Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Akustista kitaraa harrastuksen pariin palaavalle
1
Caprichos
12.11.2009 21:22:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonjour, arvon muusikot.
 
Tyhjä ja hiljainen maa laskeutui joitakin aikoja sitten kitaransoiton ylle. Ilmeisesti sitä ei mies kuitenkaan loputtomasti osaa elää ilman skebaa, ja päätinkin rykäistä itselleni joululahjaksi teräskielisen akustisen vanhojen aikojen muistoksi ja tulevien puolesta.
 
Vaatimuksina on soololovi ja perustoimivuus. Aiemmin, silloin kun olin vielä hyvää matkaa kehittymässä maailman suurimmaksi rock-tähdeksi savuisissa kellareissa, soittelin useimmiten sähkökitaraa, enkä ole oikeastaan millään tavalla perillä akustisten kitaroiden sielunelämästä. Käytännössä se on siis ihan sama, onko soundissa napakkaa tanniinisuutta, pirteää pirskahtelua tai arvokkaan tamminen jälkimaku, tärkeintä on, että kitara pitää jotenkuten vireen ja on noin periaatteessa hyväksi todettu.
 
Noh, selailin viekkaiden saksalaisten internet-kauppaa ja vaihtoehtojahan on minunkin budjettiin vähintään rekkalavallinen. Köyhällä opiskelijalla, niin hemmetin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, ei ole varaa kovin kalliiseen laitokseen, joten budjetti rajoittuu noin 300 euron (+/- 10%) tienoille.
 
Muutamia kiinnostavia vaihtoehtoja, joita löysin:
 
http://www.thomann.de/fi/takamine_eg320c.htm
 
Jos olen oikein käsittänyt, Takamine on sinällään ihan arvostettu merkki, mutta halpatuotanto on aina toki halpatuotantoa, joten uskoisin, että tässä tapauksessa se lavassa oleva logo ei paljoakaan kitarasta kerro.
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_fx370c_na.htm
 
Yamaha, tuo mahtava perämoottori. Paljon hyvää noin yleisesti tästä merkistä kirjoitellaan, mutta kuinka laadukkaaksi määrittyy tämä malli tuomioraadin edessä?
 
http://www.thomann.de/fi/ibanez_aw30ece_nt.htm
 
Kaikkea löytyy, bindausta ja viritintä ja koristeita, mutta olisiko tässä ainesta soittopeliksi?
 
Sanottakoon, että noilla mikkivirityksillä ei ole minulle niin minkäänlaista tarvetta, mutta tuntuu, että melkein jokaiseen tuon hintaluokan soittimeen, missä on soololovi, ne on integroitu mukaan. Korostan, että ne eivät missään tapauksessa ole vaatimuksia.
 
Hyvät neuvot ovat aina tarpeen ja parempia vaihtoehtoja saa ehdottaa.
 
Kiitokset etukäteen.
 
-Caprichos-
 
Zeeboo
15.11.2009 22:53:25 (muokattu 15.11.2009 23:00:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soololovesta on ollut paljon keskustelua,eli onko se soundin surma ja antaako se helpomman pääsyn ylimmille nauhoille. Mun mielestä ekaan vastaus tahtoo olla lievä "kyllä" ja jälkimmäiseen lievä "ei".
 
Ostin heräteostoksena tuollaisen (en tosin linkin liikkeestä, vaan Kuopiosta):
http://www.keminmusiikki.fi/cat/product_details.php?p=1727
Ei ole soololovea, soundi ja tatsi vähintään kohdallaan, ei vireongelmia. Hinta-/ laatupuntari on vahvasti laadun puolella.
 
Riffi-lehdessä (2/2008 ) oli arvostelut tästä, ja hyväksi todettiin silloin. Itselläni oli meininki ostaa aivan toisen merkkinen peli, mutta niin vain tämä lähti mukaan kun olin tunnin verran liikkeessä otanut tyyppejä. Vaihdoin vielä Elixirit ja, avot, se oli siinä! Mainitaan nyt vielä, että Seagullin mini-jumboa hekumoin, mutta ostamatta jäi kun olin valmistusmaassa käymässä. Meininki oli, mutta niin vaan hävisi soitettavuudessa ja soundissa tälle idän ihmeelle, ja sinne jäi kaupan seinälle roikkumaan.
 
"Kaikki äänet, jotka saat soitettua, syntyvät tekniikasta. Ne äänet, jotka jätät soittamatta syntyvät hyvästä mausta."
Caprichos
16.11.2009 16:29:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoinen vaihtoehto tuokin, laitetaan harkintaan.
 
Tosiaan, kun olen nyt asiaa enemmän punninnut nimenomaan akustisen kitaran soiton kannalta, olen päätynyt siihen lopputulokseen, ettei se cutaway itseasiassa ole tarpeellinen. Jotenkin luulin, että se olisi luonteva ominaisuus, kun aiemmin on soittanut lähes pelkästään sähkökitaraa, mutta eipä sen puute ole koskaan häirinnyt niissä akustisissa, joita olen soittanut.
 
Vaikkakin väitin, että soundilla ei tässä vaiheessa olisi paljoakaan merkitystä, niin toisaalta, olen aina pitänyt ei niin kovin diskanttisesta soundista akustisissa, ja ehkä eniten ärsyttävä piirre on sellainen tietty korkeiden taajuuksien honottavuus (en parempaakaan adjektiivia tähän keksinyt). Voi tietty olla, että kyse on osaltaan siitä rahamäärästä, minkä on valmis lyömään tiskiin...
 
Googlatessani lisäinformaatiota olin ymmärtävinäni, että seetri-kansi muodostaisi tummemman soundin kuin kuusi, ja luulen, että nimenomaan hiukan tuota tummempaa soundia saisi kitarassa olla. (Ymmärrän toki, että soundiin vaikuttaa sata muutakin asiaa). Palasin siis taas kauppiaskansan nettisivustolle ja löysin tällaisen Art & Lutherie merkkisen akustisen (samaa rypästä siis kuin Seagull):
 
http://www.thomann.de/fi/artlutherie_dreadnought_black.htm
 
Onkohan tuo minkälainen? Myykö noita joku Suomessa? Pääseekö sitä testaamaan missään? Vai kannattaako etsiä jotain muuta?
 
Mielenkiintoinen seikka muuten, että sama kitara Natural-värisenä maksaa 385e. Iskee varmaan paskimmat puut noiden maalien alle, mutta tarviiko sitä nyt noin suoraan sanoa... ;)
 
strophe
17.11.2009 13:35:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sivuhuomio:
 
Akkareissa aika usein tuo intonaatio tuppaa ylemmillä nauhoilla olemaan heikko. Se kannattaa aina tarkistaa ostettaessa. Itselläni on Yamahan akustinen, F-sarjaa muistaakseni, loistava peli ja kiva soundi, kaikin puolin tyytyväinen. Siinäkin on tosin se, ettei 15. nauhan yläpuolella viitsi kauheasti leikkiä, jos soittaa toisen ihmisen kanssa, sillä pienen vire-eron huomaa aika helposti.
 
Allekirjoittaneella on Yamahan soittimista ja laitteista enemmänkin kokemusta ja olen ollut todella, todella tyytyväinen. Ei muuta.
 
~Volyymi korvaa puuttuvan taidon~ http://www.youtube.com/vonpalmhoff
Zeeboo
17.11.2009 13:39:52 (muokattu 17.11.2009 13:51:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

strophe: ...Allekirjoittaneella on Yamahan soittimista ja laitteista enemmänkin kokemusta ja olen ollut todella, todella tyytyväinen. Ei muuta.
 
Hyviä soittimia. Tämä oli yksi niistä joita harkitsin: http://www.thomann.de/fi/yamaha_lj6.htm
 
Jos sattuu hyvä käytetty kohdallen, niin voisinpa vieläkin ostaa.
 
E:
löysin tällaisen Art & Lutherie merkkisen akustisen (samaa rypästä siis kuin Seagull)
 
Ihan kelpo soittimia. Iso emo näillä ja Seagullilla on Godin. Näitä, ja Simon & Patrick:eja olen muutamia kokeillut. Mun mielestä vähintään arvosanan OK ansaitsevat.
 
Yksi tsekkaamisen arvoinen on myös Cort. Näistä Parkwoodiksi leimattu ( http://www.thomann.de/fi/cort_pw340fm.htm ) pisti kokeiltaessa ilmeen vakavaksi. Hyvä soitin.
 
"Kaikki äänet, jotka saat soitettua, syntyvät tekniikasta. Ne äänet, jotka jätät soittamatta syntyvät hyvästä mausta."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti