Muusikoiden.net
25.04.2024
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uusi idea keikkabuukkaajille
1 2 3 4 5 6 7 8
Seba
23.01.2018 17:10:01 (muokattu 23.01.2018 17:17:53)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PJS: Miksei bändeiltä saa vaatia riskinottokykyä? Jos usko ei riitä siihen, ettei mestoille tuu edes sen vertaa jengiä et sais kulut korvattua, kandeeks siihen leikkiin lähteä ensinkään.
 
Mua jotenkin ihmetyttää omaa musaa duunaavien bändiharrastajien lähtökohta siitä että se olisi suuri etuoikeus ravintolalle saada juuri heidän yhtyeensä soittamaan ja missään tapauksessa bändin ei pidä kantaa omien keikkojensa järkkäämisestä mitään taloudellista vastuuta ja mielellään ei muutakaan.
 
Mut optimaalisesti asian ei toki tarvi olla joko-tai vaan niin että kaikki osapuolet voittavat tai ottavat takkiin.

 
Mistä tällainen etuoikeusnäkökulma tuli?
Saa tietysti vaatia riskinottokykyä, mutta ei sillä perusteella että ravintolalta poistuu se riski kokonaan ja siirtyy bändeille.
 
Se on vähän kuin mikä tahansa työhomma, jos joku tilaa sut tekemään hommia, siitä maksetaan korvaus ja pulinat pois.
Ihan sama veivaako bändi omaa vai muiden tuotantoa.
Se on se perus lähtökohta. Mieluiten tietysti niin että kaikki siitä hyötyy.
Jos bändi-ilta on huikea suksee, se bändi ei kuitenkaan hyödy siitä penniäkään enempää.
Jotta tässä ois jotain järkeä, niin pitäisi verrata paikan kaljanmyyntikeskiarvoa ilman bändiä (papereiden mukaan) ja illan toteutunutta myyntiä (paperilla) ja maksaa sen mukaan palkkio. Tähän tuskin moni baari on valmis kuitenkaan, eihän ne muuten pääse vähättelemään myyntiä :)
 
En mä lähde tekemään normiduunejakaan ilmaiseksi. Jos työ tehdään niinkuin on sovittu, niin siitä maksetaan mitä on sovittu.
Tietysti ne keikat voi sopia erilaisilla lippuriskeillä jne ja silloin se on jaettu riski jo nykyäänkin ilman liimataisiakin.
 
Hitto, olin vielä täällä. Nyt heippa ja hyvää jatkoa :)
 
phiit
23.01.2018 17:22:11 (muokattu 23.01.2018 17:27:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samantien kaikille asiakkaille minimissään 5 tuopin ostopakko ja ennakotilauksena, jos ei kaljanmyynti täyty määräaikaan mennessä niin baari ei aukea. Yhtä järkevää ajattelua.
 
Edit: muokattu snadisti
 
Sergei Fallinen
24.01.2018 00:29:48 (muokattu 24.01.2018 01:52:27)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan hyvä ideahan tämä on, paitsi että ei tule toimimaan. Ehkä tyttöystävät ja äidit ostavat liput etukäteen ja pari isompaa fania tai parempaa kaveria, mutta että 30-50 lippua jonkun random appin kautta? Silloin ollaan väkisin jo sitä kokoluokkaa, ettei tarvi kerjätä keikkaa.
 
Kefiiri
24.01.2018 08:43:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sergei Fallinen: Ihan hyvä ideahan tämä on, paitsi että ei tule toimimaan. Ehkä tyttöystävät ja äidit ostavat liput etukäteen ja pari isompaa fania tai parempaa kaveria, mutta että 30-50 lippua jonkun random appin kautta? Silloin ollaan väkisin jo sitä kokoluokkaa, ettei tarvi kerjätä keikkaa.
 
Vaikka oletettaisiin, että tämä uusi systeemi muodostuisi standardiksi jonka kaikki tietävät, niin olisi se kiusallista niille kavereille olla vastuussa siitä että keikka peruuntuu, kun ei aina vaan jaksa lähteä.
 
En ole musiikin asiantuntija.
musamies
24.01.2018 11:40:51 (muokattu 24.01.2018 11:44:58)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Janne Haila:
- Normaalisti bändi vakuuttaa keinolla millä hyvänsä, että kyllä meidän keikalle tulee yleisöä

 
Itse olen vaikuttanut asiaan sitä kautta menemällä keikalle sinne, missä on yleisöä bändistä riippumatta.
 
Mielestäni tuubi on hyvä ilmainen väylä jos bändiä tarvii markkinoida.
 
Meillä on systeemi, jossa bändillä on velvollisuus todentaa myynti ennen keikkaa tai muuten keikkaa ei tule.
 
Kaikkea kuuleekiin. Ennen oli systeemi, että muusikoilla on velvollisuus opetella nuotit ja hyviä biisejä!
 
Itseä ei muusikkoroolissa kiinnosta paljon ollenkaan mitkään tapahtumajärjestäjän tehtävät, vaan näkökulma on taiteesta käsin katsova, on sitten eri juttu jos on lähtenyt mukaan johonkin hommaan muussa roolissa.
 
Tympee Huttunen
24.01.2018 11:53:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse luulen, että appsin suurin haaste on saada normi-ihmisiä asentamaan tuo appsi kännykkään. Itseäni ei ainakaan keikat siinä määrin kiinnosta, että jotain ylimääräistä appsia laittaisin, vaan menen keikalle jos sellainen on ja se kiinnostaa. Jos taas tuo olisi esim. osana jo jotain valmista appsia, voisi käyttöhalukkuus olla toinen. Mutta kuten aimminkin sanoin, pidän hyvänä kehitystyötä keikkakulttuurin elävöittämiseksi ja jotain tämänsuuntaista ideointia.
 
musamies
24.01.2018 12:18:43 (muokattu 24.01.2018 12:45:42)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä on mun mielestä kaksi aika selkeästi eri puolta. Jos puhutaan coverbändeistä jotka näitä peruskuppiloita eniten kiertää niin nehän nimenomaan ravintoloitsija ostaa paikalle viihdyttämään omia asiakkaitaan ja mahdollisesti myös houkuttelemaan lisää väkeä paikalle.
 
Konserttitalossakin on coverbändit soittamassa, eikä ne ole paskankaan vertaan keskittynyt väliajalla tapahtuvaan myyntiin...
 
Jos olen oikein tulkinnut, niin peruskuppilat ei ole hyvä keikkapaikka ellei ole sitten joku Nykäs Matti tai Jope Ruonansuu ja perus harrastehevibändinä ei voi tehdä musabisnestä ja tienata.
 
Harrastehevibändi voisi tehdä kuitenkin mielenkiintoisen musavideon Tuubiin.
 
Mielestäni bändien kiinnostavuutta alentaa se jos ollaan jumissa johonkin tiettyyn ohjelmistoon oli sille sitten kysyntää tai ei. Jouluksi voisi opetella jouluohjelmistoa, juhannukseksi juhannusohjelmistoa, rokkibaariin rokkiohjelmistoa, häihin hääohjelmistoa. Itse olen ihmetellyt miksi nykyisin jazztapahtumissakin soitetaan jotain mikä ei oikeastaan ole jazzia. Jos mitään yllättävää ei esityksessä ole, niin se pitkän päälle latistaa meininkiä.
 
Jos yleinen kehitys menee siihen suuntaan, että bändien pitää taata asiakkaat baarien keikoille, niin eiköhän se merkitse aika monen harrastelijabändin keikkailun lopettamista ja jäämistä sinne reenikselle keskenään. Ja alkaa kai se vituttaa bändiläisten kavereitakin jossain vaiheessa, jos bändit joutuvat olemaan koko ajan ruinaamassa sitoutumista ties mihin neljän kuukauden päässä perähikiällä soitettavalle keikalle.
 
Mitä jos unohdetaan baarit, keskitytään nettiin ja harvakseltaan hauskoihin keikkoihin!?
 
oksatboys
24.01.2018 13:31:33
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nämä on jo muodossa tai toisessa tullutkin tässä ketjussa mutta mun ekat ajatukset:
 
-kuluttajien käyttäytyminen? Kuka ostaa lipun edes viikon päähän jos kyseessä on nevöhööd-keikka? Ehkä kaverin keikalle joo, mutta ainakin itse katson tilanteen usein vasta samana päivänä. Ehkä sohva tai tyttöystävä jne. kiinnostaakin sinä iltana enemmän, sataakin vettä, ei jaksa, kaverilla saunakaljailta jne... + pitäisi ladata taas uusi appi puhelimeen jolloin ei tule mitään ennakko lippujakaan osteltua. Minkä lisäarvon lipun ostaja tästä saa? Tämä on tärkeää koska lipunostajathan koko lystin lopulta maksaa.
 
- kuka viittii valmistautua keikkaan ja ylipäätään buukata sitä jos se perutaankin sitten parin myymättä jääneen lipun perusteella?
 
- homma toimii jo nyt niillä bändeillä jotka A) on hyviä ja kehittävät toimintaansa B) jaksavat markkinoida. Mitkä bändit sitten tätä palvelua enää tarvitsetvat? Potkisiko sitten laiskempia persiille? Enpä usko.
 
Janne Haila
24.01.2018 14:07:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kefiiri: Vaikka oletettaisiin, että tämä uusi systeemi muodostuisi standardiksi jonka kaikki tietävät, niin olisi se kiusallista niille kavereille olla vastuussa siitä että keikka peruuntuu, kun ei aina vaan jaksa lähteä.
 
Validi pointti. Tarkoituksena ei ole niinkään riskeerata keikkoja, jotka muutenkin toteutuisivat vaan pikemminkin mahdollistaa enemmän keikkoja, joita ei muuten olisi mahdollista järjestää. Kuten täällä aiemmin on tullut esille, kyse on keikkapaikkojen riskinottokyvystä. Voi olla että baari X:ssä ei olisi torstai-iltaisin lainkaan mahdollisuuksia päästä soittamaan, mutta jos bändi Y lähestyy 40 ennakkoon myydyn lipun kanssa, homma saattaa järjestyä. Jos tällaiseen bisnesideaan hakee sen pehmeämmän kulman, tässä missio on, että maailmassa olisi enemmän keikkoja.
 
Janne Haila
24.01.2018 14:09:18
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tympee Huttunen: Itse luulen, että appsin suurin haaste on saada normi-ihmisiä asentamaan tuo appsi kännykkään. Itseäni ei ainakaan keikat siinä määrin kiinnosta, että jotain ylimääräistä appsia laittaisin, vaan menen keikalle jos sellainen on ja se kiinnostaa. Jos taas tuo olisi esim. osana jo jotain valmista appsia, voisi käyttöhalukkuus olla toinen. Mutta kuten aimminkin sanoin, pidän hyvänä kehitystyötä keikkakulttuurin elävöittämiseksi ja jotain tämänsuuntaista ideointia.
 
Olet oikeassa. Monella on appeja jo liikaakin. Täsmennyksenä, että lipun ostajan ei ole pakko ladata mitään appia, vaan ostoksen voi suorittaa myös webin kautta. Appi on järjestävän tahon kanava pistää liput myyntiin.
 
Janne Haila
24.01.2018 14:18:24
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oksatboys: Nämä on jo muodossa tai toisessa tullutkin tässä ketjussa mutta mun ekat ajatukset:
 
-kuluttajien käyttäytyminen? Kuka ostaa lipun edes viikon päähän jos kyseessä on nevöhööd-keikka? Ehkä kaverin keikalle joo, mutta ainakin itse katson tilanteen usein vasta samana päivänä. Ehkä sohva tai tyttöystävä jne. kiinnostaakin sinä iltana enemmän, sataakin vettä, ei jaksa, kaverilla saunakaljailta jne... + pitäisi ladata taas uusi appi puhelimeen jolloin ei tule mitään ennakko lippujakaan osteltua. Minkä lisäarvon lipun ostaja tästä saa? Tämä on tärkeää koska lipunostajathan koko lystin lopulta maksaa.
 
- kuka viittii valmistautua keikkaan ja ylipäätään buukata sitä jos se perutaankin sitten parin myymättä jääneen lipun perusteella?
 
- homma toimii jo nyt niillä bändeillä jotka A) on hyviä ja kehittävät toimintaansa B) jaksavat markkinoida. Mitkä bändit sitten tätä palvelua enää tarvitsetvat? Potkisiko sitten laiskempia persiille? Enpä usko.

 
Hyviä kysymyksiä. Tässä pari vastausta:
 
- Pienissä keikoissa ytimen varmasti muodostavat aina juuri kaverit ja se fanijoukko, joka esim. seuraa somessa.
- Ostajan ei tarvitse ladata appia; lipun voi ostaa netistä
- Lisäarvo on mahdollisuus keikkaan ja eräänlainen tukeminen. Edelleen viittaan kickstarterin logiikkaan.
- Juuri tuo rankkasade ym. kuuluu keikkapaikan pitäjän riskeihin, joiden takia yrittäjä saattaa ottaa pahasti takkiin. Lippujen ennakkomyynti on asia, jota moni järjestäjä haluaa lisätä, koska se tuo taloudellista turvaa kynnys jättää keikka väliin on pienempi, jos siitä on maksanut edes vitosen. Moni on täällä tähdentänyt, että kyllä keikkajärjestäjän pitää sietää riskiä. Kyllä, mutta todellisuudessa riskien otto voi tarkoittaa sitä, ettei ole varaa maksaa henkilökunnalle palkkaa ja koko pulju menee nurin. Silloin ei ainakaan voi tarjota bändeille tilaisuuksia. Siksi tavat tuoda yrittäjille taloudellista turvaa mahdollistavat enemmän tilaisuuksia bändeille.
 
- Ja kysymykseen B) Tällaisia bändejä toki on, mutta ellei tapaus ole keikkajärjestäjälle tuttu, hänelle jää vain bändin vakuuttelu, että "markkinoitu on". Jos bändi jaksaa siis markkinoida ja on kunnianhimoinen, samalla vaivalla siinä tulee otettua ne sitovat ilmoittautumisetkin, joilla voi vakuuttaa keikkapaikan.
 
musamies
24.01.2018 14:35:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oksatboys: -kuluttajien käyttäytyminen? Kuka ostaa lipun edes viikon päähän jos kyseessä on nevöhööd-keikka?
 
Monessa juottolassa on karaoke ja sekin kiinnostaa joitakin. Miksei voisi olla vähän karaokea pidemmälle vietyä pienimuotoista esiintymistä, joka on oikeasti soitettua, mutta tässä tullaan varmaan pahan asian äärelle jos lavalle nousemiseen toivottaisiin edes ripaus muusikkouta, eikä pelkästään känni ja esiintymishalu?
 
Påskägg
24.01.2018 15:36:03 (muokattu 24.01.2018 15:38:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ennakkolippumyyntiä on kokeiltu joskus. Tulokset ei yllättänyt: Suositun bändin keikalle ostetaan ennakkoon, muuten ei juurikaan.
 
E: naurattaa tuo "myynnin varmentaminen." Hesassa oli aikoinaan keikkamesta, joka saattoi perua keikan, jos fb-eventtiin ei ollut keikkapäivään mennessä tullut tarpeeksi ilmottautujia.
 
INTO THE JUNGLE'S DEPTH,INTO THE DESERT STORM
PsychedelicWarlord
24.01.2018 16:14:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisko uusien omaa matskua soittavien bändien aika miettiä asioita uusiksi? Mitä hyötyä on soittaa jossain randomkuppilassa ties missä? Ennen keikkailu oli olennainen osa promootiota mutta nykyään on käytössä muitakin väyliä. Väittäisin ,että jos haluaa bändille keikkailemalla promoa niin harvempiin mestoihin ja sellasiin missä olisi musalle otollista kohdeyleisöä. Ihan turha vetää progea Perähikiän "rokki"baarissa.
 
"I'm a free spirit baby - olen ilmainen väkevä alkoholijuoma,vauva"
Påskägg
24.01.2018 16:20:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PsychedelicWarlord: Olisko uusien omaa matskua soittavien bändien aika miettiä asioita uusiksi? Mitä hyötyä on soittaa jossain randomkuppilassa ties missä? Ennen keikkailu oli olennainen osa promootiota mutta nykyään on käytössä muitakin väyliä. Väittäisin ,että jos haluaa bändille keikkailemalla promoa niin harvempiin mestoihin ja sellasiin missä olisi musalle otollista kohdeyleisöä. Ihan turha vetää progea Perähikiän "rokki"baarissa.
 
Keikkailu on kivaa.
 
INTO THE JUNGLE'S DEPTH,INTO THE DESERT STORM
musamies
24.01.2018 17:55:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PsychedelicWarlord: Olisko uusien omaa matskua soittavien bändien aika miettiä asioita uusiksi? Mitä hyötyä on soittaa jossain randomkuppilassa ties missä? Ennen keikkailu oli olennainen osa promootiota mutta nykyään on käytössä muitakin väyliä. Väittäisin ,että jos haluaa bändille keikkailemalla promoa niin harvempiin mestoihin ja sellasiin missä olisi musalle otollista kohdeyleisöä. Ihan turha vetää progea Perähikiän "rokki"baarissa.
 
Kirjastossa käydessä lehdestä luin, että Suurlähettiläät meinaa vetää laivakeikan pitkästä aikaa. Sillä bändillä oli ihan kivoja omia biisejä. On hyvinkin tärkeä olla keikalla oikeassa asiayhteydessä.
 
Toisessa ketjussa oli positiivista kokemusta Pim nimimerkillä vähän syrjemmässä olevasta keikkapaikasta:
https://muusikoiden.net/keskustelu/ … ts.php?c=12&t=236041&o=20&oo=0&os=o
 
PsychedelicWarlord
24.01.2018 22:37:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Påskägg: Keikkailu on kivaa.
 
Eihän kukaan kiellä keikkailemasta mutta sen merkitys -varsinkin jos keikkaillaan jossain karaoke-pubeissa- on omaa matskua vetävälle bändille melko olematon jollei kohdisteta sitä potentiaaliselle yleisölle. Ennenhän se oli melkeinpä ainoa keino puskea bändiä eteenpäin. Ei enää.
 
"I'm a free spirit baby - olen ilmainen väkevä alkoholijuoma,vauva"
PsychedelicWarlord
24.01.2018 22:38:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Kirjastossa käydessä lehdestä luin, että Suurlähettiläät meinaa vetää laivakeikan pitkästä aikaa. Sillä bändillä oli ihan kivoja omia biisejä. On hyvinkin tärkeä olla keikalla oikeassa asiayhteydessä.
 
Onko Suurlähettiläät uusi bändi? Luetun ymmärtäminen hakusessa?
 
"I'm a free spirit baby - olen ilmainen väkevä alkoholijuoma,vauva"
musamies
24.01.2018 23:13:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PsychedelicWarlord: Onko Suurlähettiläät uusi bändi? Luetun ymmärtäminen hakusessa?
 
Ei olisi ollut tunnettu aikanaan ilman tarttuvia biisejä, jotka ei liian vaikeita ymmärtää, mutta mukavan meneviä. Sama juttu vaikka Ultra Bra - omat hyvät biisit.
 
Esitetään asia näin päin, että ens juhannuksena olis kiva mennä keikalle. No ei muuta kuin juhannusmusaa treenailemaan, vähän hanuria ja Rantakoivun alla ja yhteyttä oikeanlaiseen keikkapaikkaan.
 
Itselle tuli juuri juhannusta edeltävälle viikonlopulle sähköpostiin ideaa musiikkitouhusta, hitot mä siinä kuppiloiden myyntejä mieti, vaan perehdyn kenties minkälaisella biisilistalla kannattas lähteä.
 
Kefiiri
24.01.2018 23:33:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

PsychedelicWarlord: Eihän kukaan kiellä keikkailemasta mutta sen merkitys -varsinkin jos keikkaillaan jossain karaoke-pubeissa- on omaa matskua vetävälle bändille melko olematon jollei kohdisteta sitä potentiaaliselle yleisölle. Ennenhän se oli melkeinpä ainoa keino puskea bändiä eteenpäin. Ei enää.
 
Aloittelevalle porukalle keikkakokemuksen kartuttaminen on arvo sinänsä. Ihan tyhmissäkin paikoissa on hyvä välillä esiintyä, niissä oppii monenlaista.
 
En ole musiikin asiantuntija.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 5 6 7 8

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «