Muusikoiden.net
27.05.2018
Musamaailma | Muutimme Kruununhakaan! 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Teosto ajamassa Poptoria konkkaan
1 2 3 4
Juissit
19.04.2004 16:07:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, tiedän että tää kuuluisi toiselle palstalle, joo, ja tiedän että monikaan ei pidä Poptorista.. mutta tässä ollaan mielestäni aikas tärkeiden asioiden kanssa tekemisissä.
 
Lukekaapa mitä Puumalainen tiedottaa sivuillaan www.poptori.fi/teosto
 
Mikäli puumalaisen puheista edes puolet on totta, teoston toiminta on törkeätä.
 
SiwamieS
19.04.2004 17:12:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teosto sucks big time.
 
There's too much caffeine in your blood stream and a lack of real spice in your life..
N_Bates
19.04.2004 19:07:52
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mistä tossa jutussa nyt oikeasti on kyse? Oon koittanut saada selville, mutta ton äijän teksti on niin onnetonta ettei siinä oo mitään järkeä. Viljelee vaan jotain lakastuneita kielikukkasia ympäriinsä tajuamatta ees mitä ne tarkottaa. Poptorin legendaarinen iskulausehan on: "Musiikki on visuaalinen elämys." mitä vit....! Seuraako levyn mukana LSD-lappuja, vai viitataanko lausahduksella kenties kansilehden kuvaan?
 
Teoston dissaaminen on nykyisin ääritrendikästä, joten kai munkin sitten pitää yhtyä rintamaan. Kieltämättä kyseisen puljun toiminta on joissain tapauksessa hieman outoa, mutta pohjimmiltaanhan kyseessä on kuitenkin erittäin hyvän asian puolesta taisteleminen. En rupea asiasta enempää jauhamaan kun en siitä mitään tiedä. Joku voisi silti kertoa ihan järkevällä tekstillä sen mistä tossa poptorin teostokampanjassa on kyse.
 
Vain tekemättä jätetty taide ei ole tekotaidetta.
Nimismies
19.04.2004 19:55:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olipa tuokin teksti epäselvyydessään ennätys.
 
Ihan sama, Poptorin levyt ovat perseestä kaikki tyynni. Olen kyllä ihmetellytkin miten ne voivat niitä niin halvalla myydä.
 
"Nimismies saa ajaa pihaan"(koska hän kuuluu sisäpiiriin) -Absoluuttinen Nollapiste: Suvannossa Ylpeä Ilme
Schnowotski
19.04.2004 20:03:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oli epäselvää.
 
Teoston sivuilta kävin katsomassa, ja siellä väittivät poptorin käyttäneen teosto-materiaalia ilman lupaa ja jättäneet sitten maksamatta. Ja muutenkin ollut maksu häikkää.
 
"Poptori Oy:n toimitusjohtaja Erkki Puumalainen on antanut julkisuuteen virheellistä tietoa Teosto/NCB:n (Nordisk Copyright Bureau) Poptorille jättämän konkurssihakemuksen taustoista. "
 
"Poptori on laiminlyönyt tallennuskorvausten maksuja perustamisestaan 1995 lähtien. Teosto on osoittanut asiassa pitkämielisyyttä sopimalla useita maksusuunnitelmia Poptorin kanssa"
 
"Teosto/NCB edustaa lukuisia säveltäjiä, sanoittajia, sovittajia ja musiikin kustantajia, joiden teoksia Poptori on tallentanut äänitteilleen ja jättänyt korvaukset maksamatta"
 
"Maaliskuussa 2004 Poptorille lähetettiin lopulta maksukehotus, jonka mukaan sillä on kahdeksan päivää aikaa maksaa 102 000 euron erääntynyt summa Teostolle. Poptori ei reagoinut maksukehotukseen millään tavoin"

 
Sanoo: http://www.teosto.fi/teosto/webpage … CE41FCC2256E77002FC12A?opendocument
 
Poptorin sivuilla TIETYSTI luki että hepä ovat maksaneet kaikki maksut. Kumpi vai kampiko puhuu totta?
 
Kaunista on elää, mut' hauska on kuolla.
Ruosteinen vesuri on tylsä [m]
kikkomän
19.04.2004 20:07:11 (muokattu 19.04.2004 20:12:50)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku voisi silti kertoa ihan järkevällä tekstillä sen mistä tossa poptorin teostokampanjassa on kyse.
 
Lyhyesti: Teosto ajaa Poptorin konkkaan
Kyllä tuon Puumalaisen teksti on rikasta , joten minulle hieman vaikeaselkoista, mutta selväksi tuli kyllä miten Teosto tahtoo tyrmätä lompakkoystävällisen Poptorin.
EDIT: vitut
 
aurinko paistaa ja veeetttä sattaa , taitaa tulla ARMAGEDDON!!
PekkaRii
19.04.2004 20:12:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ponnetonta tekstiä. Tiedä häntä. Ehkä Puumalainen on sopinut itse artistien kanssa jotain, mutta kun Suomeen on pystytetty lait tekijänoikeuksista joita nyt ei ihan huvikseen kai sitten kierrellä.
 
Onko muuten niin, että Jenkkilöissä Teosto/Gramex-vastaavuus on hoidettu ihan yhtiöillä, jotka hankkivat eri artistien edunvalvonnan? Eli artisti/levy-yhtiö katsoo minkä verran haluaa radio ym. soitosta rahaa (vai haluaako ollenkaan) ja sitten tämä yritys valvoo etua ja ottaa omat korvaukset?
Tai jotain.....jostain tuommoinen käsitys jäänyt....
 
"Now that Poison's out of the way, we can go right to the top." - James Hetfield, Metallica, Rip Magazine, November 1991
Teijo K.
19.04.2004 20:16:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihme koukeroita. Sinänsä melko sama, kun eipä niistä Poptorin laareista oikeastaan ikinä ole minulle mitään löytynyt. Se on ihan sama vaikka jakaisivat ilman niitä levyjänsä, kun se sisältö ei voisi vähempää enää kiinnostaa.
 
Kernelit ne on unixeissakin ...
- KooAa.
Nimismies
19.04.2004 20:19:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihme koukeroita. Sinänsä melko sama, kun eipä niistä Poptorin laareista oikeastaan ikinä ole minulle mitään löytynyt. Se on ihan sama vaikka jakaisivat ilman niitä levyjänsä, kun se sisältö ei voisi vähempää enää kiinnostaa.
 
Kyllähän Bumtsibumiakin katsoo lähes miljoona suomalaista, samat perseet kai niitä levyjäkin ostaa.
 
"Nimismies saa ajaa pihaan"(koska hän kuuluu sisäpiiriin) -Absoluuttinen Nollapiste: Suvannossa Ylpeä Ilme
Juissit
19.04.2004 21:21:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Teoston alapää ja puumalainen ovat tunnetusti "vihamiehiä".
 
Tässä puumalaisen tekstin referaatti:
 
Poptori on maksanut kaikki tekijänoikeusmaksunsa laskutuksen mukaan, jos ei ajallaan, niin korkojen kanssa. Teoston tietojärjestelmän virheestä syntynyttä laskutusoikaisua Poptori ei kohtuudella pystynyt kerralla maksamaan. Laskusta tehtiin maksusopimus ja myöhemmin Teosto muutti sopimuksen yksipuoleisesti tiukemmaksi. Ja lopuksi päätti ajaa poptorin konkkaan.
 
Poptori ja teosto kisaa myös siitä onko puumalaisella oikeus olla oikea kustannusyhtiö vai omakustantaja kalliimmilla maksuehdoilla
 
Lisäksi kiistan aihe on että saako monopoli asemassa oleva teosto hinnoitella tekijänoikeusmaksun erihintaiseksi poptorille ja oikeille levyhtiöille puumalaisen maksaessa 15% levynhinnasta muiden maksaessa 9%.
 
Hommassa taitaa olla kuitenkin suurimmat voittajat lakitoimistoissa...
 
Skinwalker
19.04.2004 21:58:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mielenkiintoinen juttu kaikenkaikkiaan. Saa nähdä miten tässä käy. On vaikea kuvitella, että kaikki Puumalaisen väitökset ja syytökset olisivat täysin vailla pohjaa.
 
Big man, pig man, ha ha, charade you are
Bee-äf
19.04.2004 22:35:47 (muokattu 19.04.2004 22:40:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ponnetonta tekstiä. Tiedä häntä. Ehkä Puumalainen on sopinut itse artistien kanssa jotain, mutta kun Suomeen on pystytetty lait tekijänoikeuksista joita nyt ei ihan huvikseen kai sitten kierrellä.

 
Eikö Teoston olemassaolon järki nimenomaan ole siinä, että ei tarvitse suoraan artistien kanssa neuvotella?
Jos haluat käyttää musiikkia josta ei makseta Teostolle ja Gramexille, joudut kysymään luvan sen esittämiseen joka ikiseltä biisin valmistamisprosessissa mukanaolleelta, Säveltäjältä, sanoittajalta, sovittajalta, tuottajalta, joka ikiseltä muusikolta, jopa siltä triangelinkilkuttajalta...
Saattas tulla pikkasen kalliimmaksi ja hankalammaksi niin?
 
Ei Teosto ole mikään yritys, joten sitä ei monopolilainsäädäntö koske. Ei myöskään viranomainen. Se on yhdistys, joka valvoo ja hoitaa jäseniensä henkisen omaisuuden (biisien) käyttöä julkisesti.
 
Vemmy
20.04.2004 09:13:35
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Selvittäisivät erimielisyytensä suoraan oikeussalissa, tuosta sanailusta ei hyödy kukaan. Teoston säännöt ovat kuitenkin loppujen lopuksi varsin selvät, ja jos niitä ei noudateta, niin maksumieheksi siinä joutuu.
 
Aika outoa muuten se, että Puumalainen nostaa esille sen, paljonko Teoston perimistä maksuista tilitetään ulkomaille: Teosto on vastuussa ulkomaisille tekijänoikeusjärjestöille siitä, että näiden hallinnoiman taiteellisen materiaalin käytöstä Suomessa peritään asiaankuuluva maksu, jonka se siis tilittää ulkomaille. Sama toimii toisinkin päin, eli Teosto hoitaa asiakkailleen näiden ulkomailta saamat tekijänoikeusmaksut, eli Teosto ei toimi pelkästään suomalaisten artistien eduksi. Vai olenko taas ymmärtänyt jotain väärin?
 
Puumalaisen puheista saa sen käsityksen, että koko hommaa pyöritetään lähes nolla-tuotolla, eikä kukaan nettoa mitään. Ihme kapitalismia. Laupias samarialainenko se on? Se on kyllä ihme homma, että kun perustetaan musiikkialan yritys, niin yllättävän usein ei oteta huomioon sitä, että pakollisiin menoihin kuuluvat myös asiaankuuluvat korvaukset tekijänoikeuksista, eivät ne ole mitään Teoston hatusta vetämiä summia joita pyydetään. Sitten kun maksut muuttuvat saataviksi ja niitä ryhdytään perimään, aletaan itkemään että "taas se iso paha Teosto sortaa pientä rehellistä yrittäjää".
 
Jos Poptori on vuodesta -95 toiminut samalla tavalla, niin miksi nyt valitetaan tuosta kustantajaluokittelusta? Olisi varmaan joskus aikaisemmin jo voinut ottaa asian esille. Mutta, kuten yleensäkin, siinä vaiheessa kun homma karkaa käsistä aletaan itkeä kaikesta mahdollisesta. Lukemani perusteella olen kyllä tässä asiassa Teoston puolella, mutta kuten jo alussa totesin, selvittäkööt asiansa oikeudessa ja lakatkoon selvittelemästä sitä lehtien palstoilla/kotisivuillaan.
 
ps. Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että tämä tekijänoikeuksien puolesta aloitettu ristiretki (jossa ritareina toimivat kyllä ennemminkin suuret levy-yhtiöt kuin artistit) on aika käsittämätön, etenkin niiden summien osalta joita lasketaan menevän piratismin piikkiin. Väitän, että suuri osa tuloista, jotka menevät piratismia toteuttavalle taholle, eivät päätyisi kuitenkaan levy-yhtiöille tahi artisteille. En usko, että esim. kymmenestä miljoonasta piraattilevystä olisi ostettu puoliakaan aitoina, jos laittomia kopioita ei olisi. Toki voin olla täysin väärässäkin. Kuten yleensä.
 
Mielipiteeni ovat omiani. Tai sitten lainattuja.
Anarkiapurilainen
20.04.2004 09:27:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika kylmältä näytti tuo piirakkadiagrammi Poptorin sivuilla, jossa näkyi paljonko 4 euron hintaisesta levystä menee kellekin. Rojaltit, eli artistin osuus tuossa (?) on 4 %, eli 16 senttiä per levy..
Skinwalker
20.04.2004 09:56:01 (muokattu 20.04.2004 09:57:38)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aika kylmältä näytti tuo piirakkadiagrammi Poptorin sivuilla, jossa näkyi paljonko 4 euron hintaisesta levystä menee kellekin. Rojaltit, eli artistin osuus tuossa (?) on 4 %, eli 16 senttiä per levy..
 
Eipä ne muuallakaan tuota suurempia taida juuri olla.
 
EDIT: siis prosentuaalisesti.
 
Big man, pig man, ha ha, charade you are
Thomy
20.04.2004 13:34:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puumalainen on kusettaja. Tämä on fakta. On helppo julkisuudessakin ruotia CD-levyjen hintatasoa, kun itse jättää järjestelmällisesti hoitamatta maksut artisteille ja tekijänoikeusjärjestöille. Hyvästi Poptori, nopeata konkurssia. Eiköhän Puumalainen sen jälkeen taas ajan myötä jostain rotankolosta esiin ryömi.
 
Turmis
21.04.2004 09:23:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puumalainen on kusettaja. Tämä on fakta. On helppo julkisuudessakin ruotia CD-levyjen hintatasoa, kun itse jättää järjestelmällisesti hoitamatta maksut artisteille ja tekijänoikeusjärjestöille.
 
Olipa vakuuttava esitys. Vielä kun olisi näyttöä em. asioista.
 
Sethery ja sen musiikkivideo. Säälittävää mainostustako?
Thomy
21.04.2004 11:26:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olipa vakuuttava esitys. Vielä kun olisi näyttöä em. asioista.
 
Niinpä. Näyttöä kaipaisin mm. omalle pankkitililleni siitä, että Poptori todellakin joskus hoitaisi rojaltimaksunsa...
 
Notefix
21.04.2004 11:45:48 (muokattu 21.04.2004 11:47:04)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on myös kokemusta siitä, miten on joskus tullut soiteltua paljonkin kaikilla "halpisjutuilla". Joku helvetin huijari tienas varmaan kyllä ihan hyvin, mutta meille soittajille ei kyllä paljon tullut...puhumattakaan siitä että tuli soviteltua ja sävellettyäkin siinä samalla ilman mitään krediittiä.

No, ei kai se mitään...kävi koulutuksesta sekin juttu!
 
My name is Baron, Notefix Baron " Reijoteppo: Ääninäytteesi kuulostaa siltä kuin avo-hoitopotilaat olisi päästetty keikalle ja lääkkeiden otto on unohtunut
Turmis
21.04.2004 14:22:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niinpä. Näyttöä kaipaisin mm. omalle pankkitililleni siitä, että Poptori todellakin joskus hoitaisi rojaltimaksunsa...
 
Sopimus käteen ja lakimiehelle mars.
 
Sethery ja sen musiikkivideo. Säälittävää mainostustako?
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti