Muusikoiden.net
23.10.2020
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Berliinin muuri ja musiikki
1
pkettula
16.10.2019 22:34:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/ … medium=social&utm_campaign=ylefiapp
 
Mielenkiintoinen tämä artikkeli Berliinin muurista. Artikkelissa ei puhuta pelkästään Bowiesta vaan mainitaan paljon muitakin artisteja ja luetteuani artikkelin ajattelin, että Berliinin muurihan oli paradoksi Vaikka sen tarkoitus oli erottaa, niin ihmiset kuitenkin kokoontuivat yhteen..vai oliko se sittenkin musiikki, mikä kokosi ihmiset yhteen?
 
Millaisia ajatuksia tämä herättää kanssakeskustelijoissa?
 
pete
Marlowe
17.10.2019 14:55:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyvä aloitus! Kävin viime kesänä reissaamassa Saksassa, ja Berliinissä ollessani tutustuin mainoon DDR-museoon. Jutussa mainitusta Bruce Springsteenin konsertista oli rakennettu museoon pienoinen dioraama, eli sielläkin tunnustettiin kyseisen keikan merkitys itäsaksalaisille.
 
Muistanko muuten väärin, vai esittikö myös Roger Waters the Wall -spektaakkeliaan Berliinin muurin paikalla? Se lienee ollut sitten muurin murtumisen jälkeen.
 
David Hasselhoff on tainnut myös korostaa omaa merkitystään muurinmurtajana. I'm looking for the freedom!
 
"Barry, Dick ja minä olemme tulleet siihen tulokseen, että vakavasti otettavalla ihmisellä täytyy olla... vähintään viisisataa levyä" (Nick Hornby)
Vessajono
17.10.2019 16:07:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marlowe: Muistanko muuten väärin, vai esittikö myös Roger Waters the Wall -spektaakkeliaan Berliinin muurin paikalla? Se lienee ollut sitten muurin murtumisen jälkeen.
 
Et muista. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Wall__Live_in_Berlin
 
Bullitt: Sama kai se olisi sulkea tämä sivustokin tai ainakin potkia kaikki Vessajonoa ja Anssi Kelaa lukuunottamatta vittuun, kokolailla kaikki muut kun täällä taitavat olla amatöörejä.
GiovanniDiRondo
18.10.2019 18:44:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musiikki on todellakin ihmisiä yhdistävä tekijä. Ehkä se johtuu siitä, että musiikki sinänsä on vapaana merkityksistä, yhtä kaikki kun se voi aiheuttaa ihmisessä vahvan kokemuksen.
 
Rockmusiikki oli pitkään poliittista. Yhdysvalloissa se rikkoi rodullisia raja-aitoja, Beatles sekoitti yläluokkaisen taiteen ja suurten massojen urbaanin sykkeen, punk antoi äänen kaikkein marginaalisimmallekin väestönosalle. Kai nuo mainitut artistit voidaan yhtä kaikki kytkeä myös poliittiseen murrokseen.
 
Nuo kuvaukset Muurin varjossa järjestetyistä konserteista ovat osoitus siitä, että länsimainen elämäntapa ja arvot on jotain ylivertaista, johon muut ihmiskunnan kehitelmät eivät ole pystyneet. Se houkuttaa puoleensa, vastustamattomasti. Sananvapaus, se, että tähän järjestelmään kuuluu kovakin kritiikki, on -vaikkakin toki kivi valtapitävien kengässä- yksi sen säiihkyvimmistä miekoista, joilla se halkoo tietään eteenpäin. Siitä kai kertoo noiden mainittujen artistien suosio.
 
Tänä päivänä musiikin ääni on vaimea, odottaako se sitten uutta tulemistaan, vai eikö sen tulenpalavasta menneisyydestä enää kuulu koskaan kaikuakaan - emme tiedä. Varmaa on että tulevaisuus tuo mukanaan jotakin uutta. Mutta onhan se myyteistä mahtavin, pasuunat soivat ja Jerikon muuri murtui. (Joos 6:20) Mutta oli siinä toki muutakin mukana.
 
Olen käynynnä Piutissa, Lousissa, Retulaatsissa, Miiamissa
Funkånaut
18.10.2019 19:33:48
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marlowe: David Hasselhoff on tainnut myös korostaa omaa merkitystään muurinmurtajana. I'm looking for the freedom!
 
Lihakaupan Väiski kaatoi Neuvostoliiton ja Ransu Karvakuono kaatoi Berliinin muurin. https://www.voice.fi/viihde/a-168112
 
- Yksi semmoinen aika jännä juttu sattui vuonna 89 tuolla Berliinissä, ihan sattumalta olin siellä paikalla, kun Berliinin muuri murtui. Se on kyllä edelleenkin jäänyt mieleen aika mukavasti, koska se on sellainen historiallinen tärkeä tapahtuma Ja sattumalta olin siellä paikalla, Ransu muistelee.
 
Vai että sattumalta...
 
"What do you think the next happen now?" - Sporde
Astral Dog
19.10.2019 14:22:15
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

GiovanniDiRondo: Nuo kuvaukset Muurin varjossa järjestetyistä konserteista ovat osoitus siitä, että länsimainen elämäntapa ja arvot on jotain ylivertaista, johon muut ihmiskunnan kehitelmät eivät ole pystyneet. Se houkuttaa puoleensa, vastustamattomasti. Sananvapaus, se, että tähän järjestelmään kuuluu kovakin kritiikki, on -vaikkakin toki kivi valtapitävien kengässä- yksi sen säiihkyvimmistä miekoista, joilla se halkoo tietään eteenpäin. Siitä kai kertoo noiden mainittujen artistien suosio.
 
Vau. Näemmä länsimainen elämäntapa ja arvot opettavat myös itsenäistä ajattelua.
 
"Poliittinen valta kasvaa kiväärin piipusta" - Mao Zedong
pkettula
20.10.2019 20:53:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vapaus -se on todellakin asia joka liittyy musiikkin eli jos kenelläkään on mahdollisuus kokea muusikin elämys, niin sitä ei mitkään muurit sido ja se on universaali tunne. Se yhdistää ja kaikki tasa-arvoisia . Musiikki on yksi ihmeellisimpiä asioita, joita ihminen luonut ja siinä yhdistyy koko ihmisen evoluutio.
 
pete
Astral Dog
20.10.2019 21:19:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

pkettula: Vapaus -se on todellakin asia joka liittyy musiikkin eli jos kenelläkään on mahdollisuus kokea muusikin elämys, niin sitä ei mitkään muurit sido ja se on universaali tunne. Se yhdistää ja kaikki tasa-arvoisia . Musiikki on yksi ihmeellisimpiä asioita, joita ihminen luonut ja siinä yhdistyy koko ihmisen evoluutio.
 
Hyvin sanottu!
https://www.youtube.com/watch?v=t8EMx7Y16Vo
 
"Poliittinen valta kasvaa kiväärin piipusta" - Mao Zedong
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti