Muusikoiden.net
20.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Roots »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Klubiblues 2013 la 16.2.13 Klubi, Tampere
1
bluesmannen
23.01.2013 19:37:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BluesLovers ry:n sarjassa neljäs Klubiblues tapahtuma järjestetään perinteisesti Tampereen Tullikamarin Klubilla. Tämän vuoden teemana toimii suomalainen - myös suomenkielinen - lähestymistapa blues & rootsiin!
 
KLUBIBLUES 2013
 
lauantaina 16.2.2013. alkaen klo 19.00.
 
BluesQ
 
Wiley Cousins (U.S.A.) & Kingfish Willie
 
MaisteriT. & Lihan Tie
 
NikoAhvonen & Sax Machine
 
Liput 25/ 20 € (BL-jäsenet)
 
BluesQ
 
BluesQ on pirkanmaalainen roots-bändi, jonka musiikkimenu koostuu etupäässä omatekoisesta suomenkielisestä rhythm and bluesista. Lisämausteina käytetään hieman kantria, soulia ja rock and rollia. Myös lainakappaleet käsitellään samalla reseptillä.
 
Marko Vainiola: laulu ja kitara
Harri Perkiö: kitara ja taustalaulu
Raino Vesanen: huuliharppu ja laulu
Jari Linna: basso
Tuomo Ijäs: rummut
 
Wiley Cousins & Kingfish Willie
 
Wiley Cousins on Texasista Suomeen kotiutunut pitkän linjan muusikko ja soittanut mm. sellaisten artistien kuin B.B.King, Leon Russell, Johnny Winter, John Lee Hooker, Koko Taylor, jne. kanssa samoissa tilaisuuksissa, sekä keikkaillut mm. Stevie Ray Vaughanin Double Trouble -yhtyeen kera. Wiley on levyttänyt myös The Fabulous Thunderbirds, Bill Dogget ja Texas Tornadoes bändeissä soittavien muusikoiden kera.
Kingfish Willie on tamperelainen roots-rumpali, joka tunnetaan mm. yhtyeistä SupraFonics, Zydeco Superstars ja Jo' Buddy & The Uplifters. Kingfish Willie soittaa myös mm. Eero Raittisen kanssa.
Tehoduon keikalla kuullaan rhythm & bluesia, rockn rollia, bluesia, kantria, rockabillyä ja näiden kaikkien sekoitusta funkisti ja New Orleans -hengessä, perinteitä kunnioittaen. Setissä on covereita sekä Wileyn omia biisejä.
 
Wiley Cousins: laulu, kosketinsoittimet
Kingfish Willie: rummut, lyömäsoittimet
 
Maisteri T. & Lihan Tie
 
Maisteri T. & Lihan Tie on näyttelijä Teijo Elorannan (esim.Pirunpelto) v. 2006 perustama rivakkaa bluesia suomeksi esittävä bändi. Ohjelmisto koostuu pääosin käännöskappaleista. Alkuperäisartistien - ja bändien listassa toistuvat nimet Fabulous Thunderbirds (se vanha, jossa J. Vaughan ja K. Ferguson vielä ovat mukana), Hollywood Fats, Little Charlie & The Nightcats, William Clarke, Doug Jay ja Paul deLay jne.
Biisien kiitosta saaneet sanoitukset ovat Elorannan käsialaa. Tekstit pyörivät bluesin aidoissa aihemaailmoissa ja asia sanotaan pilke silmäkulmassa, tarvittaessa ärhäkästikin. Ennen kaikkea: aina tunteella. Uusi cd "Turpa Kii ja Tanssi" ilmestyi 9.12.2011
 
Teijo Eloranta: laulu/huuliharppu
Sammeli Palovaara: kitara
Heikki Laakso: basso
Juho Ranta: rummut

Niko Ahvonen & Sax Machine
 
Vuoden 2013 Klubibluesin pääesiintyjänä nähdään juurimusiikin monitaituri Niko Ahvonen. Vuonna 1965 syntynyt helsinkiläinen soul- ja rhythm'n'blues -laulaja ja -saksofonisti vaikutti 1980- ja1990-luvuilla mm. Sir Henrik's Hot Shots-yhtyeessä. Sittemmin bändi siirtyi jumpbluesista funkympaan 60-luvun soulbluesiin, nimi lyheni muotoon Hot Shots ja 90-luvun taitteessa vaihtui The Regalsiksi. Ahvosen soolouran voidaan katsoa alkaneen vuonna 1995 Veli-Matti Järvenpään Pitkä Hehku - levylle sanoittamasta ja säveltämästä kappaleesta Anneli.
 
Taustabändeistä kenties tunnetuimman, Cortina Jets -yhtyeen kanssa Ahvonen on keikkaillut vuodesta 1996 alkaen. Keväällä 1996 Cortina Jetsin kanssa julkaistu Poikaystävä- single sekä kesällä ilmestynyt Onnen ongintaa - kakkossingle valmistelivat Suomen kansaa radiosoiton kautta Painovoimaa vastaan -levyn julkaisuun samana syksynä ja loppu onkin historiaa..
 
Suomen eturivin fonistien, Sami Sippola, Masa Orpana ja Vesa Hyrskykari, muodostama voimakolmikko on Sax Machinen ydinryhmä. Kokoonpano ei ole juhlinut mittavilla kiertueilla, mutta ne harvat esiintymiset ovat sitten olleet sitäkin komeampia. Ensimmäisen kerran, silloin vielä nimeämätön porukka, astui lavalle BluesLoversien Tootin' and Stompin' - jameissa Yo-talolla joulukuussa 2008 ja musiikki iski kuin miljoona volttia. Sax Machine-nimi tuli mukaan marraskuussa 2010 vietettyjen huikeaakin huikeampien jamien myötä. Bändin muu kokoonpano on ajan myötä vaihdellut, mutta taso on pysynyt ehdottoman korkeatasoisena. Sax Machinessa on nähty muiden muassa Juho Hurskainen ja Pete Rinta-Opas saksofoneissa, trumpetisti Jykä Ahola, kitaristit Jonni Seppälä ja Tommi Laine ja rytmistä huolehtimassa basistit Ville Rauhala ja Masi Suutarla sekä rumpalit Down Home King III, Juppo Paavola ja Ville Lehtovaara. Suomalaista blues & rootsia hiukankaan tuntevalle nämä nimet kertovat kaiken tarvittavan. Klubiblues 2013- tapahtumassa toteutuu jälleen kerran täysin uniikki musiikkielämys, jota kukaan juurimusiikista potkua elämäänsä saava ei suin surminkaan jätä väliin. Laulamisen ohessa Niko tarttuu itsekin saksofoniin, joten tarjolla on sanalla sanoen herkullisen yltäkylläinen kattaus juurevaa meininkiä.
 
Niko Ahvonen: laulu, saksofoni
 
Sax Machine
Sami Sippola: saksofonit
Vesa Hyrskykari: saksofonit
Masa Orpana: saksofonit
Jonni Sidekick Seppälä: kitarat
Tommi Laine: basso
Ville Lehtovaara: rummut, lyömäsoittimet
 
TERVETULOA !!
 
Liput 25/20 € (BL-jäsenet).
 
Ovet 19.00 Showtime 20.00 Kannattaa tulla ajoissa !!
 
HUOM! Ennakkolippuja voi varata joko yhdistyksen s-postin - blueslovers.info@gmail.com - tai Facebook-ryhmän kautta (vaatii kirjautumisen). Varatut liput pitää lunastaa nimeä vastaan viimeistään klo 22.00 mennessä Klubin lipunmyynnistä. Paikan päällä voi myös ilmoittautua jäseneksi. Ensimmäisen jäsenalennuksen saa heti paikan päällä. Uusien jäsenten ilmoittautumisen voi suorittaa myös osoitteessa www.blueslovers.org välilehdellä Info. Ko.välilehdellä on tarkat toimintaohjeet, sekä lueteltuna jäsenedut.
 
bluesmannen
16.02.2013 11:47:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tänään tullikamarin Klubilla Suomi-bluesia oikein olan takaa! Alkaen klo 19.00. Tere tulemast!
 
19691970
21.02.2013 12:31:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blues-Finland.comin sivuilla raportti ja kuvia:
http://www.blues-finland.com/articles/klubiblues_2013_tampere.html
 
PIM
21.02.2013 14:00:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

19691970: Blues-Finland.comin sivuilla raportti ja kuvia:
http://www.blues-finland.com/articles/klubiblues_2013_tampere.html

 
Pakko yhtyä kriitikon mielipiteeseen. Välillä sitä ihan ihmettelee, että mihin sitä aina jotain puolivillaisia amerikaneläviä tarvitaan jos näin kovan kattauksen saa aikaan ihan kotimaisin voimin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti