Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Missä harjoitella soittamista?
1
mmsar
21.08.2010 20:23:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä kysymys ehkä lukeutuu typerien kysymysten kategoriaan, mutta menköön.
 
Tahtoisin aloittaa viulunsoiton vuosien tauon jälkeen. Minulla on kuitenkin ongelmana se, että en oikein pysty harjoittelemaan missään. Asun kerrostalossa, jossa on paperinohuet seinät, joten naapurisovun säilyttämiseksi en tahtoisi soittaa kotona (enkä todellakaan ole vielä kovinkaan hyvä, joten en tahtoisi että kukaan kuulee harjoitteluani).
 
Olen miettinyt, että onkohan jostain musiikkiopistosta mahdollista vuokrata harjoitustilaa vaikka ei opiskelisikaan siellä? Joku bändi/treenikämppä olisi toisaalta ihan kiva paikka harjoitella, mutta ehkä hieman nololta tuntuu marssia jonnekin bändikämpälle soittamaan viululla epävireisesti jotain hämä-hämä-häkkiä.. Hinku oppia soittamaan on kova ja se vaatii järjettömästi harjoittelua, mutta en vain tiedä miten saisin asian järjestettyä..
 
Peku911
21.08.2010 20:38:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllä asia on todella vaikeaa, jos ei kotona pysty, koska aikaa todella vaatii..
 
mmsar
21.08.2010 20:44:54
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sepäs siinä onkin.. Inhottaa asua kerrostalossa. Ja viulussa on kuitenkin niin läpitunkeva ääni, että se kuuluu kyllä kaikkialle. En usko, että naapurit tykkäisivät vaikka ihan päiväsaikaan soittaisikin. Asia harmittaa lähinnä sen takia että intoa ja energiaa riittäisi soittamiseen, mutta minkäs teet...
 
HanskiS
22.08.2010 00:59:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten olis sähköviulu ?
 
Sp-Elektroniikan sivuilla sanotaan:
Sähköviulu
Tuote 100885. 4/4 kokoinen sähköviulu, kaikki tarvittava mukana että naapurisopu säilyy. Sähköviulu Leonard. Erinomaisen hyvä mm. harjoitteluun illalla ym. tilanteisiin milloin viulu ei saisi pitää kovaa ääntä. Vahvistimeen kytkettynä ääntä riittää ...
 
mmsar
22.08.2010 05:42:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tuota sähköviulua harkinnutkin. Tahtoisin kuitenkin tietää, että vaikeuttaako sähköviululla soitto akustisen viulun oppimista? Vai ovatko ne täysin samanlaiset soittaa?
 
Murgo
22.08.2010 06:01:44 (muokattu 22.08.2010 06:07:33)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mmsar: Olen tuota sähköviulua harkinnutkin. Tahtoisin kuitenkin tietää, että vaikeuttaako sähköviululla soitto akustisen viulun oppimista? Vai ovatko ne täysin samanlaiset soittaa?
 
Eroa lähinnä rungon paksuudessa ja painossa, kaula on täysin samanlainen. Itse aloitin sähköviululla (Harley Benton, maksaa jotain satasen Thomannilla) ja vuoden treenaamisen jälkeen hankin halvan kiinalaisen akustisen, kyllä se nopeasti alkoi soida jollain tavalla sekin sähkköviulutreenin jälkeen.
 
Yksi mahdollisuus on hankkia akustiseen viuluun harjoittelusordiino, sellainen tallaan laitettava painava kuminen/metallinen/puinen hökötys joka vaimentaa tallan värähtelyjä, esim. tämännäköinen http://www.thomann.de/fi/gewa_mute_metall_violine.htm , muitakin malleja on. Pitää olla ns. treeni-/ "yösordiino", Tourte-sordiino eli sellainen kolikon kokoinen pieni pyöreä kuminappi muuttaa lähinnä äänenväriä, tosin sekin vähentää kyllä äänen "rääkyvyyttä", muuttaa sen tummemmaksi. Sordiinolla läpitunkevuus vähenee ja ääni muutenkin hiljenee senverran että kerrostalossakin ilkeää ainakin päiväsaikaan soittaa. Vaikuttaa toki soundiin eli silloin tällöin olisi hyvä päästä soittamaan ilmankin.
 
Niin vähän aikaa,niin paljon puuhasteltavaa!
mmsar
22.08.2010 06:23:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, olenkin noita Bentoneita katsellut. Hinta ei tosiaan ole paha, kaipa sillä alkuun pääsisi. Ja tosiaan tuolla voisi soittaa silloin kun huvittaa... Se vaan pelottaa, että miten se siirtyminen akustiseen onnistuu, sitten kun on asuntotilanne eri... Vuosi tässä kerrostalossa pitäisi vielä kitkuttaa, sitten jo helpottaa :D Mutta kaipa tuo sähköviululla harjoittelu on parempi kuin se että ei soittaisi ollenkaan...?
 
Tande
22.08.2010 19:56:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mmsar: Mutta kaipa tuo sähköviululla harjoittelu on parempi kuin se että ei soittaisi ollenkaan...?
 
Tottakai on! :)
 
Anteeksi.
rintapek
22.08.2010 23:45:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tande: Tottakai on! :)
 
Sähköviulu tai muutto. Mahdollisesti molemmat.
 
One kind of music only - the good kind
BubbleBob
23.08.2010 09:54:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sordino on ykkönen. Tässä "helppo" ehdotus akustiseen harjoittelupaikkaan.
Useissa kerrostaloissa on kellarissa massiivinen pommari ja jos kysyy taloyhtiöltä/talon omistajataholta voi saada poikkeuksena erikoisluvan suojan tilapäiskäyttöön. Satunnaista ja täysin harmitonta viuluharjoitusta (ethän roskaa, vedä känniä ja kutsu kaveriporukkaa straippaileen seiniä soiton tahtiin) voisin pitää tällaisen arvoisena. Kunhan ei jatku loputtomasti ja ilmoitat kun loppuu. Jos sovitaan nimellisestä korvauksesta niin maksat sen ajallaan.
Asiallinen, hyvin perustelu suusanallinen tai kirjallinen hakemus (ja mahdollinen puolestapuhuja - esim. vähän soittoa kuullut seinänaapuri on hyvä ja omistautunut apuri) auttaa kummasti.
 
Pelkkä betoniseinäinen pommari voi olla akustisesti karmea, mutta jos on sokkeloitu, tai siellä on kellarikomerot niin toimii. Tarvittaessa kaksi isokokoista ohutta vaahtokumilevyä (siistit patjat) oikeinaseteltuina (V) suojaavat korviasi ja niillä voit helposti muokata myös tilan sointia.
Huomioi että ilman yleisöä tilasointi on aina omat korvasi, jolloin hyvälaatuiset (akustisesti säädettävät) tulpat voivat olla hieno ratkaisu, esim. http://beatman.fi/product_details.php?p=185
 
Tiilet ja Muurit - Sanat ja Lauseet.
Miikathebest
23.08.2010 14:51:03 (muokattu 23.08.2010 14:51:20)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kirjastossa? Ainakin Lepuskissa Sellon kirjastossa on pari sotitohuonetta + DIGISTUDIO!!!
 
http://www.espoo.fi/default.asp?pat … =1;28;11866;17273;17362;17370;17401
 
Liikaa säröä!
Objectif Lune
24.08.2010 14:51:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miten olis ns. yösordino?
 
Esim. tällainen:
http://www.soitinlaine.fi/sumuCMS/s … edot/tuote_id/2148&kategoria_id=551
 
Ei voi naapuri valittaa, jos tuollaisella soittelet ja vielä säädyllsiin aikoihin.
 
Itselläni on tällainen:
http://www.soitinlaine.fi/sumuCMS/s … dot/tuote_id/11199&kategoria_id=551
 
Mutta tälläkin mökää tulee sen verran, että viululla pärjää edelleen hyvin teräskielistä kitaraa vastaan taistellessa.
 
Jos sulla on mahdollisuus mennä testaamaan eri sordiinoja musiikkikaupaan (Soitin Laine on kai jousisoittimissa aika ykkönen?), tee ihmeessä se. Teet palveluksen musiikkiharrastuksellesi, naapureillesi, taiteelle ja maailmalle.
 
Ondine
03.09.2010 16:33:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ole onnellinen ettet ole pianisti...
Ei viulu ole läheskään niin ongelmallinen ja kerrostalossa on lupa soittaa kunhan tekee sen ihmisten aikoihin.
 
Ääni kulkee ilman väityksellä, ei viulusta lähde sellaista runkoääntä kuin just vaikka pianosta joka on kiinni lattiassa. Jos on vielä väliovia ja paksuja verhoja tai akustiikkalevyjä seinissä tai tekee jonkun levyhässäkän lattiaan, luulisi jo auttavan. Kirjahylly täynnä kirjoja tekee gutaa akustiikalle.
 
Ja aina kantsii kysyä naapurilta kuuluuko ylipäätään jotain - itekin luulin että oma soitto kuuluu ihan kauheen kovaa, muttei naapuri ollut paljoa häiriytynyt.
 
Tommittaja
03.09.2010 18:35:32
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Äänieristä joku huone :D kyllähän siihen rahaa menee mutta se olisi aika hauska. itselläkin on piano kerrostalossa, but nobody minds. :D en kyllä soita sitä enää, mutta sähkökitaraa 30W vahvistimella (15w mode)
 
http://www.mikseri.net/tommirossi/
tanjuli
15.09.2010 15:15:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miikathebest: Kirjastossa? Ainakin Lepuskissa Sellon kirjastossa on pari sotitohuonetta + DIGISTUDIO!!!
 
http://www.espoo.fi/default.asp?pat … =1;28;11866;17273;17362;17370;17401

 
Kirjastoista tosiaan kannattaa kysellä, aika monessa on nykyisin "soittohuone" tai äänieristetty "työskentelytila". Ja miksei myös sieltä musaopistosta. Varsinkin jos on kirjoilla k.o. laitoksessa, niin saattais hyvinkin päästä treenailemaan sinne.
 
[i hear voices but at least they're on tune]
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti