Muusikoiden.net
20.04.2024
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Soittamisen aloittaminen vanhemmalla iällä
1 2 3 4 524 25 26 27 28
Matoleka
26.08.2017 20:01:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lynxia: Hieno homma! Siitä se lähtee ja opettajan kanssa lähtee kovempaa ;-) Wanted-palsta on se mitä haet, siellä on opettajien ilmoituksia ja omankin voi laittaa,
 
thnx! täytyy varmaan tuonne väsätä ilmo, jos vaikka ensi talveksi löytyisii treenikaveri/opettaja.
 
Matoleka
26.08.2017 20:33:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: On hyvä, että harjoittelet myös puhtaalla soundilla. Arvelen, että heavyssä siis sulla on aika kova särö päälllä koko ajan. On olemassa myös erinomaisia itseopiskelukirjoja, myös ihan Suomen kielellä. Suuri Kitarakirja voisi olla esimerkiksi sulle hyvä, siinä on asiaa laidasta laitaan, ja sen pohjalta on sitten hyvä edetä vaikka kuinka pitkälle.
 
Heh, joo :) Boss MetalCore ML-2 käytössä. Kyllähän tosta säröä löytyy.
 
Metallican biiseissä hienous piileekin juuri akustisen ja raskaan sähkökitaran kontrastissa.
Mulla oli akustinen kitara mutta myin sen pois, koska se oli mielestäni liian raskas soittaa. Ehkä vikaa oli soittajassakin.. Seuraavan en osta testaamatta.
Vetelen nyt "akustiset" osuudet sähkiksellä.
 
Täytyy käydä katsomassa löytyykö lainastosta tuo Suuri Kitarakirja.
 
Kyllä tämä tästä! ;)
 
Groke
27.08.2017 13:48:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Matoleka: ...Täytyy käydä katsomassa löytyykö lainastosta tuo Suuri Kitarakirja.
 
Vuosien varrella tuolla samalla nimellä on julkaistu julkaistu useampiakin kirjoja eri henkilöiden ja kustantamoiden toimesta. Kenties siksi, että niin moni aina automaattisesti suosittelee Suurta kitarakirjaa. Useimmiten mainitsematta kirjan kustantajaa, tekijän nimeä tai mitään muutakaan ko. kirjaan liittyen. Jolloin kaikkien mieleen jää vain tuo nimi Suuri kitarakirja.
 
Joten saattaapa hyvinkin olla, että täälläkin osa suosittelee niistä yhtä, toinen toista. Monet noista kirjoista ovat/olivat saatavilla useillakin eri kielillä. Lisäksi eri painoksissa on joskus aivan erilaiset kannet. Osa taas on ihan vain kuvakirjoja tai historiikkeja. Joskus kirjan uusimman painoksen mukana tulee CD tai DVD, mutta vanhemman mukana ei tule jne.
Vaan tuskinpa mistään versiosta haittaakaan lukijalleen on. Mitä nyt jossain alelaarista löytämässäni kirjassa - ei siis noissa allamainituissa - on kyllä melkoisia "mummo-käännöksiä". Sekä sointukaaviot ja tabulatuurit toisin päin, kuin ne yleensä ovat (peilikuvina).
 

 
Suuri kitarakirja:
 
* Ralph Denyer, WSOY: http://www.adlibris.com/fi/kirja/suuri-kitarakirja-9789510200728
* Terry Burrows, readme.fi: http://www.adlibris.com/fi/kirja/suuri-kitarakirja-cd-9789522206701
* Lisäksi löytyy samannimisiä kuvakirjoja yms., kuten tämä: http://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=987
 
D'oh!
Kefiiri
28.08.2017 21:17:10 (muokattu 28.08.2017 21:17:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Denyerin kirja kai on se, jota enimmäkseen tarkoitetaan Suurella kitarakirjalla. Kuten varmaan ennenkin olen sanonut, sen teoriaosuus on aika uuvuttava jööti jo selattuna, saati että siihen alkaisi perehtymään :/
 
En ole musiikin asiantuntija.
Matoleka
28.08.2017 21:58:34 (muokattu 28.08.2017 22:02:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vanhan kansan sanonta:
 
Play first, learn later.
 
Katsotaan tuleeko se 'later' koskaan.. :)
 
nisumaka
29.08.2017 14:50:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

teoriaosuus on aika uuvuttava
 
Totta, musiikin teoria on aina aika "uuvuttava" tai ehkäpä tylsä on enempi lähellä totuutta. Silti jos siitä ei käy edes perusteita läpi, on aika vaikea keskustella oikeastaan mistään musiikkiin liittyvästä. Tää on mun mielipide, ei ehkä suoranaisesti fakta.
 
Sax-pappa
29.08.2017 15:32:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nisumaka: Totta, musiikin teoria on aina aika "uuvuttava" tai ehkäpä tylsä on enempi lähellä totuutta. Silti jos siitä ei käy edes perusteita läpi, on aika vaikea keskustella oikeastaan mistään musiikkiin liittyvästä. Tää on mun mielipide, ei ehkä suoranaisesti fakta.
 
Kyllä perusteorian hallinta ja nuotinlukutaito helpottaa kummasti yhteistyötä useimmissa bändikuvioissa. Eikä se ole mielestäni edes tylsää : ) Sitten kun mennään teorisssa vaikkapa menneiden vuosisatojen harmonia- ja äänenkuljetussääntöihin alkaa kyllä äkkiä puuduttaa, vaikka hyötyä niidenkin hallinnasta olisi.
 
Kefiiri
30.08.2017 01:14:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei mulla ole mitään teorian opiskelua vastaan, mutta oletteko vilkaisseet tuota Denyerin kirjaa? En väitä että itse keksisin parempia tapoja esittää asiat tiiviissä muodossa, mutta kyllä sitä plaratessa tulee mieleen heittää hanskat tiskiin ja rukkaset naulaan. Kun taas jokin toinen teos (josta en nyt keksi esimerkkiä, mutta onhan noita) suorastaan houkuttelee paneutumaan aiheeseen esittämällä jutut helpommin sulateltavina annoksina. Siis sitä halusin sanoa, että pelkän Suuren Kitarakirjan jos tsekkaa, niin voi aiheetta saada teoriafobian!
 
En ole musiikin asiantuntija.
Pinewood
30.08.2017 17:52:48 (muokattu 30.08.2017 17:53:15)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Siis sitä halusin sanoa, että pelkän Suuren Kitarakirjan jos tsekkaa, niin voi aiheetta saada teoriafobian!
 
Minä aloitin kitaransoiton aikoinaan murrosiässä opiskellen itsekseni Ilpo Saastamoisen kitarakirjaa (Tammi 1974, 4. painos 1979). Lukekaapa sitä vertailun vuoksi...
 
Kefiiri
31.08.2017 08:27:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pinewood: Minä aloitin kitaransoiton aikoinaan murrosiässä opiskellen itsekseni Ilpo Saastamoisen kitarakirjaa (Tammi 1974, 4. painos 1979). Lukekaapa sitä vertailun vuoksi...
 
Olen lukenut sitä, kuivakkahan se on enkä muista siitä mitään mutta huomattavasti vähemmän ahdistava kumminkin. Ja kannessa soitetaan hienolla Hagström Swedellä!
 
En ole musiikin asiantuntija.
jnen
17.09.2017 15:55:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meikäläisen tuo Saastamoisen kirja lannisti aikoinaan,joskus -70 luvun loppupuoliskolla,kokonaan,eihän nyt helvetissä enää vaikeaselkoisempaa opusta ole olemassakaan.
Olisin tarvinnut jonkun hiukan opettamaan teoriaa eikä se sen helpompaa nykyäänkään ole,taas liian pitkä tauko kun ei jaksa junnata samoja skaaloja edestakaisin,tuntuu ettei etene yhtään,enkä kyllä etenekkään,sen puoleen tästä saa eläkeiänkin harasteen.
Perhana kuin ei edes kansalaiopistot järjestä enää kuin muutamalle uskovalle kerrallaan,jos yleensäkkään mitään järjestävät,kitarakursseja.
 
Pinewood
20.09.2017 00:07:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olihan tuo Saastamoinen aika äärimmäinen kokemus. Ja oli siinä todella paljon hyvääkin.
 
Mutta kun teini-ikäisenä teki mieli soittaa rokkia ja jopa punkkia, niin ensimmäisenä komppausharjoituksena tuli vastaan Veikko kulta, ja sitten muutamaa sivua myöhemmin alkoi suomalaisten ja länsimaisten folk- ja etno-aarteiden ohella tipahdella vastaan mm. venäläisiä, azerbaidzanilaisia, kuubalaisia, syyrialaisia, marokkolaisia, bulgarialaisia ja armenialaisia esimerkkejä... olihan siinä varmaan yksin puurtavalla pojalla silmät aika pyöreänä, kun kotona ja kaveripiirissä ei ollut ketään joka olisi voinut auttaa...
 
Mutta pakko on näin jälkeenpäin tarkastellen todeta, että on tuo Saastamoisen musiikillinen ura on ollut varsin hieno - ja siitä näkökulmasta on helppo ymmärtää kirjan painotuksia, luonnollisesti myös kyseinen aikakausi (70-luvun alku) huomioiden.
 
arijuki
29.10.2017 09:12:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisiko vinkkejä kitaransoiton opettajista pääkaupunkiseudulla, mielellään helppo matka Tikkurilan kupeesta eli Vantaa ja Pohjois-Helsinki.
 
Tiedän, että Wanted -palstalta niitä löytyy. Enemmänkin haen kokemuksia "sopivista" näin vanhempana aloittaneelle kotisoittajalle.
 
The beautiful thing about learning is nobody can take it away from you. - B.B. King
weelie
31.10.2017 11:59:46 (muokattu 02.11.2017 10:40:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

arijuki: Olisiko vinkkejä kitaransoiton opettajista pääkaupunkiseudulla, mielellään helppo matka Tikkurilan kupeesta eli Vantaa ja Pohjois-Helsinki.
 
Tiedän, että Wanted -palstalta niitä löytyy. Enemmänkin haen kokemuksia "sopivista" näin vanhempana aloittaneelle kotisoittajalle.

 
Antti Nurminen on hyvä opettaja, olen käynyt hänen tunneillaan Myyringissä (vantaan työväen opisto, rokkia ja akustista opettanut, mutta opettaa myös yksityisesti, on tämä hessu: http://www.artistiko.fi/Esiintyja/3 … ikoisjarjestely-special-arrangement ). Olen kyllä käynyt myös Jarmo Hynnisen ja Ville Leppäsen (Lumo) opissa Vantaalla vuosia sitten, koska olen kummankin kitaristin fani. :)
 
http://pickingjjcale.blogspot.com/
Double Jack
22.08.2020 16:46:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjesta kaikki
 
Tulipa itsekin liityttyä tähän foorumille kun tuli sivusto vastaan. Elikkäs olen 40 vuotias ja about kuukausi sitten päätin että aloitan kitaran soiton. Mitään kokemusta ei aiemmin ole eikä mistään muustakaan soittimesta. Aina kuitenkin ollut haaveissa osata soittaa kitaralla edes jotain.
 
No tulipa hommatua sähkökitara ja siihen viritin. Nyt on sitten kaksi viikkoa tutustuttu kitaraan ja joihinkin sointuihin. Soinnuista olen harjoitellut Am, Em, C ja G. Noita olen soitellut ja yrittänyt tehdä vaihtoja noiden välillä. On kyllä hankalaa tuo sointujen vaihto keskenään, tai no, Am ja Em menevät joten kuten, muilla tuli sellainen muutaman sekunnin tauko.
 
Mitäs te kokeneemmat kitaristit suosittelette mitä kannattaa harjoitella näin aluksi?
 
Jotenkin itse ajattelin seuraavaksi ottaa ihan jotkut muut (ehkä) neljä sointua ja opetella ne ja kokeilla vaihtoa. Ehkä jotain sellaisia sointuja jotka olisivat alimmilla kielillä.
 
Ajattelin myös mennä kitaratunneille kunhan tästä pääsen itse vähän alkuun.
 
juhahay
22.08.2020 18:18:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kitaratunnilla suosittelisin käymään mahd. aikaisin, niin oppii heti hyvän ja ergonomisen soittoasennon!
 
Henri Henri Olavi
22.08.2020 18:39:53 (muokattu 22.08.2020 18:40:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Double Jack: Mitäs te kokeneemmat kitaristit suosittelette mitä kannattaa harjoitella näin aluksi?
 
Sahausta. Ensin yhden kielen, sitten ns. femmaotteella + oktaavi, sitten barrella ja lopuksi arpeggiona.
 
Kiimassa kontrapunktiseen satsiin.
Double Jack
22.08.2020 19:07:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

juhahay: Kitaratunnilla suosittelisin käymään mahd. aikaisin, niin oppii heti hyvän ja ergonomisen soittoasennon!
 
Joo tämä on vakavasti harkinnassa. Ajatuksenani on ollut hieman ensiksi tutustua kitaraan ja sitten kitaratunneille.
 
Double Jack
22.08.2020 19:10:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri Henri Olavi: Sahausta. Ensin yhden kielen, sitten ns. femmaotteella + oktaavi, sitten barrella ja lopuksi arpeggiona.
 
Okei, tässä tulikin paljon minulle outoja termejä. Mutta yritän löytää noihin googlaamalla jotain opastusta. Kiitos!
 
weelie
26.08.2020 11:32:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Double Jack:
 
Aina kuitenkin ollut haaveissa osata soittaa kitaralla edes jotain.
 
Soinnuista olen harjoitellut Am, Em, C ja G.
 
Mitäs te kokeneemmat kitaristit suosittelette mitä kannattaa harjoitella näin aluksi?
 
Ehkä jotain sellaisia sointuja jotka olisivat alimmilla kielillä.
 
Ajattelin myös mennä kitaratunneille kunhan tästä pääsen itse vähän alkuun.

 
Mitä haluat sähkökitaralla oppia soittamaan? Perusrokkia? Rautalankaa? Heviä? Kannattaa aloittaa opettelemaan kappaleita, niin into soittoon pysyy paremmin!
 
Mielestäni korvakuulolla melodian soittaminen on tärkeä asia oppia. Itselleni oli kovin vaikeaa aluksi. Omaksi huivikseni opettelin rautalankamelodioita ja riffejä, mutten korvakuulolta, vaan esim: https://pdfslide.net/documents/99-riffs-for-electric-guitar.html
 
Alakielillä soittamiselle tarkoitat varmaan ns kvinttisointuja (englanniksi power chord, voimasointu). Ne ovat yksinkertaistettuja sointuja, joita rock- ja hevimusiikissa käytetään. Sähkökitaralla ne yleensä kuullostavat paremmalta kuin avoimen aseman isot soinnut.
 
Voimasoinnuista ja avoimista soinnuista sitten seuraavaksi tulee barresoinnut. Niissä etusormi toimii ikäänkuin capona, eli peittää kaikki kielet, kuin yläsatulana (nut) ylemmillä nauhoilla. Eli tuntemalla avoimen aseman soinnut, samat voi soittaa korkeammalta barrena.
 
http://pickingjjcale.blogspot.com/
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 524 25 26 27 28

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «