Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Aloittelijat »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Valvekingin nuppi paskana?
1
Tunskaa
08.10.2009 20:54:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin tuossa ensimmäisen putkivahvistimeni. Kyseessä on Peaveyn 100 wattinen Valvekingi.
 
Laitetta en ehtinyt testailemaan liikeessä koska olin tilannut sen liikkeen kautta ja kun tavara saapui liikkeeseen se toimitettiin asuntooni vielä sen ollessa laatikossa.
 
Illalla sitä sitten kokeillessani huomasin että kanavan vaihto ja säröt eivät taida toimia niinkuin pitäisi. Eli kun soittelen cleanilla ja tökkään sitten leadin päälle ei tapahdu kerrassaan mitään. Saundi pysyy samanlaisena vaikka leadilla olisi säröt ja volumet täysillä.
 
Sama toistuu kun laiton taas cleanin päälle, säädin leadin volumet kokonaan pois ja pistin taas leadin päälle. Saundi pysyi edelleen samana vaikka ääntähän ei pitäisi kuulla lainkaan?
 
Mietin että voisiko säröttömyys johtua vain siitä etten soittele tarpeeksi kovilla voluumeilla, (koska kaappi tällä hetkellä kerrostalossa)
 
Onko nuppi siis paskana vai mokaanko itse jossakin? Tai onko kellään samanlaisia kokemuksia ja tietoa voisiko nupin korjata itse jotenkin vai lähteekö takaisin tehtaalle.
 
Antti1
08.10.2009 20:58:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No jos sä oot sen just ostanut, niin takas liikkeeseen ja uutta tilalle. Siinä voi olla vaikka joku etuasteputki tms. paskana, mutta voi olla paljon paljon muutakin. Sitä varten takuu on, että siitä olisi hyötyä just näissä tilanteissa.
 
Oh my goodness. What am I gonna do in a submarine?
IJarro
09.10.2009 13:45:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaikuttaa siltä, ettei lead-kanava mene päälle lainkaan. Onko sulla siihen kanavanvaihtopedaalia? Usein on niin, että vahvistimen kyljessä olevat nappulat ohitetaan käytettäessä pedaalia...
 
Aluks hei, väliin hei, loppuun hei hei...
Tunskaa
11.10.2009 14:40:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

IJarro: Vaikuttaa siltä, ettei lead-kanava mene päälle lainkaan. Onko sulla siihen kanavanvaihtopedaalia? Usein on niin, että vahvistimen kyljessä olevat nappulat ohitetaan käytettäessä pedaalia...
 
Ei tullut kanavanvaihtopedaalia mukana, eikä se tässä tapauksessa taida vaikuttaakkaan sillä manuaalissa taidettiin muistaakseni sanoa että pedaalia varten täytyy lead kanava olla päällä napikasta.
 
Tässä kun pari päivää olen soitellut niin huomasin että leadi menee sentään joskus päälle ja toimii sen jälkeen moitteettomasti koko päivän. Aamulla sitten taas leadi on aivan kuollut ja saattaa yhtäkkiä vain ruveta toimimaan.
 
Sitä en tiedä voisiko syynä olla että en lämmitä putkia tarpeeksi.
 
Zeeboo
11.10.2009 17:36:01 (muokattu 11.10.2009 17:40:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tunskaa: ...Sitä en tiedä voisiko syynä olla että en lämmitä putkia tarpeeksi.
 
Tuskinpa on liian lyhyt lämmitys syynä.
 
En tunne tuon vahvistimen sisähiluja, mutta veikkaisin, että kanavanvaihto on tehty pienellä releellä. Tämä on sellainen "kauko-ohjattava kytkin" jota komennetaan joko sen vahvistimen naamataulun kytkimella tai polkimella. Näissä on joskus hämminkiä. Joissain vahvistimissa kanavanvaihto tehdään LED/LDR parilla, mutta vähän epäilen, että tässä on käytetty tätä helpompaa konstia.
 
Hyvä vikakandidaatti on myös se etuseinän kytkin. Ei olisi ensimmäinen kerta kun mekaaninen kytkin ei tee luotettavaa kontaktia. Jos mahdollista, niin lainaa jostain poljinta ja kokeile sillä. Jos pelaa sillä ilman hämminkiä, niin silloin vika on etuseinän kytkimessä. Jos ei, niin todennäköisesti tuossa kanavanvaihtoreleessä.
 
Mahdollista on tietenkin, että vahvistimen juotoksissa on jotain häikkää, kylmäjuotoksia tms. Tähän viittaisi tuo ajoittainen toimiminen. Tosin, kytkin-/ relevika voi myös oirehtia näin. Mahdollisesti joku putken kanta ei tee kunnollista kontaktia, näitä mahdollisuuksia on monta.
 
Ajoittainen vika ei taatusti ole sellainen, että kannattaa odottaa sen itsekseen paranemista. Jos takuu on voimassa, niin eikun vaihtoon.
 
"Kaikki äänet, jotka saat soitettua, syntyvät tekniikasta. Ne äänet, jotka jätät soittamatta syntyvät hyvästä mausta."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti