Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Roots »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: JSP recordsin Roots-boxit
1
MadMatt
12.12.2012 20:14:40 (muokattu 12.12.2012 21:00:16)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JSP:n boxeja on ilmestynyt hurja määrä ja lisää näyttää tulevan kokoajan. Hinnat ovat etenkin ulkomaisissa nettikaupoissa tulleet kokoajan alaspäin ja monia laatikoita saa jo reilulla kymmenellä eurolla. Itse olen tykännyt JSP:n julkaisuista vaikka jotain soraääniä etenkin masterointien suhteen saa joistain arvosteluista välillä lukeakin. Vaikka boxit ovatkin halpoja lienee mielekästä tehdä ainoastaan sellaisia hankintoja joille soittimessa on oikeasti käyttöä. Kertokaa omia suosikeita ja suosituksia. Erityisesti various osaston paketteja on julkaistu viimeaikoina pilvin pimein. Hieman eksoottisemmat roots-tyylit kiinnostavat myös..
 
Tälläistä peruskattausta jo löytyy:
 
Big Joe Williams - and the Stars of Mississippi Blues
Blind Blake - All the Published Sides
Blind Boy Fuller - Remastered 1935-1938
Blind Boy Fuller - Vol 2
Blind Lemon Jefferson - The Complete Classic 94 Sides
Broonzy Big Bill - All The Classic Sides 1928-1937
Hooker John Lee -The Classic Early Years 1948 - 1951
Lightnin' Hopkins - All The Classics 1946-1951
Lightnin' Hopkins - Lightnin' Special Vol 2
Patton Charley - Complete Recordings 1929-34
Williamson Sonny Boy - Cool Cool Blues - The Classic Sides 1951-1954
Reinhardt Django - Classic Early Recordings in Chronological Order
Atkins Chet - Early Years 1946-1957
Various - Boogie Uproar-Texas Blues and R&B 1947-1954
Various - Jook Joint Blues
Various - New York Blues 1945-1956 Rub A Little Boogie
 
RJU
13.12.2012 12:23:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JSP:n bokseissa hinta/laatu -suhde on enemmän kuin kohdallaan.
 
Valkoista countrybluesia löytyy Worried Blues boksilta. Siinä on mm. Frank Hutchisonin kaikki julkaistut raidat. Yhtyekappaleet ovat old timeä ja varsin mukavaa sellaista.
 
Jimmie Rodgers Recordings 1927-33 sisältää kaikki Jimmien levytykset ja on varsin bluespitoinen. Sinällään Jimmien tuotanto on rootsmusan peruskiviä. Olihan hän ensimäinen supertähti, jonka levymyynti oli markkinoihin nähden huikea - suurempi kuin esim. Michael Jacsonin.
 
Appalchian stomp down pitää sisällän old timea.
 
Paramount olde time recordings löytyy myös ja on mainio kokoelma varhaista countrya.
 
Cliff Carlisle ja vol 2 löytyvät. Hieman Jimmie Rodgersin tyyppinen laulaja ja lauluntekijä. Cliff oli pätevä slidesoittaja resonaattorilla. Levytti tiemmä ensimmäisenä vanhan marssimusiikkiteeman sanoitettuna You'll miss me when I'm gone, joka paremmin tunnetaan Elviksen Just because versiona. Useat Robert Johnsonin Phonograph bluesissa olevat kaksimieliset metaforat löytyvät myös viisi kukautta aiemmin Carlislen levyttämältä Nasty swing kappaleelta.
 
Charlie Poole oli varsinainen raikulipoika siinä missä Doc Boggskin. Charlie vain eli nopean elämän ja eli kuten lauloi sekä soitti, kun Doc rauhoittui ja eli pitkän elämän. Charlien boksi löytyy hyllystä. Varhaista old timea ja rapsakoita tarinoita. Jos Lännen Jukka kolahti, ollaan oikeilla lähteillä.
 
Early Country Radio boksi on mainio kattaus. Pari levyä Carter Familya ja pari levyä Charlie Monroe & Kentucky Pardnersia. Jälkimmäisistä voi tsekkailla ja miettiä kumpi Monroen veljeksistä loi bluegrassin.
 
Bill Monroen All the classic rleases 1937-49 ja B.M. and his Bluegrass Boys 1950-50 löytyvät myös. Bluegrassin isäksi kutsutun Bill Monroen old time duetot veljensä Charlien kanssa ja kehitys siitä bluegrassin kuninkaaksi aina rock and rollin vaikutukseen asti.
 
JSP:n boksit taitavat olla tällä hetkellä helpoin ja halvin sekä paras tapa tutustua myös countryn varhaistaipaleeseen sekä mustan ja valkoisen musan rajan häilyvyyteen 1920- ja 1930-luvuilla, kun populaarimusiikki oli vasta syntyvaiheessaan. Monta tunnettujen kappaleiden originaalia esitystä näiltä löytyy ja varhaisia versioita tai muunnelmia ikivihreistä teemoista.
 
Juu monta jo MaddMattin mainitsemaa bluesboksiakin löytyy. Blind Blakelta on löytynyt tuon boksin julkaisun jälkeen vielä pari levyä eli se ei ole enään compelete boksi. Mainio kooste se silti on yhdestä kaikkien aikojen ehkä parhaalta sormipikkaajalta.
 
harpist
14.12.2012 03:53:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin äkkiseltään - yön hämyinä tunteina - listaasi vilkaistessa tulee ensimmäiseksi mieleen suositella hankkimaan "jatko-osat" : Various - Jook Joint Blues - boxille.

Näistä jatkumoista kakkos osa on valitettavasti vain tupla cd - mutta yhtä lailla täyttä kauraa : Crazy With The Blues - Juke Joint Blues 2

Kolmonen onkin jo taas varsinainen boxi : Electric Downhome Blues Gems - Juke Joints 3 (4CDS)

 
Boxien hankinnasta .....

JSP:llä on tosiaan aika ajoin kamppanijoita - jolloin Boxien hinnat "romahtavat" hetkeksi tukkureille.

Tämä näkyy nettikaupoissa - mutta valitettavasti paikalliset jälleenmyyjät eivät näihin tarjouksiin ehdi reakoimaan.

Itse olen hommannut kiinnostavia JSP:n boxeja Anttilan tilauspalvelun kautta.

Palvelussa tiskillä oleva "läppäri" on yhteydessä hollantilaiseen tukkuriin - jonka sivuilta pääsee myyjän kanssa selaamaan tarjonnan.

Varsin suureksi paisuvat postikulut jäävät kokonaan pois - ja tekstiviestinä tulee ilmoitus - milloin tilaus on noudettavissa levyosaston tiskiltä.

Tällainen palvelu löytyy ainakin täältä Åborgialandiasta - muualla sellaisen olemassaoloon en ole kiinnittänyt huomiota.
 
" Soittaa tunteella - tarvittaessa vähemmän " ....... soittotaitoa sekin.
MadMatt
14.12.2012 06:41:43 (muokattu 14.12.2012 06:45:05)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuo Jook Joint jatkot voisi tosiaan hommata. Tuosta kolmos-osasta ei mulla ollut edes tietoa. Tuoreahko Bo Carter & The Mississippi Sheiks loota vaikuttaa myös erittäin asialliselta.
Täytynee tutkia noita RJU:n mainitsemia ja itselleni hieman vieraampia roots pläjäyksiä paremmalla ajalla vähän lisää...
 
Mitä ostamiseen tulee niin ainakin play.comista irtoaa laatikkoa halvalla ja mikä parasta postikulut sisältyvät hintoihin. Tälläkin hetkellä esim. Blind Boy Fulleria, Sonny Boy Williamsonia ja Lightnin' Hopkinsia hintaan 12.72 euroa.
 
RJU
14.12.2012 13:29:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jäi eilen mainitsematta Lonnie Johnsonin A Life in Music Selected Sides 1925-1953 boksi, joka on hieno läpileikkaus mestarikitaristin monipuoliseen uraan.
 
When the Levee Breaks - Missisippi blues rare cuts 1926-41 on mainio myös.
 
Britannian Ebayssa on ajoittain jopa 5_ tietämillä olevia bokseja tarjouksessa. Joskus takavuosina JSP lähetti 20€ setelin sisältävän kirjeen vastapostissa boksin, mutta viimeksi kun sieltä kysyin, ei moinen käynyt.
 
Amazonilla on välillä myös erittäin edullisia tarjouksia JSP bokseista. Asiasta käytiin muutamia vuosia sitten keskusteluakin jopa Billboardissa. Tuolloin kysyin JSP:ltä, miten on mahdollista, että heidän tuotteita kannattaa tilata jenkkien amazonista ennemmin kuin heiltä itseltää eivätkä he ymmärtäneen hinnoittelua vastauspostissa. Ihmeellistä on halpojen roots boksien hinnanmuodostus.
 
doktorkoo
17.12.2012 10:04:29
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

harpist:

JSP:llä on tosiaan aika ajoin kamppanijoita - jolloin Boxien hinnat "romahtavat" hetkeksi tukkureille.

Tämä näkyy nettikaupoissa - mutta valitettavasti paikalliset jälleenmyyjät eivät näihin tarjouksiin ehdi reakoimaan.

Itse olen hommannut kiinnostavia JSP:n boxeja Anttilan tilauspalvelun kautta.

 
Mihin hintaan Anttila sitten myy noita?
 
1. osa on esim LevykauppaX:ssä 14,95 eur
2. osa löytyy Goofinilta, 13 eur
 
Minä en bussilla aja. Minä olen minä! -Frank http://www.myspace.com/themisbeats
harpist
19.12.2012 00:50:56 (muokattu 19.12.2012 00:52:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

doktorkoo: Mihin hintaan Anttila sitten myy noita?
 
1. osa on esim LevykauppaX:ssä 14,95 eur
2. osa löytyy Goofinilta, 13 eur

 
Viimeksi kun "tukkuripläjäys" oli päällä - tuoreimpia julkaisuja lukuunottamatta - hinnat olivat ~ 12€.
 
Muulloin boxien hinnat noudattelevat samaa hintaluokkaa kuin esim. Red Lickistä tilattuna - mutta ilman postikuluja.
 
Hae hakusanalla JSP ... http://www.redlick.com/search.php
 
" Soittaa tunteella - tarvittaessa vähemmän " ....... soittotaitoa sekin.
belarusman
20.12.2012 07:59:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tuli ostettua se ABC of the Blues -boxi ja siinä riittääkin tutkittavaa yli 50 cd:n edestä...hinta/laatusuhde oli siinä kohdillaan!
 
Crossroads calling...
MadMatt
20.12.2012 12:11:00 (muokattu 20.12.2012 12:23:18)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RJU: Jäi eilen mainitsematta Lonnie Johnsonin A Life in Music Selected Sides 1925-1953 boksi, joka on hieno läpileikkaus mestarikitaristin monipuoliseen uraan.
 
Lonnie Johnson on alltime suosikeitani ja yksi ensimmäisiä ns. vanhemman polven artisteja joihin aikoinaan tutustuin. Hyllystä löytyy kuitenkin (monien irtolevyjen lisäksi ) Properin 4cd:n The Original Guitar Wizard boxi jossa on juuri tuon saman aikakauden tuotoksia. Jos oikeen halvalla tulee vastaan niin ehkä sitten...
 
Eri kaupunkien mukaan nimetyt blues-boksit, Memphis, New Orleans, Atlanta etc. vaikuttavat mielenkiintoisilta ja taitavat mennä hankintaan heti kun hinnat sattuvat kohdilleen.
 
harpist
17.01.2013 22:18:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MadMatt: Eri kaupunkien mukaan nimetyt blues-boksit, Memphis, New Orleans, Atlanta etc. vaikuttavat mielenkiintoisilta ja taitavat mennä hankintaan heti kun hinnat sattuvat kohdilleen.
 
Tarkoittanet ilmeisesti tätä settiä ?
 
http://www.fantasticvoyagemusic.com/?s=Let+Me+Tell+You+About+The+Blues
 
Tätähän sarjaa oli jossain vaiheessa myynnissä Anttilassa - ei tosin kaikkia boxeja.
 
Tampereella sijaitseva "Aikakone" levymyymälä / divari hommasi mulle tästä satsista kaikki Anttilan tarjonnasta uupumaan jääneet boxit - ja todella edullisesti. Kysäiseppä sieltä - mukava heppu - ja hoitaa tilaukset aina ensiluokkaisesti loppuun.
 

 
Vai tarkoittanetko sittenkin jotain muuta kaupunkien mukaan nimettyä sarjaa ?
 
" Soittaa tunteella - tarvittaessa vähemmän " ....... soittotaitoa sekin.
MadMatt
17.01.2013 22:58:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

harpist:
Vai tarkoittanetko sittenkin jotain muuta kaupunkien mukaan nimettyä sarjaa ?

 
Tarkoitin nimenomaan JSP:n julkaisuja eli siis näitä...
 
http://www.amazon.com/Memphis-Blues … rtists/dp/B000GPIBR8/ref=pd_sim_m_4
http://www.amazon.com/Detroit-Blues … tists/dp/B00067FLQA/ref=pd_sim_m_10
http://www.amazon.com/Chicago-Just- … 8-1954/dp/B0007NH27O/ref=pd_sim_m_5
http://www.amazon.com/Atlanta-Blues … tists/dp/B0009XPB0W/ref=pd_sim_m_26
etc...
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti