Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tapahtumaturvallisuus
1
Bonham
30.10.2015 10:51:19 (muokattu 30.10.2015 11:01:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Miettiikö bändiläiset koskaan keikoilla keikkapaikkojen turvallisuutta? Yleisön, soittajien tai muun henkilökunnan näkökulmasta? Esim. sähköjä, liikkumista, hulluja, ripustuksia jne jne. Vai kuuluuko nämä kaikki niille kuuluisile toisille tyypeille?
 
Turussa pidettiin keskviiikkona Logomossa ison mittaluokan pelastusharjoitus yllätyksenä. Kaikki meni hienosti, mutta pientä parannettavaa löytyi tottakai. Asia kuitenkin todella tärkeä.
 
Tässä YLE:n raportti hommasta:
 
http://yle.fi/uutiset/aitoa_rockyle … na_narikkaan_jaavat_tavarat/8417350
 
Ja vielä, onko tullut vastaan läheltä piti -tilanteita taikka ihan oikeita vahinkoja? Oletteko törmänneet selkeisiin puutteisiin tai välinpitämättömyyteen turvallisuusasioissa?
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
ituvirtanen
31.10.2015 21:12:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Käyn kaikki sähköt läpi aina ennen keikkaa. Pändissä on 12, joista ketään muuta asia ei kiinnosta, ennen kuin jotain tapahtuu.
 
Korjasin vuosia sitten tutun basistin päätteen, joka oli ollut keikalla valohimmentimen takana. Rengassydänmuuntaja oli sulanut. Yksinkertaista: jännite laskee, virta kasvaa ja lämpö nousee. Muuntosähkö rakensi uuden muuntajan, jonka sitten asensin.
 
Jos kehtaan sanoa, hänen keikkansa olivat äveriäämpiä ja loisteliaampia tekniikoineen. Jo muuntaja olisi minulle turhan arvokas poltettavaksi tyhmyyttäni, kun kerran olen ottanut sähköt omaksi puuhakseni.
 
Kalustomme ei ole kovinkaan hintava (vaikka toimiva onkin), joten ensin pitäisi saada laulajat ja soittajat pois vahingon alta. Esimerkiksi tulipalo voisi lopulta olla hyvä paikka päivittää kalustoa: romuja saa kyllä lisää mutta etsipäs jostain hyvä rumpali...
 
Quru
02.11.2015 08:15:16 (muokattu 02.11.2015 08:15:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen työskennellyt tapahtumaturvallisuuden parissa rock-klubilla sekä festivaaleilla, asioihin tulee edelleenkin kiinnitettyä huomiota vaikka nuo hommat ovat jääneet taakse. Aika rutiininomaisesta, puoliksi tiedostamatta tsekkaan poistumistiet ja sammuttimet tilasta ja järjestelyihin tulee muutenkin kiinnitettyä huomiota kun taustaa kerran löytyy. Hyvällä mallilla turvallisuusasiat tuntuvat suomessa pääosin olevan, joskus tulee vastaan romulla blokattuja poistumistieovia tai ylimääräistä palokuormaa ihan missä sattuu mutta ei tuokaan pelottavan yleistä ole.
 
Kertaalleen jouduttiin työurani aikana klubi tyhjentämään kun yksi optinen paloilmaisin ei tykännyt liiallisesta savukoneen käytöstä, homma meni hienosti oppikirjan mukaan ja ihmiset valuivat talvesta huolimatta nopeasti pihalle kyselemättä liikoja tavaroidensa perään. Kuukauden sisään ennen tuota tapausta oltiin pidetty paloharjoitus, joten kaikilla oli tuoreessa muistissa toimintatapa ja siinä huomasi kuinka harjoittelu kannattaa.
Spedemix
02.11.2015 14:20:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pääsääntöisesti isommissa tapahtumissa joissa oon ollu äänimiehenä (tai lavapoikana), noista asioista pidetään huolta. Järjestäjät tietää miten paljon ne sais paskaa niskaan (vähintäänkin alan tekijöiltä) jos tapaturmia tulee ja niihin ei pystytä reagoimaan.
 
Monilla festareilla järkkärien työnjohtaja pitää kaikille järkkäreille vielä briefingin kaikista poistumisteistä ja protokollista muutamaa tuntia ennen ovien avausta. Pienemmissä tilaisuuksissa (alle 1000 ihmistä eli mahd. vain 10 järkkäriä) oon käyny näiden mukana kierroksella talon ympäri tarkistaakseni mistä löytyy hätäpoistumistiet.
 
Spede blendaa: https://blend.io/spede
rintapek
02.11.2015 18:55:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyl noit väkisinkin tulee mietittyä. Ihan niinku omatoimibändin kannalta. Privakeikoilla (häät, synttärit, pikkujoulut yms.) se järkkäri saattaa olla ihan kuutamolla jokseenkin kaikesta.
Sähköt tulee katottua aina et mistä ja miten ne uskaltaa vetää. Oviaukkojen, kulkureittien ylitykset/alitukset, niin aina tulee kompuroinnit estettyä teippaamalla johto listoihin tai lattiaan ja lattialle mahdollisesti lindströmi päälle.
Äänikamat tulee pystytettyä siten, et tolppa ei pääse kaatumaan kenenkään päälle ja humppakuutiossa on aina ollu sidontaliinoja joilla ne voi tarvittaessa sitoa seinään, mut harvemmin tarttee.
Tuikut samoin ja ja kattoo, et ne ei sytytä mitään, eikä kukaan, etenkään pikkumuksut pääse polttamaan niissä itteään. Jos ei onnistu, n iin jättää mielummin käyttämättä.
Noi kulkureitit taas on usein ongelma, koska saavuttaessa siin lauteilla saattaa olla tuoli&pöytäpinoja ja vaik pingispöytä, niin johonkin ne siitä pitää siirtää. Mut vain tyhmä bändi niillä tukkii oman roudausreittinsä.
 
Se mis on aina parantamisen varaa on bändin omat kamat, siis et ne on ehjät, turvalliset ja kunnossa. Luulis olevan itsestäänselvyys, mut kaikenlaista viritelmää on tullu nähtyä ja ain menee aikansa ennenkuin niist pääsee eroon tai saa korvattua asianmukaisilla vehkeillä.
 
Jos maailma olis mun suunnittelema, niin hyttyset söis porkkanoita.
Danko
02.11.2015 21:43:52
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jätän tämän vain tähän. http://www.prolightingspace.com/profiles/blogs/jolin-tsai-disaster
 
"Ei riitä, että seurataan vain musiikkielämän työtä ja saavutuksia, vaan on jatkuvasti pidettävä silmällä kokonaisorganismia ja puututtava ajoissa virheellisen kehityksen oireisiin." - Herman Kretzchmann: Musikalische Zeitgrafen 1903
Bonham
03.11.2015 10:10:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Danko: Jätän tämän vain tähän. http://www.prolightingspace.com/profiles/blogs/jolin-tsai-disaster
 
Ja tässä Euroopan tuorein case:
http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/8 … n+tulipaloyokerhon+johtoa+pidatetty
 
Toivottavasti alkaa tapahtumaan asioita parempaan suuntaan... noihan on ihan rikollisia!
 
Opinions are like assholes, everybody's got one. (Harry Callahan)
Pauli Lappalainen
03.11.2015 13:16:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonham: Ja tässä Euroopan tuorein case:
http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/8 … n+tulipaloyokerhon+johtoa+pidatetty
 
Toivottavasti alkaa tapahtumaan asioita parempaan suuntaan... noihan on ihan rikollisia!

 
Suomessa on menty jättihappauksin eteenpäin noissa jutuissa, kiitos nuorempiin sukupolviin pesiytyneen tekniikkainnostuksen.
 
Joskus 80- ja vielä 90-luvuilla naureskeltiin ivallisesti kun tuli puhetta esim. ripustusten kestävyyden edes karkeasta laskemisesta.
 
Saati sitten pyrot tai muu yleinen turvallisuus, kaikki puuhasivat mitä sattuu.
 
Ostakaa jotain. Jos hintapyyntö ei miellytä, niin tee tarjous.
bassman.
07.11.2015 08:01:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kukaan joutunu väistelemään luoteja keikalla? Minä olen. Elettiin vuosituhannen vaihdetta ja olin kaverin kanssa duokeikalla paikallisessa, n.150 hlö vetävässä laitakaupunkikuppilassa. Porukka tanssi ja tunnelma oli OK, kunnes paikallinen höyrypää tuntemattomasta syystä veti käsiaseen taskustaan ja alkoi ammuskella lattiaan. Maastouduin bassokaapin taakse suojaan, duokaveri ehti livahtaa takahuoneeseen. Kuppila tyhjeni alta aikayksikön ja poliisit paikalle. Loppu hyvin, kukaan ei loukkaantunut. Pisti jälkeenpäin miettimään kannattaako ihan joka liiteriin lähteä soittamaan.
 
Pienistä en välitä, suurille en mitään voi.
Bonham
24.09.2016 23:12:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä taas yksi tapaus, joka herättänyt keskustelua:
 
http://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2304610
 
Onko artistin päätettävissä moiset ratkaisut???
 
Spedemix
25.09.2016 02:54:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bonham: Tässä taas yksi tapaus, joka herättänyt keskustelua:
 
http://www.ess.fi/uutiset/kulttuurijaviihde/art2304610
 
Onko artistin päätettävissä moiset ratkaisut???

 
Voi olla että Tiihonen on joutunut allekirjoittamaan jonkun vastuuvapautuslomakkeen; jos jotain menee vikaan, artisti maksaa. Tollee mä ainakin promoottorina hoitaisin asian.
 
Spede blendaa: https://blend.io/spede
HaloOfFlies
25.09.2016 15:47:26 (muokattu 25.09.2016 15:48:01)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Andre Linmanin keikalla lähikuppilassa joku nainen sekosi täysin. Ensin otti Linmanilta kitaran kädestä ja sen jälkeen tunki väkisin lavalle ja hyökkäsi kimppuun. Esiintyjälle tuli kyllä pikkuinen hätä tilanteessa ja viittoili tiskille päin, että "tulkaas hakemaan tuo pois". Järkkärit tulivat välittömästi ja taluttivat naisen pois, minkä jälkeen keikka jatkui normaalisti.
 
Out on the street for a living, picture's only begun. Got you under their thumb.
varakeef
26.09.2016 21:01:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Spedemix: Voi olla että Tiihonen on joutunut allekirjoittamaan jonkun vastuuvapautuslomakkeen; jos jotain menee vikaan, artisti maksaa. Tollee mä ainakin promoottorina hoitaisin asian.
 
Miksi Cheekillä tai kenelläkään muulla pitäisi olla klubissa mellakka-aidat lavan edessä? Onko esimerkiksi Tavastian lavan edessä nykyään aita? Vai onko Kasisali joku erityinen surmanloukku?
 
"Käytös siivo ja hillitty sopii lehmälle" - Laura Latvala
Bonham
26.09.2016 21:42:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varakeef: Miksi Cheekillä tai kenelläkään muulla pitäisi olla klubissa mellakka-aidat lavan edessä? Onko esimerkiksi Tavastian lavan edessä nykyään aita? Vai onko Kasisali joku erityinen surmanloukku?
 
Joku on tehnyt tilaisuudesta turvallisuussuunnitelman ja ajatellut, että yleisön esiintyjän ja/tai henkilökunnan kannalta aita on turvallisempi kuin ilman. Se, että se poistetaan kun yleisö jo nojaa siihen, on jo melkoinen munaus.
 
Ajattele pelkästään JV:n työn kannalta, jollet muuta syytä tajua.
 
ferodoz
28.09.2016 05:18:04
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

varakeef: Miksi Cheekillä tai kenelläkään muulla pitäisi olla klubissa mellakka-aidat lavan edessä? Onko esimerkiksi Tavastian lavan edessä nykyään aita? Vai onko Kasisali joku erityinen surmanloukku?
 
Paineaita myös klubeilla on kaikkien etu. Varsinkin jos klubi on täynnä.
 
Just a face in the crowd.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti