Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Roots »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: BluesLovers KLUBIBLUES 2011 Tullikamarin Klubi Tampere 18.2.11
1
bluesmannen
12.01.2011 11:42:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

BluesLovers ylpeänä esittää
 
KLUBIBLUES 2011
 
pe 18.2.2011 Tullikamarin Klubi, Tampere
 
Klubin aulassa valokuvaaja/Aamulehden blogistikko Jyrki Kallion valokuvanäyttely Juurimehua 2.
 
National 37 klo 21.00
 
Doobie Twisters Roomful of Doobies klo 22.00
featuring Masa Orpana & Vesa Hyrskykari
 
BluesLovers Rhythm & Blues Revue klo 23.00
 
Marjo Leinonen, Satu Pohja & Maria Joutsi
with Jo Buddy & The BluesLovers Houseband
and Horny Horns
 
Liput 20/17 € jäsenet, ennakko Tiketti
 
Ovet klo 20.00
 
National 37
 
Tämän maagisen duon (perustettu v.2004) ukot liikkuvat musiikillisesti vaivattoman tyylikkäästi Robert Johnsonista Johnny Hortoniin.
Jukan taustat ovat -85 perustetussa Houserockin Fenders-yhtyeessä, joka toimi aktiivisesti 90-luvun alkuvuosille. HRF oli mukana myös SAMYN -93 julkaisemalla More Living Finnish Blues-albumilla. Toinen Jukan yhtyeistä oli 90-luvun puolivälin aikoihin perustettu J.Lehto BluesBand, joka toimi aktiivisesti vuoteen 2002. Tämän hetken virityksistä voidaan mainita James Ginger and The Bluesheads. Jukan ehkä tärkein harpistiesikuva on Little Walter, mutta myöhemmin mukaan on tullut myös vaikutteita Big Walter Hortonilta, eikä myöskään sovi unohtaa kotimaista harpisti-ässää Pepe Ahlqvistia, jonka kuuleminen 80-luvun alussa laukaisi Jukan soittoharrastuksen.
Jyrkin juuret ovat 70-luvun lopulta ja koko 80-luvun kotkalaisissa roots- bändeissä Red Hot Combo ja Crackerjacks, joista viimeksi mainittu levytti mm. singlen Worried Bout You Baby Mika Myyryläiselle. Kitaristeista Jyrkin listan kärjessä ovat Jimmie Vaughan ja James Burton. Eniten Jyrki sanoo kuitenkin fanittavansa kitaraa, ei kitaristeja.
 
Jukka Lehto laulu ja huuliharppu
Jyrki Komppa kitara
 
Doobie Twisters Roomful of Doobies
featuring Masa Orpana & Vesa Hyrskykari
 
Little Bit of Blues, Little Bit of Rock 'n' Roll! Tamperelaisen Doobie Twistersin blues-pohjainen svengi tuli alan harrastajille tutuksi jo 1980-luvulla. Lahden Chicagosta Tampereen Austiniin muuttaneet Rissasen veljekset Jarmo (kitara, huuliharppu ja laulu) ja Aarno (basso) olivat aiemmin kiertäneet keikoilla muun muassa perustamiensa The Road - sekä Full House -bändien kanssa.
Ensimmäisen albuminsa Doobie Twisters sai markkinoille vuonna 1991. Rocket Pocket -nimeä kantanut pitkäsoitto esitteli yhtyeen tyylikirjon laidasta laitaan. Toistaiseksi tuorein DT-äänite on 1990-luvun puolivälissä julkaistu Black Or White. Ensi syksynä ilmestyvä cd on parhaillaan työn alla.
Mielenkiintoisen sivujuonteen bändin tarinaan toi Austinin South-By-Southwest-tapahtumassa soitellessa treffattu nuori mustaihoinen luonnonlahjakkuus Big Woody Garrett. Sielukkaalle laulajalle ehdotettiin Suomen-reissua, ja kaikkien yllätykseksi homma toteutui. Garrettin kanssa twistarit heittivät neljä hulvatonta, menestyksekästä Suomen rundia, joista useimmat sisälsivät loppuunmyytyjä keikkoja. Woodyn kanssa tehtiin myös kaksi loistavaa yhteislevyä. 90-luvulla DT teki edellä mainitun parin viikon Austin, Texas-kiertueen lisäksi myös vuonna -97 kolmen viikon kiertueen Kanadan Torontossa. Keikkakiertueita tehtiin myös Ruotsissa sekä Virossa ja siinä ohessa keikkailtiin myös moneen kertaan pitkin poikin Suomenmaata.
Ennen vuosituhannen vaihdetta ryhmään liittyi taiturimainen kosketinsoittaja Heidi Perelló (ex - One O'Clock Humph). Nykykokoonpanoon kuuluvat Rissasten ja Perellon ohella kitaristi Jyrki Lariniemi (ex - Houserockin' Fenders, One O Clock Humph) ja rumpali Pekka Itkonen(ex - Nääsvillen veljekset).
 
Jarmo Rissanen laulu, kitarat
Jyrki Lariniemi - kitarat
Heidi Perelló kosketinsoittimet, laulu
Aarno Rissanen basso
Pekka Itkonen rummut, lyömäsoittimet
Horny Horns:
Masa Orpana saksofonit
Vesa Hyrskykari - saksofonit
www.doobietwisters.org
 
ONCE IN A LIFETIME! Tätä tilaisuutta ei voi missata!
 
BluesLovers ylpeänä esittää erityisprojektin
 
BluesLovers Rhythm & Blues Revue:
Marjo Leinonen, Satu Pohja & Maria Joutsi
featuring Jo Buddy & The BluesLovers Houseband
 
Marjo Leinonen
 
Ms. Mojo risin Balls, Marjo Leino & Viranomaiset, yhteistyökuviot mm. Eternal Erectionin, Pedro Hietanen & Heavy Gentlemenin, Agentsin, naispääosa Mika Kaurismäen elokuvassa: Zombie ja kummitusjuna jne. Kaikkihan todellakin tuntevat Marjon, tämän Suomen Janis Joplinin".
 
Satu Pohja
 
Vahvaääninen, Suomen ylimpään naislaulajakaartiin kuuluva Satu Pohja on ollut mukana monenlaisissa projekteissa, tehden yhteistyö- ja muita projekteja seuraavien tahojen kanssa mm. Them Heavy People, One O`Clock Humph, Doobie Twisters, Eve, Remotors, Remington, Popeda, Kikka, Mojo Hoop, Screamin Thunders etc.
Satu Pohja & Remington: http://www.youtube.com/watch?v=IBSutmi7XdI
 
Maria Joutsi
 
Laulaja isolla L:llä! Ote blogistikko-kuvaajamme Jyrki Kallion Aamulehden blogista: Illan ehdoton tähti oli kuitenkin Maria, laulaja luojan armosta. Teknisesti täydellistä ja sielua hyväilevää laulua ei koskaan kuule liikaa ja sitä oli tarjolla sydämen täydeltä, kun tämä nuori nainen näytti miten mustaan musiikkiin uppoudutaan ja sitä esitetään niin, ettei pahimmallakaan puristilla voi olla poikkipuolista sanaa sanottavanaan. Jos laulaja jo näin nuorena on tällä tasolla, niin voi vain ihmetellä, mihin hän yltää, jos vain jaksaa jatkaa uraansa.
 
Jo Buddy & BluesLovers Houseband
with Horny Horns
 
Monessa marinadissa muhinut ja jo eläväksi legendaksi muodostunut BluesLovers Houseband kapellimestarinaan oma paikallissankarimme Jo Buddy on erehtymättömän tyylitajun mestarijoukkio, joka säestää tässä erikoisprojektissa Suomen johtavia Rhythm & Blues-leidejä. BluesLovers Houseband on tullut tutuksi yli 20:stä teemoitetusta jamitilaisuudesta ja sen johtohahmona on Tommi Laine, monipuolinen kitaristi ja bändin musiikillinen selkäranka. Muita jäseniä ovat Masi Suutarla, kontrabasso, sekä Jo Buddyn luottorumpali Tyko Down Home King III Haapala, rummut ja lyömäsoittimet.
 
Marjo Leinonen laulu
Satu Pohja laulu
Maria Joutsi laulu
Jo Buddy kitarat, piano, laulu
Tommi Laine kitarat
Masi Suutarla basso
Tyko Haapala rummut, lyömäsoittimet
Masa Orpana saksofonit
Vesa Hyrskykari - saksofonit
 
www.blueslovers.org
 
bluesmannen
17.02.2011 08:06:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tampereen Blues & Roots-viikko jatkuu ...
 
Jyrki Kallion Aamulehdenblogi aiheesta
http://aamulehdenblogit.ning.com/pr … blogs/bluesin-juhlaa-tampereella-17
 
bluesmannen
22.02.2011 08:23:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jyrki Kallion Aamulehden blogi Klubiblues 2011-tapahtumasta:
http://aamulehdenblogit.ning.com/pr … iles/blogs/klubiblues-2011-klubilla
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti