Muusikoiden.net
22.06.2018
 

Roots »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ghetto Blues -illat jatkuvat!
1
McCulloch
17.01.2011 22:02:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GHETTOBLUES-KLUBI-ILLAT JATKUVAT MYÖS KEVÄÄLLÄ 2011
Suuren suosion saaneet Ghettoblues-klubi-illat jatkuvat Juttutuvan kodikkaassa ja helposti lähestyttävässä interiöörissä myös keväällä 2011. Samalla käynnistyy klubin viides toimintavuosi. Juttutupa on Helsingin vanhin oluttupa, jossa on ollut rentoa meininkiä jo vuodesta 1908. Tämä miljöö, blues ja muu juurimusiikki sopivat yhteen mitä parhaiten. Uutuutena tarjoilemme Ghettobilly-otsakkeella myös rocknrollia ja rockabillyä, löytyyhän maastamme tälläkin sektorilla alan huippuosaamista myös yleismaailmallisesti asiaa tarkasteltuna, myhäilee klubi-isäntä Esa Kuloniemi tyytyväisenä ja korostaa että kaikkiin Ghettoblues- ja -Ghettobillytilaisuuksiin on edelleenkin vapaa pääsy ja soitto soi aina kello 21:00.
 
LA 01.01. TORTILLA FLAT
LA 15.01. L.R. PHOENIX & MR. MO HELL (UK/FIN)
 
LA 05.02. Ghettobilly: WHISTLE BAIT
LA 19.02. MICKE & LEFTY feat. CHEF
 
LA 05.03. Ghettobilly: LESTER PEABODY QUARTET
LA 19.03. HI-HORSE
 
LA 16.04. COSMO JONES BEAT MACHINE
LA 30.04. HONEY B. & T-BONES
 
LA 14.05. DR. HELANDER TRIUMVIRATE
 

 
GHETTOBLUES- JA GHETTOBILLY -KLUBIT JUTTUTUVASSA KEVÄÄLLÄ 2011:
 
LA 01.01.TORTILLA FLAT
30-vuotisjuhlaansa viettävä Tortilla Flat luottaa alkuperäiseen linjaansa, turhia kuvia kumartamattomaan ja ronskisti rokkaavaan bluesiin. Nykyisin peruskolmikkoa Kari "Good Rockin'" Kempas, Mikko " Smokey" Suhonen ja Honey Aaltonen täydentää basisti Jussi "Long John" Rantapuro.
Tortilla Flatin ohjelmisto perustuu pääosin yhtyeen omaan tuotantoon, joskin mukaan mahtuu myös nippu lainakappaleita vanhoilta bluesmestareilta. Vaikutteita on ammennettu bluesin pitkästä historiasta, mutta kun sekaan heitetään ämpärillinen perinteistä rock'n'rollia ja mausteeksi lusikallinen soulia, syntyy Tortilla Flatin oma tukeva musiikillinen keitos.
Tortilla Flatin keikat ovat aina tapahtumia, sillä bändin motto on ollut alusta asti se että sekä bändi että ennen muuta yleisö viihtyvät. Tortilla Flatin keikka on siis mitä mainoin tapa aloittaa uusi vuosi!
 
-_Good Rockin Kempas, huuliharppu ja laulu
-_Honey Aaltonen, rummut ja laulu
-_Smokey Suhonen, kitara
-_Long John Rantapuro, basso
 
LA 15.01. L.R. PHOENIX & MR. MO HELL (UK/FIN)
LR Phoenix & Mr. Mo Hell tarjoilee metsäläis- ja juottolabluesia Pohjois-Mississippin Hill Countryn pohjalta maustettuna Suomen Pohjois-Karjalan järviseudun aromeilla. Parivaljakon uusi levy Jumper on The Line on soundillinen täysosuma ja vie duon maamme Fat Possum ja The Black Keys -henkisten alt. blues-kokoonpanojen terävimpään kärkeen.
Brittiläissyntyinen, mutta Joensuun takametsiin asettunut kitaristi-laulaja-huuliharpisti Leighton Phoenix on toteuttanut yhdessä rumpali Mika Mo Hell Vauhkosen kanssa ilkeän kuuloista konseptiaan jo viitisen vuotta. Tunnustusta on saatu ulkomaita myöten eikä ihme, sillä kundeilla on homma hallussa.
Laulan asioista jotka tunnen naisista, viskistä ja yksinäisyydestä, kertoo L.R. Phoenix. Olet yksin, joten ryyppäät omaksi seuraksesi. Jonain päivänä sinua onnistaa ja löydät naisen, mutta sitten hänkin antaa sinulle aihetta dokaamiseen. Ennen pitkää nainen häipyy ja sinä palaat juomaan itseksesi. Se sama oravanpyörä jatkuu kunnes olet montussa. Huono viski on kuin huono vaimo jos päästät sen niskan päälle elämäsi tuhoutuu.
 
-_L.R. Phoenix, kitara & laulu
-_Mr. Mo Hell, rummut
 
LA 05.02. WHISTLE BAIT
Whistle Bait on haminalais-helsinkiläinen rockabilly- ja rocknroll -yhtye, jonka johtohahmo on nykyisin myös Agentsin solistina toimiva laulaja-lauluntekijä Vesa Haaja. Whistle Bait on juurimusiikin monipuolinen sulatusuuni ja keikkajyrä. Jo vuonna 1984 Haminassa perustettu Whistle Bait on kuin hyvä konjakki, joka paranee vanhetessaan. Ikää bändillä on jo lähes neljännesvuosisata ja taivallettu matka kuuluu musiikissa ominaisuutena, jota voisi kuvata vaikka määreillä yhteenhitsautunut, stamina, rautaisuus.Whistle Baitin musiikki saa pohjansa 50-60-lukujen taitteen amerikkalaisesta roots-perinteestä. Whistle Bait on vuosien aikana ollut ahkera keikkailija ja kiertänyt Suomen kaikkien kolkkien lisäksi myös mm. Ruotsia, Norjaa, Tanskaa, Hollantia, Saksaa ja vieraillut myös USAssa ja Bosniassa. Japanissa yhtyeellä on ollut 80-luvulta saakka vankka kannatus.Yhtye on myös tehnyt runsaasti yhteistyötä sekä ulkomaisten että kotimaisten 50-60-lukujen artistien kanssa sekä tehnyt vuosittain jopa palkitun kiertueen esittäen Elviksen 1960-luvun elokuvamateriaalia.
-_Vesa Haaja, laulu ja kitara
-_Juho Hurskainen, saksofoni ja taustalaulu
-_Lasse Sirkko, basso ja taustalaulu
-_Vesa Tynkkynen kitara
-_Juha Tynkkynen rummut
-_Kim Drockila piano ja taustalaulu
 
LA 19.02. MICKE & LEFTY feat. CHEF
Pohjalais-pääkaupunkiseutulainen Micke & Lefty feat. Chef johdattaa kuulijansa Havaijilta Mississippin rämeiden kautta puuvillapelloille, preerioilta kirkkoon ja kapakkaan eräänlaisen
Amerikannirvanaan!
Laulua rumpuja, huuliharppua ja kitaraa hoitelevan Micke Björklöfin, laulaja, kitaristi, huuliharpisti Ville Lefty Leppäsen sekä basisti-laulaja Miikka Chef Kivimäen muodostama trio
on julkaissut vastikään uuden albumin nimeltä Up The Wall. Vuosien saatossa tiukaksi hitsautuneen trion valtteja ovat paitsi peräti kolme vaihtuvaa laulusolistia ja tässä skenessä varsin harvinainen stemmalaulu, myös, myös ykköskitaristin vakanssia suvereenisti hoitelevan Ville Lefty Leppäsen maailmanluokan slidekitarointi.
Micke & Lefty feat. Chef valittiin edustamaan Suomea vuotuisessa European Blues Challenge kilpailussa, jonka avauskisa järjestetään maaliskuussa 2011 Berliinissä. Palkintona kilpailussa on esiintymisiä Euroopan johtavilla bluesfestivaaleilla.
Suomen edustajan valintaprosessina oli sähköpostitse suoritettu äänestys, johon osallistui kymmenen kotimaista bluesalan vaikuttajaa (etupäässä yhdistyksiä), joista useimmat ovat samalla tapahtumajärjestäjiä.
Juttutuvassa on siis mahdollista tsempata kansainvälisen läpimurtonsa kynnyksellä olevaa Suomibluesin nimeä!
 
-_Micke Björklöf, rummut, kitara, huuliharppu ja laulu
-_Ville Lefty Leppänen, slide- , lapsteel- & tavallinen kitara, ukulele & huuliharppu ja laulu
-_Miikka Chef Kivimäki, basso ja laulu
 
LA 05.03. Ghettobilly: LESTER PEABODY QUARTET
Virtuoosikitaristi Jussi Huhtakangas tunnetaan yleismaailmallisesti taiteilijanimellä Lester Peabody. Hän on tehnyt sooloalbumeita ja kiertänyt maailmaa konsertoimassa Yhdysvaltoja ja Japania myöten. Oman kvartettinsa kanssa hän toteuttaa monipuolista swingin, bluesin, rhythm & bluesin ja rocknrollin risteytystä josta ei groovea puutu.
-_Jussi Huhtakangas, kitara
-_Juho Hurskainen, saksofoni
-_Lasse Sirkko, kontrabasso
-_Jupe Litmanen, rummut
 
LA 19.03. HI-HORSE
Helsinkiläinen Hi-Horse teki omasta pilvilinnastaan konkreettisen kun yhtyeen debyyttialbumi Concrete Clouds ilmestyi lokakuussa 2010. Ultramelodinen, rytmikoukukas ja rahtusen psykedeliaa ja sinisiä sävyjä musiikkiinsa sekoittava Hi-Horse osaa asiansa, sillä sinänsä paljon käytetyistä aineksista bändi on onnistunut luomaan raikkaan, monipuolisen ja täysin omannäköisensä levyn.
Jani Kämppi ja Karin Creutz perustivat Hi-Horsen (Horse-nimisenä) vuonna 2007. Hi-Horsen valttina on kaksi vokalistia: basson varressa ilakoiva Karin ja sähkökitaran sielun syövereissä seikkaileva Jani. Bändissä on sen historian aikana soittanut moni rumpali, mutta nyt rytmintakojan pallille on pysyvästi asettunut Pexi Parviainen. Hi- Horsen keikkavarmuus ja soittamisen riemu pitää yleisön naaman virneessä ja jalat tanssilattialla.
Ennen debyyttilevynsä julkaisua bändi on julkaissut kaksi loppuunmyytyä EP:tä Straight From The Mouth.. (2008) ja Devil In Disguise (2009). Concrete Clouds valmistui bändin tuottamana Pop-studiossa vuoden 2010 aikana. Albumilla vierailevat muun muassa Jon Fuller (Helmet) ja Esa Kuloniemi (Honey B. & The T-Bones).
 
-_Karin Creutz laulu, basso
-_Jani Kämppi laulu, kitara
-_Pexi Parviainen rummut

LA 16.04. COSMO JONES BEAT MACHINE
Cosmo Jones Beat Machine perustettiin alun perin Varpaisjärven (engl. Toelake) delta-alueella. Sen keskushahmo on karismaattinen, jerrykanisterista rakennettua kitaraa soittava solisti Pharaoh Pirttikangas. Bändi herättänyt toistakymmentä vuotta kestäneellä taipaleellaan huomiota niin koti- kuin ulkomaillakin. Cosmo Jones Beat Machine on hämmentävä yhdistelmä äärimmäisen juurevaa bluesia ja suomalaista pystymetsä-hulluutta ja se musiikki on hyvällä tavalla vinksahtanutta sekä todella kierosti groovaavaa. Tunnelmat vaihtelevat afrikkalaisesta polyrytmiikasta pysähtyneeseen blues-kieroiluun ja toisaalta tanssilattiaa sekoittavaan hullunmyllyyn.
Useita albumeita tehnyt bändi elää tällä hetkellä väkevintä luomisvaihettaan.
 
-_Pekka Pirttikangas, laulu & kitara
-_Marko Lukkarinen, kitara
-_Pentti Dassum, basso
-_Otto Eskelinen, alttosaksofoni
-_JP Hautalampi- rummut
 
LA 30.04. HONEY B. & T-BONES
Vappuaaton juhlinta on hyvä potkaista käyntiin Honey B. & T-Bonesin esiintymisellä Juttutuvan Ghetto Blues -klubissa, jossa bändi esittelee uunituoreen, huhtikuussa ilmestyvän Walking Witness -albuminsa materiaalia. Nykyisin kvartettimuotoisena operoiva bändi ei tarjoile simaa vaan väkevän cocktailin, jossa 1960-luvun San Franciscon psykedelia kohtaa Mississippi-bluesin polyrytmisissä tunnelmissa. Aija Honey B Puurtisen paksut bassolinjat, Jaska Lukkarisen funkysti rullaava rumputyö yhdessä uuden jäsenen Mamba Assefan perkussio-ilotulituksen kanssa muuraavat talon, jossa Bluesministeri Kuloniemen slide ei ota vankeja. Herkun kruunaa tohtori Aija Puurtisen Memphis Minnien atomiaikaan päivittävä laulu.
 
-_Aija Honey B. Puurtinen, basso ja laulu
-_Esa Bluesministeri Kuloniemi, kitara ja laulu
-_Jaska Lukkarinen, rummut ja laulu
-_Mamba Assefa, perkussiot ja laulu
 
LA 14.05. DR. HELANDER TRIUMVIRATE
Kun Ilkka Helander parikymmentä vuotta sitten lämmitteli vanhaa bluesuraansa uusiin
ulottuvuuksiin, tapahtui se triokokoonpanon merkeissä niinkin järisyttävän omaperäisellä
nimellä kuin Ilkka Helander Blues Band. Sittemmin Ilkan kokoonpanot ovat kasvaneet ja
ammattilaistuneet ja esiintyneet lukuisilla levytyksillä ja muilla areenoilla. Ghetto Bluesin
toukokuun illassa nähdään miehen paluu triokokoonpanoon. Dr. Helander Triumviraten
muodostavat kitaristi-vokalisti Dr. Helanderin lisäksi hänen joukoissaan aiemminkin
matkan varrella vaikuttaneet basisti Pete Loikala ja rumpali Topi Kurki. Triokokoonpano on
uskomattoman hieno kokemus, joskin myös vaativa. Soitto pomminvarman komppiryhmän kanssa
vapauttaa ja auttaa saavuttamaan uusia ulottuvuuksia, kertoo Ilkka. Luvassa on
paitsi perinteistä Dr. Helander -materiaalia, myös aivan uutta tavaraa!
 
-_Dr. Helander, kitara ja laulu
-_Pete Loikala, basso
-_Topi Kurki, rummut
 
Ravintola Juttutupa, Säästöpankinranta 6, Helsinki (Hakaniemi).
Kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy. www.juttutupa.com
 
Mr.Crest
18.01.2011 19:55:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taas harmittaa kun ei ikä riitä :).
 
McCulloch
25.01.2011 20:20:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Järjestetään sulle toisaalle Helsinkiin huhtikuun alussa kahden konsertin pläjäys, jonne ikäsi taatusti riittää!
 
http://www.savoyteatteri.fi/Enrolme … ey=C5F65AB018434CA839901A0EC8F1D8AE
 
http://www.savoyteatteri.fi/Enrolme … ey=493544FC2E985B125511DC5AD655FEDC
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti