Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Yleistä keskustelua musiikista »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Musiikin huonontaminen
1 2 3 4 514 15 16 17 18
PVC
04.09.2015 18:13:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotta totanoi niiku meinaan että nykyään musiikki on huonoa. Ihan per**eestä. Mutta onko se sittenkään huonointa mahdollista? Eli onko mahdollista huonontaa rajusti vielä?? Mielestäni tässä on Suomelle yksi kasvuala. Aletaan vääntää ehdottomasti huonointa musiikkia mitä on koskaan tehty! Yksi esimerkki. Suomi-neito on hyvän näköinen. Puetaan sille kultalamee-bikinit ja verkkosukkahousut ylle ja käsketään pyllistellä. Jotain kakkaa soimaan taustalle. Väsätään näillä eväillä muutamia YouTube-videoita. Otetaan yhteyttä iltapäivälehtiin, lahjotaan muutama toimittaja ja käynnistetään mainoskampanja tyyliin "Härski Internet-sensaatio Suomesta valloitti maailman yhdessä hetkessä" ja "Vielä viime vuonna en voinut kuvitellakaan että koko maailma nuolee pian ******ttäni".
 
Kanjonit
04.09.2015 20:10:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Maailmalla ollaan tässä asiassa mielestäni Suomea todella paljon edellä. Käynnissä on ns. laatustandardien tietoinen alentaminen. Otetaanpa esimerkkinä kaikille rakas Metallica. Bändi julkaisi 1997 Reloadin joka ilmestyessään oli vähintäänkin pliisu Metallica-levyksi. Vuosia myöhemmin ilmestyi St. Anger ja sen perään vielä Death Magnetic. Kun Reloadia vertaa St. Angeriin ja varsinkin Death Magneticiin niin sehän on suorastaan loistava Metallica-levy!
 
I can feel the thunder thats breaking in your heart
Berzerkowitz
04.09.2015 20:24:04 (muokattu 04.09.2015 20:24:19)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kanjonit: Maailmalla ollaan tässä asiassa mielestäni Suomea todella paljon edellä. Käynnissä on ns. laatustandardien tietoinen alentaminen. Otetaanpa esimerkkinä kaikille rakas Metallica. Bändi julkaisi 1997 Reloadin joka ilmestyessään oli vähintäänkin pliisu Metallica-levyksi. Vuosia myöhemmin ilmestyi St. Anger ja sen perään vielä Death Magnetic. Kun Reloadia vertaa St. Angeriin ja varsinkin Death Magneticiin niin sehän on suorastaan loistava Metallica-levy!
 
Mihis Load unohtui? Vai onks tossa sellainen "Matrix oli hyvä leffa,
harmi ettei sille tullu jatko-osia"-tyyppinen juttu?
 
LaMotta
04.09.2015 20:24:24 (muokattu 04.09.2015 20:25:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kanjonit: Otetaanpa esimerkkinä kaikille rakas Metallica. Bändi julkaisi 1997 Reloadin joka ilmestyessään oli vähintäänkin pliisu Metallica-levyksi. Vuosia myöhemmin ilmestyi St. Anger ja sen perään vielä Death Magnetic. Kun Reloadia vertaa St. Angeriin ja varsinkin Death Magneticiin niin sehän on suorastaan loistava Metallica-levy!
 
Bändin tuotantoa tuntematta voisi lakonisesti todeta, että kaikki ammeet tyhjenevät lopulta. Lähes jokainen 'kovakin' bändi taantuu jollain tapaa ajan saatossa.
 
E: Otsikon perusteella ajattelin ensin kyseessä olevan levyjen 'soundin' huonontamisen:)
 
(Lausutaan elämään kyllästyneellä äänellä): "Jos ei kiinnosta niin ei tiällä mikkää pakko oo olla. Työ tiijättä missä on ovet."
barclay
04.09.2015 21:31:55 (muokattu 04.09.2015 21:32:26)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nykyään hyvä tapa huonontaa muuten ihan jees pop/rock/r n' b/dance/jne. -rallia on ottaa mukaan fiittaamaan joku jonninjoutava räppäri. Tai yleensäkin vaikka olisi tasokaskin räppäri niin se ulosanti siinä fiittausbiisissä on harvemmin kovinkaan kummoinen, eikä paranna itse biisiä.
 
Kun taas kultaisella 90-luvulla osattiin räpätä itse biisiin sopivasti. Voi niitä aikoja..
 
Kostiainen. Karumpi saundi, parempi mieli P. M. Kostiainen Project , Arizonan aavikolla siatkin lentävät: Sumell/Kostiainen
Kellarikitaristi
04.09.2015 21:46:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, eikös näitä muulla kuin äänellä laulavia artitsteja ole nähty jo iloiselta -80 luvulta lähtien. Tietysti musiikin huonontumis ilmiö voi johtua paineesta löytää aina se seuraava iso artisti, joka tuottaa isosti hyndeä. Joten kaiken maailman Sirkka Liisoja ja Matti Penttejä haalitaan jollottamaan jotain aivan typerää tusina biisiä. Ja kilpailu markkinoista on nykypäivänä hirmuinen ,kun tämmöinen kellarikitaristikin voi kellarissaan perustaa oman firman, renkuttaa viski päissään hirmubiisin ja kohta jätellä öky mersuaan milloin minnekin jalkakäytävälle parkkiiin. Voin tietysti olla täysin väärässä ja asia onkin niin että tällainen ikäloppu nukkavieru väljähtänyt vanhapieru on kaavoihinsa kangistunut eikä vaan tajuu ;)
 
Jatkuvaa häriötä jo vuodesta -74
Kalmo
04.09.2015 21:47:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi lääke tähän ongelmaan on unohtaa se, mitä radiossa soitetaan, ja alkaa etsiä/ostaa/kuunnella hyvää musaa.
Maailmassa ei ole koskaan tehty niin paljon musaa, kuin nyt, joten sen mieleisen etsiminen vaatii vähän vaivaa. Pitäisi kuuntelemalla kuunnella esittäjiä, joista ei ole koskaan kuullutkaan, ja musiikkia, joka ensi alkuun vaikuttaa erilaiselta.
 
Samalla on ymmärrettävä ja hyväksyttävä se, että artisti haluaa muuntua ja (mielestään) kehittyä.
Bändi, josta pidät nyt, haluaa ehkä viedä taidettaan sellaiseen suuntaan, joka ei miellytä sinua kymmenen vuoden kuluttua. Aivan kuten vaikka Picassso, tai joku vastaava, joka kyllä osasi tehdä realistisia, äärimmäisen naturalistisia tauluja, joita mummokin ymmärsi, mutta halusi viedä ilmaisunsa jonnekin ihan muualle.
 
Asus P5B, E6600 Core 2, E-MU 1820, 2 G RAM, GF 7300, XP, SONAR 8.5 Keski-ikäisellä amatöörillä on se etu, että edessä olevia turhautumisen vuosia on vähemmän.
Yallup
04.09.2015 22:23:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minun isä puhui samasta asiasta jo 70-luvulla. Hän kun tykkäsi Olavi Virrasta ja Henry Theelistä... Taisi olla oikeassa, vaikka itse huudatin Juicea, Hurriganesia ja Sweetiä/Sladea. Maailma ei ole paljon muuttunut, ihmiset vaan vanhenee - musiikki huononee - ...
 
"Tosta se taitaa lähteä.."
Yallup
04.09.2015 22:39:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Uskotteko semmoista asiaa, että tänäkin päivänä joku ikäluokka innostuu just tämän päivän musasta. Pitää entistä museokamana ja kuuntelee sitä vielä 5-kymppisenä nostalgiamusana. Kaikki uusi - vielä kuulematon - on juuri sitä aloittajan huonontunutta musiikkia muutaman vuoden päästä. Jo Homeros ennen ajanlaskua huomasi, että nuoriso ei ole entisellään...
 
"Tosta se taitaa lähteä.."
Lunnu
04.09.2015 23:15:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yallup: Uskotteko semmoista asiaa, että tänäkin päivänä joku ikäluokka innostuu just tämän päivän musasta. Pitää entistä museokamana ja kuuntelee sitä vielä 5-kymppisenä nostalgiamusana. Kaikki uusi - vielä kuulematon - on juuri sitä aloittajan huonontunutta musiikkia muutaman vuoden päästä. Jo Homeros ennen ajanlaskua huomasi, että nuoriso ei ole entisellään...
 
En usko. Jos yksilön musiikkimaku kehittyy vanhetessaan niin hyvä musiikki nostaa päätään. Itsekin hämmästelin nuorena miten joku saattoi kuunnella jotain Olavi Virtaa mutta nyt en pidä sitä enää ollenkaan outona.
Vanhat mestarit vaan tulee uudestaan oli sitten kyse Djangosta, Olavista tai vaikka Jimistä. Se mitä jää elämään nykymusasta, sen aika näyttää. Tällä hetkellä ei hyvältä näytä....
 
Nostalgy is not what it used to be
Funkånaut
05.09.2015 00:52:09
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Huonontumisilmiö johtuu tasan nostalgiasta. Oman lapsuuden musiikki kuulostaa hyvältä ja muu ei niinkään.
 
Just sitä samaa paskaa, minkä takia vanhusten mielestä ennen oli paremmin vaikka syötiin omaa paskaa ja hiihdettiin kaikkialle kaikki suunnat ylämäkeen ja viikonloput sodittiin.
 
Kakkosta suosittelisin tutustuvalle koska se varmasti aukeaa helposti ja on minullekin ehkäpä se suosikki. - aksiom
Kailis
05.09.2015 10:40:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

qal: Vanhat mestarit vaan tulee uudestaan oli sitten kyse Dingosta, Olavista tai vaikka Jimistä.
 
Älä peljästytä vanhaa ihmistä =D
 
TRAUM: mua vituttaa idiootit...tai siis ei muuten mutta kun niillä on äänioikeus siinä missä meikäläiselläkin.
sub zero
05.09.2015 11:51:43 (muokattu 05.09.2015 11:53:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ootteko te tosissanne, jotka sanotte, että kyse on ilman muuta vain "nostalagiasta" tai vastaavasta?
 
Totta kai eri taiteen ja viihteen muodoilla ja niiden tyylisuunnilla on omia kultakausiaan. Viime kädessä musiikin hyvyys on tietysti subjektiivista, mutta myöhempi historia nostaa aina arvostukseen joitain taiteen ja viihteen aikakausia enemmän kuin toisia. Tässä vaiheessa on varmaan jo helppo sanoa vaikkapa, että 1950-luku oli blues-musiikille merkittävämpi kuin 1990-luku.
 
Jos katsotaan asiaa yhden tyylisuunnan sijaan koko musiikin kannalta, juttu menee vaikeammaksi. Silti tarpeeksi pitkän ajan kuluttua tiettyjä aikakausia nostetaan toisten edelle kokonaisen taiteenlajinkin kohdalla.
 
Mutta jos tämmöisiä arvioita lähtee tekemään oman aikansa kohdalla, esim sanomalla, että "nykyään musa on huonompaa kuin ennen", siinä on tietysti suuri vaara, että kyse todella on vain jostain menneisyyteen juuttumisesta. Lähtökohtaisesti tämmöinen arvio ei kuitenkaan ole automaattisesti hakoteillä.
 
sustain65
05.09.2015 11:59:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Huonontumisilmiö" voi johtua jonkun henkilön kohdalla osittain siitä, ettei hän löydä hyvää musiikkia kaiken kiinnostamattoman joukosta. Ei ole taitoja, aikaa tai viitseliäisyyttä etsiä Spotifysta, Deezeristä, Apple Musicista tms. Uuttakin hyvää musiikkia tehdään kyllä. Ja kyllä nostagialla on oikeasti iso rooli, vaikkakaan ei sillä kaikkea "huonontumista" voi kuitata.
 
Funkånaut
05.09.2015 12:17:43
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sub zero: Ootteko te tosissanne, jotka sanotte, että kyse on ilman muuta vain "nostalagiasta" tai vastaavasta?
 
Totta kai eri taiteen ja viihteen muodoilla ja niiden tyylisuunnilla on omia kultakausiaan. Viime kädessä musiikin hyvyys on tietysti subjektiivista, mutta myöhempi historia nostaa aina arvostukseen joitain taiteen ja viihteen aikakausia enemmän kuin toisia. Tässä vaiheessa on varmaan jo helppo sanoa vaikkapa, että 1950-luku oli blues-musiikille merkittävämpi kuin 1990-luku.
 
Jos katsotaan asiaa yhden tyylisuunnan sijaan koko musiikin kannalta, juttu menee vaikeammaksi. Silti tarpeeksi pitkän ajan kuluttua tiettyjä aikakausia nostetaan toisten edelle kokonaisen taiteenlajinkin kohdalla.
 
Mutta jos tämmöisiä arvioita lähtee tekemään oman aikansa kohdalla, esim sanomalla, että "nykyään musa on huonompaa kuin ennen", siinä on tietysti suuri vaara, että kyse todella on vain jostain menneisyyteen juuttumisesta. Lähtökohtaisesti tämmöinen arvio ei kuitenkaan ole automaattisesti hakoteillä.

 
Toisaalta, ota huomioon että ennen wanhaan esmes sähköskeban ottaminen blueskokoonpanoon oli radikaalia ja uutta.
 
Jos nykyään samalla tavalla uudistaa bluesia vetelemällä esmes selkeästi synan omalla soundilla sooloja (ei feikkitorvet tai vastaavat), niin wanhamieliset padut dissaavat. Kuten aikanaan kirosivat mokoman metelikoneen (sähköskeba) ottamista soitinkattaukseen. Ja millaistahan huutoa tuli läskibasson vaihtamisesta sähköbassoon?
 
Iso osa jengistä haluaa kuulla nimenomaan sitä vanhan kuuloista musaa ottamatta huomioon, että se oli aikanaan uutta ja ihmeellistä. Nykyajan uusi ja ihmeellinen musiikki ei kelpaa, kun se ei kuulosta siltä vanhalta. Huomaatko ongelman?
 
Kakkosta suosittelisin tutustuvalle koska se varmasti aukeaa helposti ja on minullekin ehkäpä se suosikki. - aksiom
sub zero
05.09.2015 12:32:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Funkånaut: Iso osa jengistä haluaa kuulla nimenomaan sitä vanhan kuuloista musaa ottamatta huomioon, että se oli aikanaan uutta ja ihmeellistä. Nykyajan uusi ja ihmeellinen musiikki ei kelpaa, kun se ei kuulosta siltä vanhalta. Huomaatko ongelman?
 
Kyllä. Monet (jos ei useimmat) jäävät vanhaan kiinni (jossain yleistettiin muistaakseni tilastodatan pohjalta, että 30-ikävuoden jälkeen ei enää etitä uutta musaa). Toisaalta sekin on aina mahdollista, että nykyaika musiikissa ei lopulta jää niin arvostetuksi kuin joku aiempi aikakausi.
 
Yallup
06.09.2015 09:34:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yleensä nostalgisoidaan 50 - 60 - 70 luvuista, kasari ja ysäri ovat vakiintuneita termjä. Aivan varmasti nykynuoret vanhennuttuaan puhuvat kultaisesta 2010-luvusta, jolloin musiikki oli "vielä" kunnon tavaraa. On hyvinkin mahdollista, että tästäkin vuosikymmenestä jää useita ikivihreitä. Me ikäloput ei vain haluta ymmärtää.
 
"Tosta se taitaa lähteä.."
Lunnu
06.09.2015 10:47:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yallup: Yleensä nostalgisoidaan 50 - 60 - 70 luvuista, kasari ja ysäri ovat vakiintuneita termjä. Aivan varmasti nykynuoret vanhennuttuaan puhuvat kultaisesta 2010-luvusta, jolloin musiikki oli "vielä" kunnon tavaraa. On hyvinkin mahdollista, että tästäkin vuosikymmenestä jää useita ikivihreitä. Me ikäloput ei vain haluta ymmärtää.
 
Minä elin teini-ikääni 80-luvulla mutta silti ikivihreät edustaa meikäläisen näkemyksen mukaan huomattavasti aikaisempaa tuotantoa ja kuten tuossa aiemmin totesin - iän karttuessa on musiikkimaku laajentunut ja nyt osaa arvostaa noita wanhoja juttuja ihan eri tavalla.
Jonkinlaista nostalgiaa kaiketi mutta eihän sekään ole kuten ennen...
 
Nostalgy is not what it used to be
Lennu
06.09.2015 11:26:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Berzerkowitz: Mihis Load unohtui? Vai onks tossa sellainen "Matrix oli hyvä leffa,
harmi ettei sille tullu jatko-osia"-tyyppinen juttu?

 
Tuliko sille? En oikeasti tiedä.
 
"olis niin kova bändi, että vetäis covereinakin vaan omia biisejä"
Lennu
06.09.2015 11:33:41
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yallup: Yleensä nostalgisoidaan 50 - 60 - 70 luvuista, kasari ja ysäri ovat vakiintuneita termjä. Aivan varmasti nykynuoret vanhennuttuaan puhuvat kultaisesta 2010-luvusta, jolloin musiikki oli "vielä" kunnon tavaraa. On hyvinkin mahdollista, että tästäkin vuosikymmenestä jää useita ikivihreitä. Me ikäloput ei vain haluta ymmärtää.
 
-94 tuli Division Bell, sen jälkeen ei oo tainnu tulla yhtäkään hyvää levyä. Ja sekin oli osastoa "ihan kiva". Se on harmi, kun nykyään ei enää osata. Onneksi on toisaalta vanhat hyvät musat, 80-luku etunenässä. Miksi tehdä uutta huonoa musiikkia, kun voi kuunnella vanhaa hyvää on mottoni.
 
"olis niin kova bändi, että vetäis covereinakin vaan omia biisejä"
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4 514 15 16 17 18

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti