Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: AApuva
1
annuli
02.01.2011 16:12:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sain joululahjaksi Ibanez GIO semmonen mis lukkotalla.Nyt sitten ihmettelen miks en saa korkeimpia kieliä elikkäs G,H ja E vireeseen vaan kuuluu sellainen inhottava särinä aivan kuin kieli ottaisi ensimmäiseen nauhaan kiinni.Riitääkö että nostan tallaa ko.kielien puoleisesta ruuvista vai tuleeko se talla silloin väärään asentoon vai pitääkö säätö tehdä Iban pohjassa olevien jousien kautta.Kaula on mielestäni suora eikä venkuile minnekkään päin.Tämä Iba on vuoden vanha ja kuulema kerran kokeiltu.
Annuli
ps.Paksummat kielet E,A ja D ei pidä semmoista ääntä ja ovat hyväs virees
 
Antti1
02.01.2011 16:47:46 (muokattu 02.01.2011 17:30:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

annuli: Sain joululahjaksi Ibanez GIO semmonen mis lukkotalla.Nyt sitten ihmettelen miks en saa korkeimpia kieliä elikkäs G,H ja E vireeseen vaan kuuluu sellainen inhottava särinä aivan kuin kieli ottaisi ensimmäiseen nauhaan kiinni.Riitääkö että nostan tallaa ko.kielien puoleisesta ruuvista vai tuleeko se talla silloin väärään asentoon vai pitääkö säätö tehdä Iban pohjassa olevien jousien kautta.Kaula on mielestäni suora eikä venkuile minnekkään päin.Tämä Iba on vuoden vanha ja kuulema kerran kokeiltu.
Annuli
ps.Paksummat kielet E,A ja D ei pidä semmoista ääntä ja ovat hyväs virees

 
Kuulostaa vähän omituiselta kaikin puolin... Vaikka kuinka etsin ja muistelen, niin Ibanez GIO:a ei ole taidettu ikinä tehdä lukkotallan kanssa. Oletko tästä aivan varma? Ettei termit mene sekaisin ja tarkoitat vain perus tremoloa kiinteän tallan sijaan? Tämä on ihan oleellinen tieto sikäli, että voi vaikuttaa ongelman ratkaisemiseen.
 
Toinen asia. Jos sulla särisee nauhat sieltä sanotaanko 2.-9. nauhan tienoilta, niin se hoidetaan kaularautaa löysäämällä, tai nauhojen hionnalla/takaisin lyömisellä. Vähän tapauksesta riippuen. Siitä ylemmäs alkaa vasta tallan vaikutusalue. Jos sulla särisee ainoastaan ensimmäistä nauhaa vasten, niin satula on todennäköisesti liian matala ja se on pakko korjata.
 
Mutta sitten toi virittäminen, särinät ei siihen vaikuta. Jos sulla pysyy kieli tallassa kiinni, talla ei nouse virittäessä ja virittimet kelaavat kieltä ympärilleen, niin vire nousee. Kieli voi jumittaa satulaan kiinni, mutta harvemmin sekään virittämistä kokonaan estää. Kokeiles soittaa sävel ja painaa mieleen sen korkeus, jonka jälkeen painat kieltä lavan puolelta ja soitat uudelleen - muuttuuko sävelkorkeus? Jos näin, niin siinä taas yksi syy lisää korjata se satula asianmukaiseksi.
 
E: Kas, etsivä löytää. GRG DX -sarjassa on ainakin jotain single locking talloja. Tämmöisestä kitarasta kyse?
 
E2: Joissain vanhemmissa GSA-kitaroissa myös, eli olin väärässä. Tiedäthän sä miten lukkosatulan kanssa kitara viritetään? Jos on lukot kiinni, niin viritys tapahtuu tallan päästä ja lukot auki lavasta.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
annuli
02.01.2011 17:41:39 (muokattu 02.01.2011 18:09:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitti vastauksestasi .Juu kokeilin 2 ja 9 nauhan ei särise ainoastaan kielen ollessa vapaa .Kielten ollessa vapaana painoin kaulan puolelta niin ääni muuttui g ja h kielellä mutta ei enään e:llä eikä muuutkaan reakoineet .Jostain kummasta olen saanut käsityksen et toi ois lukkotalla vai mitkä jouset siellä pohjas olevas luukus näkyy jotka on kiinni tallassa,eikös niihin saa koskea kun niis on ruuvitkin.Taidan olla kohta pihalla kuin lumiukko mut ei se mitään.
Annuli
 
Voi hitsin vimpula ei ollut paketis mitään muuta kuin keppi ja vahvistin ja tossa Ibassa ei muuta merkintöjä kuin IBANEZ GIO
 
Viritin mittarilla mut en availlu mitään huoh.
 
Ok.löysin kuvan odotas hetki
 
Antti1
02.01.2011 17:51:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

annuli: Kiitti vastauksestasi .Juu kokeilin 2 ja 9 nauhan ei särise ainoastaan kielen ollessa vapaa .Kielten ollessa vapaana painoin kaulan puolelta niin ääni muuttui g ja h kielellä mutta ei enään e:llä eikä muuutkaan reakoineet .Jostain kummasta olen saanut käsityksen et toi ois lukkotalla vai mitkä jouset siellä pohjas olevas luukus näkyy jotka on kiinni tallassa,eikös niihin saa koskea kun niis on ruuvitkin.Taidan olla kohta pihalla kuin lumiukko mut ei se mitään.
Annuli

 
Vapaan kielen särinä vaikuttais nyt ongelmalta joko satulassa, tai ensimmäisessä nauhassa itsessään. Lisäksi satulassa vaikuttaa olevan vähän ahtaat urat, jos noi kaksi kieltä jumittaa. Tämä siis olettaen, että sulla ei olisi lukkosatulaa. Jos on, niin silloin paloja ei ole joko kiristetty tarpeeksi, tai siinä palassa itsessään on vikaa.
 
Lukkotalla tarkoittaa sitä, että kielet lukitaan ruuvilla kiristämällä paikalleen. Jos sulla ei ole näin, niin se ei ole lukkotalla. Kaikkiin kitaran ruuveihin saa koskea, mutta ihan sattumanvaraisesti niitä ei välttämättä kannata ruuvailla. Jousipakkaa kiristämällä tehdään yhtä asiaa ja jotain muuta vääntämällä toista asiaa. Osa säädöistä vaikuttaa hiukan jopa toisiinsa, joten hiukan sellaista kokonaisvaltaista näkemystä onnistuneiden säätöjen aloittaminen vaatii.
 
Pystyisitkö sä ottamaan siitä kitarasta kuvan, tai etsimään netistä täysin samanlaisen? Se helpottaisi nyt kovasti tota talla- ja satula-asiaa.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
annuli
02.01.2011 18:15:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Siellä se Iba nyt yksinään kököttää omis kuvis vilkaiseppa
 
Antti1
02.01.2011 18:20:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

annuli: Siellä se Iba nyt yksinään kököttää omis kuvis vilkaiseppa
 
Jepaa, eli ei ole mitään lukkosatuloita ja lukkotalloja sun kitarassa. Satulan korjaaminen/korjauttaminen lienee seuraava vaihe, jos nauhoissa ei ole mitään vikaa. Kannattaa käydä näyttämässä tota kitaraa jollain huoltajalla, tai vaikka soitinliikkeessä. Saat sitten jonkinlaisen arvion ongelmasta, netin välityksellä kitaran huoltaminen on hitusen vaikeaa.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
annuli
02.01.2011 18:48:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos Antti1 olin sitten jotenkin harhaan johdettu mutta kyllä se tästä selvii ,käyn näyttämässä Ibaa tohtorille.
Hyvää vuoden alkua
Annuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti