Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Roots »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Townes Van Zandt
1
Veikko
02.03.2004 15:43:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Postiluukusta tipahti tämään Townes Van Zandtin Drama Falls Like Teardrops-levy. Kahden levyn kokonaisuudessa on mukana materiaalia matkan varrelta, liveä ja studiota. Tätä ennemmin kyseisen herran tuotantoon on tullut tutustuttua lähinnä tutun levyhyllyn kautta. Meikäläiseen edesmennyt Van Zandt iskee kyllä kympillä, kunnon singer/songwriter kamaa. Miehen biiseissä on sellainen fiilis, että hänellä on pakko olla suomalaisia sukujuuria. Sen verran synkkää sanomaa miehellä välillä on.
 
Olettekos te kuunnelleet Van Zandtia?
 
P.s
 
Postiluukusta tipahti myös Tom Russellin The Long Way Around, joten ilta taitaa mennä mukavissa merkeissä
 
Taustalaulaja on lyömäsoitin
Mage
02.03.2004 16:10:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olettekos te kuunnelleet Van Zandtia?
 
Jonkun verran on tullut kuunneltua ja yhtään iloista kappaletta ei ole tullut vastaan, miehen karu esitystapa pelottaa varmaan siloisemman kantrin ystävät nopeasti takavasemmalle. Pitäisi varmaankin hankkia pari kokonaista levyä jotta saisi käsityksen miehen kyvyistä tulkitsijana, biisintekijänä mies on toki tuttu monesta yhteydestä, kaikki kantrin ystävät ainakin tietävät Pancho and Lefty biisin.
 
Kerro ihmeessä kokemuksia tuosta levystä ja samalla tuosta Russelin CD:stä
 
Give me a little time to think, while I mix me another motherfucking drink. - RL Burnside
RawknRawl
03.03.2004 19:15:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heartworn Highways DVD -elokuvaa suositan tässäkin kohtaa heti. Townes, Guy Clark, Steve Earle, DAC, Steve Young, Rodney Crowell etc. etc. Aivan parasta tavaraa. Tuskin ovat elokuvan tekijät aikanaan tienneet kuinka helmeä matskua on tullut kuvattua. Pakkohankinta.
 
Tompan A Long Way Around on suurimmaksi osaksi akustinen live. Esim. hyvä starting point; mutta siis vanhoja piisejä. Tompalta tuli muuten juuri uusi levy. Cowboy matskua. Loistavaa.
 
Kuka tahansa voi hypätä järveen.
possum
03.03.2004 20:06:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jep jep, vanhat levyt on tullu kahlattua ja itse asiassa bongattua mies pari kertaa keikallakin aikanaan...näitä postuumisti julkaistuja en ole katsastanut, tuskinpa mitään olennaista herran taiteilijakuvaan lisäävät - oma suosikki on alunperin 60-luvun lopulla julkaistu "Our Mother the Mountain" ja viimeaikoina itseasiassa joskus "ylituotetuksi" mainostettu "Flying Shoes", jonka voi poimia vieläkin pikkurahalla miltei jokaisen divarin laarista..levyllä kitaroi muuten Philip Donnelly, samainen hemmo, joka vingutteli mieliinpainuvasti aikanaan toisen, vieläkin vähemmälle huomiolle joutuneen lainsuojattoman, Lee Claytonin niinikään varsin tummanpuhuvilla kiekoilla
 
monotone
07.03.2004 00:05:42
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tompan A Long Way Around on suurimmaksi osaksi akustinen live. Esim. hyvä starting point; mutta siis vanhoja piisejä. Tompalta tuli muuten juuri uusi levy. Cowboy matskua. Loistavaa.
 
Niin siis tuo "Indians cowboys horses dogs"? No jopas, vasta sain hankittua tuon "Modern art" levyn - tuotteliasta! Russelin levyistä varauksetta voi suositella The rose of San Joaquin ja Borderland plädyjä. Joka kuuntelulla aina vaan paremman kuuloisia.
 
"Suurena miehenä tajusin mä sen, että mulla oli aukkoja tiedoissa."
Veikko
06.03.2006 16:01:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

TVZ dokkari on nyt tulossa sitten teattereihin suuressa maailmassa. Ei taida olla edes toivoa, että tämä nähtäisiin Suomen teattereissa.
 
Traileri: http://movies2.nytimes.com/gst/movies/trailer.html?v_id=314640
 
I'm shufflin' thru the Tampere sand, but my head's in Mississippi.
pliksu
06.03.2006 21:55:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jonkun verran on tullut kuunneltua ja yhtään iloista kappaletta ei ole tullut vastaan, miehen karu esitystapa pelottaa varmaan siloisemman kantrin ystävät nopeasti takavasemmalle. Pitäisi varmaankin hankkia pari kokonaista levyä jotta saisi käsityksen miehen kyvyistä tulkitsijana
 
Mitäpä tuota turhia rallattelemaan, jos ei rallatus lähde :) Hupainen miekkonen oli kyseessä ihan Heartworn Highways pätkien perusteella. Vähän Townesin persoonaa auttoi avaamaan tuo Live at the Old Quarter, Houston, Texas -kiekko. Runsaasti matskua ja 'hauskoja' spiikkejä. Townes on muutaman muun vaihtoehtoisemman kantrin esittäjän kanssa sitä sarjaa, että siitä ei enää aidommaksi pääse. Turha siloittelu syö sanomaa, eikä aina kuvasta sitä, mistä lauluissa on pohjimmiltaan kyse.
 
Virtuoosit tosin vetää koko biisin alternatella ja kaikki muutkin biisit. Daunpik on vaan wannabehetfieldejä varten (c) ruster
seppov
14.03.2006 19:59:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lisättäköön tähän uusi juonne, nimittäin "osasto TVZ:n jalanjäljissä".
Aluksi sen verran, että itselläni on ollut useitakin TVZ julkaisuja mutten ole koskaan jaksanut niistä innostua kovin.
Sen sijaan olen jo erään aikaa ollut erittäin suuri Eric Taylor nimisen texaslaisen lauluntekijän fani. ET on legendarinen nimi tuolla päin silloin kun puhutaan kunnianhimoisista vakavista singer-songwritereista. Synkkä-ääninen Taylor tunnustautuu nähtävästi lainkaan epäröimättä TVZ "oppipojaksi". Muutamalla viimeisellä levyllään ET on myös versioinut TVZ:n kpleita.
Suosittelen tätä kolmen vuosikymmenen aikana hyvin harvakseltaan levyjä julkaissutta kulttiartistia sellaisille joita kiinnostaa muu kuin ränttätänttä, eli tässä tapuksessa jylhä laulunteko, vaikuttava tulkinta ja jäntevä kitarointi. ET:ltä ilmestyi hiljattain cd The Great Divide. Edellinen cd (2000?) Scuffletown oli ehkä vielä väkevämpi. - Saatavuudesta ei tietoa, muuten kuin ehkä netin kautta tilaamalla.
 
Guitar Hero
02.04.2006 17:18:30
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oh. "for the sake of this song" ainakin on loistelias levy. niin kappaleitten kuin lyyrikoidenkin osalta.
 
Come to the dark side. We have cookies
Frusci-ante
22.04.2007 02:07:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se on mielenkiintoista kun ei ole tämän enempää Townes aikaan saanut keskustelua. Mahtavaa materiaaliahan sen tuotanto on suurimmaksi osaksi. Itseltä puuttuu ainoastaan (siis kunnon studiolevyistä) No Deeper Blue (ei taida helposti löytyä). Siltäkin on tosin kuultu Marie, joka on kyllä kieltämättä aika kovaa vääntöä. Ja kyllähän Townesilla on "iloisempaakin" matskua kuten No Deal. Siis lähinnä sellaista mustaan huumoriin kallellaan olevaa. Maailmallahan Townes faneja on jonkin verran sillä esim. Norah Jones levytti Be Here To Love Me biisin. Ja lehdissäkin on jotkut mainstream artistit hehkuttaneet Van Zandtia.
 
RonRoco
22.04.2007 02:46:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Innostuin Van Zandtista tuossa vuoden alussa. Tilasin heti tuon "Texas Troubadour "-boxin jossa on 7 ensimmäistä albumia yhdes paketis. Ja kun tuo surumielisyys noissa lauluissa miellyttää niin piti tilata "Abnormal", akustinen live. Näissä mies on ehdottomasti parhaimmillaan!!! Ja samaan osastoon menee hienosti "In the Beginning... " jossa miehen ihan ekoja nauhoituksia. Pakko ostos!
 
Onko kukaan nähnyt tuota leffaa; "Townes Van Zandt - Be Here to Love Me" joka tuli pari vuotta sitten dvdlle?
 
...Ravi Shankar and Robert Johnson are the only guitar players I listen to. - George Harrison
Marlowe
22.04.2007 10:56:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Swamp Musicista tarttui taannoin mukaan Townes van Zandtin kohtalaisen kattava tuplakokoelma "Legend", jonka ensimmäistä levyä pyörittelin eilen stereoissa ennen nukkumaanmenoa, ja oikein hyvältä kuulosti.
 
Lisäksi varasin kirjastosta muutamia Tom Russelin tuotannon alkupään levyjä. Kiinnostus syttyi Freud, Marx, Engels & Jungin myötä.
 
"Drove downtown in the rain / nine-thirty on a Tuesday night / Just to check out the late-night record shop. / Call it impulsive, call it compulsive, call it insane / but when I'm surrounded I just can't stop." (Barenaked Ladies: Brian Wilson)
Veikko
22.05.2009 19:08:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Steve Earle (townes-vainaan kamu) on julkaissut levyllisen Townesin musiikkia. Vaikka tribu/cover-levyt ovat yleensä täyttä tuubaa niin tämä on hankkimisen arvoinen. Hyvä levy.
 
Selvinpäin ateisti, krapulassa hindu
RonRoco
23.05.2009 12:57:58
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Veikko: Steve Earle (townes-vainaan kamu) on julkaissut levyllisen Townesin musiikkia. Vaikka tribu/cover-levyt ovat yleensä täyttä tuubaa niin tämä on hankkimisen arvoinen. Hyvä levy.
 
Tästä on olemassa myös kahden cdn versio jossa toinen cd on Earlin solo-versio jossa pelkkä kitara ja laulu. Huomattavasti parempi ainakin omaan makuuni. Ykköslevyssä on sama pohja johon Earle on lisännyt muita instrumentteja jälkeenpäin.
 
...Ravi Shankar and Robert Johnson are the only guitar players I listen to. - George Harrison
Veikko
23.05.2009 22:30:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RonRoco: Tästä on olemassa myös kahden cdn versio jossa toinen cd on Earlin solo-versio jossa pelkkä kitara ja laulu. Huomattavasti parempi ainakin omaan makuuni. Ykköslevyssä on sama pohja johon Earle on lisännyt muita instrumentteja jälkeenpäin.
 
Joo, tuossa limited versiossa toinen levy on tosiaan solo-versio. Munkin mielestä parempi toi jälkimmäinen levy.
 
Selvinpäin ateisti, krapulassa hindu
Bullitt
21.04.2016 20:40:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huom! Olet kirjoittamassa yli 2524 päivää vanhaan aiheeseen!
 
Ei ole paljoa herra ilmeisesti M.nettiläisten levylautasilla viihtynyt. Itse löysin Van Zandtin joskus tuossa viime vuoden aikana ja on tullut todettua, että hienoa maanläheistä meininkiä ukko esitttää. Etenkin alkupääin levyt ovat hienoja, ja erityismaininta täytyy antaa myös osuudelleen tuossa Heartworn Highways -elokuvassa. Sääli vain, että ukko on kuollut jo liki pari vuosikymmentä sitten, olisi ollut hienoa joskus todistaa jossain livenä.
 
Onpahan Van Zandtia myös suomennettu. Nykyään varmaan paremmin Pietarin Spkektaakkelista tunnettu Pietari on esittänyt Delta Momma Bluesilta löytyvän Nothin'in nimellä Äiti, mielestäni varsin onnistuneesti: https://www.youtube.com/watch?v=JWgzK8rzMT0
 
Jorma mulahti.
Gary Enfield
22.04.2016 22:12:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On Townesista ollu jotain juttua tälläkin palstalla. Muistaisin linkanneeni pari videotakin. No Deeper Blue on oma suosikki, se jahkautui käsiini silloin kun se oli vielä melko uusi lätty. Biiseistä on tullut soiteltua Lorettaa, kun se kuului ysärillä akustisen triomme ohjelmistoon.
 
Arms
25.04.2016 17:09:44 (muokattu 25.04.2016 17:12:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kävipäs sattuma, laitoin juuri Townesin levyn soimaan Spotifyssa ja ajattelin kurkata tänne Roots osastolle pitkästä aikaa. Mukavaa oli huomata tämä ketju heti kärkikolmikossa.
 
Itse olen viimeisen parin vuoden aikana kuunnellut Townesia vähemmän, mutta sitä ennen meni päivittäin joku tai useampi levy soiden päivät, tai oikeammin illat. Itselle Townes Van Zandt on todella tärkeä artisti. Yksi tärkeimmistä koskaan.
 
Innostuin hänen musiikistaan kymmenisen vuotta sitten ja tarinat, joita hän osaa lauluissaan kertoa ovat kerta kaikkiaan mahtavia, vaikkakin monesti surullisia. Jossain hänen haastattelussaan toimittaja kysyi häneltä suunnilleen seuraavasti: "How come all your songs are so sad?" Townes vastasi: "They're not sad, they're hopeless." Kuvastaa mielestäni hyvin herran ajatusmaailmaa sekä huumoria.
 
Itselläni oli yhdessä välissä pidempi tauko kitaran soittamisessa ja Townes oli yksi tärkeimpiä innoittajia, miksi tartuin kitaraan uudelleen ja itseasiassa opiskelin itselleni täysin uuden soittotyylin hänen musiikkinsa avulla. Ensimmäinen opettelemani kappale oli If I Needed You. Hieno kappale, jota soittelen ja laulan monesti vieläkin. Myös hyvä kappale opetella soittamaan kitaralla niin, että peukalo soittaa bassokulkua ja muilla sormilla soitetaan melodia ja harmonia.
 
Monta levyä voisin mainita, jotka itselleni ovat tärkeitä. Esim. Flyin Shoes ja a Far Cry From Dead, joista jälkimmäinen postuumisti julkaistu. Live at the Old Quarter, Houston TX on myös aivan timanttinen.
 
Kuten tässä ketjussa on mainittu, niin kannattaa katsastaa tuo Be Here To Love Me dokumentti.
 
Nashvillen County Music Hall of Famessa parissa paikkaa lyhyesti Townes on esillä. Mutta silloin kun siellä kävin, ei hän kovin isosti siellä esillä ollut.
 
Harmi etten koskaan livenä päässyt näkemään, kun poistui ajasta ikuisuuteen niin nuorena. Mutta elämäntyyli oli hänellä kovin rankka. Jotenkin kai ne laulujen lunnaat on maksettava.
 
http://www.facebook.com/AdiosStudios
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti