Muusikoiden.net
22.02.2019
 

Roots »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: CARLOS DEL JUNCO (CA) AT DOWN HOME KIVI 16.11.17!
1
bluesmannen
05.11.2017 15:40:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jukka Mäkinen & BluesLovers todella ylpeänä esittää:

Carlos del Junco (CA)

Down Home Kivi to 16.11.17

Huuliharpunsoiton Jimi Hendrix, kanadalainen huuliharppuvirtuoosi Carlos del Junco
Kiven sisällä.

USA:n ja Euroopan harpistipiireissä Carlos del Junco rankataan maailman johtaviin nimiin erityisesti huuliharpunsoiton uudistajana. Kotimaassaan Kanadassa Carlos on voittanut lähes kaiken, mitä blues-harpisti vain voi voittaa. Aikaisemmalla Suomen kiertueella häntä on kuvailtu huuliharpun Jimi Hendrixiksi. Neljätoistavuotiaana ensimmäiset sävelet harpustaan taivuttanut Carlos opiskeli Paul Butterfieldin, Little Walterin ja Sonny Boy II:n, sekä meillä hieman tuntemattomamman David Burginin tyylejä. Hän jatkoi soittoaan erilaisissa bändikuvioissa bluesista fuusioon, opiskellen siinä sivussa kuvanveistäjäksi.

Vuonna 1993 hän osallistui Hohnerin huuliharpputehtaan järjestämiin maailmanmestaruuskilpailuihin ja voitti sekä blues- että jazz-sarjan. Carlos on tutkinut peräänantamattomasti huuliharpun ilmaisumahdollisuuksia ja huomasi, että diatonisen huuliharpun rajoituksia voi kiertää ylipuhallustekniikalla. Ylipuhaltamalla voi siis löytää ne puuttuvat "mustat koskettimet", joihin yleensä käytetään kromaattista huuliharppua eli hän pystyy soittamaan esim. c-duuriharpulla kromaattisesti.
 
Vuonna 1995 Carlos pääsi Chicagoon Bela Fleckin bändistä tutun Howard Levyn oppiin ja hioi omaa tyyliään. Tulosta kuultiin hänen seuraavana vuonna julkaisemallaan, live-levyllä "Just Your Fool". Hyvin alkanut yhteistyö kitaristivelho Kevin Breitin (mm.Cassandra Wilson, Norah Jones) kanssa jatkui loistavalla studiolevyllä "Big Boy" (1999). Albumilla Carlos muun muassa moduloi puoli sävelaskelta kerrallaan läpi kahdentoista sävellajin yhdellä c-duuriharpulla kappaleessa Robert Johnsonille omistetussa kappaleessa "Heaven's Where You'll Dwell". Carlosin viimeisin levytys on Sheepdog-yhtyeen kitaristi-laulajan Jim Bowskillin kanssa tehty duo-levytys. Kuubalaisen syntyperänsä mukana saatu rytminen ja melodinen kekseliäisyys ovat niitä Carlosin valtteja, jotka erottavat hänet vanhoja likkejä kelaavista rivimiehistä.
 
Down Home Kiven keikalla Carlos del Juncon taustakokoonpanossa nähdään maamme groove-tietoisinta roots-miehistöä.
 
Carlosin soitto on hyvin rouhevaa juurihoitoa, jossa on country-bluesille ominaista polyrytmisyyttä, New Orleans-rytmiikkaa, lattarisävyjä ja musiikillista ilottelua aina Sonny Boy Williamsonin riffeistä Beethovenin viulukonserttositaattiin.
 
Carlos del Junco laulu, huuliharppu
Tommi Laine kitarat
Ville Rauhala basso
Juppo Paavola rummut ja lyömäsoittimet

LilLaptop https://www.youtube.com/watch?v=yHh4eLkpYgI
Just your fool https://www.youtube.com/watch?v=kQp4cIvETXM
B Thing intro https://www.youtube.com/watch?v=E7VWbALgbZA
Facebook https://www.facebook.com/CarlosdelJuncoMusic/
Homepage http://www.carlosdeljunco.com/
 
Down Home Kivi - Be there or be square!
 
TERVETULOA!
LIPUT 20/18 € (BL-JÄSENET)
 
Ovet 20.00. Showtime n. 21.30, seinän takana olevan teatteriesityksen jälkeen! Kannattaa tulla ajoissa!
 
Ennakkolippuja voi perinteiseen tapaan varata yhdistyksen s-postilla blueslovers.info@gmail.com. Varatut liput pitää lunastaa viimeistään klo 20.30 mennessä Kiven lipunmyynnistä.
 
Uusien jäsenten ilmoittautumisen voi myös suorittaa osoitteessa www.blueslovers.org välilehdellä Info. Kyseisellä välilehdellä on tarkat toimintaohjeet, sekä lueteltuna jäsenedut.
 
---
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti