Muusikoiden.net
18.06.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Koko bändin äänitys minimibudjetilla
1
LP99
08.12.2010 22:03:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli joo, meillä on kasassa 11-12 vuotiaitten bändi, genreltämme soitamme lähinnä Gnr- ja AC/DC-tyylistä rokkia. Itsetabittamaani biisiin ollaan oltu tyytyväisiä, ja sanat enää edessä. Tässä sitten tänään mietittiin vokalistin kanssa, kuka hommaa mikit jne. Mehän ei äänityksestä tiedetä. Aateltiin hommata vain 2 vahvistinmikkiä thomannilta ja yhden rumpumikin. Vokaalimikki on jo. Jooh, sitten, voiko ne sitten ne mikit johdottaa jonkun adapterin kautta koneeseen, ja siitä vaikka Audacityyn? Vai tarviiko ulkosta äänikorttia tms..?
 
Budjetti olisi suhtpieni, kokonaishinta olis se 150€ parille vahvistinmikille ja rumpumikille.
 
Eikä vittuilua iän suhteen, tiedetään mitä teemme ja muukin paikallinen porukka tietää, isovelibändinä on jo studiossa miksannut bändi, musiikkikisasta voittaneena.
 
Help mii pliis, vi aar veri iksaittin about vhoul kaming gigs änd laik thät
 
Wally the Whammybar
Numb
09.12.2010 09:41:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helpointa on hommata esim. Zoom H2, etsiä huoneesta balanssissa oleva paikka, laittaa tallennin siihen ja vetää homma kerralla purkkiin
 
Tai sitten hommata ne pari mikkiä ja joku audiointerface. Mikit sijoitetaan kivasti, ja taas mennään livenä sisään.
 
Mrwggrgrgglrlrlrlrgrglrllgrl - Kampela77
Jaava
09.12.2010 13:33:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tolla rahalla mä lähtisin sen kannettavan tallentimen suuntaan. Esim juurikin zoom. Sillä saa aikaan hyvää jälkeä, jos osaatte säätää itsenne jotenkin balanssiin ja äänitystila on kohtuullinen. Sitten vaan mietitte sen sijoittamisen tilassa hyvin.
 
''Miten voi olla jano, vaikka on juonut koko yön?''
LP99
09.12.2010 22:37:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon katsellut tuota Zoom H1. Halpa ja näppärän pieni. Miten soundit kuuluis tommosella jos etsisi juuri tuon balanssissa olevan paikan?
 
Wally the Whammybar
Antti1
09.12.2010 22:44:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LP99: Oon katsellut tuota Zoom H1. Halpa ja näppärän pieni. Miten soundit kuuluis tommosella jos etsisi juuri tuon balanssissa olevan paikan?
 
Hyvä laite, ei mitään valittamista soundin suhteen. Samat mikit, kuin H2:ssa ton XY:n osalta. Rakenne on vähän heppoinen, mutta kestää nätissä käytössä varmasti hyvin.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
Simo78
10.12.2010 13:08:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikä vittuilua iän suhteen, tiedetään mitä teemme ja muukin paikallinen porukka tietää, siovelibändinä on jo studiossa miksannut bändi, musiikkikisasta voittaneena.
 
Miksipä et sitten kysyis tätä hommaa suoraa siltä veljeltä? Jos mikkejä ostatte, niin tarvii mikseriä/etuastetta siihen äänikortin väliin ja jos haluaa että saa raidat omiksi raidoiksi koneelle, niin tarviisi sellaisen äänikortin mihin pystyy nauhoittamaan montaa raitaa kerralla. Eli ihan suosiolla hommatkaa tollainen vehje mitä ylempänä mainostavat...
 
LP99
10.12.2010 19:04:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan btw: ISOVELIBÄNDI, eikä isoveljen bändi. Niinsanottu "isovelibändi" siis auttaa meitä satunnaisissa asioissa, mutta oon siis jo päätynyt esimerkiksi tuohon H1-laitteeseen. Nettihän on täynnä näitä "handy recorder" -audiosampleja mistä sitten valita mielensä mukaisen, mutta kun näitä versus-audioita kuuntelin, H1 voitti pienuudellaan, halvemmuudellaan, ja äänenlaadullaan.
 
Se on oikeastaan jo varma hankinta, kunhan rahaa kertyisi (mennyt rahat muihin puuhiin) ja joululahjatkin on imo suurimmaksi osin pyydetty. ;/
 
Kiitos kaikesta avusta jne.
 
P.S: Keksitiin lyriikat biisiin. :D
 
Wally the Whammybar
Mr. Johnny
10.12.2010 21:12:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tsemppiä nauhoituksiin! Tänne vaan sit jakoon biisiä niin saadaan kuunnella. Ite nauhoiteltiin aikanaan ensimmäiset sessiot VHS-kameralla. Oltiin kyllä tosi iloisia kun päästiin ekoja kertoja kuuntelemaan omaa musaa näin.
 
Simo78
12.12.2010 23:07:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Me vedettiin ekat nelikasettiraiturilla, mikä oli tuohon aikaan tosi hifiä:-D. Ei kande odottaa hirveesti liika ekoilta nauhoiltaan, niin hyvä tulee. No oikeestaan ei kande koskaan odottaa liikaa omilta nauhoiltaan;-)
 
LP99
13.12.2010 22:41:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äskeiseen viestiin, että ei kyl olla odottamassakaan, toisen bändin biisit olivat täyttä kuraa kuultuaan... niille se tosin oli kova vastaisku.
 
Wally the Whammybar
Antti1
13.12.2010 22:45:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Zoomin nauhuriin pieni vinkinpoikanen, jonka totesin nauhoituskokeiluissani viime vkl: mikkiständiin kiinni ja rumpusetin eteen tomien korkeudelle about 0,5-1m niistä eteenpäin. Sen jälkeen bassovahvari mahdollisimman keskelle äänikuvaa, mahdollisesti jopa rumpalin taakse ehkä? Kitaravahvarit mahdollisimman lähelle rumpusetin äärireunoja Zoomin mikkejä päin kohdistettuna.
 
Tällä konstilla tuli/tulee tosi hyvä soundi ja balanssi. Mulla tosin ei oo mitään näytepätkää laittaa, kun oli vähän sellaista ja tällaista se meno. Jokainen oli väärän soittimen parissa ja kokeiltiin lonkalta koskaan soittamattomia covereita arpoa. :D
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
LP99
13.12.2010 23:23:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meinaatko toll järkällä about tätä:
 
BASSOVAHVARI
DRUMS
l
l
V
MIKKI TELINEELLÄ
^
l
KITARA
VAHVARI
 
Tollatavalla jos on vaan 1 kitaravahvari?
 
Wally the Whammybar
Antti1
13.12.2010 23:39:20 (muokattu 13.12.2010 23:40:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LP99: Meinaatko toll järkällä about tätä
 
En tajunnut kaaviotasi, mutta meinasin tätä: laita soittopelit stereokuvassa fyysisesti siihen kohtaan, kuin äänitteeseen ne haluat tulevan. Jos se vahvari on kaukana sivulla, niin sitten se myös kuulostaa olevan kaukana sivulla. Jos vahvari osoittaa mikistä poispäin (tässä tapauksessa mikki = Zoom ja poispäin tarkoittaa ohi suuntaamista myös korkeussuunnassa), niin se kuulostaa osoittavan muualle. Jos rummut on mikitetty kaukaa, niin sitten ne ei myöskään tunnu olevan lähellä. Tavanomaisissa jämäakustiikalla varustetuissa treeniksissä on syytä turvautua mahdollisimman läheltä mikittämiseen --> huonon akustiikan osuus signaalista jää mahdollisimman pieneksi.
 
Tässä esimerkki ylhäältäpäin katsottuna siitä mitä itse käytin: http://muusikoiden.net/dyn/users/81184.jpg Tosta voi tarvittaessa korvata basson toisella kitaravahvarilla ja asetella bassovahvarin uusiksi jonnekin keskemmälle. Mä laittaisin jonnekin virpan paikkeille rumpalin takaviistoon ja suuntaisin mikkiä kohti.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
LP99
13.12.2010 23:46:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hankittuani täytynee koittaa. On siis epävarmaa, koska menee tilaukseen valtavan rahanpuutteen takia...
 
Jos joskus saat jonkinlaista audio examplea kehiin mitä oot H1:sellä saanut kasaan, YV tai tänne. :)
 
Wally the Whammybar
Antti1
13.12.2010 23:49:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LP99: Hankittuani täytynee koittaa. On siis epävarmaa, koska menee tilaukseen valtavan rahanpuutteen takia...
 
Jos joskus saat jonkinlaista audio examplea kehiin mitä oot H1:sellä saanut kasaan, YV tai tänne. :)

 
Katotaan tossa ensi viikonlopun paikkeilla, jos sais äänitettyä jotain ihan tosissaankin. Voin laitella jotain clippiä sit.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
Antti1
19.12.2010 23:08:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taisin lupailla niitä pätkiä. Rumpali oli karannut Poriin --> basisti rumpuihin, toinen kitaristi bassoon ja soiteltiin jotain jämäcovereita, jotka mieleen illan hämärinä tunteina tulivat: www.simopp.wippiespace.com/random/jummijammi2.mp3
 
Homman nimi sellainen, että roudasin kitaravahvarin ride-pellin viereen ja bassovahvari peilikuvana, mutta metrin taaempana oikealla. Tason ja soundien säätöön käytettiin aikaa yhden 10s testipätkän verran huonoilla kuulokkeilla kuunneltuna.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
LP99
22.12.2010 21:15:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikuttaa ihan asialliselta. Mihis formaattiin tallensitte, wav vai mp3? Näin jälkikäteen vastattuna ja kysyttynä.
 
Wally the Whammybar
Antti1
22.12.2010 21:19:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LP99: Vaikuttaa ihan asialliselta. Mihis formaattiin tallensitte, wav vai mp3? Näin jälkikäteen vastattuna ja kysyttynä.
 
Ihan cd-formaatin mukainen wav ja tietokoneella väänsin vasta mp3:ksi.
 
PYÖRII! TÄÄ ON KUTSU SULLE!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti