulaa samanlailla kuin orkkikset, L&L paloja voi vaikka laskea lausutellen, kunhan soinnut on kohdallaan.
 
Me mitään matkijoita olla vaan tulkitsijoita - mietitään mitä Gösta olisi arvostanut ja siitä mennään.
 
Tiilet ja Muurit - Sanat ja Lauseet. Lapsus errorem minorem et latine et finnice significat.
elsewhere
02.02.2011 12:43:57
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikkei kokeilisikaan, täysin itsenäinen opiskelu nollasta noilla ketjun avaajan argumenteilla ei lupaa muuta kuin korkeintaan pussin ykköskaljaa lähimmästä R-kioskista. Toivottavasti hyvältä maistuu.
 
Höpöhöpö. Siitä vaan soittamaan, samalla metodilla on moni aloittanut. Tosin kannattaa ihan oikeasti joko ottaa pari tuntia ihan aluksi tai kysyä jotain kokeneempaa tuttua neuvomaan kaljapalkalla. Säästyy paljolta.
 
~ Love broke out and I forgot it's war.
AulisK
03.02.2011 18:41:28 (muokattu 03.02.2011 18:44:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia, olen jonkin verran tutkinut aihetta. Yksi kaveri osaa nämä perushommat ja osaa jonkunverran soitella, pitää ehdotella jos sitä joskus vaikka kävisi näitä perushommia läpi kaljan kanssa, kunhan ei liiaksi mene.
 
Muuten olen nämä soinnut ja nämä tajunnut jotenkuten, pitää vaan opetella ulkoa. Mutta yksi asia on mitä en ole saanut selville:
Mistä tiedän kuinka nopeasti sitä kitaran kieliä pitää ränkätä? Olisiko jossain nuoteissa merkattuna jotenkin tämä, kun ei ainakaan netissä olevissa oikein tunnu olevan mitään muuta kun soinnut merkattuna? Olisiko nuottikirjoissa? Ja jos on, niin millaiset nämä merkit ovat?
 
Varmasti melko aloittelijan kysymyksiä, koittakaa kestää :)
 
E: Sitten vielä sellainen kysymys, että miten nuo avoimet soinnut eroavat muidenlaisista soinnuista? Osaisiko joku linkittää jonkun yhteenvedon soinnuista, jossa olisi helpolla kielellä selitetty erilaisten sointujen erot? Mitä kaikkia/kaikenlaisia sointuja pitäisi/kannattaisi osata että voisi soitella perus suomirokkia?
Kitarakirja pitää lainailla joku kerta kirjastosta
 
Epämuusikko
03.02.2011 18:53:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten sitten jos saa vastauksen? Onko silloin vieläkin itsenäinen vai joutuuko asettamaan katseensa neuralisoijaan?
 
Ja mielestäni ihan aiheesta kysyn: Miksi kukaan haluaisi jääräpäisesti pelkästään itseopiskella, jos vaihtoehtojakin on?
 
I'm way deep into nothing special (SD: West of Hollywood).
AulisK
03.02.2011 19:02:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lähinnä syy on siinä että lähin musiikkiopetusta tarjoava taho tuppaa olemaan kaukana kotoa. Alueella ei ole ketään "ammattilaista" jotka voisivat antaa maksullista opetusta. Hieman voin kavereita konsultoida perusasioissa, mutta amatöörejä hekin ovat, eivätkä haluaisi alkaa antamaan säännöllistä opetusta, kun ei se omakaan taito ole niin kehittynyttyttä.
 
Hyvä on, täydellisen itsenäistä opiskelu ei ole. Perusjuttuihin voin saada opastusta hieman, mutten minäkään kavereita viitsi koko ajan vaivata.
Mutta osaisiko joku antaa vastausta ylempänä esitettyyn kysymykseen
 
RamoQ
03.02.2011 19:51:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AulisK:
E: Sitten vielä sellainen kysymys, että miten nuo avoimet soinnut eroavat muidenlaisista soinnuista?

 
Yhteenvetoa en nyt tähän hätään löytänyt. (Ja olen niin laiska etten myöskään jaksa kirjoittaa...) Mutta avosoinnuissa on avoimia kieliä mukana. Jos siitä lähdetään.
 
"Kannattaa välttää huonoja floikkakitaroita, niissä ei oo floikkaa"
AulisK
03.02.2011 20:05:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RamoQ: Yhteenvetoa en nyt tähän hätään löytänyt. (Ja olen niin laiska etten myöskään jaksa kirjoittaa...) Mutta avosoinnuissa on avoimia kieliä mukana. Jos siitä lähdetään.
Ja muunlaisissa sitten ei ole? Tuo auttoi paljon, kiitos :)
 
Osaisiko joku vielä kertoa sen että mistä tiedän kuinka nopeasti sitä kitaraa pitää soittaa? Kokeneempi heittää varmasti korvalta tuon nopeuden, mutta lukeeko sitä missään nuoteissa? Netissä olevista en ainakaan löytänyt oikein...
 
RamoQ
03.02.2011 20:44:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AulisK: Ja muunlaisissa sitten ei ole? Tuo auttoi paljon, kiitos :)
 
Osaisiko joku vielä kertoa sen että mistä tiedän kuinka nopeasti sitä kitaraa pitää soittaa? Kokeneempi heittää varmasti korvalta tuon nopeuden, mutta lukeeko sitä missään nuoteissa? Netissä olevista en ainakaan löytänyt oikein...

 
Nuottien yläreunoissa lukee Tempo (Eli se numero siellä) Jos omistat metronomin niin siitä vaan ruuvaamaan oikea rytmi muuten sitä on aika vaikä määrittää. Suuntaa antaa kyllä kun oppii niitä pikkuhiljaa ymmärtämään.
 
"Kannattaa välttää huonoja floikkakitaroita, niissä ei oo floikkaa"
AulisK
03.02.2011 20:59:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RamoQ: Nuottien yläreunoissa lukee Tempo (Eli se numero siellä) Jos omistat metronomin niin siitä vaan ruuvaamaan oikea rytmi muuten sitä on aika vaikä määrittää. Suuntaa antaa kyllä kun oppii niitä pikkuhiljaa ymmärtämään.
 
Näitä arvoja taitaa harvemmin olla netissä olevissa sointuhommissa? En ainakaan näitä löytänyt kun etsin Leevi and The Leavingsin kappaleita
 
RamoQ
03.02.2011 21:00:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

AulisK: Näitä arvoja taitaa harvemmin olla netissä olevissa sointuhommissa? En ainakaan näitä löytänyt kun etsin Leevi and The Leavingsin kappaleita
 
Juu niissä harvemmin on. Ne täytyy vain opetella kuulemalla.
 
"Kannattaa välttää huonoja floikkakitaroita, niissä ei oo floikkaa"
BubbleBob
03.02.2011 21:29:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hoo - L&L soi päässä, eli kun tunnet biisin niin räppäät sen soinnun "siihen kohtaan sanoja" ja sitten kun muistat ulkoa koko biisin (tai ainakin kertsin) niin alat vasta "rämpyttää". Makeaa on alkaa löytää omasta rämpytyksestä staileja !
 
Rytmi, se on kuin kävelyä, eli osaamisen karttuessa alkaa löytyy itsestään.
 
Kitarakirjan ja lainaston kanssa käy niin että laina-aika umpeutuu ennenkuin ehdit mitään ja sitten tulee myöhärimaksuja, sitten kaatuu sitä kaljaa siihen ja...
eli jos kahtaan olet tosissasi niin hanki se omaksesi.
 
Tiilet ja Muurit - Sanat ja Lauseet. Lapsus errorem minorem et latine et finnice significat.
AulisK
03.02.2011 21:42:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia näistä. Vielä sellaista kysyisin, että onko tuollainen suomirock helpointa musiikkia aloittelijalle? Jotkut biisithän ovat kymmenenkin vuoden takaa tuttuja, että siitä plussaa. Olen kyllä rytmitajuton henkilö vielä ainakin, ehkä se tästä.
 
Tulen taas kiusaamaan teitä lisää kunhan saan hankittua kitaraa ja kirjaa itselleni.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti