Muusikoiden.net
25.05.2018
Gibson Custom Shopin upeat 2018-mallit nyt esillä Kitarapajassa 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Konemusa
1 2
Henu.w
03.04.2010 18:04:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millä pääsis konemusa teossa alkuun??
 
JnZm
06.04.2010 08:57:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta FruityLoops. Painele paljon nappeja, ihan summamutikassa. Paina File -> Export -> MP3. Onneksi olkoon, olet muusikko.
 
Vussia, kompuraa ja plaastkomppia
BubbleBob
06.04.2010 10:25:12
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voisit kertoa että mikä sitä ehotonta ja hullaannuttavinta osastoa konemusasta on, sitä kautta voisi miettiä softa-/laiteosastoakin ?
 
Joo-joo, mut auttaako.
All Reggae
06.04.2010 12:20:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hep! Tämähän tuli ihan tilauksesta.
 
Eli saman jutun parissa pyörin...Magix itellä on tällä hetkellä biittien tekoon, mutta softa on parhaimmillaankin pahasti vajaa.
 
Tarkoitus olisi tehdä jotain sekavaa tyyliin Coro: http://www.youtube.com/watch?v=1OU5FXwuYeU&feature=related
 
Millä onnistun?
 
Charge
23.04.2010 21:48:12
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensi alkuun: soitatko koskettimia? Jos et, kannattaa käydä vähän koskettimien teoriaa läpi, sen verran vain, että on käsitystä, mitkä sävelet sopivat yhteen ja mistä napista painamalla kuuluu minkäkin lainen ääni.
 
Sitten suosittelisin, että lataatt vaikka FL studio Demon, jossa siis toimii kaikki muu ihan samalla tavalla kuin täysversiossakin, paitsi tallennus. Siitä sitten etsiskelemään instrumentteja ynnä muuta, muutamam päivän opiskelun ehkä vaatii, ennen kuin ymmärtää idean. Kannattaa kuunnella paljon sellaista musiikkia, mitä haluaa tehdä ja koettaa ymmärtää, miten ne jipot siihen syntyy ja mistä erityisen paljon pitää juuri tässä musiikissa. Tsemppiä vaan paljon ja pidetään peukkuja.
 
Ihan vipsahtanut.
mcrast
07.05.2010 16:04:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse aloitin pari vuotta sitten konemusiikin tekemisen juuri tuolla FL-studion demolla. Luin manuaalin läpi ja rupesin vääntämään. Ihan hirveäähän se aluksi oli, mutta hauskaa se on kun oppii kokoajan uutta. On vieläkin teoria ihan hakusessa, mutta ei se menoa haittaa. Eli randomilla vaan aluksi nuotteja kehiin ja siitä kuuntelemaan että mitkä sopii hyvin yhteen. Kyllä se siitä lähtee!!
 
Netti on pullollaan opetusvideoita. Voi melkeen laittaa youtubeen hakusanaksi "howtho: artisti X - biisi Y" :D
 
Itse nykyään käytän ohjelmaa nimeltä Ableton Live joka tuntuu omassa käytössä paljon näppärämmältä kuin tuo fruity. Siihen löytyy ilmaisia opetusvideoita ihan valmistajan sivuilta: http://www.ableton.com/pages/movies/archive/tutorials
Ohjelman valinnalla ei kyllä niinkään ole väliä, kunhan on hauskaa. Internetissä käytävät "tämä ohjelma on parempi kuin tämä, koska..." -väittelyt kannattaa jättää omaan arvoonsa ja luottaa siihen mikä tuntuu itsestä parhaalta.
 
Omasta mielestäni aloittelijalle sopivia ohjelmia on:
 
Propellerheads Reason
FL-studio
Ableton Live
 
Hieman hienompia ohjelmia ovat:
 
Cubase
Sonar
Logic
Pro Tools
 
..list goes on!
 
Ilmaisista ohjelmista tulee mieleen ainakin Reaper ja LMMS (linux multimedia studio, tästä on windows-versiokin olemassa) joka on hieman tuon FL-studion tapainen. Noita ilmaisohjelmiakin on kyllä ihan pilvin pimein..
 
Millä tahansa ohjelmalla voi kyllä aloittaa ja noilla helpommillakin ohjelmilla saa ihan ammattimaista jälkeä aikaiseksi kunhan taidot karttuu.
 
Subraktiivisen (aka analogi) synteesin perusteiden opettelusta ei myöskään ole haittaa, mutta alkuun pääsee kyllä ihan helposti ilmankin. Nykyään noissa virtuaalisynissa alkaa muutenkin olemaan niin paljon presettejä että löytyy melkeen soundi kuin soundi valmiina :D
 
ps. Oli muuten eka viesti tällä foorumilla eli hei vaan kaikille! :)
 
Sir Härö
09.05.2010 03:02:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Applen Mac + Logic pro + midisyna. Tolla saa jo ihmeitä aikaan.
 
Läpällä piti tehdä räppiä Rauman murteella, mutta homma jäi vaan ton yhden pohjan jälkeen... http://mikseri.net/affen
 
Saundit ei ole kovinkaan konemaiset, mutta nappia painamalla niistä olisi moiset tulleet. Kitara ja basso on soitettu oikeilla soittimilla.
 
If you can't convince them, confuse them
Henu.w
19.08.2011 19:28:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BubbleBob: Voisit kertoa että mikä sitä ehotonta ja hullaannuttavinta osastoa konemusasta on, sitä kautta voisi miettiä softa-/laiteosastoakin ?
 
Moro
nyt ois vihdosta viimein aikaa keskittyä musa hommiin eli toi trance olis mitä haluaisin vääntää
T: Henu
 
Macc29
19.08.2011 23:12:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Osta sitten joku Yamahan Cs6x, AN1X tms, ja hae sopiva pohja. Trancea saa melkein nappia painamalla...ja saakin, mut ehkä ideana olisi kylläkin toimia "pohjina". Kyllä lähtee.
 
Morphia
23.08.2011 02:20:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ohan näitä konemusan tekoon tarkoitettuja ohjelmia vaikka kuinka paljon. Itseasiassa sillä ns. isäntäohjelmalla ei ole suurta merkitystä sen kannalta miltä lopputulos kuulostaan, mutta jo aiemmin mainittu FL studio lienee sopivan yksinkertainen sisäistää, mutta kuitenkin myös tarpeeksi monipuolinen, että pärjää pitemmällekin.
 
Midikosketinsoitintakaan et välttämättä tarvitse ihan heti, toki hyvin pian se alkaa olla soittajan itsensä kannalta paljon mukavampi soitella ihan oikeeta koksettimistoa, mutta FL Studio toimii myös ihan tietokoneen näppiksen kanssa, tai hiirellä "nuotti kerrallaan rakentamalla"; itse olen tehnyt muutaman biisin kokonaan ilman varsinaista kosketinsoitinta.
 
Midikosketinsoittimia saa alle sadan euron, ja nykyään varmaankin suurin osa normaaleista kosketinsoittimista on mahdollista kytkeä koneeseen joko midi tai usb - piuhalla.
 
Muutama VSTi ( Virtual Studio Technology instrument ) plug in softa koneelle ja tadaa. Sulla on perustarpet konemusan tekemiselle. Näitä Plugareita löytää ilmaiseksi netistä, jos vaan jaksaa hakea ( esim. hakusanalla VSTi ).
 
Kannattaa aloittaa ihan perus rumpuraidan tekemisellä, joho sitten muutama instrumenttiraita päälle ja tadaa - ensimmäinen konemusabiisi on valmis! Toki tämä vaatii pientä oma - aloitteisuutta ja jonkun idean biisiin. Väkisin ei saa aikaan mitään muuta kuin vitutusta.
 
Kaikki mikä kuulostaa omaan korvaan hyvältä on sallittua. Kokeilemalla oppii parhaiten.
 
Ja kysy pois, mikäli joku asia mietityttää.
 
She's not broken.
BondakeBunny
23.08.2011 15:45:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ite testasin tuota fruityä joskus näppiksellä. Näppäimistön kanssa tuossa on joku kumma logiikka ku jostain napista ei kuulukkaan mittään.
 
Personally, I prefer pain.
BubbleBob
24.08.2011 10:21:39
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henu.w: Moro
nyt ois vihdosta viimein aikaa keskittyä musa hommiin eli toi trance olis mitä haluaisin vääntää
T: Henu

 
Trance on vieraampi lajike, mutta mietinpä silti:
Haluatko tehdä persoonallista vai "common stuff" ?
Persoonalliseen tsekkaisin erilaisia analogisoittimia (tai virtuaalianalogeja), valiten sellaisen joka miellyttää omaa korvaa ja käyttäisin tietokonetta samplerinä, mikserinä ja studiona.
Perusmatskuun lähtisin (sinuna edelleen) pelkällä koneella, valiten kompaktin softapaketin, jolloin pääset nopeasti tekemiseen kiinni, esim. http://www.sonycreativesoftware.com/musicstudio
Edelleen.. keskittyminen valitsemaasi tiettyyn softaan kannattaa, muuten homma tippuu softavertailun ja haahuilun sudenkuoppaan.
 
Olethan käynyt alan tapahtumissa ? Oleellista silloin kun lähtee genreen. Tuossa olisi ehkä sopiva juttu tulossa (The Circus 17.9.2011):
http://www.ferrycorsten.com/
Tourdates ja ja kolmas sivu alaspäin. Suosittelen ja saat phenomenaalin potkun persaukseen tekemisen suhteen.
 
Musan valtamerestä on mistä ammentaa.
tepeh
27.08.2011 12:23:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Masse varmaan osaisi auttaa... Tässä mihen taidonnäyte http://maihinnousu.net/s/13188
 
Musiikin takia tänne tultiin, rölöjen takia tänne jäätiin.
tepeh
27.08.2011 12:26:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BondakeBunny: Ite testasin tuota fruityä joskus näppiksellä. Näppäimistön kanssa tuossa on joku kumma logiikka ku jostain napista ei kuulukkaan mittään.
 
Käsittääkseni ne nappulat menee pianon koskettimien tavoin ja joka toinen rivi on ikään kuin mustia koskettimia. Napit, joista ei kuulu mitään, ovat alemman rivin E- ja F-, sekä H- Ja C-koskettimia vastaavien nappien välejä.
 
Olipas sekava selitys
 
Musiikin takia tänne tultiin, rölöjen takia tänne jäätiin.
BondakeBunny
27.08.2011 15:30:21
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä ainakii tuntu, että on tällä näppiksellä niin vaikee "soitella", että ei viittiny sen enempää koitella. Jos vielä sattus joskus intoo löytymään, ni se pikku midi koskettimisto ois kyllä hyvä vehe hommata.
 
Personally, I prefer pain.
Sampela
01.09.2011 13:59:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Millaista midi-keyboardia jengi suosittelisi trancen housen & progressiven musatyylin tekemiseksi? Onko sillä väliä mitä softaa käyttää siinä, jotta hyötysuhde olisi parhaimmillaan? Logic pro itellä kyätössä ja alkaa näppiksellä soittelu ottamaan pikkuhiljaa pannuun! Budjetti 200-300e.
 
Morphia
01.09.2011 15:20:39 (muokattu 04.09.2011 13:06:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sampela: Millaista midi-keyboardia jengi suosittelisi trancen housen & progressiven musatyylin tekemiseksi? Onko sillä väliä mitä softaa käyttää siinä, jotta hyötysuhde olisi parhaimmillaan? Logic pro itellä kyätössä ja alkaa näppiksellä soittelu ottamaan pikkuhiljaa pannuun! Budjetti 200-300e.
 
Midistudio - 2 tai M - Audio Oxygen. Oikeestaan voisi sanoa, että kaikki tuossa hintaluokassa pyörivät midikoskettimet ihan päteviä, ja niillä pääsee pidemmällekin kuin alkuun.
 
Saahan halvemmallakin, niistä tosin en tiedä, ovatko miten lelumaisia tai "muovisia" tms.
 
She's not broken.
Sampela
01.09.2011 15:58:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morphia: Midistudio - 2 tai M - Audio Oxygen. Oikeestaan voisi sanoa, että kaikki tuossa hintaluokassa pyörivät midikoskettimet ihan päteviä, ja niillä pääsee pidemmällekin kuin alkuun.
 
Saahan halvemmallakin, niistä tosin en tiedä, ovatko miten lelumaisia tai muivisia tms.

 
Leluahan tässä ei ole tarkotus hommata vaan suhteellisen laadukas soittopeli, jota ei tarvitsisi heti laittaa vaihtoon. Hyvä kuitenkin tietää että tuollaisella M-Audiolla pärjää pitkälle niin ei varmaankaan tarvitse paljoa miettiä muita vaihtoehtoja. Hintakakaan ole ollenkaan paha.
 
Sampela
05.09.2011 18:42:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mitähän muuta olisi suotavaa pöydältä löytyä, kuin tietokone, ämyrit, musiikkisofta, midi-masterkeyboardi? Olisko siinä pöydällä hyvä olla jonkunlainen mikseri?
 
Tartteeko tuollaista?
http://www.thomann.de/fi/behringer_xenyx_x1222_usb.htm
 
Lennu
06.09.2011 16:52:24
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JnZm: Osta FruityLoops. Painele paljon nappeja, ihan summamutikassa. Paina File -> Export -> MP3. Onneksi olkoon, olet muusikko.
 
Tässähän tämä oli tiivistettynä jo toisessa viestissä.
 
Musiikkinäytteessä tällä kertaa vakavahenkinen polkka.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti