Muusikoiden.net
22.02.2019
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: B4 radio - tiimiä kasaan?
1
Jones_
04.03.2018 12:28:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tuossa jokunen aika mieleen lähteä perustamaan sivustoa, joka julkaisee pienempien suomalaisten bändien biisejä ja musiikkivideoita ym. kamaa. Sopiva alusta tälle tällä hetkellä on tietenkin Facebook, mutta ihan perinteiset nettisivutkin olisi varmaan toimivat.
 
Ajattelin, että homma voisi toimia jotenkin niin, että B4-radiolla on esim. sähköpostiosoite, johon laitetaan "hakemuksia", joita B4:n "agentit" sitten käsittelevät ja joita julkaistaan, jos määritetyt kriteerit täyttyvät. Näitähän voidaan käsitellä myös porukalla kehitysfoorumilla tms (en tiedä minkälaisia määriä näitä biisejä käytännössä tulisi?). Määristä riippuen esim. kerran kuukaudessa voitaisiin valita kuukauden biisi FB-tykkäysten perusteella tms. ja järjestää muutakin vastaavaa toimintaa.
 
Lisäksi voisi olla "unofficial" FB-sivu, johon bändit voivat itse linkata biisejään.
 
Pääidea kuitenkin olisi saada pienempien bändien biisejä ihmisten kuultavaksi helposti. "B4 radio" viittaa juuri siihen bändin tuntemattomuuteen - ennen radiota (muitakin nimiä voidaan miettiä). Omasta tarpeesta tämä idea syntyikin; kuinka markkinoida omaa musiikkia? Tässä konseptissa kuulijat hakeutuvat kuuntelemaan potentiaalisia hyviä biisejä.
 
Onko vastaavaa toimintaa olemassa tässä muodossa Suomessa? Itselläni on halua ja mielenkiintoa lähteä tätä kehittämään, mutta minulla ei itsestään riitä rahkeet tällaisen pyörittämiseen, joten jonkunlainen (vapaaehtoisvoimin) toimiva tiimi pitäisi kasata. Tiimiin tarvittaisiin ainakin noita "Agentteja", graafisen puolen osaaja, mahdollisesti html/php-ohjelmoija jne.
 
Sikäli mikäli kiinnostuneita on, voisin tehdä kehitysfoorumin omalle serverilleni, jossa asiaa voitaisiin suunnitella ja käsitellä tarkemmin.
 
Perunamuusikko
zekeode
04.03.2018 17:29:42 (muokattu 04.03.2018 17:31:52)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Facebook-sivu pystyyn ja sinne tykkääjiä. Ilmainen promootio kelpaa varmasti kaikille.
 
Mitään radiota ei teoston takia kannata pystyttää. Miksi nähdä ylimääräistä vaivaa. Facebookissa kaikki nykyään asuu muutenkin.
 
Edit: Hirvittävä tiimi pitää kasata, että voi jakaa muiden lähettämiä linkkejä. Kuka oikeasti lähtee ilmaiseksi väsäämään jotain epämääräistä projektia.
 
Muusikon elämä terveellisemmäksi: iHerb alennukset ja kokemuksia - Rouhee Blues - Spotifyn paras blueslista... ...tai aina
Jones_
05.03.2018 16:59:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

zekeode:Mitään radiota ei teoston takia kannata pystyttää. Miksi nähdä ylimääräistä vaivaa. Facebookissa kaikki nykyään asuu muutenkin.
 
Varsinaisen radion pystyttäminen ei ollutkaan tarkoitus.
 
Edit: Hirvittävä tiimi pitää kasata, että voi jakaa muiden lähettämiä linkkejä.
 
Työ nyt on lähinnä siinä, että jonkun on vähän esikuunneltava niitä, ettei nyt ihan mitä vaan sontaa laiteta jakeluun. Tällä pitäisi estää siis se, että sivu ei pääse tukkeentumaan laaduttomasta kurasta.
 
Tuota kehitysfoorumiakin voisi toki pyörittää FB:ssä, phpBB:n hyödyt voi mennä vähän hukkaan ja on muutenkin vaikeammin lähestyttävä.
 
Kuka oikeasti lähtee ilmaiseksi väsäämään jotain epämääräistä projektia.
 
Ehkä joku sellainen, joka näkee potentiaalin. Tässä pessimistisessä maassa se tosiaan voi olla haasteellista. Ei tässä nyt mitään 20 henkilön organisaatiota tarvitse kasata. Heitimpähän ajatuksen ilmoille.
 
Perunamuusikko
morfin_mafer
07.03.2018 08:16:17 (muokattu 07.03.2018 08:17:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan Kaaosradio olemassa http://www.kaaosradio.fi. Joten kyllä ilmaisia tekijöitä idealle riittää koska niitä riittää ks. nettiradiollekkin. Mutta tällaisessa konseptissa Teosto ja Gramex tulee kuvioon mukaan vaikka kuinka soittettaisiin näistä organisaatioista vapaata musaa esim. Creative Commons -lisenssillä.
 
gunner
07.03.2018 13:56:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Musta esim. kaaoszinen demonurkka on vähän vastaavalla idealla. Bändit lähettää sinne demoja ja kaaoszinen äijät arvostelevat niistä kolme kerran viikossa.
 
http://kaaoszine.fi/aiheet/demonurkka/
 
Vahvuutena tässä on ainakin se, että bändit mielellään lähettävät demoaan arvosteltavaksi ja lisäksi myös tietysti haluavat mainostaa julkaisua omalla sivullaan. Lisähoukuttimena bändeille on mukana myös mahdollisuus päästä soittamaan Nummirokkiin.
 
Yksi suuri haaste on saada muut kuin bändit vierailemaan sivulla ja kuuntelemaan muiden bändien biisejä. Ite oon nyt aktiivisesti pyrkinyt löytämään uusia demotasolla olevia bändejä, joten olen käynyt kuuntelemassa demonurkasta löytyviä biisejä. Aiemmin en kuitenkaan käynyt kuuntelemassa niitä lainkaan, enkä usko, että hirveän moni muukaan käy pieniä bändejä oma-aloitteisesti kuuntelemassa, koska jo pelkkä Stairway to Heaven riittää melko monelle.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti