Muusikoiden.net
20.02.2019
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Oikea korva ruvella, mitäs nyt?
1
kuhari
17.03.2018 02:55:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ollakseni vanhempi asian harrastaja, mun aistimukset on nyt sellaisia että nuorempia varmaan hirvittää. Oikean korvan kuulo menee herkästi yli kynnyksen paineessa ja särölle. Onneksi olkoon vaan.
Kokemuksia?
 
Tympee Huttunen
17.03.2018 06:49:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli samaa oikeassa korvassa, mutta se oli ihan jotain vahaa tms. tärykalvon päällä. Ostin apteekista sitä puhdistuslitkua, ruiskutin korvaan ja valutin pois. Säröt loppui.
 
Jucciz
17.03.2018 20:17:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Mulla oli samaa oikeassa korvassa, mutta se oli ihan jotain vahaa tms. tärykalvon päällä. Ostin apteekista sitä puhdistuslitkua, ruiskutin korvaan ja valutin pois. Säröt loppui.
 
Audispray, Remo-Wax ja ihan korvahuuhtelu terveyskeskuksessa.
Skeletor_
19.03.2018 16:14:12 (muokattu 19.03.2018 16:22:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokemusta korvien särölle ajamisesta löytyy. Nykyään se on muuttunut tinnitukseksi.
 
Tinnitus vaihtelee joko korkeina tai matalina taajuuksia. Matalataajuuksinen tinnitus on erityisen ikävä nukkumaan käydessä. Kuulostaa kuin lumiaura ajaisi taloa ympäri.
 
Korvalääkärin mukaan ei johdu vaikusta. Elikkä jos noi puhdistukset ei auta niin korvalääkärille... esim. hius vasten tärykalvoa kuulostaa sepelimyllyltä jne.
 
korvien suojaaminen mekkalalta on todella tärkeää. Treeniksellä on tarpeellista että kaikilla on tulpat ennen mekkalaa. Suojellaan viimeistä jäljellä olevaa kuuloa.
 
Skeletor_. Matalien vireiden fanittaja. Joskin välillä pitää ottaa maisteluja muustakin musasta.
Kalmo
26.03.2018 11:54:44
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

OT mutta korviin liittyen: Käsittämättömän surkea munkki kävi, mutta samalla onni onnettomuudessa: Metsässä kävellessä käänsin päätä kuullakseni perässä tulijan puheen, ja koivunoksa meni suoraan korvaan. Oli kuin pistoolilla olisi ammuttu korvan vieressä, ja kipu oli melkoinen, mutta tärykalvo säilyi mitä ilmeisimmin ehjänä. Vasta nyt, kolmen viikon mentyä, korva alkaa normalisoitua.
 
Onneksi ei ollut kuiva kuusen oksapiikki, vaan notkea koivunoksa.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
artope
26.03.2018 13:37:42
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä soittelin/tuurailin viitisen vuotta yhessä bilebandissa ja hölmö kun olin en tajunnut käyttää korvatulppia. Kitaristi vingutti vasemmalla puolella ja nyt korva tinnittaa. Ja kuulotutkimuksissa kuulo on merkittävästi alentunut vasemmasta korvasta.
 
"Siwa-stemma - yllättävän lähellä"
Herba
26.03.2018 14:28:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jucciz: Audispray
 
Kannattaa olla hieman varuillaan jos tuollainen on ollut käyttämättömänä pitkään ja aikoo ruiskuttaa korvaansa. Omani seisoi kaapissa (ja kulki joskus mukanakin) varmaan useamman vuoden ja nostin sen jo korvalle ennen kuin tuli mieleen, että koitanpa tuohon lavuaariin ensiksi että miten hyvin toimii vielä. Nappia sai painaa vähän kovempaa kuin muistin, ja samassa siitä singahti joku muovirinkula ihan saatanan kovalla vauhdilla lavuaarin ja katon kautta lattialle. Ei tuosta ehkä kuulo olisi pysyvästi lähtenyt, mutta sairaalareissu ja mahdotonta ulinaa aivan varmasti.
 
Päivällinen kala taskuja peruna sulatin ja rankanperunet Lidl
juici
27.03.2018 11:57:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos oireet vaan jatkuu niin korvalääkäriin mars. Ja korvaspesialistille eikä yleislääkärille- tai hoitajalle. Minäkin olin autuaan tietämätön yli 20 vuotta että minulla on vääntynyt tärykalvo ja syöpyneet kuuloluut (lapsuuden korvatulehduksista johtunut). Minäkin oli vain hoitajalla huuhdottamassa ylimääräisiä vaikkuja korvakäytävästä kun joku keksi kurkata mikroskoopilla, että täällähän on jotakin hassusti. Kohta kymmenen vuotta olenkin sitten saanut käydä keskussairaalassa korvapoliklinikalla sekä kuulo- ja tasapainokeskuksessa korvakirurgin kontrollissa.
 
"Juici meni ravintolaan ja tilas tarjoilijalta: "Jekku ruuan kans!" "Taidatkin olla sellainen anagrammijätkä", kommentoi tarjoilija." -Jabe
Janne Flinkkilä
03.04.2018 12:27:05 (muokattu 03.04.2018 12:27:54)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jepa, heti vaan korvalääkäriin, jos tulee outoja oireita.
 
Tässä yksi varoittava esimerkki.
 
Alkusyksystä 2015 Anni-Sofia Annala säikähti. Vasemmassa korvassa alkoi kuulua outoa särinää. Välillä se kuulosti siltä kuin kaiuttimesta olisi revennyt kartio, välillä siltä, että signaalitien varrella olisi mystinen kontaktihäiriö.
 
Annala miksasi työkseen bändejä Helsingissä Elmun baarissa, Nosturin alakerrassa. Toisinaan hän teki työvuoroja yläkerran ison salin puolella. Mitä kovempi meteli, sitä enemmän vasemmassa korvassa särisi. Lopulta pieni puheensorinakin meni niin puuroksi, ettei sanoista saanut enää selvää.
 
Lääkäri epäili jonkinlaista tulehdusta ja määräsi antibioottikuurin. Annala yritti selittää ammattiaan: ilman toimivaa kuuloaistia hän on työkyvytön. Seuraavakin lääkäri kirjoitti antibioottireseptin, mutta vaiva vain paheni.
 
Annala joutui siirtymään miksauspöydän äärestä baaritiskin taakse. Kyypparinhommia tehdessään hän kävi erilaisia vaihtoehtoja läpi: jos ääniteknikon ura olisi tässä, mitä hän tekisi loppuelämänsä?
 
Vasta kolmas lääkäri otti oireet vakavasti. Hän ymmärsi, että Annalan koko ammatti oli vaakalaudalla. Lääkäri syynäsi kaiken mahdollisen: teki kuulotestin ja tutki, ettei kuulohermoissa ole kasvaimia. Lopulta hän tiiraili vielä stetoskoopilla korvakäytävään ja teki erikoisen löydön: tärykalvon takana näkyi jotain sinistä.
 
Jos lapsella on toistuvia korvatulehduksia, hänelle voidaan laittaa tympanostomiaputki. Se on rutiinitoimenpide, joka tehdään Suomessa noin joka kymmenennelle pienelle lapselle. Tärykalvon läpi puhkaistaan pieni reikä, jonka läpi viedään useimmiten pehmeästä silikonimuovista valmistettu putkenpätkä. Yksinkertaistettuna se antaa välikorvan hengittää, jolloin tulehdus paranee.
 
Annalan tärykalvon takana näkynyt sininen klöntti oli tuollainen putkenpätkä. Pikkutyttönä hänen korvansa oli putkitettu, mutta jostain syystä putkea ei ollut koskaan otettu pois. Se oli tipahtanut tärykalvon toiselle puolelle välikorvaan, ja tärykalvo oli kasvanut umpeen. Putkenpätkä oli muhinut korvassa parikymmentä vuotta ja liikahtanut niin, että se alkoi resonoida tärykalvoa vasten.
 
Elokuussa 2016 Annala vietiin leikkauspöydälle, tärykalvo avattiin ja putki saatiin ulos korvasta. Toipuminen kesti aikansa. Kun tärykalvo kasvoi vähitellen uudestaan umpeen, korva saattoi ulista ja äännellä miten sattuu. Annala halusi jo kuumeisesti palata miksauspöydän taakse. Kun oli ehtinyt tehdä ravintolatyötä vuoden verran, oman alan töihin alkoi olla aivan uudenlainen polte.
 
Nykyisin Annalan kuulo on palannut entiselleen. Enää ei tarvitse miettiä vaihtoehtoisia uravalintoja. Tosin ensimmäisenä keikkailtana otettiin heti luulot pois: vastassa oli livemiksaajan painajainen.
 
Kun palasin töihin leikkauksen jälkeen, ekana iltana Elmun baariin tuli keikalle eteläamerikkalainen metallibändi, jossa oli kaksi säkkipilliä. Inhoan sitä soitinta, Annala sanoo ja nauraa.
 
Ennen leikkausta tehdyssä tutkimuksessa terveen korvan kuulokäyrästä paljastui jo merkkejä viiden vuoden melurasituksesta. Vaikka Annala on vasta 24-vuotias, kuulotestissä näkyi jopa 68 desibelin pudotus 800 hertsin paikkeilla. Nykyisin hän varjelee tärkeimpiä työvälineitään eli korviaan sitäkin huolellisemmin ja käyttää tulppia aina kun ympärillä on vähänkin melua. Miksatessa se ei ole mahdollista, mutta esimerkiksi yläkerran baarivuoroja Annala tekee tiskillä, jonka takana on pienin meteli.

 
https://www.rytmimanuaali.fi/talonm … ehet-anni-sofia-annala-elmun-baari/
 
HXY
04.04.2018 20:21:24
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

kuhari: Ollakseni vanhempi asian harrastaja, mun aistimukset on nyt sellaisia että nuorempia varmaan hirvittää. Oikean korvan kuulo menee herkästi yli kynnyksen paineessa ja särölle. Onneksi olkoon vaan.
Kokemuksia?

 
Mulla menee särölle joka kerta kun kuulee oikein kovaa musiikkia, eli lähes aina keikoilla käydessä. Mitä tämmönen sitten merkitsee, jotain häikkää korvassa mutta mitä?
 
"Harold Camping on kokenut maailmanloppujen ennustaja." -Iltalehti
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti